Gå til innhold

A Song of Ice and Fire


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Cellon:

Kven er «du»? Ingen har sagt at det er den siste bok i serien, men Spartapus sa det var den siste gode boka i serien.

Storm of Swords er fantastisk og avslutter kanskje den beste fantasy-trilogien jeg har lest. Dessverre er det også den siste gode boka i serien, så nyt den og ikke stress.

Red.: Uthevinga i sitatet har eg gjort.

Endret av Torbjørn T.
Lenke til kommentar

Ahh, beklager. Spartapus skrev også at A Storm of Swords avsluttet den beste trilogien han noen gang har lest, så når han skrev at det var den var den siste gode boka i serien leste jeg det som den siste boka i serien.

 

Som bringer meg tilbake til spørsmålet: er det noen grunn til at de tre første bøkene regnes som en trilogi? Dette er ikke første gangen jeg har hørt de omtalt som det, så det er ikke bare på grunn av Spartapus jeg spør.

Lenke til kommentar

Ikke feil bruk av ordet, men subjektiv og bevisst forvrengende bruk. Jeg foretrekker å se på bok 1-3 som en utmerket trilogi, fremfor å se på dem som gode bøker i en serie som så ble middelmådig. Selv om neste bok blir bra (det tviler jeg på) så er to tamme bøker uansett for mye. Det er så mye fantastisk litteratur der ute at man ikke rekker å lese alt i løpet av livet, og da er det jammen dumt å bruke tid på noe som er middelmådig.

Lenke til kommentar

Det var vel også slik at det var i utgangspunktet ment å være en trilogi, så kan hende at du har lest det noen steder?

 

Er snart ferdig med A Dance With Dragons, og sier meg sånn tålig fornøyd så langt. Skjønte med A Feast for Crows at tempoet ble satt betydelig ned, så det var ikke overaskende. Men det er ikke så mye "hardt" lenger, som det var tidligere. Det var råere. Fortsatt spor av det ennå, men ikke like som før. Jaja, Martin er en god forfatter så han vinner på det. Bare han ikke går helt Robert Jordan.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

A Dance With Dragons var bra, mener nå jeg. Ble litt irritert på Daenerys etterhvert, men det tok seg jo opp etterhvert, ekstremt interresant med Golden Company og. Og noen flotte, helt uventede plot twists der, neste boka burde bli ekstremt spennende :)

 

Jeg synes A Feast For Crows og A Dance With Dragons er gode bøker, begge to. Ikke helt der oppe med Clash of Kings, Storm of Swords eller A Game of Thrones, men spennende og gode bøker. Det ble jo litt vel kjedelig etterhvert, lite action, men helt greit. Var jo en del action her og der =)

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
Gjest Slettet-lQle7N2M

Er selv snart ferdig med Storm of Swords, elsker serien. Liker det at jeg har begynt å like karakterer som jeg hatet tidligere, og omvendt. Er så mange kompliserte og interessante karakterer.

Lenke til kommentar

Akkurat ferdig med a dance with dragons, her går det hardt for seg. Har en del ting jeg tenker på, hvis du ikke har lest den, ikke åpne spoilerne :)

 

Men det var dumt at vår alles kjære Jon Snow

fikk mange kniver i seg på slutten, virker jo veldig som han ble drept? Men sånn er det vel når man er litt for uforsiktig med sine venner.. Det var den største overraskelsen, eller, jeg trodde det ville skje, men håpte ikke på det. Det går jo ofte dårlig med figurene som er altfor snille, selv om jeg forstår veldig godt hvorfor, de med litt i toppen skjønner jo at det er bedre å ha levende wildlings på sørsiden av muren enn at de kommer mot nord som wights.

 

 

Ellers synes jeg det er akkurat passe med intriger, blir veldig spennende å se hvordan det går med de i Winterfell, om det bare var lureri eller hva som skjedde

med det brevet til Jon, for Stannis var vel overlegen, det samme med Mance og de 6 spearwives han hadde med seg, og i tillegg hadde jo Stannis R'hllor med på laget, hvordan i allverden skal drittsekkene Boltons kunne ha tatt han?

 

 

Også med Daenerys blir det spennende å se, og hva som skjer når

Victarion kommer, og hva som skjer når de blåser i hornet, og om de i det hele tatt kommer så langt. Elsker å lese om når gjengen Ironborns farer rundt som vikinger og plyndrer og herjer, spesielt bra når de har R'hllor med på laget også

 

 

 

Og det var også veldig artig med Jon Connington og Aegon som sniker seg i land med godt erfarne sellswords og eksilriddere i gamlelandet, elsker det. Og at Varys (og kanskje littlefinger) har planlagt dette i så mange år, fornøyelig. Og at Lannisterne til slutt får så jakken passer, og Pycelle da, endelig tatt rotta på han også, da koste jeg meg skikkelig. Noen ide om hva Jaime og Brienne skal? De er vel med zombie-Catelyn, men hva skjer? Og hvordan går det med Bran, blir han like dyktig som han Sevenskins eller hva han het, som hadde bjørn og ulv og panter og ørn og alt mulig av dyr? Gleder meg sykt til neste bok.

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...