Gå til innhold

Når skal avansert søk bli fikset?


Anbefalte innlegg

Etter forrige forumoppgradering har ikke det avanserte søket fungert optimalt. Før kunne man søke etter fraser innen spesifikke fora, som for eksempel "krig" eller "krig*" under Film for å finne tråder som handler om krigsfilmer. Hva skjer om jeg gjør dette i dag?

 

avansertsk01.jpg

 

Dette søket returnerer ingen svar. Da er det komisk hva som står i feilmeldingen:

 

Prøv å utvide søket ved å bruke andre søkeord, eller ved å endre formatet på søket.

Husk å bruke '*' for å øke antallet treff. Eple* vil gi treff på både 'Eple' og 'Epler'.

 

Hvis jeg ikke bruker *, men fremdeles markerer at jeg vil søke i filmforumet, får jeg opp følgende:

 

avansertsk02.jpg

 

Jeg får altså opp tråder fra alle kategorier på forumet, og poenget med å markere av de foraene du vil søke i er fullstendig bortkastet. Videre er distinksjonen mellom å bruke * eller ikke også borte, da krig både gir "verdenskrig", "krigsfilm" og "krig".

 

Blir det jobbet med å fikse dette? Jeg har hatt stor nytte av den avanserte søkefunksjonen før, men sånn som den fremstår i dag er den mer eller mindre ubrukelig. Som moderator er det viktig å ha en god søkefunksjon (nei, Google-søk er ikke like godt), og dette hindrer meg i arbeidet mitt.

 

Om det måtte finnes liknende tråder fra før, kan dere gjette hvorfor jeg ikke svarer der.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Husker en gang jeg forsøkte å finne en tråd, og jeg husket deler av trådtittelen og hvilken kategori den var i. Etter sikkert 25 forskjellige kombinasjoner av ordene jeg husket og økende frustrasjon over at instillingene nullstilte seg for hvert (mislykkede) søk (Vis som tråder/vis som innlegg, etc.) i tillegg til 10 sekunders-regelen eller hva det nå er... Så bestemte jeg meg for å søke gjennom google. Da skrev jeg enkelt og greit inn alle ordene jeg husket fra trådtittelen, og riktig tråd var listet som første resultat. Helt utrolig hvor vanskelig det skal være.

Lenke til kommentar

Det værste er at hvis man søker etter en gammel tråd så får man bestandig de nyeste trådene først bare noen av ordene er der. hvis man søker hvordan fikse gressklipperen så får man opp alle tråder som inneholder bare hvordan f. eks. å søke med *hvordan fikse gressklipperen* så er det ikke sikker man får opp noe pga det ikke stemmer helt.

 

jeg får nesten bestandig opp tråder som ikke har noe med det jeg søker fordi det bare trenger å være et ord som stemmer.

 

Jeg vil at søket mitt skal komme med relevans til saken, altså at flest mulig ord må stemme i rekkefølge og det har ingenting å si hvor gammel tråden er.

 

hvis man vil søke gjennom alle tråder å få opp det nyeste så skulle man heller kunne huket det av eller noe sånt.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Er det bare meg, eller fungerer ikke søkefunksjonen for fem flate øre lengre?

 

Den har vært sånn i lengre tid synes jeg, men mener å huske at den oppførte seg normalt før..

 

Jeg søker etter helt opplagte ting som ASUS i hovedkort-delen, og ender opp med resultater fra 2008 og 2006, osv.. noen få..

 

 

Så igjen; er det bare meg, eller har vi ikke en fungerende søkefunksjon for tiden? Og, kommer det eventuelt til å bli fikset på? Slik som det er nå oppretter man jo tråden som sikkert har blitt besvart 100 ganger før..

 

 

Takk, takk

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-T9cKWhDpN0

hver gang jeg trykker på søk og boksen kommer opp og jeg skriver noe der så blir jeg sent videre til en siden for å søke uten at søkeordet ble med. hvorfor? skal det fikses?

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
Gjest Slettet-T9cKWhDpN0
hver gang jeg trykker på søk og boksen kommer opp og jeg skriver noe der så blir jeg sent videre til en siden for å søke uten at søkeordet ble med. hvorfor? skal det fikses?

 

 

samme problemet enda.

Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...