Gå til innhold

Kunder på jobben din!


RMNZR

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg er for gjenbruk fremfor gjenvinning.

Både TVen og Riks-TV-dekoderen på hytta har jeg fått gratis. Det samme gjelder møblene.

TVen fikk jeg fra naboen til en onkel. Har man flaks, så har man flaks.

 

Jeg ser ingen som helst grunn til å smelte om en TV som fungerer, hvis noen kunne ha brukt den som den er.

Miljøet er viktig.

Men i motsetning til Stolt Minister Jensenberg, ser jeg flere faktorer enn f.eks. CO2. Slik som bly.

Det er bedre å bruke TVen til den dauer, enn å smelte den om så snart den første eigeren kaster den.

Lenke til kommentar

"Problemet" er at det meste av det el-avfallet vi faktisk kaster ER søppel. Det hjelper ikke at en eller annen smart østeuropeer tror at han kan fikse det, når det er ødelagt. Så ender det med at de dumper det i en eller annen veikant eller en skau. Kjempeflott!

 

Uansett tilbake til topic :)

Digger når jeg kan hjelpe folk og de blir superfornøyd med små ting. Da er det faktisk veldig givende å jobbe i et serviceyrke. Det er mye færre av de vrange og vanskelige kundene, heldigvis.

Og herlig når folk kan ta ting med et smil, eller slå av en spøk. Spesielt middelaldrende++ menn som skal vitse og flørte litt, det er artig :!:

Var en som kjøpte en stekepanne og lurte på om jeg ikke kunne komme på middag og hjelpe til med å bruke den, lol.

  • Liker 7
Lenke til kommentar

I dag hadde jeg en kunde som gjorde at dagen min ikke ble like fin...

 

PÅ forhånd kan jeg si at hadde jeg visst at det ble så mye styr så kunne jeg ha håndtert det anderledes, selv om det ville krevd at jeg tapte på det eller måtte lyve om retur på produktet.

Anyhow...

 

En kar kommer inn i butikken, med en ramme, fortsatt i plastikken som glasset er knust på. Han sier den var pakket inn og da de hadde gitt den bort så var den knust (ved å si at den var pakket inn så vet jeg at den ikke var knust i butikken).

Han ville da ha ny ramme, og bare returnere den andre :roll:

 

Er det da feil å stå på min rett, og det som etter loven er riktig og si han dessverre ikke kan returnere en vare han selv har knust?

Det syntes ihvertfall han da han stormet ut og ropte at det var dårlig service og sa jeg bare kunne kaste rammen. 15 min senere kom han tilbake og ville ha rammen, tok med seg en brosjyre og sa han skulle ha det som et "eksempel"

(noe jeg går utifra at betyr at han skal lyve så det renner av han for å overbevise andre om at han har rett)

Endret av multisync
Lenke til kommentar

Bare for å kommentere dette med el-gjenbruk etc.

Jeg er selv en av dem som "forsyner" meg av slike gjenbrukskontainere, og har funnet mye interresant der. Jeg mener dette er noe langt flere burde gjøre, og dette er en ting, om enn kanskje eneste tingen vi bør lære av polakkene.

 

Til dere som sier at "nesten alt er ødelagt uansett", dere tar enormt feil. Jeg har selv forsynt meg av slike kontainere i flere år, og SAMTLIGE TING ER HAR FUNNET har fungert, med unntak av 2 mobiltelefoner. Datamaskiner, miksmastere, telefoner, stereoanlegg, you-name-it. Som regel er det bare å plugge i kontakten, og det starter som ingenting. Jeg sier ikke at alt fungerer, men jeg er sikker på at et større flertall av det som blir kastet er mer eller mindre helt i orden.

 

Siste funn var en Compaq laptop i nesten strøken stand. Maskinen ser helt fin ut, men har defekt batteri. Harddisk manglet også, men det var jo bare å sette i ny. Dette er en nyere maskin med 1,8 GHz Pentium-M, 1 GB minne og trådløst nett.

 

Blandt annet basssystemet i den gamle bilen min var satt opp av høyttalere og stereoanlegg funnet på en slik plass, alt i perfekt brukt stand.

 

I en sånn kjøp og kast kultur vi har i norge, trenger ikke ting å være defekt for at vi skal kaste det. Det holder lenge med at det er utdatert eller ikke trendy nok. Og i stedet for å gi det til bruktmarkeder, fretex, hjelpeorganisasjoner, selge det, etc, tar man snareste veien nærmeste dynge og kvitter seg med det der. Jeg har full sympati med polakkene som kommer med varebilene sine og forsyner seg. Selvfølgelig, de fortjener smekk på pungen hvis de roter hele plassen til, men jeg mener det bør være lov å ta av disse kontainerne så lenge man rydder opp etter seg. Det er ordentlig gjenbruk, det.

 

Compaq-maskinen er for eksempel mer enn kraftig nok til å kjøre Windows 7, og kan få nytt liv med ny harddisk og nytt batteri. I stedet har tidligere eier bare kastet produktet, som helt sikkert kunne blitt solgt for nærmere 2000 kr.

 

Sist jeg var på espeland gjennvinningstasjon i bergen for å hive noen planker og sånt, så jeg et par menn med varebil. Dette var helt vanlige norske menn som gikk og forsynte seg fra el-kontainerne. BIRs vakter var over alt, men så ikke ut som om de brydde seg. Gjennvinningstasjonen har også en brukthall, men bare et fåtall av ting havner der.

 

De som egentlig fortjener kjeft er alle normenn som tror vi er eneste landet i verden og at hva vi gjør ikke får konsekvenser. Om du ikke har bruk for noe selv, er det garantert noen andre som har det. Studenter har spesiellt mye å hente her, siden de alltid klager på så dårlig råd.

 

Alle som "stjeler" (hvis man kan kalle det det) fra slike søppeldynger har min fulle støtte (så lenge de ikke ødelegger for butikken ved å f.eks. rote)

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Jeg bryr meg ikke om at folk går inn gjennom kasseområdet, så lenge de ikke er til ulempe for andre. Dvs. presser seg frem eller tar opp andres tid. På Elkjøp der jeg jobber nå har vi veldig god plass rundt kassene, så det er ikke noe problem (+ folk går veldig ofte opp den vanlige trappa istedet for rulletrappa, og da kommer de inn ved kassene). På Meny var det mye trangere, så der var det mer stress om noen prøvde å bryte seg vei).

 

Hadde en kunde som ville kjøpe seg brødrister i sånn blankt metall som det veldig lett blir fingermerker på. Hun tok med seg rundt 7 esker til kassa og ba om å få se på den. Ja, selvfølgelig fikk hun lov til å åpne en eske, veldig mange vil jo gjerne se på produktet før de kjøper.

Greia var at hun ville ha en med null fingermerker på, og den skulle ikke røre seg en millimeter om hun prøvde å vippe den frem og tilbake. Da hun hadde stått og pakket ut rundt 4-5 forskjellige brødristere og laget rot overalt var sjefen min lei og sa at nå var det nok. Enten fikk hun kjøpe en, eller la være.

Er det rart det blir fingermerker på ting da, når folk skal åpne tredve esker før de bestemmer seg for en ting..

Lenke til kommentar

Kva tenker de butikkfolk om folk som går inn i butikken gjennom kassa (mest vanleg i matbutikkar, tippar eg)? Som kunde irriterar det meg når eg skal betale, og ein eller annan som har satt av alt for lite tid må gå inn gjennom kassa, og brøytar seg veg. Han "skal jo bare ha ein ting" eller to...

 

Koster ikke mange kaloriene å sette ut en albue:)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

En ting har jeg merket meg... de som faktisk yter god service i en butikk, er også de som liker jobben sin best. Det er ikke så rart, for yter man god service, så får man glade og blide kunder, og da blir jobben mye mer ålreit enn om man yter dårlig service. For da får man sure kunder.

 

Enkelt og greit :)

 

Ikke for å skryte, men jeg er veldig glad i jobben min ;)

Lenke til kommentar

haha, lurer på om han vet det ikke er lov å kjøre den bilen om man er beruset. ALLE ting på hjul er ikke lov å kjøre beruset i:P leste om 2 som handlet på bensinstasjon og kom med en gressklipper og sa de var for fulle til å kjøre bil så de tok gressklipperen. Politiet tok førerkortet til kjøreren om jeg husker rett

Endret av Cosmo Kramer
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...