Jump to content

2ball_

Medlemmer
 • Content Count

  3570
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

285 :)

About 2ball_

 • Birthday 08/21/1992

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

16949 profile views
 1. Skjer det hver gang du skrur av maskinen og skal skru den på igjen? Da kan du evt. teste hver enkelt minnemodul. Relativt rask og enkel test.
 2. Takker for svar! Tar den med i vurderingen min. Der er det kanskje mulighet for å bytte ut de to dimerne jeg har og bruke elko på belysning også, for å kutte ned antall HUB-er
 3. Har du erfaring med disse? Jeg har blitt frarådet å benytte Smart produkter fra Elko (Av "elektriker tjommien" min), da de visstnok har gjort flere forsøk, men endt opp med å skrape sortimentet og starte på nytt. Man mister da tilgang på reservedeler og support, som har vert nødvendig grunnet dårlig produksjonskvalitet på produktene. Nytt for meg at Zigby kan integreres mot google home!
 4. Hei! Jeg ser på å automatisere litt i forbindelse med oppussing av leilighet. Et av problemene jeg har støtt på er å finne smart termostat for 230V elektrisk gulvvarme, som også har støtte for styring via google assistant (eller amazon/apple for den del). Så godt som alle 230V termostater virker å bare støtte proprietære apper, uten å ha støtte eller hub for oppkobling mot andre apper (stemmestyring). Primært ønsker jeg å bruke google home, men det må ikke være direkte støtte, så lenge det kan integreres. Jeg har funnet en termostat som virker å treffe spesifikasjonene, men den er kanskje ikke så smart som man skulle ønske: Mysa Smart Thermostat for Electric Baseboard Heaters Edit: Da fikk jeg svar fra en elektriker jeg kjenner. Den jeg hadde funnet var ikke godkjent for bruk i Norge, da det er krav om 2-polt brudd. Han hadde denne fra microtemp som forslag. I tillegg til at SG-smart visstnok skal lansere en termostat ila. året. Ellers har jeg foreløpig planlagt følgende for leiligheten, så kom gjerne med råd på det også:
 5. Håper å sette vannblokk på skjermkortet også, så da burde det gå bra uansett. Har ikke helt fått oversikt over hvilket 3080 kort jeg burde gå for mtp. Specs/pris. Men visst jeg må gå for luftkjølt er det bra input! 😊
 6. Hei! 🙂 Jeg ser på muligheten for å bygge en kompakt ITX maskin med full custom loop. For kjølingen ser jeg på Radiator og CPU-blokk med integrert pumpe og vil bruke flex-tubing, men jeg må få bestemt komponentene helt før jeg forsker mer på det. Stikkord for build: Kraftig, Liten, Stillegående. Det jeg har funnet til nå:
 7. Ja, det er helt vanlig pasta. Er ikke så fan av teip løsningen. Vi får se om det går galt. Jeg hadde ikke latt de stå ubeskyttet om jeg var litt mer redd for å ødelegge laptopen. Løsningen jeg har sett for meg er klarlakk som tåler temperaturer opp mot 100 grader.
 8. Det gikk ganske greit dette. Vi får se om noen måneder, når jeg tar inspeksjon av kjøleren om det holder seg eller ikke. Resultater fra forskjellige typer pasta: Det skel nevnes at det har vert over 30 grader i leiligheten under testing av flytende metall. Gammel pasta: PCMark: 4217 3DMark:3687 Cin: OpenGL: ~85 CPU: 677 Temp: cpu: 42-83 gpu: 42-61 Ny pasta: PCMark: 4279 3DMark: 3697 Cin: open GL: ~87 CPU: 678 Temp: cpu 44-73 gpu 34-61 Metall: PCMark: 4437 3DMark: N/A Cin: open GL: 92 CPU: 673 Temp: cpu 40-68 gpu 42-63 Jeg ser at GPU temp nå makser ut på 75 grader, når jeg spiller tunge spill over lengre tid. Dette var tidligere på 83-85 grader. Stort mer tror jeg ikke det er å hente ut av denne kjøleren. Merker også at det ikke er helt samme finish på kjøler og silikon, som det er på et high-end desktop oppsett. Noen bilder (Fra snapchat)
 9. Laptop CPU og GPU uten lokk. Kjøler i kobber til begge. Jeg her tidligere byttet pasta på denne maskinen og har rengjort den to ganger, så den er grei å jobbe med. Jeg kommer ikke til å bytte noen komponenter, jeg ikke kan ta med videre i evt. nytt system. Det blir både dyrere og vanskeligere enn det er verdt. Om det stemmer med viskositeten, så er jo det flott. Jeg fikk bare inntrykk fra youtube at man nærmest må "demme opp" rundt, for å være sikker på at det ikke flyter utover. At det må vedlikeholdes om et år eller at halvt års tid gjør ikke noe. Det er heller ingen krise om den skulle bli ødelagt. Det er litt eksperimentering, både for å få mer ytelse og fordi det kan være gøy
 10. Bra link du kommer med der! Når det kommer til risiko og potensiell skade over tid er jeg villig til å ta risikoen. Det er bare gøy, men jeg håper jo det skal funke minst noen måneder ? Jeg tror jeg lander på å gjøre noen tester med spray-maling på pcb, som jeg kjører i ovnen, for å se om de tåler temperaturen. Må se nermere på om jeg må ha en fysisk barriere rundet cpu-kanten også. Der er jeg litt mer usikker på hva jeg skal benytte. Elektro-tape er for "jalla", så det utgår..
 11. Nei, litt av poenget er å prøve noe nytt, for en gangs skyld ?
 12. Hei! Jeg har bestemt meg for å prøve liquid metal på laptopen. Jeg forstår det slik at det kan være lurt å legge på noe ikke-ledende stoff, for å beskytte overflatekomponenter, men hva kan jeg bruke og hvor kan jeg få tak i det i Norge? Resten av utførelsen, skal gå ganske greit. Jeg klarte ikke finne noe om dette i forumet når jeg sitter på mobilen. Svar gjerne med link til relevant post ? Om det ikke finnes, kan jeg lage en post om min gjennomføring.
×
×
 • Create New...