Gå til innhold

Billig mat for en fattig student


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Skrevet
Kjøpte noen billige egg i Lidl i dag... Men plommen er nesten helt hvit etter at jeg har kokt dem.. Greit å spise dem, eller hva?

Trodde Lidl var borte fra Norge jeg :blink:

Skrevet (endret)

På tide at folk lærer seg chiligryta.

 

2 bokser hakkede tomater (gjerne med noe hvitløk/chili)

2 bokser chilibønner

140 gram tomatpure

3 løk

Et sted mellom 500 og 750 gram kjøttdeig, kan være mø, nøff eller kakle.

Masse hvitløk (jeg bruker ihvertfall 5 fedd)

Masse chili (jeg bruker en variant som er tørket chili med frø, men cayennepepper fungerer sikkert også bra).

Basilikum, oregano, pepper, salt.

og

Ris.

 

Stek kjøttdeig og ha hermetikken i en stor gryte. Når kjøttdeigen er stekt, tar du den opp i gryta. Så stekes løken. Når den er ferdig har du den også oppi gryta. Ha så i hvitløk og krydre etter smak.

 

Denne varer minst i 3 dager. Er bare å varme opp og lage ny ris 2. og 3. dagen. Veldig rimelig, og det smaker faktisk bra.

Endret av Oovz
Skrevet

Hvor får man kjøpt chilibønner rundt om kring i landet? Har kjøpt noen bokser (er generellt sett glad i bønner, og kjøper det jeg kommer over) på en lokal Spar-butikk, som smakte veldig godt, men hadde en pris på ca. 30 kroner boksen, og jeg har ikke sett det siden. Har sett at disse Old El-Paso-folka har kommet med noen bønner i en slags taco-saus, men den sausen var kjedelige greier.

Gjest Slettet+9817324
Skrevet

Er Grandis 2-pack dyrere på Mega enn Rema ?

 

Irriterende at man knapt aldri ser 2-packene......penger å spare osv :/

Skrevet

Forresten, de hadde bokser med chilibønner til 9,90 på Prix her i bygda, så godt mulig du finner det på andre Prix-butikker.

Skrevet

I morgen blir det strimlet biffkjøtt (kjøpt på helgetilbud på Kiwi) blandet med diverse grønnsaker; agurk, paprika, tomat, salat og løk.

 

Tenkte samtidig å prøve meg på egenlagd wok-saus:

 

Ingredienser

 

* 1 ½ dl kjøttbuljong (utblandet)

* 2 ss soyasaus

* 2 ss maisstivelse (maizena)

* 1 ts malt ingefær

 

Slik gjør du:

1. Bland sammen buljong, soyasaus, maizena og ingefær og hell over grønnsakene og kjøttet.

 

(Måtte bare skrive ned idéen her, slik at jeg blir å gjennomføre det. :p )

Skrevet
Hvor får man kjøpt chilibønner rundt om kring i landet? Har kjøpt noen bokser (er generellt sett glad i bønner, og kjøper det jeg kommer over) på en lokal Spar-butikk, som smakte veldig godt, men hadde en pris på ca. 30 kroner boksen, og jeg har ikke sett det siden. Har sett at disse Old El-Paso-folka har kommet med noen bønner i en slags taco-saus, men den sausen var kjedelige greier.

Coop / Prix / Samvirke butikker har til noen kroner burken.

Skrevet

Idag var det Biff av storfe til 14,90 på Kiwien her jeg bor.. Sikkert rester etter helga, men fikk no fylt opp fryseren litt..

 

Et tips er jo å raide kjøttdisken og resten av Kiwi pga holdbarhetsgarantien :)

Skrevet (endret)

Pitapizza funker utrolig bra! :D

 

Pizzasaus:

En boks hakkede tomater

1.5ts balsamikum

2fed hvitløk, hakket.

 

Dette skal kokes opp..

 

3stk pitabrød, deles i halv så man totalt får 6.

 

Så er det bare å mekke fyll selv. Skinke, pepperoni osv osv.

Revet Mozarella ost er imo best.

Endret av EvenruD
Skrevet (endret)

First Price - Hvitløksbaguetter. 13kr for en 2 pk på hos Meny.

 

En baguett er et måltid i seg selv. :)

 

De er frossen så de kan lagres en stund og kan spises etter ca 13 min i ovnen.

Endret av PantZman
Skrevet
Ris; personlig synes jeg boil in bag greia er nyttig.

Du anbefale altså First Price-produkter og "boil in bag"-ris? En smule kontraproduktivt. Kjøp heller slike to- og femkilosposer med ching-chong-china-ris.

 

Joa, jeg ser hva du mener, men som du også kanskje forstår av min oppskrift så er jeg ingen mester på kjøkkenet. Å brenne ris er nemlig ikke ukjent for meg, snarere tvert om. Og så slipper man å lage ris til åtte pers når man bare skal ha noe å fylle magen på en kveld.

 

Mengde ris brent i tillegg til hvor mye ris jeg som regel lager for mye tror jeg faktisk gjør BiB-ris billigere for min del.

 

Men joda, jeg ser hva du mener.

 

Det skader ikke å bruke for mye vann og heller bruke dørslag etterpå for å få bort overskuddet.

Skrevet
Det skader ikke å bruke for mye vann og heller bruke dørslag etterpå for å få bort overskuddet.

Det der har i alle fall gitt min ris en ekkel konsistens de gangene jeg har gjort det. :thumbdown:

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...