Gå til innhold

Diskusjonstråd: Olympus & Panasonic MicroFourThirds (+ FourThirds)


Anbefalte innlegg

At det finnes tekniske grunner for andre formatstørrelser gjør det ikke til noen bedre ide i mine øyne for en liten produsent som olympus, som for en gangs skyld har klart å få til noe som i sin aller videste form kan kalles en slags standard å spre ressursene sine over på ett nisjemarked som fullframe.

 

AtW

Endret av ATWindsor
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er stadig FF-rykter på 43rumours, personlig tror jeg det er en elendig ide.

 

Fullframe utgjør kanskje 10% av systemkameramarkedet. For en liten produsent med en kameraavdeling med store økonomiske problemer (Olympus) virker det lite strategisk å bruke masse ressurser på å kjempe om en liten del av totalmarkedet. De vil jo heller ikke kunne bruke eksisterende linser og eventuelle nye fullframe linser vil ikke kunne brukes direkte på mFT så det er vanskelig å se noen fordeler for Olympus. Panasonic er vel et større selskap, men også der sliter kameraavdelingen.

Lenke til kommentar

Liten oppdatering;

Med E-M1 sitt "Service Plus" program, gikk det kjapt å få fiksa kameraet. En kar fra DHL plukka det opp, og det ble sendt til Portugal for fiksing. ... reparasjon gikk kjapt, og fra reparasjon var ferdig til kameraet var på døra var under 24t. :-) - All good. - Skulle bare ønske de hadde hatt en ekstraservice hvor du fikk et lånekamera i samme slengen de 5-7-ish dagene det trengtes.

 

Så til noe litt spennende; Venter spent på en IR-konvertert E-PM2 som er på vei i posten. Det finnes en del folk som fjerner cut-off filteret forran sensor, så jeg har fått en til å ta hånd om et E-PM2.

 

..., og Meikon har endelig kommet med et UV-hus til E-M5, så nå står det hjemme, og jeg bare venter på at vanntempen skal stige litt før jeg hopper uti og leker meg under vann. Passer til 12-50 og man kan zoome. 45/1.8 passet også fint. med 17/1.8 ble det noe vignettering, men med 25/1.8 tenker jeg det forsvinner. Sigmas 30/2.8 passer nok også.

Lenke til kommentar

Bra du er fornøygd. Eg bytta ut mitt GM1 med GX7, med stabilisator og søkar sitter eg også med følelsen av eit komplett kamera.

En liten rapport fra mitt møte med GM1

 

Min kjære og jeg dro til Dublin med min nyervervede GM-1 og EM-5. Jeg er veldig uvant med kamera uten søker. Men selv om "søkerbildet" i sterkt sollys ble mildt sagt litt uryddig, funket konseptet. Jeg ble etterhvert vant til å jobbe med skjermen. Og den er god, faktisk bedre (sjøl med mine godt tilårskomne aua) enn EM-5. En helt annen måte å ta bilder på; men det funket.

 

GM-1 sin store fordel er responstiden, som er helt utrolig rask. Fullstendig tyst og øyeblikkelig. Og dermed lett å holde i ro. EM-5 er tyst og fin også, men ikke i nærheten av GM-1. Ingen, selv ikke fotografen, hvis han er uoppmerksom, merker at det blir tatt bilder. Jeg brukte kit-zoomen masse og den er skarp! Jeg brukte 20 mm til Panasonic, 45mm til Olympus og 60mm fra Sigma. Alle fungerte ypperlig. Og faktisk 14-150 zoomen til Olympus som også var helt grei, bildene ble skarpe som bare det uten billedstabilisator.

 

Fil-kvaliteten synes jeg er enormt bra. Tok noen bilder på en mørk pub på 25600 ISO, og selv disse er godt brukanes. Nesten i klasse med Pentax K-30 som har en glimrende sensor.

 

Ulemper finnes med kameraet så klart. Det er knøttlite, like lite som Pentax Q som jeg også har. Dette er greit i godt lys, men usedvanlig tregt når lyset minsker, og fil-kvaliteten er lysår unna. På GM-1 må man passe på at man ikke uforvarende setter kameraet i et modus man ikke ønsker. Og passe på at fokuspunktet ikke forviller seg. Men det er en vanesak tror jeg.

 

Uansett brukte vi GM-1 mest på turen, kanskje på grunn av at det var særdeles artig å bruke. Men det er et glimrende kamera; ser ut som et lite kompaktkamera, og perfekt til streetphotography. Og med små lyssterke fastobjektiv har man alle fortografiske muligheter som finnes med den gitte sensorstørrelse.

 

 

Jeg har ennå ikke lest bruksanvisningen, så det kan være enda mer å hente.

 

Panasonic GM-1 anbefales på det sterkeste.

Lenke til kommentar

Og passe på at fokuspunktet ikke forviller seg.

Jeg deaktiverte touch AF for å slippe dette. Fant ut at jeg aldri egentlig hadde behov for å flytte fokuspunktet noe annet sted enn midten uansett. Fokusere og rekomponere fungerer bra nok til de tingene jeg bruker GM1 til.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Her kommer nok en post om kjøps hjelp....

 

Fikk for noen dger siden muligheten til og leke litt med en kamerats em10, må si jeg falt pladask for kvaliteten, mulighetene og ikke minst "fun faktoren" med dette kameraet.

 

Har vurdert åpensjonere min 50d en stund og dette var vel spikern i kista!

 

Skal ta en liten runde og ta litt på forskjellige kameraer men de som er virkelig oppe til vurdering er Olympus omd em10, omd em5 og GX7

 

det jeg egentlig er ute etter er hva folket syns om de forsjellige kameraene, em10 har jeg jo prøvd og likte det godt, men syns kanskje det var litt for smått for mine store-ish hender.

 

Der kommer omd em5 inn. Vurderer også å kjøpe med batterigrepet om enn bare for å bruke den lille delen.

 

GX7 er også et kamera som frister veldig, syns det ser utrolig bra ut, fikk så vidt tatt litt på det samme dagen men det er noe med formfaktoren som ikke helt stemmer. Syns ikke plaseringen av kontroll hjul var helt der jeg ville ha det, men det har vel fort noe med dslr bruken den siste tida.

 

 

(edit skrivefeil)

Endret av lowlight
Lenke til kommentar

Jeg støtter forslaget om E-M10 eller GX7. Jeg har prøvd både E-M5 og E-M10, og jeg synes E-M10 ligger noe bedre i hånda og det er lettere å nå hjula. GX7 kontra E-M10 synes jeg er et litt vanskeligere valg. Det tar litt tid å finne et godt grep på GX7; men etter noen dagers bruk, så sitter det fint i handa. Jeg synes E-M10 er er mer morsomt kamera, GX7 er mer et verktøy. Bildene blir uansett bra :)

Lenke til kommentar

Såeh... en liten oppdatering herfra.... Ikke alt har gått veien for meg kameramessig i det siste;

E-M1 låste seg jo fullstendig, men service gikk kjapt med Service PLUS fra Olympus, og kameraet kom tilbake i god stand..., helt til jeg skrudde på Wifi - da låste det seg litt før det restartet. ... Kameraet fungerte altså, men wifi måtte repareres. Kom en kar fra DHL og hentet det igjen, samtidig som han hadde med seg en pakke fra Olympus med en E-M1 jeg kunne låne i mellomtida - med 12-40/2.8 PRO som jeg og får låne. :-) ..., så kan egentlig ikke klage på det.

 

Så til IR-kameraet. Kjøpte det hos B&H Photovideo i New York, og fikk shippet det til en adresse i statene hvor en person gjorde konverteringen for meg. Kjøpte konverteringen på E-bay.

..., så fikk kameraet i går, skrudde det på og synes det så morsomt ut; Sofaen var helt turkis og greier...., og lo helt til jeg trykket på lukkerknappen..... Da låste lukkeren seg PÅ DET OG!! Trolig grunnet en feil i konverteringen da. .... - uansett, så er selger veldig hyggelig og ivrig på at det skal fikses, så først skal vi ta en skype-session og se om jeg kan fikse det med bistand før jeg eventuellt returnerer det for fiksing der.

 

Uflaks, men ... heldigvis er folk service-minded rundt om kring, så jeg har egentlig ikke så mye å klage over. Bonus er jo at jeg får prøve et objektiv jeg ikke har. :-)

 

post-8299-0-30916700-1400671204_thumb.jpg

 

Så til noe annet...;

Var innom produktguiden i dag, og det er ganske tydelig at speilløse gjør sitt inntog...;

post-8299-0-03520900-1400671249_thumb.png

 

Og så: NY FIRMWARE TIL E-M1 og EM-10!

C-AF skal være ganske forbedret på E-M1 og FourThirds objektiver. Tok en kjapp test med min 50-200 SWD, og det virket MARKANT forbedret. Skal teste det litt på sport i kveld da jeg tar en liten tur innom Vard - Brann 2 på Haugesund Stadion.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Her kommer nok en post om kjøps hjelp....

 

Fikk for noen dger siden muligheten til og leke litt med en kamerats em10, må si jeg falt pladask for kvaliteten, mulighetene og ikke minst "fun faktoren" med dette kameraet.

 

.......

 

det jeg egentlig er ute etter er hva folket syns om de forsjellige kameraene, em10 har jeg jo prøvd og likte det godt, men syns kanskje det var litt for smått for mine store-ish hender.

 

Der kommer omd em5 inn. Vurderer også å kjøpe med batterigrepet om enn bare for å bruke den lille delen.

 

 

 

 

 

Har nylig kjøpt E-M10 og er meget fornøyd med kameraet, blant annet på grunn av de gode mulighetene til å tilpasse knapper og hjul til eget behov. Kjøpte kameraet med grepet ECG-1 som gjør ergonomien betraktelig bedre.

E-M10 gir markert bedre bilder enn DMC-G5 som jeg har benyttet et par år, og kommer veldig godt ut av det opp mot mitt Nikon D7000 både når det gjelder bruk og bildekvalitet. Synes også byggekvaliteten på E-M10 er bedre enn DMC-G5/G6, men det slår ikke D7000 her.

Jeg vurderte også å kjøpe E-M1, men siden jeg er av den formening at dette kameraet neppe vil medføre at bildene mine blir bedre, valgte jeg det billigere E-M10. Ergonomien er jo vesentlig bedre på E-M1, men med kameragrepet på E-M10, ble dette godt nok.

Kan jo bedre forsvare hyppigere kjøp av nytt kamera med tanke på den rivende utviklingen som er på slikt utstyr :) .

 

tw

Lenke til kommentar

Takker for gode tilbakemeldinger på de forskjellige kameraene :)

Var innom japan photo og tok litt på de forskjellige idag, fikk ikke grepet til og stemme med gx7, noe jeg syns var synd for det virker helt suverent til mitt bruk ellers. Så da står det mellom em5 og em10.

Sistnevnte syns jeg fortsatt blir bittelitt for smått for mine hender. Fikk prøve em5 med grep og det passa mer eller mindre perfekt. så selv om det er ett eldre kamera og litt dyrere så er det favoritten akkurat nå.

 

Fikk låne em10 av kameraten min så skal prøve det litt i kveld/morgen før jeg bestemmer meg :)

Lenke til kommentar

Takker for gode tilbakemeldinger på de forskjellige kameraene :)

Var innom japan photo og tok litt på de forskjellige idag, fikk ikke grepet til og stemme med gx7, noe jeg syns var synd for det virker helt suverent til mitt bruk ellers. Så da står det mellom em5 og em10.

Sistnevnte syns jeg fortsatt blir bittelitt for smått for mine hender. Fikk prøve em5 med grep og det passa mer eller mindre perfekt. så selv om det er ett eldre kamera og litt dyrere så er det favoritten akkurat nå.

 

Fikk låne em10 av kameraten min så skal prøve det litt i kveld/morgen før jeg bestemmer meg :)

Setter pris på tilbakemelding når d gjelder em10. Valget mitt står mellom Sony A6000 og em10 :)

Lenke til kommentar

 

Takker for gode tilbakemeldinger på de forskjellige kameraene :)

Var innom japan photo og tok litt på de forskjellige idag, fikk ikke grepet til og stemme med gx7, noe jeg syns var synd for det virker helt suverent til mitt bruk ellers. Så da står det mellom em5 og em10.

Sistnevnte syns jeg fortsatt blir bittelitt for smått for mine hender. Fikk prøve em5 med grep og det passa mer eller mindre perfekt. så selv om det er ett eldre kamera og litt dyrere så er det favoritten akkurat nå.

 

Fikk låne em10 av kameraten min så skal prøve det litt i kveld/morgen før jeg bestemmer meg :)

Setter pris på tilbakemelding når d gjelder em10. Valget mitt står mellom Sony A6000 og em10 :)

 

Har lekt med em10 ikveld å må si det er virkelig ett flott lite kamera, har egentlig ingenting og utsette bortsett fra det att det fortsatt virker litt lite for meg, noe ett grep sikkert kan gjøre noe med.

 

Jeg vurderte også Sony a6000 en stund men, utvalget av objektiver fikk meg til og kikke mer på m4/3 systemet.

Lenke til kommentar

Og så: NY FIRMWARE TIL E-M1 og EM-10!

C-AF skal være ganske forbedret på E-M1 og FourThirds objektiver. Tok en kjapp test med min 50-200 SWD, og det virket MARKANT forbedret. Skal teste det litt på sport i kveld da jeg tar en liten tur innom Vard - Brann 2 på Haugesund Stadion.

... og på kampen viste det seg at mitt førsteinntrykk stemte! C-AF (TR) med 50-200 gikk som smurt. Objektivet virket "hissigere" på å finne fokus - og fant fokus. Tidligere har objektivet av og til tatt seg noen lange drag for å jage litt etter fokus, men nå var det snappy snapp. :-) Andre erfaringer?

Lenke til kommentar

Elkjøp har 22% på kamera ut uka, men kun om man kjøper i butikk, Panasonic GM1 var ikke lett å oppdrive her i byen, men etter litt fram og tilbake så fant butikken ut at rabatten også gjaldt om de måtte bestille den inn, om jeg betalte der og da, men de var litt usikker på om de hadde nok på lager sentralt. Bestillte uansett en GM1 i orangsj, til ca 4850, tenkte det var grei info, selv om jeg ikke kan garantere at alle elkjøp-butikker tolker det likt.

 

AtW

Endret av ATWindsor
Lenke til kommentar

Da har penger byttet hånd!

Endte etter mye fram og tilbake med em5, grep og ekstra batteri. Ikke en direkte billig affære, men etter noen timer med det må jeg si jeg er veldig fornøyd!

 

Det er lenge siden jeg har hatt det så morro med fotografering! :D

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...