Gå til innhold

Såpeboksen - Når du har noe du vil si


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Kåre: Kort og sarkastisk kan også gi mye mening. Ja, jeg harselerer med at du mener uføre bør telle som en del av arbeidsstokken som er uten jobb. Det finnes nok forbedringsmuligheter, men du gir likevel inntrykk av at det er så enkelt å bare sysselsette de som er rammet av kroniske helseproblemer.

 

Jeg vil gjerne høre en utdypning av hvorfor du mener uføre bør telle som arbeidsføre uten arbeid.

Lenke til kommentar

Italia befinner seg såvidt jeg vet i et økonomisk mareritt. De har høy utenlandsgjeld, høy arbeidsledighet og sviktende infrastruktur.

 

Det er muligens nettopp derfor Berlusconi overlevde mistillitsforslaget. Ironisk nok, så ville et velykket mistillitsforslag (aka. mer politisk kaos) mot Berlusconi hatt negative konsekvenser for EUs økonomi. Sett i lys av at Hellas og Irland allerede har knelt, så skal det ikke så veldig mye mer til for at EU havner på virkelig dypt vann, økonomisk sett.

Lenke til kommentar

Kåre: "Men det er jo bare å sysselsette de uføre"

Oss andre: :rofl:

Poenget er jo at de opererer med feilaktige, for ikke å si løgnaktige, tall. Særlig med tanke på antallet uføre som er fullt ut i stand til å jobbe - bare ikke i samme jobb som før de ble syke. Det er en student på kullet mitt som sitter i rullestol, hun er tilnærmet garantert jobb etterpå. Men havner du i rullestol mens du er ute i arbeidet, kan du i praksis være uføretrygdet resten av livet - du må gjerne sloss for å IKKE blir det, men få andre alternativer. De på "arbeidsutredning" er jo og arbeidsløse om de ikke har jobb.

 

Poenget er jo å se på hvor stor del av befolkningen ovrer 16 som ikke studerer eller går på skole som ikke jobber, det er denne andelen som må bli lavest mulig.

 

Over halve Norge lever primært på penger fra det offentlige i dag, enten som lønnsmottakere eller trygdede i en eller annen form. Og det går feil vei. Det sier seg selv at det ikke kan fortsette for lenge.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Poenget er jo at de opererer med feilaktige, for ikke å si løgnaktige, tall

 

Støtteordninger har velkjent blitt brukt som middel mot arbeidsledighet.

Det er et av flere virkemiddel. Statlig stimulering av økonomien, som vi så med finanskrisen er et annet.

 

Du/vi kan mene hva vi vil om den måten å håndtere problemet på. Likefullt blir mennesker som havner i den båsen like legitimt utenfor arbeidsstokken som resten.

Og dermed utenfor tallen hva arbeidsledighet gjelder.

 

Men det er i beste tilfelle en systemfeil og ikke et forholdstall feil.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...