Gå til innhold

På tide å støtte Israel


Anbefalte innlegg

Decline skrev:

 

"Spekulasjoner og konspirasjonsteorier kan du ta på din egen blogg eller noe. Her diskuterer vi fakta."

 

Det finnes mye fakta om dette emnet, men alle som har fulgt med noen år kan lett konstatere at du i liten grad skiller mellom personlig synsing, propalestinsk ønsketenkning , politisk propaganda og dokumenterbare fakta.

 

Men dette er kanskje en del av din "image" siden du kaller deg decline

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Bra. Det er ikke deres jord de okkuperer Israelsk land.

 

Svært uklar settning. Uansett er det palestinsk land okkupert av Israel!

 

Nei, du kommenterte bordingen av disse båtene helt spesifikt. Jeg synes du skal være ærlig nok til å innrømme det.

 

Så du må fortsatt underbygge påstandene dine med noe annet enn tom retorikk.

 

?

Som sagt, så kommenterte du bordingen helt spesifikt. Derfor diskuterer vi den nå, ikke konflikten generelt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hvor ser du dette, og hvordan vet du at videoen ikke er redigert? Hvis Israel har avfyrt skudd allerede på dette tidlige tidspunktet, hvorfor er alle helt rolige, ligger og slapper av og smiler?

Se videoen selv, så ser du at det avfyres.. Videoen er fra en norsk kar som var ombord, aner ikke om det er en av de to som ble intervjuet av NRK for en liten stund tilbake. ( Begge pro-palestina og mente Israel avfyrte først. Fra deres posisjon skjønner jeg hvorfor de antar det. )

 

De eneste som treffes som jeg ser er personer som senere er synlige med spretterter, flasker, stenger o.l. Hvem som utførte en agressiv handling først er umulig å si, da video filmes fra dekk 2 klokka 4 på morgenen, og som sagt tidligere lager ikke sprettert eller gjenstander som kastes noe særlig lyd. Dog for meg er det et uvesentlig moment mtp. maktbruk ovenfor soldatene. Det stod på ingen måte i balanse med hva de selv hadde mottat og langt over selvforsvar.

Hvor ser du at det skytes?

 

Det er veldig enkelt å si hvem som utførte en aggressiv handling. Det var aktivistene som angrep soldatene som bordet skipet. Det var ingen slik voldsutgytelse på de fem andre skipene, eller på noen av de andre dusinvis av skip Israel har bordet andre ganger.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Israel bør motarbeides kraftig inntil at de får et mer sekulert syn på verden og landmassen de urettmessig har tilegnet seg for en mannsalder siden. Bakgrunnen for at jødene hevder og ha enerett på landet de kaller for Israel er at de har en religion som sier at en gud har sjenket dem dette landet. :nei: ( ha i mente at det er samme guden som utryddet hele menneskeheten og lot en mann ved Noa, hans hustru og barn overleve. Dette vet vi i dag er bare eventyr. Vitenskapen avviser totalt disse mytene )

 

For å dra en sammenligning ville det ha vært som om vi (Norge) inntok Island og hevdet at vår norrøne gud Tor har sjenket oss dette landet. Og for og få skikkelig kontroll over situasjonen deporterer vi islendingene til et hjørne av øya der de må bo oppå hverandre i nød og hunger.

Så jevlig syltynt er argumentet til jødene og så jevlig oppførsel har resten av verden akseptert på grunnlag av noen røverhistorier diktet opp lenge før skriftspråket ble tatt i bruk blandt jødene.

 

Historier fra Gaza:

http://vimeo.com/9480865

Endret av Firebird (TMG)
Lenke til kommentar

Historier fra Gaza

Norsk folkehjelp sa nettopp: "det er ikke humanitær krise i Gaza"

 

NRK journalist Anette Groth sa nettopp: "Det går for så vidt an å få det meste på Gaza-stripen"

 

Petter Eide sa nettopp: "Det er viktig at vi ikke presenterer GAZA STRIPEN som ett kriseområde. Fordi FOLK SULTER IKKE, og det er også tilgang på medisiner.

 

Khalil Hamada sa nettopp: (tjenestemann i Hamas justisdepartement) "Det er ikke noen sult på Gaza-stripen"

 

Tonnevis på tonnevis med varer blir levert gjennom israelske grensestasjoner hver uke.

Og dette til tross for at det meste av Hamas økonomiske midler og tiltak går med til motstandskampen og militære forberedelser, ifølge Hamas selv under en arabisk konferanse i Syria.

 

Israels hensikt med kontroll av varer til Gaza via landeveien og sjøblokaden har hele tiden vært å hindre at raketter og andre avanserte våpen strømmer inn til Hamas.

 

Det er overhodet ikke noen humanitær katastrofe i Gaza.

 

http://www.frie-ytri...r-krise-i-gaza/

 

Kilder: VG, Miff, Frie Ytringer

post-160065-1277672422,7009_thumb.jpg

post-160065-1277672435,8707_thumb.jpg

post-160065-1277672447,3373_thumb.jpg

post-160065-1277672499,4136_thumb.jpg

post-160065-1277672572,9052_thumb.jpg

post-160065-1277673674,0128_thumb.jpg

post-160065-1277673684,6914_thumb.jpg

post-160065-1277673693,5334_thumb.jpg

post-160065-1277673706,572_thumb.jpg

post-160065-1277673716,2451_thumb.jpg

post-160065-1277673730,8444_thumb.jpg

post-160065-1277674250,4307_thumb.jpg

Endret av ola the icebox
  • Liker 1
Lenke til kommentar

De sitatene vil jeg gjerne se kilder for. Alle sammen. Noen av de ser nemlig ut til å være tatt ut av sammenheng.

 

Hehe du liker ikke god nyheter fra Gaza nei, eller? Sitatene er forøvrig ikke tatt ut av sammenheng, sjekk google så finner du det ut på 5 sekunder selv både her og der...

 

...men...okey...no problem smile.gif her er iallefall en kilde:

 

Det er mat på gazastripen

Endret av ola the icebox
Lenke til kommentar

MIFF-artikkelen dokumenterer ikke de fire sitatene. Men den viser hvor to av de er tatt fra. Den første er en NRK-artikkel som har et poeng som er helt motsatt av hva det isolerte sitatet viser, fordi det er tatt ut av sammenheng. Dette kalles manipulasjon.

 

Telegraph-artikkelen motbeviser flere av påstandene fra MIFF.

 

F.eks det med den ene restauranten:

"Yet restaurants like Roots, an anomaly in Gaza, exist even in Africa's most benighted spots. The Shamo Hotel in Mogadishu served up lobster on its rooftop restaurant even when thousands were dying of famine in Somalia, while you could wash down a Carbonade Flamande with a decent Burgundy at The Orchid in Bukavu when eastern Congo was suffering the world's worst humanitarian crisis since 1945."

...

"Like the patrons of Roots, the middle class has shrunk dramatically as ever increasing numbers of Gazans fall into penury. Unemployment has doubled to more than 40 per cent. Before the blockade, for instance, there were 35,000 employed in the industrial sector; today there are 860."

 

Osv. Du ser et sitat fra en Hamas-ansatt, men artikkelen motbeviser hans påstander.

 

 

Selvfølgelig FINS det matvarer på Gaza, men det er altfor få, og de er stortsett smuglet inn, dermed er de også rådyre, slik at kun en liten minoritet har råd til de. Når det er over 40% arbeidsledighet, tusener uten hjem, ingen sosialhjelp osv. så er det klart at mange sulter. - uansett hva propagandaen til IDF eller Hamas måtte påstå. Hør heller på hva hjelpeorganisasjoner som Amnesty, Røde Kors, FN/UNRWA osv sier - de som jobber med dette og har troverdighet på området.

Lenke til kommentar

Da har du ikke forstått stort. Mat er en viktig DEL av problemet, fordi det ikke er NOK mat. Og når det ikke er NOK mat, betyr det at det er knapphet på mat, og dermed høye priser på den lille maten som eksisterer. Det samme gjelder jo i fattige afrikanske stater, det fins mat, men det er altfor lite av det og altfor dyrt det som fins. At man må føre inn denne maten via tunnelene gjør også at private aktører og Hamas kan presse opp prisene enda mer.

 

Ifølge hjelpeorganisasjonene er 80% i Gaza avhengig av nødhjelp. Når bare en liten andel av denne nødhjelpen kommer igjennom, og folk ikke har råd til smugler-mat, sier det seg selv hvordan det går.

Lenke til kommentar

Men den illustrerer vel ganske godt at det bildet vi får presentert i Norge er ganske overdrevet. Man skulle jo nesten tro at flesteparten ville ha sultet ihjel for lenge siden, men det viser seg at det ikke er mat som er det store problemet.

Det er riktignok ikke noe mangel på tørrfor, men mesteparten av varene vi ser på bildene over her er nok smuglet inn via tuneller.

 

Israels forbuds-liste har jo vært temmelig rigorøs mht. hva slags varer man tillates transportere over grenseposten. (før de lempet noe på dette forrige uke)

 

Selv toalettpapir har vært forbudt. Hva slags farlige våpen kan man lage med det? :hmm:

Lenke til kommentar

...mesteparten av varene vi ser på bildene over her er nok smuglet inn via tuneller.

 

 

Nei jeg tror ikke du helt har overblikket på hva som faktisk foregår i Gaza. Alt kommer nemlig ikke inn igjennom tunneler.

 

Når selv norsk folkehjelp sier det ikke er humanitær krise i Gaza, ja da er det IALLEFALL IKKE humanitær krise.

 

Så det ufattelige 12+ tusen tonnene (kun iløpet av 1 uke) av varene som kommer inn over grensen fra Israel til Gaza, du tror altså ikke det er noe mat der du? Hehe, kanskje litt tørr for eneste? HM! Hvor er dokumentasjonen din? hehe.

 

Og du tror kanskje at alle disse hundrevis med enorme trailerne som leverer all slags varer hver uke som kommer fra Israel, altså velger å kjøre igjenom små smugler tunneler fra Egypt? Ja det virker jo veldig logisk, eller what?

 

Under er bilde av trailer vare leveranse til Gaza, bildet er tatt juni 2010, etter at trailerne kom over grenseovergangen fra Kerem Shalom (Israel).

 

Så kan vi jo også ta en kjapp titt på vareleveransen fra Israel til Gaza, fra det siste ukene og månedene. Det er snakk om hundrevis på hundrevis av trailere hver uke, som igjen utgjør tusenvis på tusenvis av tonn varer.

Gaza vare leveranse fra Israel iløpet av 7 dager: 30 May-5 June 2010

12413 tonn

Gaza vare leveranse fra Israel iløpet av 7 dager: 23-29 May 2010

16375 tonn

 

Gaza vare leveranse fra Israel iløpet av 7 dager: 16-22 Mai 2010

13517 tonn

Gaza vare leveranse fra Israel iløpet av 7 dager: 9-14 May 2010

14069 tonn

 

Gaza vare leveranse fra Israel iløpet av 7 dager: 2 -8 May 2010

17060 tonn

 

Og slik kan en gå tilbake måned etter måned, med xxxxx tonn vareleveranser fra Israel til Gaza hver uke. Itillegg til millioner på millioner av titalls millioner dollar som også blir overført til Gaza, i rene penger.

 

Og visst noen skulle være i tvil, så er faktisk Gaza den plassen i verden som får mest humanitær hjelp i hele verden. Både av varer og penger etc. Dem har faktisk det dem trenger der, av både mat klær osv. Skulle jo bare mangle, siden det tross alt ikke finnes noe folk i verden som får så mye bistand og støtte som nettopp palestinerne. Så tro om igjen, visst du tror dem sulter ihjel eller lignende.

 

Og der er det jammen meg en matbutikk også inne i Gaza by (se bilde), du verden, nå ble du vel overrasket Hr.Mekkus. Det er den britiske journalisten Lauren Booth som er på bildet der.

post-160065-1277762916,6846_thumb.jpg

post-160065-1277764213,4356_thumb.jpg

Endret av ola the icebox
Lenke til kommentar

Vareleveranser "fra Israel" må ikke misforstås. Det er internasjonale hjelpeorganisasjoner som betaler for alt sammen.

 

Forøvrig sier Redd Barna at 60% av husholdningene i Gaza har for lite mat tiltross for den rosenrøde situasjonsbeskrivelsen som forsøkes tegnet over her

 

http://www.reddbarna.no/default.asp?V_ITEM_ID=25606

 

 

Av kuriose varer som Israel nekter å passere;

 

musikkinstrumenter, A4-papirark, hermetisk og ferskt kjøtt , aviser, leketøy, barberhøvler, symaskiner og reservedeler til dem, hester, esler, geiter, storfe, kyllinger.

Endret av Mekkus
Lenke til kommentar

Nei jeg tror ikke du helt har overblikket på hva som faktisk foregår i Gaza.

 

Når selv norsk folkehjelp sier det ikke er humanitær krise i Gaza, ja da er det IALLEFALL IKKE humanitær krise.

 

Ja du har jo enda ikke gitt noe dokumentasjon på at Norsk Folkehjelp har sagt dette. Så inntil du gir meg en link på det må jeg bare ta utgangspunkt i at det ikke er riktig, siden det høres merkelig ut.

 

 

Så det ufattelige 12+ tusen tonnene (kun iløpet av 1 uke) av varene som kommer inn over grensen fra Israel til Gaza, du tror altså ikke det er noe mat der du? Hehe, kanskje litt tørr for eneste? HM! Hvor er dokumentasjonen din? hehe.

 

Ufattelige? Det er ikke noe ufattelig med mengden nødhjelp som kommer inn, så lenge den ikke dekker mer enn en LITEN andel av behovet for nødhjelp. Å slenge ut et stort tall overbeviser kun de som VIL overbevises.

 

Og du tror kanskje at alle disse hundrevis med enorme trailerne som leverer all slags varer hver uke som kommer fra Israel, altså velger å kjøre igjenom små smugler tunneler fra Egypt? Ja det virker jo veldig logisk, eller what?

 

Det har jeg aldri hevdet, så hva babler du egentlig om?

 

Under er bilde av trailer vare leveranse til Gaza, bildet er tatt juni 2010, etter at trailerne kom over grenseovergangen fra Kerem Shalom (Israel).

 

Morsomt med bilder, men du får ingen ekstra poeng for det om du tror det. Kom heller med fakta.

 

Så kan vi jo også ta en kjapp titt på vareleveransen fra Israel til Gaza, fra det siste ukene og månedene. Det er snakk om hundrevis på hundrevis av trailere hver uke, som igjen utgjør tusenvis på tusenvis av tonn varer.

Gaza vare leveranse fra Israel iløpet av 7 dager: 30 May-5 June 2010

12413 tonn

Gaza vare leveranse fra Israel iløpet av 7 dager: 23-29 May 2010

16375 tonn

 

Gaza vare leveranse fra Israel iløpet av 7 dager: 16-22 Mai 2010

13517 tonn

Gaza vare leveranse fra Israel iløpet av 7 dager: 9-14 May 2010

14069 tonn

 

Gaza vare leveranse fra Israel iløpet av 7 dager: 2 -8 May 2010

17060 tonn

 

Og slik kan en gå tilbake måned etter måned, med xxxxx tonn vareleveranser fra Israel til Gaza. Itillegg til millioner på millioner av titalls millioner dollar som også blir overført til Gaza, i rene penger.

 

Nødhjelpen er 15% eller noe sånt av hva den var FØR blokaden. Sier det deg noe? Eller hva med at 80% i Gaza er avhengig av nødhjelp, og at FN, Amnesty, Røde Kors osv roper etter å få sendt inn mer nødhjelp? Nei vent - mye mer imponerende å slenge ut noen tall om hvor mange tonn som blir sendt.

 

Og så vil jeg gjerne ha dokumentasjon på at "millioner på millioner av titalls millioner dollar" blir overført til Gaza.

 

Og visst noen skulle være i tvil, så er faktisk Gaza den plassen i verden som får mest humanitær hjelp i hele verden. Både av varer og penger etc. Dem har faktisk det dem trenger der, av både mat klær osv. Skulle jo bare mangle, siden det tross alt ikke finnes noe folk i verden som får så mye bistand og støtte som nettopp palestinerne. Så tro om igjen, visst du tror dem sulter ihjel eller lignende.

 

Jeg vil ha bevis på at:

- Gaza er den plassen i verden som får mest humanitær bistand i verden

- De har alt de trenger (alle humanitære organisasjoner har motbevist denne allerede)

- Ingen andre får like mye støtte i verden

 

Og der er det jammen meg en matbutikk også inne i Gaza by (se bilde), du verden, nå ble du vel overrasket Hr.Mekkus. Det er den britiske journalisten Lauren Booth som er på bildet der.

 

Det som er synd er at du fremstår som en av forbryternes fremste medløpere i å med viten og vilje skape en huamnitær krise i Gaza samtidig som man sprer propaganda om at alt er flott og bra.

 

Det er en velkjent taktikk i Hasbara-miljøet og ekstrem-høyre-settler-miljøet å spre de samme propagandabildene over hele internett. Kildehenvisninger er det minimalt av, man linker heller til hverandre. Man limer inn noen bilder av mat i Gaza og later som om dermed alt av kritikk fra FN, UNRWA, Amnesty, Røde Kors, Human Rights Watch, Norsk Folkehjelp osv er feil. Det fins flere *detaljerte* rapporter og studier som klart viser situasjonen i Gaza.

 

60% av Gazas befolkning er "food insecure". Over 40% står uten arbeid, og dermed uten lønn. 65% av de som er "food insecure" er mindreårige.

 

Siden juni 2007 har "the number of Palestine refugees unable to access food and lacking the means to purchase even the most basic items, such as soap, school stationery and safe drinking water, has tripled".

http://www.irinnews.org/report.aspx?ReportID=89302

 

Problemet er som sagt tidligere en kombinasjon av høy arbeidsledighet og få varer, slik at prisene presses opp samtidig som folk har stadig mindre å bruke på varer. Det går ikke opp, det kan tilogmed en dedikert sionist forstå om han konsentrerer seg litt. Når man så hermetisk lukker grensene og fullstendig kontrollerer hva som får komme inn, da er man direkte-ansvarlig for SAMTLIGE humanitære problemer som har blitt dokumentert. De israelske lederne skulle vært stilt for internasjonal rett. Men deres medløpere er ikke mye bedre.

Endret av Decline
Lenke til kommentar

At Gaza folket er det folket i verden som får mest humaniær hjelp og støtte bistander i hele verden, sier vel det meste om at det ikke er humanitær krise der.

 

 

...nedenfor er ett sulte bilde i fra AFRIKA, fra en ekte humanitær krise, noe det ikke er på Gaza.

 

Samtidig har dere godt av å høre Petter Eide i Norsk Folkehjelps ord engang til: "Det er viktig at vi ikke presenterer GAZA STRIPEN som ett kriseområde. Fordi folk sulter ikke, og det er også tilgang på medisiner"

 

post-160065-1277797279,3874_thumb.jpg

Endret av ola the icebox
Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...