Gå til innhold

Hvordan spise rått egg


Gjest Slettet+98172347

Anbefalte innlegg

Gjest Slettet+98172347
Skrevet

Jeg ser titt og ofte at man serverer diverse retter med ett rått egg.

 

Se f.eks her hos Aftenposten.

 

Jeg lurer enkelt og greit på hvordan man spiser egget.

- Knuser man det og heller over retten?

- Dypper man maten i egget oppe i skallet?

- Drikker man egget helt fra skallet ved siden av maten?

- Annet?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

I dette tilfellet, skal nok egget på toppen(helles). Det står bare i skallet pga det ser finere ut. Jeg har liten tro på at egget tilfører så veldig mye smak. Det veldig få som frivillig shotter egg :p

Gjest Slettet+98172347
Skrevet

Tydeligvis ikke noe fasitsvar på dette da siden folk foreslår forskjellige ting?

Skrevet

Til biff tartar(rått kjøtt med rå eggeplomme), spises plomma sammen med kjøttet. Den helles ikke over, men "drikkes"

Gjest Slettet+98172347
Skrevet
1) Drikk rått egg.

2) Få salmonella.

3) ?????

4) profit.

Profit????

 

Pkt 1: hvor/når kom plutselig penger inn i bildet her?

Pkt 2: jeg spør hvordan man spiser rått egg. Ikke hvordan man kan få salmonella.

Gjest Slettet+98172347
Skrevet
Han er en 4chan-'tard' (no offence) hvis det sier deg noe. De skriver slik.

Niks. Har aldri hørt det uttrykket.

Skrevet

Det er avhengig av kva slags rett det er snakk om, men vanligvis så blir egget knust og helt over maten.

 

Men det forekommer også ofte at egget blir først rørt slik at kviten og plommen blir blanda.

 

Når det gjeld smak så har rå egg ein heilt anna smak en stekte eller kokte egg.

Tenk smaken på eggedosis, eggedosis er berre egg og sukker som er piska sammen. Eit rått egg har ein veldig lik smak med untak av at det ikkje er søtt.

Skrevet

Jeg synes ikke råe egg smarker noe særlig, men jeg sliter med å få ned plummen når den er hel. Utrolig ekkelt når du får den opp igjen for å måtte prøve på ny ..

Gjest Slettet+98172347
Skrevet
Jeg synes ikke råe egg smarker noe særlig, men jeg sliter med å få ned plummen når den er hel. Utrolig ekkelt når du får den opp igjen for å måtte prøve på ny ..
Enig! Det var derfor jeg spurte.

 

Jeg håpet at en "lovlig" måte å gjøre det på var å vispe egget litt i skallet og helle over ;)

Skrevet

Her er smaken som baken.

Noen, jeg vil si de fleste bruker nok å helle plommen over maten, mens andre liker den plommen hel rett ned.

Finnes ingen fasit eller "ulovlige" måter å gjøre det på :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...