Gå til innhold

Hvorfor er dette kortet så dyrt?


Egil87

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hvilke bruksområder har egentlig slike kort?

 

Så en GPU som kostet over 125.000 noen år tilbake - men klarer ikke fatte hva som kan rettferdiggjøre den prisen.

 

Greit nok at kort med spesielle bruksområder i utgangspunktet blir mye dyrere fordi markedet er såpass like, men det får nå være grenser?

Lenke til kommentar

Dette kortet koster enda mer ;)http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=301398 . Det som er spesielt med disse kortene er gjerne at de støtter 3-4 utganger/skjermer, ekstremt høy oppløsning ( uten å kjøre dual DVI) og støtter teknologi som gjerne brukes i prof delen av 3d markedet. F.eks. Autocad, 3dmax etc. Finnes også pharfelia kort som gir f.eks. stereoskopisk utgang og andre sære tilpasninger til prof markedet, f.eks. virtualisering av medisinske data.

Lenke til kommentar

Ja, jeg antok at blant annet autocad er et satsningsområde her.

 

Antar at jeg også ikke kan nok om dette til å forstå hva spesifikt som gjør disse kortene så overlegne på disse områdene. Om ATI feks modifiserte en av sine gaming modeller til å rendre 3d applikasjoner kunne de jo praktisk talt solgt kortene med en voldsom fortjeneste.

Lenke til kommentar

Når det gjelder proff miljøene så gjør BÅDE ATi og Nvidia dette.

Radeon og GeForce er nære slektninger til Quadro og FireGL akkurat som FireStream og Nvidia Tesla også er nære brødre til sine Radeon og GeForce slektninger.

 

Modifikasjoner? Nei, de som får de modda kortene er oss med Radeon og GeForce, brikkene for proff tallknusing og 3DS Max er IDENTISKE med Radeon og GeForce.

Hva er forskjellen? Når de slipper ut disse proff kortene så settes det på bedre komponenter (PWM kretsen er betydelig bedre på Quadro og ikke minst Tesla for eksempel og bedre kondensatorer etc) men brikken er den samme, bare at her åpner Nvidia opp for noen instrukser som ellers er disablet på GeForce og Radeon som gir høyere ytelse i 3DS Max osv.

 

Prisen går også naturligvis opp ganske så kraftig.

I tilegg er det driver forskjeller, supporten er kraftig forbedret og også her kommer fixene raskere til disse appsene enn noe annet.

Til spill bruk funker Quadro og co like bra som Radeon og GeForce, eneste kjipe er som sagt at de koster mer enn det smaker for gamere, faktisk alt for mye.

 

Matrox er overlegen på 2D dog, og her kan ikke ATi eller Nvidia konkurerre noe særlig uten heftige omdesigninger på både GPU og kort.

Endret av 007CD
Lenke til kommentar

En annen ting er at hvis man utvikler et kort bare for å selge noen ganske få eksemplarer, vil kunden i mye større grad måtte betale for utviklingskostnadene. Mye utstyr er ikke "heftig" i vår nerde-forstand av ordet i det hele tatt, men nærmest skreddersydd, og skulle et nytt behov oppstå er noen parat til å flikke på produktet. Da holder det ikke å betale for materialene.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...