Gå til innhold

- Apple må ta ansvar


Anbefalte innlegg

De som tror dette er et problem alle mobiler har, har ikke skjønt hva problemet er:

 

Problemet til iphone er at man ved å ta på den utvendige antennen (ved skjøten) gjør at telefonen mister (nesten) alt signal.

Hvordan forklarer du alle som ikke klarer å gjenskape dette selv om de prøver? Og hvordan forklarer du de utallige testene som bare mister ubetydelige mengder signal og ofte uansett ender opp med bedre signal enn tilsvarende mobil etter de har dekket til pga veldig bra signal i utgangspunktet?

 

 

Forstå meg rett, jeg bagatelliserer ingenting. Langt der i fra. Jeg har heller gått over til å bli litt mer skeptisk til antenneproblemet etter Apple's q&a (men for min del er sannsynligvis ikke problemet der ettersom jeg uansett har tenkt å bruke bumper). Men når 0,5% har ringt inn på dette (noe jeg egentlig synes er et veldig høyt tall) så får du ikke lov å påstå at alle bare med å ta på skjøten mister det du kaller "(nesten) alt signal".

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Å ta på antenneskjøten på iPhone 4 tilsvarer det å dekke til antennen på en hvilken som helst telefon. I 99,5 % av tilfellene vil ikke det være noe problem. I Norge sannsynligvis ikke noe problem i det hele tatt. Ulempen med iPhone 4 ift. andre telefoner er altså at det er litt enklere å "dekke til antennen", det er alt.

 

Å trekke inn andre produsenter for sammenligningsgrunnlag er vel temmelig vanlig i USA. Å kalle det syting handler mer om å legge den negative velviljen til enn å kalle det hva det faktisk er: Business as usual. Det er f.eks. ikke slemt av Nokia eller andre produsenter å indirekte "mobbe" Apples antennevalg i pressemeldinger som kom ut før Apple kom med sine sammenligninger, men Apple syter når de enkelt og greit viser at telefoner fra andre produsenter har mer eller mindre det samme problemet.

 

Så vidt jeg kan se er det eneste man kan kritisere Apple for at de ikke direkte innrømmer at det er enklere å "detune" antennen på iPhone 4 enn det er på andre telefoner, selv om det i praksis knapt er et problem.

 

Endret av Marasmus
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Å ta på antenneskjøten på iPhone 4 tilsvarer det å dekke til antennen på en hvilken som helst telefon.

 

Nei, det er ikke det samme i det hele tatt. Du har nemlig ikke mulighet til å ta direkte på antennen til andre telefoner og på den måten kortslutte signalet. Hvis det var det samme problemet ville ikke en bumper fikset noe som helst, get it?

 

Hvordan forklarer du alle som ikke klarer å gjenskape dette selv om de prøver?

De ønsker ikke at problemet skal få oppmerksomhet? Det er nok av useriøse personer som heller vil skjule ett problem enn at apple skal få negativ oppmerksomhet. I tillegg er det tydeligvis flere som ikke forstår hva som forårsaker problemet, og derfor ikke kan gjenskape det i enhver situasjon.

 

Men når 0,5% har ringt inn på dette (noe jeg egentlig synes er et veldig høyt tall) så får du ikke lov å påstå at alle bare med å ta på skjøten mister det du kaller "(nesten) alt signal".

Hvor ofte ringer du produsenten når du er misfornøyd? Jeg ringer aldri, jeg bare selger/bytter produktet. Og det er ikke noe jeg mener, men noe blandt annet Consumer Report har konkludert med.

 

hvordan forklarer du de utallige testene som bare mister ubetydelige mengder signal og ofte uansett ender opp med bedre signal enn tilsvarende mobil etter de har dekket til pga veldig bra signal i utgangspunktet?
Apple har forsøkt å skjule det dårlige signalet ved å vise flere streker i statuslinjen enn det som er fakta, dette har de innrømmet selv. Å måle signalet ved å se på antall streker sier ingenting om hvilken forbindelse mobilen har. For å se den faktiske dekningen må man foreta en test på linje med den Consuer Report har gjennomført. Dette vet Apple veldig godt, det er blandt annet derfor de sletter alle innlegg om dette på sitt eget forum.

 

Folk trodde jo iphone 4 hadde bedre dekning enn 3G/3GS på grunn av dette, men Jobs har i etterkant bekreftet at iphone 4 faktisk har dårligere signal.

Endret av zlinky
Lenke til kommentar

zlinky: Innlegget ditt tar jeg ikke seriøst for 5 flate øre. Du er jo så svart/hvitt og bare kommer med masse ubegrunnede påstander om at f.eks. alle som ikke klarer å gjenskape problemet bare er ute etter å beskytte Apple. Det blir helt absurd i mine øyne. Og at ingen tar kontakt med brukerstøtte hvis de har et problem? Jeg gjør hvertfall alltid det. Har jeg kjøpt et produkt som er såpass dyrt så selger jeg det ikke bare fordi det er noe galt med det. Jeg vil jo ha produktet siden jeg har kjøpt det og da tar jeg selvfølgelig kontakt med brukerstøtte.

 

Nytter visst ikke å prøve å være litt nøytral og kritisk til begge sider her. Virker som om man helst må velge en leir, men det vil ikke jeg.

Lenke til kommentar

Jeg kan ikke tvinge deg til å godta fakta hvis du ikke vil. Apple har selv innrømmet problemet, men de prøver å bagatellisere det (noe jeg forstår godt, det ser ut til å virke akkurat slik de ønsker).

 

Jeg sier ikke at ingen tar kontakt med brukerstøtte, apple har jo selv opplyst hvor mange som har gjort det. Jeg forsøker bare å få deg til å forstå at ikke alle som opplever problemet tar kontakt. Hvorfor skulle jeg brukt tid og energi på å krangle med apple? Jeg har hatt 3 stk iphone tidligere, alle med feil på som burde være dekket av garantien, men som apple nekter å godta (feil på skjerm, høytalere, dårlig plastikk, taster som slutter å virke etc). Da er det lettere å selge videre enn å bruke tid på å klage...

 

Du har forsåvidt rett i er at jeg ikke er nøytral i denne saken, men jeg er objektiv ;) Jeg har flere apple produkter jeg er fornøyd med (inkludert en iphone), men det betyr ikke at jeg kan forsvare apple arroganse og mangel på respekt for sine kunder i dette tilfellet.

 

Jeg tror du allerede har valgt din leir for lenge siden, du lurer ikke andre enn deg selv :)

Lenke til kommentar

Ta en titt på feks

, så ser du hvorfor dette ikke er det samme problemet iphone 4 sliter med.

 

Det betyr derimot ikke at Samsung skal forsvares hvis Galaxy S har svakt signal.

 

Jeg forstår ikke denne trangen til å forsvare selskap som har levert et dårlig produkt, er det virkelig viktigere med idiotisk merke-lojalitet enn å tvinge produsentene til å levere produkter som faktisk holder den kvaliteten vi forventer og betaler for??

Lenke til kommentar

Og der gadd jeg ikke lenger prøve en gang når du tror du er objektiv.

jeg gir F i om du tror meg eller ikke, det er uviktig for meg. Jeg ønsker bare at folk skal forstå hva antenneproblemet faktisk er, og hvorfor det skader oss som konsumenter dersom det ignoreres. Kanskje du ikke makter å forstå det, men forhåpentligvis har noen andre gjort det.

Lenke til kommentar

Jeg ønsker bare at folk skal forstå hva antenneproblemet faktisk er, og hvorfor det skader oss som konsumenter dersom det ignoreres. Kanskje du ikke makter å forstå det, men forhåpentligvis har noen andre gjort det.

Flott, da er vi to stk! Det er viktig å få fram dette problemet, jeg er så inderlig enig!

 

Men jeg(og blant annet http://gizmodo.com/5589336/apple-antennagate-and-why-its-time-to-move-on), i motsetning til deg, vil også påpeke at andre har lignende problemer. Og jeg vil også påpeke at iPhone 4 fortsatt er en god telefon og at det er et fåtall som har store problem med dette. Bare tenk deg om, det er ikke før nå at dette har blitt satt fokus på hos andre telefoner heller. Jeg kan jo f.eks. vise deg denne videoen

Man finner det man leter etter :)

Lenke til kommentar

Jeg venter nå på at Samsung skal ta ansvar og tilbakekalle alle Galaxy S da de åpenbart har valgt å forsøke å holde dette problemet hemmelig.

http://daringfireball.net/linked/2010/07/19/samsung-s

 

Eller gjelder dette bare Apple? ;)

 

Holder du telefonen slik som vist i videoen når du bruker den?

 

I reklamen for iPhone holder personene telefonen på en måte som kan utløse problemet:

http://www.apple.com/iphone/gallery/ads.html

 

Altså så oppstår problemet med iPhone 4 når man holder telefonen normalt, spesielt gjelder det for venstrehendte.

 

Nå er det på tide for enkelte å åpne øynene sine. iPhone 4 har et problem som skyldes den unike designet av antenna, som i mindre grad er tilstede på andre telefoner.

 

Jeg tør vedde en god del penger på at neste iterasjon av iPhone vil ha modifisert antenna slik at det ikke er like enkelt å "kortslutte" den. Og like sikker er jeg på at de i dag som forsvarer Apple vil være over seg av begeistring over det forbedrede designet.

Lenke til kommentar

Hva skjer med Galaxy S når man holder den slik som i Apple sine videoer når bare det å legge fingrene langs siden ga et så stort utslag?

Media har nok blåst opp denne saken, og det hjelper ikke at folk opptrer som godtroende og svelger all kritikk av Apple rått nettopp fordi det er Apple.

Apple har jo vist ansvar da de som opplever problemer kan levere inn telefonen og få pengene tilbake eller en gratis case.

Hvem vet, kanskje de kommer med en oppdatert verson etterhvert.

Lenke til kommentar

Du trenger ikke holde rundt iphone 4 i det hele tatt for at den skal miste signalet, det er nok å berøre den på feil sted med fingertuppen!!

 

 

Er det virkelig så vanskelig å forstå at dette er noe annet enn å holde rundt antennen for å skjerme signalet? Jeezes....

 

Den eneste årsaken til at dette sarkastisk kalles "death grip" er fordi dette punktet er på et sted man ofte kommer i kontakt med når man holder telefonen vanlig i hånden.

Endret av zlinky
Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...