Gå til innhold

Hjemmeautomasjon - Hva er det og hvorfor skulle jeg bry meg? (Automasjonskaféen)


Anbefalte innlegg

OSX får du vel ikke kjøpt i løsvekt, og WIndows har jeg alri betalt for (Bortsett fra motvillig, på laptoper der man ikke har noe valg.)

Da er kanskje utgangspunktet i diskusjonen allerede skjevt... ;)

 

 

Skal ikke si at HS-folkene ikke gjør en bra jobb, men hvis du tar bort all scripts og plugin som er gjort tilgjengelig (gratis) av brukere på frivillighetsbasis, hadde det du står igjen med vært ganske ribbet, etter mitt syn. Jeg synes vel heller det er rare at folk bidrar så mye gratisarbeid for en komersiellbedrift. Selv om de sikkert i egne øyne ikke gjør det for dem men for andre brukere - og aller mest for seg selv, ettersom de selvfølgelig vil ha et aktivt community som gagner dem selv senere.

Alt er jo et definisjonssspørsmål, men til og med "ribbet" har HomeSeer mye funksjonalitet som andre enten ikke har eller er vanskelig å få til, eller i så fall har det kommet først nå (så vidt jeg har forstått var mye av funksjonaliteten i HomeSeer 2.0 langt forut sin tid). I tillegg er de blant pionerene når det gjelder Z-wave, og er veldig kjappe med å implementere nytt utstyr.

 

Og ja, mange scripts og plugins er gratis. Men for veldig mange av plugin'ene jeg bruker har jeg faktisk betalt. ;)

 

Jeg har selv lagt ut gratis scripts og plugins. For meg er det slik at jeg måtte ha inn en funksjonalitet, HomeSeer har en utmerket base å utvikle på for en semi-amatør som meg, og det kan være andre har samme problemstilling som meg. Hovedgrunnen til at jeg ikke tar meg betalt er at jeg gidder/orker/vil ikke bruke tid på å gjøre dem finpolerte.

 

Om noe, mener jeg heller at enkelte plugins er for overbetalte. For meg blir det fort en avveiing: Skal jeg gidde å programmere det selv, bruke masse tid, fixe bugs og banne? Eller kaste noen få kroner på problemet? Som småbarnpappa ser jeg at det siste alternativet brukes oftere og oftere... ;)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ringeklokke sender bilder av besøkende til telefonen din.

 

http://makeprojects..../1#.T7obEtwti5I

 

Så den der. Det er enkelt å lage tilsvarende funksjonalitet uten Pushingbox og Arduino (jeg vet, for jeg har gjort det). :)

 

I tillegg finnes det jo ringeklokker som går direkte på Nexa-protokollen, det er jo det absolutt enkleste.

 

 

Jeg er litt enig med NGZ, homseer er lite polert, oppdateres sjeldent mtp på viktig funksjonalitet, og koster mye for det man får. Problemet er mangelen på reelle konkurrenter. Så sånn sett kan man jo si det leverer det det skal, har jo kjøpt programmet.

Kanskje derfor jeg liker HomeSeer så godt, det er slik jeg programmerer selv (til og med i samme språk).. Lite tid på å gjøre det "glossy" og "shiny", det skal være funksjonelt istedenfor. :)

 

HomeSeer har jo mange konkurrenter på forskjellige områder, men veldig få som spenner over like mye. Det er vel det store problemet, konkurrentene er langt fra like funksjonsrike, og dermed må man benytte flere programmer og ender opp med noe som ikke er like bra til slutt likevel...

Lenke til kommentar

Trenger ikke å være snakk om glossy go shiny, girder er mye mere polert som program, selv om det knappest kan beskyldes for gloss. Homeseer støtter mye hardware, utover det synes jeg programmet har MYE å hente, og jeg hadde nok umiddelbart byttet det ut om annen software jeg brukte støttet hardwaren jeg ønsker å benytte på en god måte.

 

AtW

Lenke til kommentar

selvølgerlig innen kort tid etter at jeg kjøpte hspro kommer tilbudet med 50% rabatt. snakk om eid. jaja. til alle andre er det i alle fall muligheter til og få en knall pris nå:

 

1 WEEK ONLY!

Sale Prices Valid only for Purchases through HomeSeer Online Store through May 29

coupons not valid for Amazon store nor for dealer orders

 

 

Save 50% on all HomeSeer Control Software!

includes HS2™ or HSPRO™ Full and Upgrade versions

Control lighting, thermostats, door locks, security systems, shades and blinds, irrigation, audio / video equipment and more with the industry's leading DYI home automation software.

HSPRO (Full) $299.97 (reg. $599.95) Coupon Code

BFR12-50P

HSPRO (Upgrade from HS2) $224.97 (reg. $449.95)

HSPRO (Upgrade from HS1) $244.97 (reg. $489.95)

HS2 (Full - Download) $109.97 (reg. $219.95)

HS2 (Upgrade from HS1) $74.97 (reg $149.95)

 

 

Save 50% on HSTouch Interface Software!

includes HSTouch Server Plug-in (all versions)

HSTouch works with HomeSeer control software to provide remote home control with any Apple or Android smart phone or tablet. Use HSTouch Designer to create your interface and then deploy it to your smart phone or tablet with just your internet or WiFi connection.

HSTouch Server Plug-in $99.97 (reg. $199.95) Coupon Code

BFH12-50P

HSTouch Unlimited Upgrade $49.97 (reg $99.95)

HSTouch Apple Plug-in $19.97 (reg. $39.95)

HSTouch Android Plug-in $19.97 (reg. $39.95)

 

 

Save 50% on all HomeSeer Software Plug-ins!

includes All HomeSeer Brand Software Plug-ins

Adding a new device or technology to your HomeSeer system? Don't forget to add the software plug-in too! Plug-ins are designed to let HomeSeer systems communicate with products from around the world. Save 50% now on plug-ins for Global Cache, Square Connect, WGL, DSC, Windows Media Player, Apple iTunes, Lutron, NuVo, Russound, Windows Media Center, CentraLite, Lightolier and more! note: 3rd party plug-ins excluded.

All HomeSeer Brand Plug-ins SAVE 50% Coupon Code BFP12-50P

 

 

Save 15% on Z-Wave Interfaces!

includes HomeSeer Z-Troller™ and Aeon Labs Z-Stick™

The Z-Wave interface is the nerve center of your Z-Wave automation system. It sends commands to and receives status from all your Z-Wave devices. Our Z-Troller is the best interface available with superior range and backup/restore capability. The Z-Stick is our economy USB controller. Both units work with the latest Z-Wave devices.

HomeSeer Z-Troller $124.91 (reg. $146.95) Code:BFR12-15P

Aeon Labs Z-Stick $50.96 (reg. $59.95) Code:BF12-15P

 

 

Save up to 20% on All Z-Wave Locks!

includes Kwikset, Schlage and Yale Deadbolt and Lever Styles

We're proud to offer Z-Wave locks from the 3 biggest manufacturers of door locks in the US: Kwikset, Schlage and Yale. Each is designed to work with HomeSeer software and gateway controllers for remote access from anywhere in the world (with NO monthly fees)!

Kwikset (All Locks) $199.20 (save 20%) Code:BF12-20P

Schlage (All Locks) $179.05 (save 10%) Code:BF12-10P

Yale Z-Wave Touch $224.96 (save 10%) Code:BF12-10P

Yale Z-Wave Push $179.96 (save 10%)

 

 

Save 20% on Everspring Z-Wave Products!

includes all Everspring Sensors and Sirens

Save 20% on all Everspring Z-Wave products! Everspring sensors and sirens are compatible with most US Z-Wave systems (including HomeSeer).

Door/Window Sensor $37.42 (reg. $46.77) Coupon Code

BF12-20P

Indoor Siren $65.81 (reg $82.26)

Indoor/Outdoor Motion Sensor $47.56 (reg. $59.45)

Water/Flood Sensor $53.00 (reg. $66.25)

Temperature/Humidity Sensor $66.70 (reg. $83.38)

 

 

Save 20% on Z-Wave Touch screen Thermostat!

includes 2GIG CT30E Wireless Z-Wave Thermostat

The 2GIG CT30E is a drop-in replacement for virtually any conventional thermostat, including battery operated ones! The unit is designed to work with any Z-Wave network and features easy to program touch screen operation. Operate on battery power alone or connect to your HVAC system "C-Wire" for permanent power. Use with HomeSeer systems to monitor and control heating/cooling from anywhere in the world!

2GIG CT30E $78.80 (reg. $98.50) Coupon Code BF12-20P

 

© 2010 HomeSeer Technologies, LLC. All rights reserved. HomeSeer is a registered trademark.

Lenke til kommentar

selvølgerlig innen kort tid etter at jeg kjøpte hspro kommer tilbudet med 50% rabatt. snakk om eid. jaja. til alle andre er det i alle fall muligheter til og få en knall pris nå:

Siden det er SÅ kort tid siden hadde jeg faktisk dristet meg til å spørre om å få de siste 25% tilbake, iallfall som form av "store credits". Synes seriøst de kunne opplyst deg om at "det kommer et tilbud om en uke, vent til da".

Lenke til kommentar

selvølgerlig innen kort tid etter at jeg kjøpte hspro kommer tilbudet med 50% rabatt. snakk om eid. jaja. til alle andre er det i alle fall muligheter til og få en knall pris nå:

Siden det er SÅ kort tid siden hadde jeg faktisk dristet meg til å spørre om å få de siste 25% tilbake, iallfall som form av "store credits". Synes seriøst de kunne opplyst deg om at "det kommer et tilbud om en uke, vent til da".

 

godt tips det skal jeg jagu gjøre

Lenke til kommentar

Hei

 

Jeg er igang med et større Homeseer prosjekt og trenger noen å sparre med så jeg startet her:

http://avforum.no/forum/showthread.php?p=1826176

 

Men så ble jeg tipset om at det er folk HER så da registrerte jeg meg her da.

 

Altså:

#1 Finnes det noen god plugin for W7 Mediasenter?

#2 Er det noen som har erfaring med å kjøre mer en en RFXCom sender Gammel eller ny modell.?

#3 Noen som har erfaring med dekknings forbedring ved å kjøre GP antenne på den nye (USB) RFXCom senderen?

#4 Har jeg oppfattet det korrekt at det ikke finnes mulighet for å kjøre Norsk talestyring (fordi W7 ikke har det)?

#5 Er det noe som har fått kommandoen "turn off all Kitchen lights" til å fungere?

(dama kvitterer ved å spørre "do you whant me to turn off all kitchen lights" men gjør det ikke selv om jeg bekrefter)

#6 Kan en kompilere opp en DLL med VB dot Net og samle masse rutiner der istedet for å bruke tekst baserte script?

#7 Kan en isåfall debugge dem live?

 

det får være bra som en start

 

F

Lenke til kommentar

Hm jeg ser det snakkes om Tellstick her også.

 

Som en kuriositet kan jeg nevne at de IKKE er CE sertifisert...

 

De er merket med CE symbolet men de har ikke "Radio Test Report based on EN300 220" i dokumentasjonen som de plikter. Og om du spør dem om de kan sende deg en kopi blir det VEEEELDIG vanskelig :)

 

Personlig er det ikke så viktig for meg at de er CE sertifisert men jeg syns det er litt dårlig gjort å si at de er det, når de ikke er det :(

Lenke til kommentar

...

det får være bra som en start

F

 

Jo også en ting til:

#8 Jeg har en Samsung TV i stua. Den vil jeg gjerne at blir skrudd av sammen med alt det andre når jeg legger meg. Problemet er at fjernkontrollen har samme kommando for av og på...

Nå finnes det en "service link" inngang bak der. Jeg har lest noe om at en kan lage en RS232 til Minijack kabel og kjøre kommandoer inn den veien og eksplisitt skru den av (men ikke på :) )

Noen som kjenner noen til dette?

Endret av Fermate
Lenke til kommentar

...

det får være bra som en start

F

 

Jo også en ting til:

#8 Jeg har en Samsung TV i stua. Den vil jeg gjerne at blir skrudd av sammen med alt det andre når jeg legger meg. Problemet er at fjernkontrollen har samme kommando for av og på...

Nå finnes det en "service link" inngang bak der. Jeg har lest noe om at en kan lage en RS232 til Minijack kabel og kjøre kommandoer inn den veien og eksplisitt skru den av (men ikke på :) )

Noen som kjenner noen til dette?

 

Jeg har en samsung tv selv. enn 55 tommer led sak som er grei, men ikke kul nok til og kunne bruke fjernkontrol via ip.

 

naar jeg lastet ned kode sett til den til harmony link saa var det faktisk baade en knapp for av og paa, men i tillegg var det en egen knapp for av og enda en for paa.

Lenke til kommentar

Men så ble jeg tipset om at det er folk HER så da registrerte jeg meg her da.

Ja, det er her vi er... ;)

Eller på HomeSeer forumet: http://board.homeseer.com

 

#1 Finnes det noen god plugin for W7 Mediasenter?

Det er en beta som du finner på forumet (eller i Updateren?), men hvor god den er kan diskuteres. Den fungerer visstnok som fjell for noen, men ikke så veldig for andre.

 

Den blir nok heller ikke videreutviklet av HST selv, men andre kan få lov til å overta hvis de har kunnskaper og vilje nok til å overta (hvis jeg forstod det riktig).

 

#2 Er det noen som har erfaring med å kjøre mer en en RFXCom sender Gammel eller ny modell.?

Ja. Det går helt fint å blande USB mot LAN, gammel mot nytt. Helt uproblematisk. :)

 

#3 Noen som har erfaring med dekknings forbedring ved å kjøre GP antenne på den nye (USB) RFXCom senderen?

Ja... men husker ikke helt hvor jeg kjøpte den. Må sjekke.

Og så trenger du en overgang på eBay.

 

#4 Har jeg oppfattet det korrekt at det ikke finnes mulighet for å kjøre Norsk talestyring (fordi W7 ikke har det)?

Stemmer. HomeSeer basere seg på Windows sin talestyring, den forstår kun engelsk. Men du kan få kvitteringene på norsk (hvis du oversetter den selv, og skaffer en stemme).

 

Jeg prøvde det, men opplevde det som unaturlig å snakke engelsk til noen som svarte på norsk.

 

#5 Er det noe som har fått kommandoen "turn off all Kitchen lights" til å fungere?

(dama kvitterer ved å spørre "do you whant me to turn off all kitchen lights" men gjør det ikke selv om jeg bekrefter)

Du må jo sette opp et lys til å vøre "kitchen light"... hvilken talekommando har du lagt inn for det?

 

#6 Kan en kompilere opp en DLL med VB dot Net og samle masse rutiner der istedet for å bruke tekst baserte script?

Ja, da lager du en plugin istedenfor. Men det er ikke direkte en erstatning for "flere scripts", men mer en komplett pakke for et bestemt "problem" eller hardware-dings.

 

#7 Kan en isåfall debugge dem live?

Du kan debugge live men ikke på 64-bit maskiner. Slik jeg kjører nå... :(

Lenke til kommentar

#8 Jeg har en Samsung TV i stua. Den vil jeg gjerne at blir skrudd av sammen med alt det andre når jeg legger meg. Problemet er at fjernkontrollen har samme kommando for av og på..

Selve fjernkontrollen har kun én knapp. Men Samsung TVene har også en IR kommando for PÅ og en for AV. Jeg fant kommandoene på min Harmony fjernkontroll, kan legge dem ut i Global Cache format. Tror til og med det ligger noen på HomeSeer-forumet.

Lenke til kommentar

Selve fjernkontrollen har kun én knapp. Men Samsung TVene har også en IR kommando for PÅ og en for AV. Jeg fant kommandoene på min Harmony fjernkontroll, kan legge dem ut i Global Cache format. Tror til og med det ligger noen på HomeSeer-forumet.

 

Det er jo kjempe nyheter :D

Ja takk!! Vil gjerne ha Global Cache format!

Lenke til kommentar

Ja. Det går helt fint å blande USB mot LAN, gammel mot nytt. Helt uproblematisk.

Sending er jo ikke noe problem for da jobber det jo bare en sender for hvert device. Problemet er mottak..

Jeg kjører 2 gamle nett sendere nå og av og til får jeg kjørt kommandoene mine to ganger.

Dette oppdager jeg jo ikke med rene lys kommandoer, men med tale høres det godt.

Jeg har også kjøpt en ny USB sender og prøvd den litt sammen med de andre 2.

(Jeg brukte riktignok USB over TCP/IP software og koblet den på en annen PC enn der Homeseer går) Da fikk jeg kjørt kommandoer 6 ganger og ga opp.

Har ikke snakket med Bert om dette enda da jeg har bestilt en GP antenne fra Conrad og vil teste med den og bare EN ny sender før jeg melder problemet.

Du må jo sette opp et lys til å vøre "kitchen light"... hvilken talekommando har du lagt inn for det?

Ø nei det var ikke sånn jeg mente.

Jeg har gitt alle devicene mine engelske navn slik at jeg skal slippe å sette opp egne talekommandoer for hver av dem.

Når navnene er unike er det jo greit. (Jeg har bare EN chandelier i huset :))

Men når det finnes flere ceiling light regnet jeg med at kommandoen skulle være «turn on HALL ceiling light» Dette er jeg litt usikker på om det fungerer.

Det jeg EGENTLIG spør om er kommandoen «turn off ALL kitchen lights» Da svarer nemlig dama «do you whant me to turn off ALL kitchen lights» og jeg forventet da på ett vis at hun skrudde av ALLE kjøkken lysene (uten at jeg er helt sikker på hvordan hun kan vite hva som er lys og hva som er andre ting…)

Du kan debugge live men ikke på 64-bit maskiner. Slik jeg kjører nå...

Hm du tenker på at Visual Studio ikke lar deg debugge i 64 bits mode?

Holder det ikke å sette Target CPU til x86? (Project Properties/Compile/Advanced Compile Options/Target CPU)

Jeg sitter til daglig å utvikler på en 64 bits maskin og debugger som bare det (riktig nok ikke en DLL men..)

Men når det skal debugges DLLer må vel Visual Studio kjøre på samme maskin som Homeseer også?

Løsningen blir kanskje å sette opp en kopi av Homeseer på utviklingsmaskinen og stoppe drifts maskinen mens en jobber?

Endret av Fermate
Lenke til kommentar

Det er en beta som du finner på forumet (eller i Updateren?), men hvor god den er kan diskuteres. Den fungerer visstnok som fjell for noen, men ikke så veldig for andre.

Den blir nok heller ikke videreutviklet av HST selv, men andre kan få lov til å overta hvis de har kunnskaper og vilje nok til å overta (hvis jeg forstod det riktig).

Ja jeg har sett den på forumet (den finnes ikke i updateren) men jeg vil høre litt med noen som har brukt den før jeg laster den ned og begynner å rote med Mediasenterene:

Ef den primært tenkt for å styre lys og andre Homeseer devicer fra inne i Mediesenteret?

Eller skaper den Mediasenteret som en (eller flere) Homeseer devicer, som kan styres fra Homeseer og trigge eventer der?

Det er det siste jeg er mest interessert i selv om det kunne være artig å få opp meldinger inne i Mediasenteret fra Homeseer mens en satt å så dagsrevyen.

Det finnes altså ingen andre brukbare Mediasenter plugins?

Lenke til kommentar

Beklager at jeg flommer over i forumet her men jeg er så underernært på Homeseer diskusjons partnere :)

 

For ikke å bare å be om hjelp men også å bidra med noe kan jeg opplyse at jeg har en løsning for å kjøre GET digital TV inn i Windows Mediasenter med innspilling fra flere digitale tunere samtidig.

Fordelen med dette kontra en GET boks er at en kan se på det en har spillt inn på en annen TV enn der innspillingen skjedde (feks. en film på prosjektoren i kjelleren)

 

Det tok meg over ett år å løse dette problemet siden GET ikke tilbyr noen CAM...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...