Gå til innhold

Pentax diskusjonstråd: Tråden for digitale Pentaxianere.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Er det ikkje makrofunksjonen som gjer det, då?

Nja. Ikke direkte.

 

Men, makro stiller ekstreme krav til nøyaktig fokus, og mange syns at nøyaktig fokus er lettere med lang fokusgang.

 

Dedikerte makroobjektiv er laget med dette i bakhodet. Så derfor er makro og lang fokusgang nesten synonyme begreper for mange av oss.

 

EDIT: Rydda opp litt i siteringa ;)

Endret av fototim
Lenke til kommentar

Hei igjen

 

Trenger litt hjelp til en verdivurdering på noen objektiver og et par convertere.

Alle er pent brukte, og optikken er uten striper og støv, bittelitt utvendig slitasje og fungerer 100%. Alle er 100% manuelle. Pentax K innfatning.

 

Her er lista:

 

Auto chinon 50mm F1.9, står ikke produsent men på solskjermen står det Sigma

 

Auto chinon 50mm F1.7, Bell & Howell

 

Promaster 80-200 F4.5, er et rødt felt her som er merket macro

 

Focal 2x Tele converter med skinnveske

 

Vivitar 2x Tele converter med skinnveske

 

Hvilken av 50mm er den beste, og er denne 80-200'n noe å samle på?

Lenke til kommentar

Chinon produserte mange fine objektiver, særlig femtiene bør være fine å samle på. 1.7-versjonen er antagelig den beste, men neppe med stor margin. Akkurat hvor mye de kan bringe inn er vanskelig å si, men et par-tre hundrelapper bør være noe å gå ut fra. Ikke regn med at de er lettsolgte, forsøk Pentax-gruppen på Facebook eller lignende som salgsannonse.

 

Promaster-objektivet kan være alt mellom søppel og gull. Promaster kjenner jeg ikke særlig godt til, men det er nok en Vivitar- eller Kiron-produksjon. Last opp et bilde, så går det an å finne lignende modeller med andre merker.

 

Telekonverterne er antagelig ikke noe å samle på. Focalen duger sikkert best som mellomrør, Vivitar-konverteren kan være noenlunde god, legg gjerne ut det som står på siden i tråden her. Dessverre er verdien heller liten, med mindre du sitter på en av de få svært gode konverterne, eller at konverteren har makro-mulighet.

Lenke til kommentar

Siste rykte

A biggers sisther of the Pentax Q coming soon?

 

As you know there always have been rumors about two different Mirrorless systems coming from Pentax. The first was the Pentax Q with tiny sensors. According to Quesabesde (Click here) there is a good chance that soon pentax will announce the second mirrorless system with ASP-C sensor. This is a bit a suprirsing news because after the beeing acquired by Ricoh most would have expected that a direct Ricoh GRX competition would no more come from the Pentax division.

Håper dette stemmer!

Lenke til kommentar

Om du har rett:

 

Æsh!!!

For å frigjøre plass på en allerede trang PC trenger jeg finpuss som gir økt keepers rate, ikke flere overflødige pixler.

 

Når det er sagt, så opplever jeg K5 som et stort steg i riktig retning.

 

EDIT:

"24 megapiksler på en APS-C-brikke. Høyeste ISO-verdi er 16 000 (opp til 25 600 på et av motivprogrammene) og kameraet kan ta inntil 12 bilder pr. sekund." Kilde: Akam i dag.

 

Stemmer dette, så ser jeg denne sensoren som et skritt i feil retning.

Endret av fototim
Lenke til kommentar

K-3 eller hva den blir hetende, får ganske sikkert samme sensor. Altså 24 megapiksler, 12 fps, 60p full-HD video, så behovet for større harddisk vil nok melde seg. Jeg er innstilt på å hoppe over minst en toppmodell så jeg er ikke bekymret for hverken harddisken eller lommeboka ennå.

 

Redigert: Vi vet ennå ikke hvordan sensoren yter i forhold til støy og kontrast. Jeg ser ikke bort i fra at begge faktorene vil bli på nivå med 16 Mp-sensoren. Og vi kan jo ikke akkurat klage på at flere Mp går ut over seriebildehastigheten i dette tilfellet.

Endret av Simen1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-Pqy3rC

24mp... da har en jo nesten nådd størrelsen hvor 4 celler på CCD'en kunne reflektert innholdet på 1 pixel i raw. Dette ville, teoretisk, kunne gi høyere maks ISO ved å velge 1/4 oppløsning. Dvs. en teoretisk valgmulighet for 24mp@lavMaxISO eller 6mp@høyMaxISO.

Lenke til kommentar

Nja. 4 piksler på 24 Mp samler jo inn samme mengde lys som 1 piksel på 6 Mp med samme sensorstørrelse. Med samme mengde lys så skal det i teorien bli samme mengde støy når begge bildene er skalert til samme antall Mp (6). Det er en teoretisk faktor som strider mot dette: lystap "mellom" hver subpiksel. I praksis er den faktoren neglisjerbar helt ned til pikselstørrelser på 1,33 mikrometer. (Se figur 4 og 6 i denne analysen). En annen praktisk effekt, som ikke er neglisjerbar, er at sensorene får bedre støyegenskaper fra år til år, selv med samme areal og justert for pikselstørrelse. Det gir f.eks K-5 (16 Mp) langt bedre støyegenskaper enn *Ist DS (6 Mp). Jeg ser ingenting i veien for at Sonys nye 24 Mp sensor blir ennå bedre på støy.

 

Muligheten til redusert støy med 1/4 oppløsning har vi på K-5 også. Det er bare å justere ned til 1/4 av original oppløsning. Skal du skalere bildet for visning på full HD TV kan du skalere det ennå mer ned.

 

En ørliten sidenote: Hvis Nikon bruker Sony fullformat sensor i D4, og den har samme pikseltetthet som denne så får den hele 54 megapiksler.

Endret av Simen1
Lenke til kommentar

Nja. 4 piksler på 24 Mp samler jo inn samme mengde lys som 1 piksel på 6 Mp med samme sensorstørrelse. Med samme mengde lys så skal det i teorien bli samme mengde støy når begge bildene er skalert til samme antall Mp (6).

Det gjelder vel luminansstøy - fargestøy burde bli mindre når man i høyere grad kan hente alle farger fra hvert sitt piksel?

Lenke til kommentar

K-3 eller hva den blir hetende, får ganske sikkert samme sensor. Altså 24 megapiksler, 12 fps, [...]

 

12 fps klarar dei jo fordi dei slepp å klapre med speilet, så om Pentax (eller Nikon) får same sensoren i sin neste entusiast-crop-modell, så kan me vel ikkje rekna med så rask skuddtakt.

 

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...