Jump to content

MRN

Medlemmer
 • Content Count

  1815
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

158 :)

About MRN

 • Birthday December 10

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

15171 profile views
 1. Svarer uten å lese tråden. 1: De fleste ser ut til å være enig her, inkludert meg. 95% 2: Det er så komplisert at så mange faktorer. Hvem eller hva er den største skylda? Putin er det ikke. Utenlandskabler er det heller ikke. Vet ikke når den første ble lagd, men sikkert før jeg var født. Det er ikke der problemet ligger. Jeg synes vi burde ha kabel til Island og til Svalbard. Faktisk vil jeg ha en til Frankrike også. Det *er* politikerne som selger krafta vår. Ikke bare krafta, hele finansgreiene også. Ikke nok med det, selve grunnloven. Altså, EU styrer og bestemmer så mye at SNART så er det nok. Kraftoverføring mellom nord og sør har noe å si. Nord, huffameg det er så kaldt der, der har de ikke moms. Nye linjer kommer og det vil komme til å jevne seg ut. I dette tiåret. Problemet er ikke der. Tyskland har veldig mye å si for denne situasjonen. Det grønne skiftet. Du skal ikke eie noe og være lykkelig. Den suppa der. Den kommer derfra. Det er helomvending i Tyskland nå. Det finnes fornuft. Men jaggu har de ødelagt mye. Jeg vet faktisk ikke om vi bruker mer strøm enn før. Gjør vi det? Bruker industrien mer strøm enn før? Det er isåfall godt nytt. NVE kom med en nyhet om at det var *rart* at vi fortsatt brukte som mye strøm siden prisene var så høye. HALLO? ALT går på termostat, elbilen (dere som har det) lades om natta, noen har strømstrying på VVSen. Det norske folk KAN ikke bruke mindre. Bruker vi mindre går det utover komforten og det er vel noe av poenget? Uflaks med nedbørsmengden? Ja, jøss. Blir "tørrår" hvert år framover nå. Dessuten, når det regner så sier de folka "ånei, det regner ikke på riktig sted, skjønner du". Hvis klimaendringene er sanne, så må vi gå fra vind til sol. Lufta i Norge er renere enn andre steder, selv om vi har dårlig vinkel mot sola og alt det der. Elektrifisering av sokkelen synes jeg er en god idé. Det er sant så lenge strømmen er renere enn gassen de brennes for strøm på sokkelen. Da må man regne på strømmiksen og sånne ting. Strømtap også. Inflasjon? Nei, og det tror mindre enn 1% også. EØS og ACER er selve svaret. Takk for meg, nå skal jeg lese tråden.
 2. Jo takk, merka at den aksjen falt en smule. Mye usikkerhet rundt den. De skryter av å levere en batch (hvis jeg kan kalle det det) til BASF og BASF var kjempefornøyde. Men ingen ord om at ting virker som det skal. Og BASF? De eier Quantafuel. Samtidig er det hard konkkuranse, og i tillegg er det et problem som er blitt jobbet med i flere tiår. Så nei, jeg vet ikke.
 3. Nordnet Mini er en kurtasjeklasse som man selv må velge. Helt sprøtt, men det er sånn det er. Nordnet Mini: 29 kr/kurtasjen. Nordea: 39 kr/kurtasjen. Takk og farvel, Nordea. Hello, Nordnet. Strategien min fortsetter. Selger unna vinneraksjer, sitter på taperaksjene, noe fokus på utbytteaksjer. Ligger bare litt i minus
 4. Alt jeg har å si: Verstappen burde få en prikk på hans driving licence. Penalty points kalles det visst. Og Verstappen kunne godt ha fått en til 5 sekunders stop'n'go. Hadde ikke gjort noe som helst for resultatet. Og folk må begynne å kjøre i veibanen og ikke ta shortcuts. Og Lewis er ikke feilfri han heller. Og blir spennede på neste løp. Jeg vet ikke hvem som blir verdensmester. Edit 1: Ser at Verstappen har blitt gitt 10 sekunder post-race. Han snille posteren under meg sa at Verstappen fikk tre poeng. Har enda ikke sett kilde på det.
 5. Guilty på alt utenom han som ble skutt bicepsen av. Grosskreutz eller hva han het. Han hadde faktisk en glock i hånda. Synes det er "leit" at man kan henrette mentalt syke personer. I rettsaken var det gjort et poeng at han hadde vært på sykehuset den dagen.
 6. Ja, på ASK er det nok ikke så enkelt. Samt skjermingsfradrag og inflasjon. Lån blir billigere i fremtiden eller noe?
 7. A: Avkastning i prosent på investeringer. B: Effektiv rente på lån. Hvis A > B, hold. Hvis B > A, betal ned på lån. Kan det være så enkelt?
 8. Har prøvd å bunnfiske litt i en av de dårligste aksjene mine helt siden forrige uke. Justert budet mitt litt opp for hver dag, men når Hexagon går opp 9,72% på en dag, så er det ikke så fristende lengre. *sukk* Over til neste aksje. Kanskje Quantafuel.
 9. 55 liter, ja. Det er vel to liter per kg propan. Så loven er vel en 17 kg flaske og en 10 kg flaske maks inne. Kjekt å vite. Ofte er ovnene designet til å ha en stor (10 kg) eller en liten (5 kg) i ovnen, og så kan man ha en flaske stående et annet sted (kjelleren kanskje?). 90 liter i garasjen for de som har det. Samme regnestykke kan brukes på gassdrevet komfyr. I tillegg sparer man effektoppen/tariffen. Deretter kommer det et regnestykke på vedfyring. Og for de som fortsatt har kamin med oljefyring. Så når prisen er så høy som den er og spådd at vi skal ha engelske priser i tillegg, så *vil* folk se etter alternativer.
 10. Noen som kan regne det ut for meg? 179 kr for 10 kg propan (kompositt). 190 kr for 11 kg propan (stålflaske). Og vi vet at større er bedre, så; 315 kr for for 17 kg. 550 kr for 33 kg. (Tenk deg en sånn i stua, da). Jeg regna på 190 kr for 11 kg og kom til 135 øre per kilowatt. Problemet er at jeg har varmepumpe som sikkert er 2-3 ganger effektiv.
 11. Vet ikke. Bare påpeker forsiktig at lovnadene som loves kanskje ikke blir oppfylt. Sånn sett trenger Arendal og omegn mer industri.
 12. Flotte tall, du! 2500 arbeidsplasser. Hvor mange remote-styrt? Hvor mange på tiltak (gratis arbeidskraft)?
 13. Jeg er 40, relativt ny med bil, bor i Arendal, og har (nesten) ukentlig levering til Skien. Der har de en rundkjøring som ligner en god del på den i bildet. Forskjellen er at jeg vil ut i høyre felt fordi jeg skal videre til høyre etterpå. Jeg kjører akkurat som den røde streken og lurer alltid på om det er riktig. Har bare blitt tutet en gang og har funnet ut at jeg ikke burde ha blitt tutet på etter å ha tenkt på det lenge. Jeg blinka og gjorde allting riktig mener jeg. Når man er innerst i rundkjøringa og har passert midtpunktet og girer opp til andre gir (hvorfor har ikke alle biler automatgir inkludert varebiler? ), så har man vikeplilt for den bilen som er til høyre. I Arendal og øvekjøring der så er alle rundkjøringer unntatt 1, kanskje 2, kanskje 3 rundkjøringer så små at å "husk å se i speilet" er vanskelig å få med seg eller å skjønne hvorfor. I store rundkjøringer så både skjønner jeg hvorfor og husker ofte nok å gjøre det. Problemet her er nok at dere lå side om side. Hørte nylig at selv om man har retten på sin side i rundkjøringer, så blir det ofte skylddeling. Jeg har ikke vært ute for noen ulykke enda og hadde ikke tenkt til det heller. (Har allerede fått to prikker, visste ikke at den fotoboksen stod der...)
×
×
 • Create New...