Gå til innhold

SSD-tråden: info om og diskusjon rundt SSD


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

@GullLars;

 

Forstår jeg deg rett dersom du sier at Vertex 2 er bedre enn M-serien til Intel?

Jeg har kjørt en 30GB Vertex i min spill-pc, og har vært utrolig fornøyd med den etter at jeg installerte W7. Stuttering var et problem med XP/Vista, men har ikke hatt det med W7.

 

Nå er tiden klar for å kjøpe en ny SSD disk, og har lest endel om Vertex 2 og det ser ut som om den yter bedre en V- og M-serien til Inten til mitt bruk, som er spilling. Noen innspill eller råd før jeg sender bestillingen?

Som andre her har nevnt scorer de fleste SSDer ganske likt for bruk som spill-disk, med C300 som scorer noe høyere pga 100MB/s høyere sekvensiell les.

Skal du ha max ytelse for pengene til spill vil et RAID av x25-V fra ICH10R/PCH være et godt valg om du klarer å sette det opp. 3-4 x25-V fra ICH10R gir deg 500/600MB/s les og 90-100K IOPS les. Skriv er god nokk i massevis til OS og spill bruk, og du får 120/160GB til 2700/3600kr.

Om du går for dette bør du ha både OS, programmer, og spill på RAIDet siden alt vil tjene på det.

 

For at det skal være noen særlig vits med mer enn 2 SSDer i RAID for spill loading bør du ha en rimelig kraftig prosessor (grovt Dualcore over 3,5Ghz eller quad over 3Ghz) siden spill loading ofte er CPU eller GPU-bound.

Lenke til kommentar

Hei

 

Fikk akkurat 80GB intel XM disken min.

 

Er dette bra score?

 

 

Helt normale tall for en 80Gb, litt lavere write enn for 160Gb'en, som det skal være.

Også 4K read er litt lavere enn min (jeg har ca. 20), men det er kanskje normalt det også.

Til gjengjeld har du litt bedre Read access time; jeg har ca. 0,12. Og score 193 - 113 - 405.

Endret av thomit
Lenke til kommentar

Hei alle SSD-guruer! :)

 

Skal bygge ny PC i sommer, og tenkte å kjøpe en Intel X-25 V (40 GB) systemdisk. Men så hørte jeg rykter om at Intels Lyndonville kommer mot slutten av året, med betydelig bedre ytelse og sannsynligvis lavere priser.. så spørsmålet er om jeg skal vente med å skaffe SSD til Lynningdale kommer? Jeg kan evt bruke "hoveddisken" (en 1TB Samsung F3) som systemdisk frem til da.

 

Tanker?

Endret av Fjonisen
Lenke til kommentar

.. Har 2 slike tilsalgs, men selger dem kun samlet, gidder ikke splitte dem, da beholder jeg dem.

Og pris er? PM?

 

Vurderer å kanskje kjøre 3x80G1@Raid-0 som OS+Programmer og div om prisen er rett. Har en 80G1 fra før som kjører OS+Prog nå.

 

Men hvorfor kjører ikke du 2x80G1@Raid0? Hvorfor selge?

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

.. Har 2 slike tilsalgs, men selger dem kun samlet, gidder ikke splitte dem, da beholder jeg dem.

Og pris er? PM?

 

Vurderer å kanskje kjøre 3x80G1@Raid-0 som OS+Programmer og div om prisen er rett. Har en 80G1 fra før som kjører OS+Prog nå.

 

Men hvorfor kjører ikke du 2x80G1@Raid0? Hvorfor selge?

 

Som du ser i signaturen kjører jeg dem i raid0, og det finnes ikke noen grunn i verden til å selge, så det kan jeg ikke svare på annet enn "måhanoenytt" syken. Men, denne syken har jeg bare i svake øyeblikk, og er veldig forbipasserende, så kanskje den er helt over innen du får svart på PM :whistle:

 

Har vel egentlig ventet på at en eller annen SSD skulle friste nok, men disse lar vente på seg, og ikke dukker Intel Gen. 1 opp på bruktmarkedet, så jeg får jo ikke bygd ut raidene med flere SSD'er heller.. Nei jeg skylder på "måhanoenytt" syken, noen andre grunner finnes ikke for OS SSD med TRIM er uaktuellt for min del med X25-E i raid0 som OS stripe... Ja ja, kjenner lysten på salg avtok kraftig, kanskje jeg bare trenger litt terapi :tease: ...

Endret av Ourasi
Lenke til kommentar

Det heter vel Lynnfield, gjør det ikke?

Lyndonville! Sorry. :blush:

 

Mer info

 

Aha. Det var nytt for meg. Men til spørsmålet ditt: Det er vel bare du selv som kan svare på om du vil vente eller ikke? Tviler på at noen andre kan svare for deg, når det er, så vidt jeg skjønner, ingen utenfor Intel's toppledelse som vet om disse nye blir både bedre og billigere enn dagens? Bedre blir de nok, men til hvilken pris?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...