Gå til innhold

Såpeboksen - Når du har noe du vil si


Anbefalte innlegg

Det virker som at forsvarsledelsen prøver å distansere seg så mye som mulig fra soldatene. Dette skaper da ikke annet enn mistro mellom vanlige folk og militæret som tjenestegjør i Afghanistan, den spliden som skapes mellom ledelsen og soldatene er heller ikke ønskelig. For ikke å snakke om hvordan dette må gå utover moralen til de som risikerer livet i kamp mot Taliban. Jeg oppfatter det som Faremo dolker egne styrker i ryggen. Det er stygg oppførsel fra en forsvarsminister.

 

Klart at ukultur ikke har en plass i forsvaret, men dette er tatt helt ute av proporsjoner. Unødvendig å blåse det opp på en slik måte. Selvfølgelig er ikke ønsket med soldater som skyter for moroskyld, men så vidt jeg har fått med meg er ikke det som er problemet i saken her. Er blitt skrevet om rykter at noen har gått inn i unødvendige skuddvekslinger, men dette er ikke blitt bekreftet. Saken handler om bruk av symboler på uniformen og en enkelt sammenligning mellom sex og krig.

 

De "distanserer seg så mye som mulig" - fordi de er åpne om det de ser på som en undergravende og lite ønskelig subkultur i Telemarksbataljonen? Det er da vel ærlig talt ikke å distansere seg. Det er å engasjere seg.

 

Det virker som du synes du har belegg for å hevde at forsvarsledelsen "dolker egne styrker i ryggen" - fordi de ikke ser en annen vei, og fordi de ikke distanserer seg. Hallo? Det du sa virker ganske spekulativt og urelevant.

 

Når det gjelder forsvarsledelsen og norske soldater, så finnes det kritikkverdige forhold i relasjonene der. Men, skal du trekke det inn i denne diskusjonen, så bør du begrunne, grundig. Jeg kan ikke se at det er noe "dolking i ryggen" å snakke om useriøse soldater i Afghanistan. Særlig ikke når saken allerede ligger på bordet.

 

Forsvarsledelsen var veldig raske ute med å dømme soldatene. Hvordan skaper dette annet enn illojalitet? Burde ikke forsvarsledelsen prøvd å beskytte eller støtte sine egne tropper i stedet for å dømme på lik linje med media? Det er forkastelig og uansvarlig oppførsel av en forsvarsminister. Forsvarsledelse sitter på sin høye hest og dømmer de som finner spenning i krig og de som liker de de driver med, selv om det er noe så brutalt som krig. Hvorfor er det så galt å like de man driver med? Uttalelsen om at krig er bedre enn sex er kanskje ikke den beskrivelsen som egner seg best, men det er likevel et bilde på hvor tilfredsstillende soldater finner den spenningen som oppstår i en situasjon på liv og død. At det finnes useriøse soldater som er uegnet til krig er ingen hemmelighet, det er helt klart riktig å ”renske” ut slike. Men at soldater ikke skal kunne utvikle en form for kultur se jeg ingenting galt i. At noen faktisk like spenningen ved å være i krig ser jeg heller ingenting galt i.

 

 

Og at du mener at det jeg sier er spekulativt og urelevant kan for all del være din mening, men jeg bare skriver det slik jeg oppfatter det. Jeg mener de dolker sine egne styrker i ryggen ved ikke å støtte dem, men peke en anklagende finger med en gang de blir oppmerksomme på uttalelsene.

Endret av Coa
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du generaliserer for mye når du hevder at forsvarsledelsen "ikke støtter sine egne tropper". Det er forresten en ganske sleivete oppfatning som jeg ser flere steder. Kritikken er rettet mot dem som opptrer i strid med det som forventes av dem som norske soldater.

 

Forsvarsledelsen har vel kun kritisert de som ikke klarer å holde seg på matta. At de er lite fornøyd med at soldater skryter til media, synes jeg ikke er så rart. Og, selvfølgelig, er de nødt til å ta avstand til slikt.

 

at soldater ikke skal kunne utvikle en form for kultur se jeg ingenting galt i.

 

Hva har det med saken å gjøre? Kritikken er rettet mot en undergravende ukultur. Kultur skal ikke gå på bekostning av de pliktene og det ansvaret man har som soldat.

 

 

Det er forresten opprettet en egen tråd for emnet: https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1263553

Endret av Rata101
Lenke til kommentar

Jeg var ikke så interessert i saken da den var fersk, men har jo fått med meg at han er skyldig i ganske mye. Om det viser seg at bildene av kofferten virkelig er forfalsket så burde kanskje dommen vært redusert med et punkt. Noen total frifinnelse er helt urealistisk, samme hvor forfalsket koffertbildene er.

Lenke til kommentar

Og hva vet du om Treholtsaken? Var du født da han ble tatt?

 

Jeg synes han virker trivelig og likandes.

Og hva pokker har det med saken å gjøre om jeg ikke var født på den tiden han ble tatt? Skal ikke jeg ha en mening om Hitler, Stalin, Mao, Pol Pot og Franco fordi jeg ikke var født på den tiden? Skal ikke jeg kunne diskutere historie fordi jeg ikke er gammel nok? Spar meg. Jeg har da lest i aviser, og selv om jeg ikke er godt opp i åra betyr da ikke at jeg ikke har kjennskaper til ulike saker og har min egen mening.

 

Det kan godt hende at han virker trivelig og likendes, men mannen er en landssviker, det kommer man ikke unna. Jeg har null respekt for han. Han ikke annet enn en sviker og en løgner.

 

At politiet muligens har forfalsket bevis og brutt loven er meget betenkelig og burde straffes hardt, men det gjør ikke Treholt uskyldig av den grunn. Han har selv innrømmet at han gitt graderte dokumenter til både Sovjet og Irak i bytte med penger. Det betyr at uansett hva som skjer har han likevel sveket landet sitt.

Lenke til kommentar

Hva tenker politikerne når de gir bort så mye penger i stipend til forskjellige folk? Jeg får selv 870 kr, og er fornøyd med det, men blir skikkelig gretten når venner av meg får opptil 49.000!

 

Jeg bare tenker det at selv om foreldrene er skilt, så trenger du ikke 20 000 for å kjøpe skoleutstyr vel?

 

Hva er bak tankene til politikerne?

Lenke til kommentar

Ingen av de jeg kjenner bruker stipendet sitt på skolen eller skolerelaterte ting. Det går som regel med til fest, mat, drikke, bensin, klær osv. Det holder å være skilsmissebarn for å få et stipend på opp mot 10 000. Jeg har aldri skjønt poenget med stipend. Skolen er jo gratis uansett.

Lenke til kommentar

Tanken til politikerne er vel at de skal lokke folk til å ta mer utdannelse i stedet for å gå raskt ut i arbeidslivet. Lokkemiddelet er indirekte øl, fester, fete mobiltelefoner, datamaskin, TV, klær, klokker, etc.

 

Jeg brukte det nøkternt og overførte ca 20% til sparekontoen hver måned. Det er selvsagt svidd av nå (hus, bil, etc), eller "investert" som noen kaller det.

Endret av Simen1
Lenke til kommentar

Jeg blir ikke lokket til utdanning med de 870 jeg får i året. 850 går jo til betaling av skolepc'n! sitter igjen med penger nok til en cola....

 

Jeg kjenner mange som har mye mer penger på kontoen enn meg og som får 20 ganger så mye som meg. De pengene går jo som sagt bare til ps3, tv, ferie, eller whatever. selv om man har skilte foreldre, betyr det pengemangler? Jeg har ikke nok penger til å kjøpe meg en pc engang! bruker skolepc'n til alt jeg.

 

Et sikkert tegn på at Norge er et for rikt land. Politikerne VET jo at pengene de gir bort går bare til egen luksus.

 

Ja, jeg har vunnet lotteriet jeg som bor i Norge, men jeg blir bare så sykt gretten på at vi blir så urettferdig behandlet.

Lenke til kommentar

Liten sidenotis til forsvarssaken. "Ledelsen", som i forsvarsjefen,- og ministeren er en ting. Offiserene sine holdninger er noe helt annet. Observerte en del rart når jeg var vernepliktig på Reitan. Blant annet fikk jeg sitte som powerpointassistent i et møte der Generalmajoren etter litt kritikk fra kystvakten eller noe utbrøt: "Vi ska no itj pisk oss sjøl. Vi e faen itj shiamuslima", etterfulgt av hysterisk latter fra alle i rommet.

Lenke til kommentar

Det er vel større salg av halvlitere, da det er enkelt å bære/drikke, mens en 1,5-liter er litt tyngre å gjøre det samme med.

Tilbud vs etterspørsel, som det også kalles for. Er det stor etterspørsel etter et produkt, går prisen opp. Etterspørselen etter halvliters flasker er garantert større enn 1,5-liters.

 

Man kan også se på prisen for en større flaske som kvantumsrabatt, siden større flasker er lettere å produsere og krever mindre plast og arbeidsressurser per liter setter de en lavere pris på en større flaske.

Endret av A-Jay
Lenke til kommentar

Det er vel større salg av halvlitere, da det er enkelt å bære/drikke, mens en 1,5-liter er litt tyngre å gjøre det samme med.

 

Ja, det er det. Likevel er det ikke lenge siden en 0,5 kostet 10 kroner. Prisen er økt med 50 % på få år!

 

Det tjener de penger på. Jeg kjøper kun 1,5 (sukkerfri), for det er en så mye bedre deal enn blodprisene som er nå.

 

Avisene koster også plutselig mye mer enn før. 15 kroner for løssalgtabloider og i helgene 20 - 25 kroner. Aftenposten i løssalg kostet vel 12 kroner for noen få år siden? Nå 20 kroner.

 

De håper folk ikke merker det fordi beløpet i utgangspunktet er så lavt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...