Gå til innhold

Den kalde kaféen


Anbefalte innlegg

Snipp

 

Er loopen din rimelig ny? I så fall er det relativt vanlig at f.eks radiatorer ikke er skikkelig rene. Mange skyller komponentene (alt + slanger) før installasjon. Selv pleier jeg å bygge loopen, kjøre et par uker før jeg bytter ut væsken og gjerne slangene også. Da får man vekk smuss og fett o.l fra produksjonen av disse komponentene.

 

Kjølevæsken blir mer og mer grumsete, og det vil bygge seg opp litt fettlag. Algevekst kan forekomme. Avleiring. 

 

Du må bytte væsken, bytte slanger (enklest å bytte disse) og av og til mekanisk rengjøre så mye du kan av komponentene (innsiden av res og cpu blokk lar seg rengjøre manuelt).

Endret av Kyrre S.
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Okei!

 

Radiator, tank og GPU-blokk er ikke nytt, men slanger og pumpe er nytt. 

 

Jeg skal legge til CPU inn i loopen om ikke så alt for lenge. Så da burde jeg også bytte alt av slanger? Takk for tipset! :)

 

Bruker denne kjølevæsken: https://www.komplett.no/ekwb-ek-ekoolant-evo-clear-1l/838154

Forstod det sånn at jeg egentlig ikke trengte å ha noe annet i det vannet der, eller er det noe annet jeg burde putte i tanken? Mtp. algevekst osv.. ?

Lenke til kommentar

Neida, den der væsken er helt fint, trenger ikke noe mer.

 

Spyl gjennom slangen med vanlig vann (typisk kjøkkenkrana) før installasjon neste gang (og rist den tom/tørr). Tipper det er støv/smuss fra disse som er skyld i det du ser (hvis du fikk denne gråfargen/grumset relativt raskt etter byttet).

 

Og så bytter du slanger+væske 1-2 ganger i året fremover. Burde være greit vedlikehold.

 

Jeg ser også en del fettoppbygning i res, spesielt i begynnelsen. Jeg byttet bare denne også jeg :p Koster jo bare 200 spenn elns (altså selve tanken, ikke topplokk osv).

Endret av Kyrre S.
  • Liker 1
Lenke til kommentar

22. mai la jeg ut bilde av PC'en min i denne tråden, så realativt ny ja.

 

Bytte slanger+væske 1-2 ganger i året er notert. Dette er jo ikke akkurat dyrt :)

 

Også et spørsmål til. Tips til drenering av loopen? Tenkte ikke på det når jeg satt den sammen :p

 

PS: Syke paintskills!

3bd03d40e25056f30c317647707ba923.png

 

Tenkte å ha loopen sånn:

Tank->pumpe->radiator i 2. del av kabinettet->radiator i main delen av kabinettet ->GPU->CPU->tank

Endret av Durochris
Lenke til kommentar

He he Paint FTW! Veldig vanskelig å uttale seg om drenering når man ikke ser høydeforskjellene slik de faktisk er/vil bli.

 

Disse dreneringsblokkene er greie og billige og tar lite plass

http://www.techbay.no/product.html/koolance-vlv-xutx4b-dreneringsventil?category_id=73

 

Drenering må jo være på lavpunkt helst. Trykksiden av pumpen er et naturlig punkt å drenere på. Nå ser det jo ut som du har veldig lite plass her da... Men får du inn et punkt her vil du iallfall kunne drenere res + pumpe og deler av slangen fra CPU og slangen til frontmontert rad. Slik jeg ser tegningen din vil du da ikke få drenert GPU blokk siden du har innløp og utløp på samme side av kortet.

 

Det som redder deg her er at du har et veldig lite kabinett. Kanskje bare sette inn et punkt en eller annen plass (nesten samme hvor - der du får den inn). Når du da skal drenere loopen kan du gjøre følgende (gitt at du tar den typen jeg lenker til):

 

1. Skru av endehetten på dreneringsblokken mens du har en liten beholder under. Noe væske vil renne ut, men ikke alt siden du ikke slipper inn luft. 

2. Når det slutter å renne kobler du på en litt lang slange her og fester den med en slangeklemme eller strips.

3. Hold slangen i vasken/bøtte e.l

4. Slipp inn luft i systemet f.eks via res og roter (beveg side til side, rist osv) kabinettet manuelt slik at mest mulig renner ut.

 

Bare en tanke :)

 

Målet er jo å få ut mest mulig før man begynner å demontere. Man får nok ikke alltid ut alt (er som regel "heng" i systemet), så etterhvert som man løsner fler og fler nipler kommer det ut mer og mer vann. Ta det litt systematisk og forsiktig første gangen så blir du ganske varm i trøya etter hvert :) Skal du drenere radiator fullstendig må du nok skru den ut og tømme den, spesielt den som er frontmontert med både innløp og utløp i toppen. Når det er sagt trenger du ikke drenere absolutt alt hver gang. Det er ikke alltid jeg gidder tømme rad.

Endret av Kyrre S.
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Har kjøpt en EK Supremacy CPU-blokk og lurer jeg på en ting. På den blokka er det inn og ut, men kan jeg bytte om på de? Loopen vil se mye cleanere ut da + at jeg helst ikke vil ha blokka oppned. Har det mye å se om man kjører vannet inn der vannet egentlig skal gå ut?

Nei, kan ikke bytte om inn og ut, ekke det samme som på gpu terminal og blokk osv:)

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Den må kjøres rett vei for at jetplaten skal fungere. Kjører du feil vei så får du målbart dårligere ytelse og litt større motstand. Går vannet rett vei så går det gjennom jetplaten og spres med "rett" mønster for optimal utnyttelse av kjølefinnene, noe som gir bedre ytelse.

 

Det fins sikkert en eller annen lur måte å få din loop til å se clean ut selv med rett retning gjennom cpu-blokken. Det enkleste er vel å snu blokken og godta at den er opp ned.

 

Relevant: http://www.reddit.com/r/watercooling/comments/2cd6ql/question_reverse_flow_on_ek_supremacy/

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Nå har jeg endelig fått kobla opp og lufta systemet, men jeg må si jeg blei ikke veldig imponert over tempen sånn egentlig.

 

Radiatorer:

1stk 360mm 

1stk 240mm tykk

2stk 120mm

 

Tempen ligger på 60 grader under max load uannsett om jeg kjører på stock eller 4,8 @ 1.360v

Idle er rundt 35 så det er jo ikke gæli, men jeg tenker det at når så mye radiatorer bare holder 60 grader med BARE cpu, åssen blir det da når jeg får på 2 vannblokker til gpu?

 

http://i.imgur.com/QJ5Uc7i.jpg

Endret av Trondz1
Lenke til kommentar

Vil det bli mye varmere med gpu tilkoblet da? Jeg tenker sånn at di to gpu'ene jeg har nå ligget jo på 70 grader og di blåser ikke akkurat lufta ut av kabinettet så det blir varmt inni der. Så når jeg får på vannblokker så vil jo den varmen bli borte og kanskje senke tempen? Håper jeg :)

Lenke til kommentar

60 grader er jo brillefint det da. Det er ikke enkelt å holde temp på CPU veldig lavt på vann. Det du gjør er å redusere turtallet på viftene, da får du det kaldt nok og stille. Det er jo det som er mest kjekt med vannkjøling. Jeg ligger på 65-70 grader ved full stresstest (30 grader ambient 35 grader vanntemp), men viftene mine går bare på ca 5 volt og er knapt hørbare selv om jeg ikke engang har kabinett til å isolere vekk lyden med.

 

Skjermkort er mye enklere å kjøle. Forskjellen mellom luftkjølt og vannkjølt GPU kan skille 40 grader elns. Du vil jo bidra med litt mer varme til loopen med to skjermkort, men forskjellene er ikke store. Kanskje et par grader varmere vann?

 

PS: Du har ikke vifte på den ene rad?

Endret av Kyrre S.
Lenke til kommentar

Heisann! Nå trenger duro hjelp igjen!

 

Jeg tok fra hverandre hele systemet for å inkludere CPU i loopen. Etter jeg hadde satt sammen alt igjen så vil ikke pumpa ta vann fra tanken. Har akkurat samme oppsett som før, bare en 240mm radiator og en CPU blokk ekstra nå. Loopen har så og si samme layout.

 

Jeg kan høre pumpa, men den tar ikke vann fra tanken.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...