Gå til innhold

Hunden skal avlives fordi den er aggresiv når den har mat, ingenting å gjøre?


Anbefalte innlegg

Hei, nå nylig så bet hunden moren min når hun skulle gi henne mat, ble en rift i huden, ikke noe blod, men det gjorde veldig vondt. Det siste året når den har fått en godteri eller ben eller noe, så knurrer hun veldig høyt om du kommer i nærheten av henne. Hun har aldri bitt sånn før, men hun har tatt munnen rundt hånden min flere ganger, men så bare tatt vekk hodet fort. Den tror også at den er gravid vær gang etter hun har hatt løpetid, og da oppfører hun seg alltid rart. Mamma ringte dyrlegen i dag, og hun sa at hunden må avlives, og at den er farlig. Vet det antageligvis er nytteløst å spørre her når jeg allerede har hørt hva en dyrlege har å si om det, men jeg elsker virkelig i hunden min. Er det ingenting man kan gjøre for å få hunden til å slutte med å være sånn? Hjelper det ikke å gå på noe kurs med den eller noe sånt? :cry:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nei herregud for et dyrelege!!! Verste jeg har hørt å avlive bare pga den jefset etter moren og ikke brøyt huden!

 

Jeg hadde jobbet med saken.

 

Hvor gammel er hunden?

 

Du kan begynne med å mate hunden med hånden. Slik at hunden forstår at hånden ikke betyr fjerning av mat.

Dette var noe jeg gjorde fra da min hund var valp.

 

Et annen taktikk er å gi den bare LITT mat i skålen. Når hunden har spist det opp, vil den sikkert lure på hvorfor det er så lite og se opp på deg/moren. Så tar du skålen og setter opp LITT mer. Gjenta flere ganger.

 

Husk at det tar tid å trene vekk dårlig attferd, særlig om det har pågått lenge. Så dere må forstå at det kan ta flere mnd!!

 

Men PLEASE, ikke avliv hunden! Det er så dårlig gjort. Et slikt problem som dere har er 100% mulig å trene vekk.

 

Jeg hadde også vurdert en annen dyrelege. En dyrelege som anbefaler å avlive en hund etter noe som dette er ikke et dyrlege som bryr seg. Avliving skal alltid være SISTE utvei.

Endret av AvidGamer
Lenke til kommentar

En dyrlege (veterinær?) som anbefaler avlivning etter en telefonsamtale fortjener seriøs smekk. Hvem er det snakk om, og hvor?

 

Veterinærer har like mye utdannelse på dyras atferd som allmennleger har utdannelse i psykologi, dvs et minimum og de er veldig langt fra kvalifisert til å anbefale avlivning. De kan nok utføre avlivninga, men de er ikke de rette til å anbefale det!

 

Om dette er et seriøst problem, ta kontakt med noen som har seriøs og god utdannelse og erfaring på hunders atferd og atferdsproblemer, og ikke en veterinær. Litt mataggresjon bør overhodet ikke være grunn for avlivning, i verste fall bør bikkja omplasseres til noen som kan håndtere problemet om dere ikke fikser det selv.

 

EDIT:

Innbilte svangerskap er svært vanlig og i utgangspunktet ufarlig.

 

Forøvrig kan http://www.manimal.no/ være et godt sted å starte.

 

For eksempel;

http://www.manimal.no/Artikler/Artikler-om-hund/Aggresjon-i-forbindelse-med-mat

Endret av jonlem
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...