Gå til innhold

Test: Internet Explorer 8


Anbefalte innlegg

Annonse

+ Gratis

Ordet gratis skal i følge forbrukerombudet ikke brukes om produkter som betinger at man kjøper noe. f.eks gratis ringetone dersom man blir abbonent på dyre ukentlige ringetoner. IE8 betinger at man har Windows. Jeg mener bruken av ordet gratis er tvilsom da det kun er tidsbegensede betaversjoner av Windows som er gratis. Skriv gratis i anførselstegn eller sett en stjerne og fotnote om at det betinger at man har windows, så blir det mer korrekt.

 

Er man litt i det mer filosofiske hjørnet kan man også si at IE8 gå på bekostning av frihet.

Lenke til kommentar

Dessuten er det ikke gratis. (i ordets rette forstand)

 

Hvis du kjøper en BMW M5 får du europakart. Og nyeste versjon er da "gratis". Men selvfølgelig er det ikke gratis, du får det som et gode siden du har en M5.

 

IE8 er et gode til de som har windows. En oppgradering av IE7.

Lenke til kommentar

Det er jo høyst diskutabelt hvorvidt den er gratis, all den tid deler av lisenspengene for Windows går til utviklingen av IE.

 

Har litt problemer med å se nytten i at hver fane kjører egen prosess. Greit nok at ikke hele nettleseren krasjer, men er det egentlig et problem? Jeg benytter Session manager til Firefox, og der gjenopprettes alle faner og vinduer dersom Firefox krasjer. I tillegg er kan jeg selv velge hvilke faner som skal gjenopprettes ved en eventuell krasj, slik at jeg kan unngå å gå inn på en side som krasjer browseren.

Synes ressursbruken er nærmest kriminell. Jeg jobber for øyeblikket med tre vinduer som totalt har 30 faner og bruker i underkant av 350MB RAM. Skal tro hvor mye minne IE ville brukt, når den var oppe i 160MB allerede ved fire faner.

 

Uansett, så kan det tyde på at IE på flere områder er blitt en bedre nettleser. Og det kan vi jo takke Firefox og Opera for.

Lenke til kommentar
Uansett, så kan det tyde på at IE på flere områder er blitt en bedre nettleser. Og det kan vi jo takke Firefox og Opera for.

Det er kun konkurrerende nettlesere som driver IE i en positiv retning.

Selv har jeg primært brukt FF i noen år nå og ser ingen grunn til å bruke nettleseren som mest brukes av de som ikke kan eller vil se rundt neste hjørne.

Lenke til kommentar
Jo, men hvor ofte skjer det? For min del, så skjer det kanskje et par ganger i måneden. Og når det skjer, mister man jo heller ingenting. Foretrekker heller at nettleseren bruker 350MB minne enn 1-2 GB. Mye viktigere for min del.

Skjer ikke så veldig ofte nei. Når det er sagt har jeg ikke noe minneproblemer heller.

Lenke til kommentar

Å kalle IE8 "siste skrik på nettleserfronten" blir jo omtrent som å teste siste modellen av Lada, og kalle det "siste skrik på bilfronten". Det faller på sin egen uvitenhet.

 

Ellers vil jeg trekke fram manglende støtte for både eksisterende, vel-etablerte web-standarder som et større problem enn om den er gratis eller ikke. Noe den heller ikke er. Og som også nevnt tidligere - hvilke nettlesere er *ikke* gratis? Greit nok at dere mangler punkter på pluss-siden, men ikke finn på ting heller - den er *ikke* gratis.

 

Ellers synes jeg testen i seg selv er helt ok - ikke så verst. Men både konklusjonen og testen bærer litt preg av å ikke helt vite hva man ska teste i en nettleser.

Endret av zegenie
Lenke til kommentar
Har brukt litt IE8 under Windows7, og jeg er greit fornøyd med den. Synes ikke forskjellen fra f.eks. Chrome var særlig stor.

 

Ser ingen grunn for å bruke IE8 i Windows 7 når Firefox, Opera og Chrome funker så bra i samme OS. For å si det enkelt, etter jeg installerte Windows 7 på T60-en min brukte jeg 20 min før Thunderbird og Firefox var installert.

 

Og da lurer sikker noen hvorfor jeg ikke bruker Linux på T60-en. Faktisk gjør jeg også det (selv om den ikke er satt opp med dualboot nå), men i og med at min T60 alltid er synka mot server (dokumenter og OS-partisjoner), så er den fin til å prøve ut OS med.

Lenke til kommentar
Det kan virke som oversetterne har hatt hasteverk [...]

Har du hatt litt hastverk selv også, Benediktsson? ;)

 

Ellers er jeg enig med de andre som mener at dette ikke akkurat er en revolusjonerende nettleser, som bruker mye systemressurser. Jeg kan ikke se noen grunn til å bytte ut Firefox til fordel for IE8.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...