Gå til innhold

4 norske soldater drept i Afghanistan!


Bør vi nå trekke oss ut av Afghanistan?  

174 stemmer

  1. 1. Bør vi nå trekke oss ut av Afghanistan?



Anbefalte innlegg

Dette er en tragedie og nå ble jeg litt satt ut. Rett og slett en tragedie dette her.

 

 

I tillegg kommer en AP-sympatisør fra NUPI og påstår at det bare er intellektuelle fra Oslo som nå vil kreve uttrekking av styrker.

 

AP-sjefen din Jan Egeland blir fornøyd nå tenker jeg.

 

 

http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article3710859.ece

 

 

EDIT: fjernet rant....

Endret av Kaarerekanraadi
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har generelt få formeninger om Norges militærhjelp i Afghanistan, men siden emnetittelen fokuserer på de fire norske dødsfallene tar jeg meg friheten å belyse at det er først når fire norske soldater dør at Norge vurderer å trekke nordmennene ut. Om ti engelskmenn hadde mistet livet under krigshandlinger i Midtøsten ville vi ikke rykket på nesa, men når én, to eller fire (som i dette tilfellet) nordmenn dør, da blir krigen farlig. Beklager hvis dette var off-topic, men det er en tanke.

  • Liker 7
Lenke til kommentar

En ting skal VG ha. For noen ufølsomme rasshøl. Det er en grunn til at man holder tilbake slik innformasjon til alle pårørende er varslet. Noe man forteller pårørende før man drar ut er jo nettop at inget nytt er godt nytt og at hvis det har skjedd noe, og de ikke har fått en telefon så betyr det at dine antagelig ikke er skadet. Nå får dette en stygg ripe, og pårørende vil bli mer engstelige og ting blir vanskeligere for soldatene. Tenk i tilleg på alle de som sitter hjemme med familiemedlemmer eller venner i Afghanistan.

 

Sånt skal ikke ut før alle pårørende er kontaktet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

For de fleste her inne er ikke dette mer enn enda en avisartikkel om noe som foregår langt borte, både i fysisk avstand og sosialt. Kun et tall. Fire drepte soldater? Jaja, det er jo krig. Shit happens! Om noen dager (hvis ikke timer) har dere glemt det meste om denne saken, og tenker ikke lengre på det. Useless er inne på noe når han sier at vi "ikke hadde rykket på nesa" om det var ti britiske soldater som omkom.

 

Jeg kan ikke forestille meg hvordan familiene til de omkomne har det. En ting er å vite at det kan skje, men at det faktisk skjer er noe helt annet som nesten ingen mennesker klarer å forberede seg på. Noe som nesten er like ille som å vite at det kan skje, er min situasjon: Å vente på at noen du er glad i, noen som betyr svært mye, skal dra nedover. Selv om alt er bra nå, vet jeg at om kort tid er det jeg som kan få en slik melding.

 

Å kjenne soldater som drar utenlands er en ting, men at noen i din aller nærmeste familie drar er noe annet. Grunnen til at jeg mener dette er fordi det ikke lengre handler om en person du kjenner, men en person alle du er glad i også kjenner. Jeg vet mer om hva det å dra utenlands innebærer enn resten av min familie, uten at det er noen trøst. Jeg føler at jeg for min del takler "presset". Det er tanken på at den eldre (og yngre) delen av min familie sitter foran tven eller går rundt med telefonen i hånda og gråter, jeg ikke takler.

 

Jeg kunne gjerne tenke meg å dra utenlands, men å "hoppe etter Wirkola" i denne sammenhengen blir nesten umulig når jeg vet hva det påfører familien. For selv om de sier at de støtter deg og respekterer valget ditt, betyr det ikke at de liker det.

 

Nok om det. Jeg henger meg på det R083r7 sier: Trekker vi oss ut nå, er alt som er gjort, gjort forgjeves.

  • Liker 8
Lenke til kommentar

Hva i all verden har det å si at de er 37 millioner og "stort sett i kampfør alder"? Vi er jo ikke der for å ta livet av dem alle sammen. Vi er ikke engang der for å vinne en "klassisk" militær seier (utmattelseskrig à la verdenskrigene og kriger før det), men for å gjøre at Afghanistan som land/stat kan ha stabilitet nok til at det kan bygges opp en ordentlig infrastruktur og etableres en ordentlig stat.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Siden dette skjedde 14:30 norsk tid,, så visste Stoltenberg om det sikkert rundt klokka 17-19:00. Men det blir først publisert nå om natta......

 

Stoltenberg ligger vel og sover nå.

Antagelig viste Stoltenberg om dette mye tidligere enn det du anslår...

Dette er info som har veldig høy proioritet for forsvaret, sentrale personer får vite dette ekstremt raskt.

 

Personlig mener jeg at drar man i krig, så er dette noe man må regne med.

Det er tross alt krig, soldatene og familien vet hva de går til.

Det er så klart en tragedie hver gang noen blir drept der, men dette er en risiko man tar og som familien desverre må leve med.

Jeg har kontakt med folk der i hvert fall ukentlig og kjenner flere som er der nå og som skal dit.

Lenke til kommentar

Når begynte man å trekke seg fra kriger når fire mann dør?

 

 

Nice.

 

Visst Russland går til krig mot Norge, bør det iallefall være minst fem døde mann, før vi gir opp...

 

...det aller beste vil være at Russerne får fem døde russere før vi får fem døde nordmenn, slik at dem forhåpentligvis trekker seg før oss og vi vinner new_woot.gif

Endret av ola the icebox
Lenke til kommentar

Når begynte man å trekke seg fra kriger når fire mann dør?

 

 

Nice.

 

Har norske myndigheter kalt det for krig?

 

Og hvorfor skal vi være i krig med noe uklart der nede? Er det verdt flere dødsfall av unge nordmenn i måneden?

 

Jeg mener som alltid nei.

 

 

i måneden?

Endret av Cpt.Awesome
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...