Gå til innhold

– Må levere alternative nettlesere


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
I tillegg sier ikke Europakommisjonen noe om hvilke nettlesere som kvalifiserer til å være med på listen.

 

Installation step 6/8: Choose a web browser to install

 

Now you have to choose which web browser you would like to use in your new Windows environment. You may install more browsers later, if you like.

 

Alternative 1: Internet Explorer. This is a graphical browser developed and supported by Microsoft. It looks like this:

 

*bilete av msn.com i IE*

 

Alternative 2: Lynx. This is a command line browser. It is based on open source, and is not supported by Microsoft.

 

*bilete av msn.com i Lynx*

 

Kva trur du folk vel? :D

Lenke til kommentar
Som andre har sagt, IE er integrert i Windows. <..> IE burde vært standard, men med enkle og gode muligheter for å innstalere FF, Opera osv i tillegg. <..>

At IE er så integrert i Windows har skapt en rekke sikkerhetsproblemer og andre problemer. De prøver å få sympati for integreringen ved å jamre over hvor vanskelig det er å løsne integreringen. Selv om det ville gitt store tekniske fordeler å gjøre det. Dette er rett og slett grunnløs sutring fra MS. MS kunne lett løsnet integreringen om de hadde villet. Det er altså ikke tekniske grunner det står på, men vilje.

Lenke til kommentar
Hvordan kan du tro at det vil være mer arbeid for Dell å legge inn en annen nettleser i tillegg til IE på sine maskiner? Tror du virkelig at de må sitte å manuelt installere f.eks. Opera på alle maskinene de selger?

Det er mer arbeid enn å IKKE installere Opera, og de tjener sannsynligvis ikke noe på å gjøre det.

Lenke til kommentar
Som andre har sagt, IE er integrert i Windows. <..> IE burde vært standard, men med enkle og gode muligheter for å innstalere FF, Opera osv i tillegg. <..>

At IE er så integrert i Windows har skapt en rekke sikkerhetsproblemer og andre problemer. De prøver å få sympati for integreringen ved å jamre over hvor vanskelig det er å løsne integreringen. Selv om det ville gitt store tekniske fordeler å gjøre det. Dette er rett og slett grunnløs sutring fra MS. MS kunne lett løsnet integreringen om de hadde villet. Det er altså ikke tekniske grunner det står på, men vilje.

Hvis du hadde tatt deg bryet med å se på hva Microsoft har gjort etter Windows XP - et produkt de forlengst har avsluttet utviklingen av, så ville du ha fått med deg at det er uproblematisk å bruke andre nettlesere enn IE under Windows.

 

Og du kan fjerne IE fra startmeny, desktop, osv.

 

Om det fortsatt er funksjoner i Windows som benytter IE's "rendering machine" til å displaye et eller annet lokalt på maskinen har ikke noe med funksjonen "nettleser" å gjøre.

 

EU krever så vidt jeg vet ikke at iexplore.exe skal fjernes fra OS'et - de er mer opptatt av hvordan det ser ut fra brukerens ståsted, ikke hvordan det ser ut fra en Open Source-forkjempers ståsted.

Lenke til kommentar
Håper MS er full av faen og leverer en EU-utgave uten noen nettleser eller mediaplayer i det hele tatt. Da tror jeg folk hadde sluttet å sutre ganske fort

 

Tja... De trenger jo en måte for brukeren å oppdatere systemet på, og det samme programmet kan vel brukes til å installere IE, WMP og andre alternativer... Kan ikke tenke meg at det blir noe problem å tilby fri programvare gjennom Microsoft update?

Lenke til kommentar

Er det derfor en nå ser en så hurtig utvikling av Windows 7? Kan de klare å komme utenom loven om de er raske nok, for en slik avgjørelse kan vel ikke ha tilbakevirkende kraft. Spørs hva fristen for å gi ut Windows 7 uten EU inngripen kan bli da.

 

Det går jo an å benytte en nydesignet "Windows Update"-tjeneste til å laste ned alle nettleserne med om de er litt smarte (og ingen unntak for IE), for da går det an å få ned størrelsen på innstallasjons-DVD'en.

Endret av G
Lenke til kommentar

newman221: spørs om ikke Microsoft har for stor påvirkning til at Microsoft kan få til å gjøre noe slikt mot forbrukerne. Da vanker det nok bare ennå flere bøter.

 

Tror det kan bli problematisk hvis folk kan erstatte IE mot feks. Firefox. Er ikke IE innebygd i Explorer? Kan bli masse krøll. Og hvem skal bestemme hvilke alternative nettlesere som skal leveres med? Der blir det definitivt krøll hvis noen føler seg utelatt. Finnes sikkert 50 forskjellige nettlesere rundt om.

 

Er det så vanskelig å se at Microsoft blir nødt å redesigne noe av sitt OS newman221, for å få til endringene? Men det er vel du du indirekte sier med teksten din.

Endret av G
Lenke til kommentar
Det kan de jo nå og, berre til å skrive firefox.no så er du imål. Føles litt ut som EU må hjelpe FF og Opera med ignoranse.

EU går til tiltak mot Microsoft monopolet på dette med nettleserne, fordi de har fått innspill fra blant annet konkurrentene til Microsoft som opererer her i Europa. Det kan EU gjøre fordi de har makt til å kunne regulere markedet innenfor EU.

Lenke til kommentar
I utgangspunktet burde ikke da Apple ikke levere OSX med Safari.

Ei heller at OSX kun kan bruked kun med Apple-maskiner.

Det er satt litt på spissen, for det blir veldig feil hvis ett firma må følge en slik dom, ds bør alle få samme dom på seg, også Apple.

 

~ Mortis360

Ja kanskje det også på sikt kan skje. Men jeg tror Apple med flere også innser alvoret. Det kan jo hende at de faktisk tyr til de nødvendige tiltak nå før det eventuellt blir nødvendig at EU griper inn. Det ser jo ut til at EU ikke arbeider så veldig hurtig, så det vil nok ta en stund likevel.

 

Kan jo hende Microsoft-saken blir rettskraftig, og danner en form for rettspraksis. :!:

Lenke til kommentar
Hvis noen lurer på bakgrunnen til at MS ikke får lov til å bestemme hva som skal leveres med windows så er denne artikkelen obligatorisk lesning. http://en.wikipedia.org/wiki/Browser_wars

 

 

Det er positivt at MS får seg en smekk, jeg er litt mer skeptisk til løsningen som er valgt. Hvem skal velge ut hvilke alternative browsere som skal med og hvordan ordner man support for disse? Jeg hadde heller sett at MS ble tvunget til å lage en begrenset versjon av IE med akkurat nok funksjoner til å vise help-file og komme seg på nett for å finne en *skikkelig* browser. Med så få funksjoner kunne man kanskje laget en *sikker* browser også. :p

Godt spørsmål. Det kan jo hende at EU også regulerer det slik, at alle må få sjansen til å få bli med med sin nettleser. Da er det vel naturlig at utviklerne av disse nettleserne må ta kontakt med Microsoft med hvilken URL som skal være den gjeldene for akkurat deres nettleser. Eventuellt at de sender inn en slik liten eksekverbar programvare, som sørger for å laste ned den nyeste versjonen av nettleseren det da er fokus på.

 

Det er jo mange slike eksempler på internett allerede. Hvor f.eks. første fil du laster ned kun er 200 til 300 kilobyte stor. Så når den startes, så lastes det du trenger ned automatisk fra internett (f.eks. så mye som 15 Megabyte).

 

ttt: Det du skriver går jo på mye av det samme. Jeg tror EU kanskje kan regulere det slik at også de små får sjansen til å delta. Men det er jo ingen garanti for at de regulerer detaljene godt nok. Det kan jo hende at EU kommisjonen ser på det slik at det er nok å få satt Microsoft litt på plass, og at de håper det vil få de fleste brikkene til å falle på plass automatisk i etterkant. Spennende utvikling dette. ;)

Endret av G
Lenke til kommentar
I utgangspunktet burde ikke da Apple ikke levere OSX med Safari......

.....Det er satt litt på spissen, for det blir veldig feil hvis ett firma må følge en slik dom, ds bør alle få samme dom på seg, også Apple.

Du får klage inn Apple da, om du mener det de driver med er ulovlig. Selv er jeg ganske sikker på at det ikke er det, men jeg har jo faktisk satt meg inn i saken og lest regelverket.

 

EDIT: Det er litt morsomt å se på alle som ikke forstår hva denne saken går ut på. Men igrunnen er det mest trist, med tanke på at det er hovedsaklig "oppegående" og aktive databrukere det er snakk om.

Endret av NorthWave
Lenke til kommentar

Jeg kan enda ikke se forskjellen i dette.

Jeg kjøper Vista, og IE ligger inne.

Jeg kan laste ned firefox om jeg vet om det.

 

 

Jeg kjøper en Honda med ferdig monterte dekk

Jeg kan bytte dekk om jeg vet av det finnes.

Er det uretferdig oven for tredjeparts bildekkselger at bilen kommer med dekk på fra samme fabrikant?

 

MS lager et OS, vi velger å kjøpe det og derfor skal EU bestemme hva som skal følge med pga andre firmaer sliter med spredning av sin applikasjon.

 

 

En dekkbutikk må da spre reklame om sine dekk og overbevise folk at det er verdt det og at de er bedre, skulle da være det samme for nettlesere.

 

Jeg hadde iallefall blitt forbanna om jeg programerte noe i helgene, så kommer EU inn og sier at jeg må endre ditt og datt.

 

MS kan utnytte monopolet ja, men at de fikk monopol er da vår feil.

Hvem som helst kan sette seg ned, mekke sin egen OS og selge dette i samme grad som MS

 

Isåfall synnes jeg ubuntu skal komme med IE valg i samme dom fra EU

Endret av War
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-Pqy3rC

Tåpelig beslutning av EU fordi dette er en løsning som er for målrettet.

 

Isteden burde EU pålegge alle OS å støtte en pakkebrønn med felles GUI (Navneforslag: European Software Selection) slik at brukere av alle OS enkelt kunne bytte programvare komponenter på en uniform måte. Dette ville ført til langt større fleksibilitet og dermed dekket andre områder enn kun nettleser.

Endret av Slettet-Pqy3rC
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...