Gå til innhold

Et sukk om mobbing


Anbefalte innlegg

Leste aftenposten og blir møtt med dette:

 

En av jentene trakk henne ut av klasserommet, slengte henne inn i veggen og tok kvelertak på henne. Læreren som så på, turte ikke å bryte inn i slagsmålet som oppsto

 

mobberne trakk henne ut av bilen, kastet henne i bakken og sparket løs så hun fikk blåmerker og skrubbsår

 

Jenta har begynt på ny skole

 

Hvordan kan norsk skolesystem være så feil? Lærere som ikke tør å blande seg inn, for lav terskel blant lærene, og attpåtil så er det ikke rom for skikkelig straff. Synes at det er mobberne som må flytte ikke mobbeofferet.

 

Kilde:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja, hva skal man si?

Mobbing av denne sorten er så åpenbart et problem, men til gjengjeld sliter vi også åpenbart med å bli kvitt det.

Har det noe med menneskenaturen å gjøre?

 

Om det nå er "skolesystemet" som er feil, eller dagens foreldres mangel på oppdragelse av barna sine, eller en kombinasjon, så bør vi snart finne en løsning på det.

 

Barn tar selvmord på grunn av slikt.

Lenke til kommentar

Hva kan egentlig læreren gjøre..?

Læreren har ikke lov til å "røre" eleven, uten å risikere å få sparken.

Og snakke til slike elever har tydeligvis lite effekt, da de ikke bryr seg om verken anmerkninger eller melding hjem.

(tvert imot synes sikkert enkelte at det er tøft å være "badboy")

Lenke til kommentar
Hva kan egentlig læreren gjøre..?

Læreren har ikke lov til å "røre" eleven, uten å risikere å få sparken.

 

En lærer burde være streng, ha stålkontroll på klassen slik at elevene respekterer lærerens autoritet. Samt at straffer burde inkludere at elevene blir suspendert fra skolen, eller tvangsflyttet til en annen skole!

 

Det at lærerene ikke bryr seg er jo rett og slett skammelig, sto det noe om alder?

 

Alder på læreren eller eleven?

Lenke til kommentar

Læreren burde gi beng i det sosiale selvmordet vedkommende hadde utsatt seg for, og bitchslapet eleven som sto for kvelertaket. Konsekvenser kan man ta seg av senere.

 

Det norske skolesystemet er for svakt. Husker godt apatien til lærerene på min egen skole. Det henger ofte sammen med personligheten til rektoren. Rektoren på min barne,- og ungdomsskule var en svak mann, med en forkjærlighet for dialog fremfor handling. Gjorde en elev noe galt, holdt det med en lovnad om å: "Greit rektor. Jeg skal aldri gjøre det igjen".

Lenke til kommentar

Gjelder ikke loven om nødverge i slike tilfeller da? Og da er det jo lov å forsvare noen som ikke er istand til å/ikke klarer forsvare seg selv? Eller? I såfall hadde jo læreren hatt loven på sin side om h*n hadde fjernet den angripende eleven.

Endret av KongKake
Lenke til kommentar

Her er det mye som har gått galt. For det første burde læreren ha grepet inn når en eleven tok kvelertak. Meg bekjent er det lov for en lærer å ta fysisk affære når en elever er i ferd med å kvele enn annen. I det minste burde man gripe verbalt inn. Dette tyder jo også på at læreren har vært unnvikende før. Dårlig oppførsel har en tendens til å eskalere hvis den ikke blir korrigert.

 

Skolen har også vært alt for unnvikende. Her burde rektor ha grpet kraftigere inn og i det minste latt eleven få skifte skole.

 

Og til slutt, hva f**n er galt med forledrene til mobberne? De blir innkalt til foreldremøte der jeg regner med at blant annet kevlertaket kommer fram. Likevel fortsetter mobbinga og det kulminerer med et regelrett overfall. Har de ingen kontroll på barna sine? Lærerne sier jo at skolen stadig vekk må ta mer av oppdragesesfunksjonen som foreldre hadde før.

 

Hele greia her stinker av en gjeng som har fått gjøre hva de ville uten noen særlig form for reaksjon fra de som skal passe på.

Lenke til kommentar

Det er vel sånt samfunnet har blitt? Folk vil ikke blande seg inn i andres problemer, nyter schadenfreude når det skjer noe og blir med på grunn av gjengmentalitet. Skole er som vanlig ignorant, lite frivillig å møte problemer som oppstår og lukke øyene sine istedenfor å hjelpe til.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...