Jump to content

.V.

Medlemmer
 • Content Count

  2837
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Om dere mener hvaler lider uakseptabelt mye under slaktingen, burde dere kanskje se nærmere på hvordan andre dyr blir slaktet. For å ta sauer som et eksempel, så blir de jaget inn i en lastebil (heller trangt) for så å bli kjørt rundt noen timer (skal hente sauer på flere steder samtidig) før de blir levert på slakteriet. Det er da bare transporten TIL slakteriet, ikke selve slaktingen. Sauer blir som kjent hysteriske for den minste ting, så det er neppe noen koselig opplevelse. Jeg er ikke imot slik slakting (selv om jeg gjerne skulle sett det gjort på en bedre måte), men det var ment som et eksempel på at hvalfangst ikke er spesielt ille sammenlignet med annen slakting.
 2. Nøkkelen bak en god og lettdrikkelig drink er sukker og sitrus. Det er en myte at å lage gode drinker er vanskelig, dyrt og/eller tidkrevende. Søtt, surt og base skal tradisjonellt blandes i 1:2:8-forhold, men her gjelder det å eksperimentere og finne fram til hva du liker selv. Caipirinha er en utmerket drink om du ikke liker smaken av alkohol. Ta saften av en tredjedels lime, 1-3 teskjeer sukker, 4 cl blank rom eller cachaca og bland det med plenty knust is. Rør godt. Du får fin rom/cachaca på polet til rundt 400kr per liter, anbefaler Angostura Reserva eller Sagatiba Pura om du vil ha det smakløst, mens Ypioca Prata setter mer smak på. Gin&Tonic er perfekt om du ikke liker søte drinker, men her gjelder det å ha en skikkelig gin. Anbefaler Bombay Sapphire eller Gordon's, men det meste i prisområdet 400-450kr per liter er sikkert greit. Igjen så gjelder det å finne den ratioen du liker selv, alt fra 1:3 til 1:1 er normalt. Selv lager jeg den med 4 cl gin, 6 cl Schweppes tonic, en skive lime og et par isbiter. Det finnes uendelig mange drinker, om du eksperimenterer nok så kommer du til å finne noe du liker til slutt. Ikke vær redd for å kjøpe sære ting; du trenger ikke være pensjonist for å få lov å kjøpe sherry.
 3. Kanskje ikke den beste tråden å spørre i, men føler ikke det fortjener en egen tråd: Hvor kan jeg få kjøpt (helst på nettet) en isbøtte? Altså en slik som holder isbitene kalde (termos), slik jeg slipper å sette dem inn i fryseren mellom hver drink.
 4. Takk for tipset, la inn en bestilling.
 5. Når vi først er inne på emnet, hvor får man tak i skikkelig utstyr for å måle/riste/sile osv? Helst en nettbutikk, er begrenset med butikker i området...
 6. Min personlige favoritt er Appletini, easy on the tini; med følgende oppskrift: 2 deler Vodka 2 deler Epleschnapps (bruker vanligvis Berentzen Apfelkorn, lite å velge i på polet) 1 del Cointrau 3 deler eplejus 2 deler Sprite plenty knust is grønne eplebiter Bland is, vodka, schnapps, Cointrau og eplejus; rist godt. Tilsett Sprite, rør godt. 3-4 eplebiter i bunnen av hvert glass, og en bit på kanten som pynt.
 7. Ser helt klart forskjell på de to, og mener egentlig at folk må få bruke det de vil av hodeplagg. Det jeg har et problem med er at religion står i en slik særstilling, at folk slipper unna med "hva som helst" bare de har en gammel bok å vise til. Jeg mener at om Fatima skal kunne bruke hijab, burde Ole kunne bruke pirathatt. Hvorfor er diskriminering greit sålenge det er til fordel for en minoritet?
 8. Det jeg ville fram til var at hijab (og alle andre hodeplagg) allerede var "forbudt" i norske skoler, via skolereglementet. Tviler på at disse reglene blir håndhevet ovenfor muslimer dog. Personlig bryr jeg meg ikke om hva folk bruker av hodeplagg, men det gjør meg ganske forbanna at "fordi religionen min krever det" er et så sterkt argument i alle debatter. Jeg innser at dette neppe kommer til å forandre seg med det første, all den tid religion er så utbredt som det er; men det er likevel provoserende.
 9. Igjen, føler debatten sporer litt av her. Det jeg opprinnelig ville diskutere var om vi burde forandre på reglene vi allerede har i samfunnet (hodeplagg forbudt i klasserommet); ikke om vi burde lage nye regler for å forby hijab spesifikt. Er det rimelig at vi tilpasser våre normer for å gjøre det lettere for innvandrere, eller burde de tilpasse seg oss?
 10. Mente igrunn ikke at tråden skulle handle om hvorvidt hijab burde være tillatt eller ikke, tipper vi har plenty tråder om det fra før; men om forskjellsbehandlingen mellom hijab og andre hodeplagg. Hvorfor skal folk få bruke hijab i områder med et generelt forbud mot hodeplagg? Er rett og slett lei av folk får lov til ting de ellers ikke ville fått lov til, bare fordi de er religiøse. Hvorfor skal religion være en "I win-button" i debatter?
 11. Ser at emnet hijab (og lignende klesplagg) på skoler blir diskutert mye i media for tiden, VG har blant annet en artikkel på fremsiden nå. Er dette virkelig noe å diskutere? Da jeg gikk på skolen så var alt av hodeplagg verboten i klasserommet, uansett hvor stygg frisyre du hadde. Nå voks jeg riktignok opp på en skole helt uten muslimer (iallefall praktiserende muslimer), men jeg kan ikke tenke meg slike klesplagg hadde blitt akseptert heller. Har skolereglementene forandret seg såpass på noen få år, var min skole unik som praktiserte slike regler eller er det skolene som ikke tørr å håndheve reglementet lenger når det gjelder akkurat dette hodeplagget? Kan ikke si det bryr meg nevneverdig om muslimske elever bruker hijab eller andre absurde klesplagg; men hvorfor skal Fatimah få bruke hijab når Ole ikke får lov å gå i bascinet?
 12. Har ikke peiling på selve oppgava, men kan hjelpe deg med ordet "midlere" iallefall... "midlere midlere adj (etter ty.) midtre, mellomliggende; gjennomsnittlig folk med m- inntekter / m- skylag / m- avvik" http://www.dokpro.uio.no/perl/ordboksoek/ordbok.cgi?OPP=midlere&bokmaal=S%F8k+i+Bokm%E5lsordboka&ordbok=bokmaal&alfabet=n&renset=j
 13. .V.

  Matte-genì?

  http://lmgtfy.com/?q=12+dm%5E2+in+m%5E2
 14. Personlig ville jeg tatt toget, rett og slett fordi det er mye mer behagelig. Kommer riktignok an på hva slags tog det er, jeg aner ikke hvilken standard det er på norske tog da jeg aldri har sjansen til å bruke tog innenlands (bor i gokk), men i utlandet er tog iallefall å foretrekke.
×
×
 • Create New...