Gå til innhold

Sandisk utfordrer CD-en


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-376f9

Det høres i utgangspunktet ikke så galt ut, men en ihuga musikkelsker risikerer å sitte igjen med et lass med micro-SD kort som han ikke har noe bruk for, etter at han har flyttet innholdet over til harddisken sin. For hva i all verden kan man bruke 1 GB kort til? Tiltaket betyr at man sitter igjen med en haug av miljøfarlig elektronikkavfall som må tas forsvarlig hånd om.

 

Edit: Og hvis du først har 1 GB tilgjengelig, hva med å gi oss musikken ukomprimert? Én time i full CD-kvalitet, er ikke det ca 6-700 MByte?

 

Edit2: med 2 kanaler, 16 bits oppløsning og 44,1 kHz sampling krever én time med musikk ganske nøyaktig 635.040.000 bytes. Da burde det være plass til både lossless og MP-3 utgave av den samme musikken på et1 GB minnekort.

Endret av Slettet-376f9
Lenke til kommentar

Avtaler med flere store distributører, benytter eksisterende standarder, DRM-fri, ikke overkomprimert. Dette var faktisk overraskende bra!

 

Det er klart at lossless hadde vært det optimale for entusiaster, men da kommer problemet med at de aller færreste mobiltelefoner og mp3spillere kan det av. Og da hadde sannsynligvis konseptet aldri tatt helt av.

Lenke til kommentar
Ingen kopisperre

Tanken er at minnekortene skal selges på samme måte som en vanlig CD, altså der du er vant med å kjøpe musikken din. All musikken er DRM-fri, som betyr at den ikke er kopibeskyttet.

Det har jeg mine tvil til. SD-kort-standarden og de fleste andre minnekortstandarder har innebygget DRM-funksjon. For å få med Sony Music, Warner, EMI osv så tror jeg det er høy sannsynlighet for at DRM-funksjonene er i bruk.

 

"Vanlige" CD-er har jo også inneholdt DRM-funksjoner.

 

Uansett, DRM eller ikke, så blir det nok i hvert fall vannmerking.

Lenke til kommentar
Edit: Og hvis du først har 1 GB tilgjengelig, hva med å gi oss musikken ukomprimert? Én time i full CD-kvalitet, er ikke det ca 6-700 MByte?

640 MB =~ 1 time og 14 minutter

700 MB =~ 1 time og 20 minutter

 

Vil dette bli et "objekt" folk samler og setter etterhevrandre i hyller for å ha følelsen av å ha mye musikk nei. Det er det folk vil ha, et objekt man samler på. Dette er jo bare en mye mer tungvinn måte å få tak i digitale musikkfiler som likevel skal inn i ett annet lagringsmedium.

Jeg ser ikke noe problem med å ha cover i f.eks CD-størrelse og micro-SD kort inni, hvis det er det man vil ha. Fylle opp hyllene med plast og skrikende farger. Evt. LP-størrelse cover. :p

 

En del mp3-spillere kommer i dag med port for micro-SD. F.eks Sandisk Sansa Fuze. De som har en eller annen vegring mot å laste over musikk fra PCen til mp3-spilleren via kabel kan da enkelt putte micro-SD kortet i spilleren og trykke play.

Lenke til kommentar

Jeg har et bedre forslag: Hva om vi innfører musikk lagret på minnebrikker formet som Pog-er, og så kan vi pogge om hverandres musikk! Slammerne kan ha innebygde spillere! Hm? Hm?

 

Seriøst. Den neste levedyktige nyvinningen på dette markedet bør være en organisk lagringsdings med all musikk i verden forhåndslagret, og så betaler man bare for å låse opp etter hvert.

 

Micro-sd-kort er for små til å være praktiske, og dessuten tåler de jo ingen verdens ting. De er ikke beregnet på hyppig swapping, så vidt meg bekjent, men kanskje disse produktene blir litt tøffere. Hvis de begynner å produsere dem før de tar til fornuft, vel å merke.

Endret av Isbilen
Lenke til kommentar

Jeg har sagt det før og sier det igjen. Plateselskapene kjemper en håpløs kamp for å overleve. Eneste utvei jeg ser for dem er at de innser at det er DRM-fri lossless musikk via en enkel og godt designet nedlastingsportal folk vil ha. Resten av musikkverdenen (johoo Apple!) må innse det er frie formater som er veien å gå. Multimediaspillere burde støtte flac og ogg.

 

Inntil jeg på en enkel og grei måte kan laste ned flac, vil jeg kjøpe musikken jeg virkelig vil ha på cd og resten vil gå gjennom last.fm og ulovlig nedlasting.

Lenke til kommentar

Dere skjønner det ikke.

 

Platebransjen tjener på å selge et fysisk produkt.

De vil aller sist av alt at man får lastet det ned.

Det vil føre til at de dør ut som bransje, iallefall slik de tenker nå.

 

Nei, gi meg DRM-fri musikk i valgfri kvalitet med abonnementsløsninger eller kvantumsrabatter. Alt linket opp til Last.fm eller liknende, til en fornuftig pris med kjappe linjer.

 

Da skal jeg bruke bra med penger på musikk.

Ikke før.

Lenke til kommentar

Nok et mislykket forsøk fra platebransjen sin side, det virker som de er helt fastlåste i fortiden. Er jo ingen som vil gidde å betale for et minnekort med mp3-filer, når man istedet kan bruke alle pengene på et 8GB minnekort og gratis fylle det med musikk ved hjelp av ulovlig nedlastning. Musikk nedlastning over nettet er og blir framtiden, det må de bare akseptere eller dø ut.

 

Og jeg kommer aldri til å vurdere å kjøpe musikk lovlig over nettet før de får dradd ut fingern og tilbyr DRM-fri lossless! CD-heftet inkludert som en PDF-fil hadde også vært en god ide. Kommer aldri til å betale for lossy.

 

Platebransjen må innse at tiden der de kontrollerer forbrukerne er over. Nå med de værsågod begynne å levere etter etterspørsel, hvis ikke vil vi bare fortsette med ulovlig nedlastning, og de vil dø ut.

Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...