Gå til innhold

FrP i regjering - Hva Norge trenger?


FrP i regjering - Hva Norge trenger?  

1 114 stemmer

  1. 1. FrP i regjering - Hva Norge trenger?

    • Ja
      501
    • Nei
      569
    • Vet ikke/ingen formening
      46


Anbefalte innlegg

Det tror jeg ikke du vil at skal skje for din egen del. Det mangler ikke akkurat på gjentakelser av gamle argumenter som er godt motargumentert fra deg, eller andre av dine meningsfeller heller.

Vennligst dokumenter det, takk.

 

 

Nå kan man riktnignok blande inn alt mulig annet for å maskere dette, feks dårlig prioritering av pengene man får inn, men det er ingen motsetning mellom å beholde inntektene vi har i dag, og prioritere bedre, man MÅ ikke senke skattene for å foreta en annen prioritering.

Nei, men man KAN fint gjøre det, uten at det fører til dårligere velferd. Derfor er det direkte løgnaktig å påstå det motsatte. Eller et bevis på at man ikke har begreper om selv de helt grunnleggende prinsipper som er nødvendig for å føre en debatt, på et nivå som er høyere enn, Jens er sterkere enn Siv - så AP er best. :wallbash:

 

FrP ønsker å bryte handlingsregelen, de vil bruke flere midler nå, på beksotning av oppsparte midler for framtiden.

Dette medfører ikke riktighet, det er forklart flere ganger i denne tråden. FRP ønsker å bruke noen flere midler nå, slik at vi skal ha noe å leve av når oljefondet går tomt. Du skjønner det kanskje ikke, men olje er en begrenset ressurs, som faktisk bare blir dyrere og dyrere å bruke, ikke bare fordi det blir mindre og mindre av den, men også fordi at sosialistene gjør den dyrere og dyrere å bruke.

 

Som du kanskje forstår, så blir det tomt for olje engang, vi vil altså ikke lenger ha inntekter på olje, slik at det ikke skal være noen misforståelse her. Derfor er det en stor fordel å bruke litt penger nå, slik at vi blant annet har en skikkelig infrastruktur når oljefondet tar slutt. Det tar tid å bygge opp infrastruktur, akkurat nå så bygges den ned, det har blitt gjort de 4 siste årene. Det vil si at når oljen vår tar slutt, så er Norge et fattiglusland fordi sosialistene ikke legger til rette for å tjene penger i fremtiden.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hva hjelper det å ha masse penger? Blir du mett av å ha penger i oljefondet? Blir veistandarden bedre av å ha penger i oljefondet? Blir pasienter på sykehusene friske av penger i oljefondet? Hva hjelper det de etterlatte av alle trafikkulykkene her i landet, at det står penger i oljefondet? Hva hjelper det mora til Jonas som satte overdose i helgen, at det står penger i oljefondet? Jeg håper virkelig at svaret ditt på disse spørsmålene er det riktige svaret, det samme svaret som jeg gir: "INGENTING!".

Lenke til kommentar

De flotte veiene blir ikke spesielt flotte om 20 år om vi har spist opp oljefondet og så om 40 år så har vi ikke veier igjen. Bare rester av de flotte FrPveiene...

 

Må skjønnes at det ikke går an å få i pose og sekk. ENten så kan man ha litt skavanker nå og klare seg leeenge eller man kan ha de meget flott i ti år fremover og være uten penger etter det.

Lenke til kommentar

Jeg tror ærlig talt du trenger en liten tur i matematikktimene jeg Bata. Du havner fra nå av på min ignoreliste, da viser null begrep og forståelse for hvordan verden henger sammen. Vi er verdens rikeste land, men har dårligere veier enn fattige østblokkland nedover i Europa. De har ikke engang et oljefond å ta av. Dessuten så vil ikke FRP bruke opp hele oljefondet, så er faller argumentasjonen din på sin egen idioti. Jeg beklager, men dette blir rett og slett for dumt.

Lenke til kommentar
Jeg tror ærlig talt du trenger en liten tur i matematikktimene jeg Bata. Du havner fra nå av på min ignoreliste, da viser null begrep og forståelse for hvordan verden henger sammen. Vi er verdens rikeste land, men har dårligere veier enn fattige østblokkland nedover i Europa. De har ikke engang et oljefond å ta av. Dessuten så vil ikke FRP bruke opp hele oljefondet, så er faller argumentasjonen din på sin egen idioti. Jeg beklager, men dette blir rett og slett for dumt.

Javel. Så du tror virkelig penger skapes av å bygge veier? Og du ser ikke et helhetlig bilde her. Det er ikke bare å bygge veier i Norge. Har du vært nedover i Europe eller østover, det er FLATT, dessuten blir ikke disse veiene i like stor grad påvirket av frostspreng, vann som siver ned i asfalten og grunnen før den ekspanderer når den fryser.

 

Det er du som er svak her, du og ditt parti som du stoler blindt på. Jeg eier i det minste en kritisk sans.

 

Altså, det som er saken er dette. På kort sikt vil det å bøye/endre handlingrommet innen oljefondet stimulere og hjelpe økonomien, det vil blomster i norsk økonomi, men dette blir altså som å pisse i buska, det varer ikke lenge så blir det kjølig rundt kjønnsorganene, ja faktisk KALDT.

 

Og jeg vil gjerne se en kilde på at vi har mye dårligere veier enn østblokkland.

Lenke til kommentar

http://www.bedreveier.org/norskveipolitikk.html

 

I en nylig utkommet bok, "Norsk vegpolitikk etter 1960 - Stykkevis og delt" av Sverre Knutsen og Knut Boge, spør forfatterne hvorfor Norge er det eneste vestlige land som ikke har bygd opp en moderne infrastruktur i form av et helhetlig og landsdekkende moderne vegnett?

 

Hvorfor har Norge det desidert dårligste stamvegnettet i Europa og hvorfor har ikke Norge et motorvegnett mellom de største byene?

Svaret på dette spørsmålet vil vise at Norge, tross sin oljerikdom og velstand, kan komme til å få store problemer på lang sikt, dersom det politiske Norge fortsetter på samme kurs som hittil.

 

I motsetning til andre vestlige land, har Norge etter krigen bygd sin rikdom rundt industrier som først og fremt var avhengig av sjøen som transportmiddel dvs. fiske, metallurgisk tungindustri, skipsverft, redervirksomhet og oljeindustrien. Derfor er vi nordmenn fortsatt verdens rikeste, selv om vi har et vegnett som mange u-land kjører forbi. Men er vi fortsatt verdens rikeste i all fremtid?

 

 

Det står mye annet interessant der også, meget interessant lesning faktisk.

Lenke til kommentar
Det er jo opplest og vedtatt at skattelette gir mindre velferd. Det virker som om venstresiden sluker dette rått. Det er like kjedelig å høre som når vi på høyresiden bastant sier at skattelette gir mer velferd. Det finnes en mellomting. Om man senker skattene hos de som tjener minst, vil ikke det da gi mer velferd?

Om man senker skattene for lavlønnede så vil det først og fremst gi større kjøpekraft til denne gruppen. Det er jo forsåvidt vel og bra, men er det velferd? Om man senker skattene betraktelig som FrP ønsker så vil det nødvendigvis si at man må kutte noe ned på det offentlige tilbudet eller tære på oljefondet, eller man kan "effektivisere" da, si opp alle byråkratene som ifølge enkelte bare sitter og tvinner tommeltotter. Jeg er altså skeptisk til at man BÅDE kan senke skattene med 30-70 milliarder OG bruke mer penger på helse, eldreomsorg og skole uten at dette får uheldige effekter på økonomien.

Lenke til kommentar

Til spørsmålet du stiller nikka, så er svaret nei. Vi kommer ikke til å være verdens rikeste land for alltid. Men hvordan kommer utbygging av veier innenriks til å hjelpe oss, et eksportland, med det? Å bygge ut veinettet i Norge er en storsatsning, og det er også slik FrP fremstiller det. Det kommer til å koste millioner. Spørsmålet er om det ikke er mulig å investere pengene våre på noe annet.

 

Det er en grunn til at vi satset på sjøindustri etter andre verdenskrig. Det var det vi hadde. Har vi noe mer i dag?

Lenke til kommentar

Hadde akkurat lunch og leste da i aftenposten, fant en meget interessant artikkel. Den heter "Bør handlingsregelen dø?". Den tar faktisk til orde for å justere og redusere forbruket av oljepenger framover opp mot 2020 hvor oljefondet når toppen... Gode argumenter og fin lesning, kanskje litt grimt at en borgelig avis som aftenposten går i mot FrP... :p

 

Uansett, anbefaler spesielt "NikkaYoichilol" å lese denne, så kanskje du skjønner hvorfor jeg ikke ønsker å ribbe oljefondet som du og FrP foreslår.

 

Edit:

Innlegget er på side 30 om noen skulle ha interesse av dette.

Endret av Bata
Lenke til kommentar

Oljefondet er jo en gevinst av et statlig engasjement. Derfor synes jeg at en del av det fondet kan brukes på bedre infrastruktur for å gjøre innenlands transport og videre eksport billigere for bedriftene, at det fører til mindre forurensning (utslipp sett opp imot trafikkmengde) og mer effektiv kollektiv transport er jo en bonus av dette også.

Norge skulle ha hatt en hovedfartsåre med fra sør til nord og da tenker jeg ikke på tog.

 

Men at oljefondet blir kalt statens pensjonsfond utland, er det ikke litt rart at vi ikke har penger nok til å utbetale pensjon uten dette fondet?

Vil ikke det si at vi har for lite skatter i Norge når landet ikke går rundt uten oljefondet?

 

Blir jo litt på sidelinjen men jeg vil gjerne forstå hva oljefondet opprinnelig var beregnet for når man begynte å spare opp, eller var det ikke definert hva det skulle brukes på?

 

Har googla men fant ikke noe relevant info desverre, tar imot linker med takk.

Lenke til kommentar
Blir jo litt på sidelinjen men jeg vil gjerne forstå hva oljefondet opprinnelig var beregnet for når man begynte å spare opp, eller var det ikke definert hva det skulle brukes på?

 

Har googla men fant ikke noe relevant info desverre, tar imot linker med takk.

Først og fremst så er hensikten med oljefondet å spare til fremtidige generasjoner. Det er et moralsk spørsmål. Det har tatt millioner av år å bygge opp oljelagrene i nordsjøen, vår generasjon har ikke noen naturgitt rett til å spise opp alle disse verdiene i en generasjon. Derfor overfører man kapital til oljefondet, for å spare til fremtidige generasjoner. personlig så er mener jeg at det kunne vært bedre å tatt opp mindre olje og heller latt verdiene ligge under havbunnen til fremtidige generasjoner som kanskje har mer miljøvennlige utvinningsmetoder og mer fornuftige ting å bruke oljen på enn å brenne den opp, men det er nå så. Videre så er hensikten å bedre forvalte inntektene fra oljevirksomheten. Er du spesielt interessert så kan du lese NOU 1988:21 (Jeg har IKKE lest den).

Lenke til kommentar

FrP har sagt at de vil fjerne formuesskatten, arveavgiften og dokumentavgiften på 2.5 prosent av kjøpesummen av ny bolig.

 

Jeg klarer ikke helt å forstå hvordan det vil hjelpe oss innbyggere? Vil det gjøre det enklere for unge familier å etablere seg, altså fordi kostnadene vil være lavere....

 

I tillegg så skal de øke skattemessige avskrivningssatser. Hvordan vil det hjelpe oss...?:S

 

Håper noen kan hjelpe meg med å finne ut av dette, =)

Lenke til kommentar

Formuesskatt: Mindre i skatt for de som har formue

Arveavgift: Mindre i skatt for de som arver

Dokumentavgift: Mindre i skatt for alle som kjøper hus

 

Mindre inn i skatter og avgifter til staten, men enkelte andre ting som i dag er 'gratis' må vi betale mer for. Det bunner ut i at den enkelte selv skal kunne bestemme mer over sin egen inntekt, isteden for at at staten tar inn pengene og fordeler det etter sin ideologi.

 

Er dog ikke sikker på at frp vil fjerne dok.avgift i denne første perioden.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...