Jump to content

hobgoblin

Medlemmer
 • Content Count

  7520
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

60 :)
 1. Magnetbåndet finnes i en fornyet versjon til USB. Magnetplater, også kalt disketter. Hvis du legger ut en annonse om ønskes så er det sikkert noen som gir bort både USB-basert leser og disketter for 0 kr + frakt. I hjemmemarkedet er magnetbånd/plater for lengst utkonkurrert av teknologier som gir bedre pris/kapasitet, bedre ytelser og tar mindre fysisk plass. I bedriftsmarkedet henger de vist igjen, men jeg er usikker på hvorfor. Vi har vært over denne gamle kjepphesten før. De evige problem jeg ser med ekstern HDD er at en ikke kan skille platene fra RW elektronikken. Ryker elektronikken så er det ibas eller søpla. Ryker elektronikken på en tape så kan en ploppe ut tapen, stappe den i en annen RW enhet og vips.
 2. Kunne tenkt meg en hjemmebruksvariant for USB eller lignende, dem jeg finner for slike porter koster vel så mye som selve datamaskina den skal kobles til...
 3. Lurer på om dem har sprita opp FPUen denne runden. Ser ut til å være hvor første gen gikk på en smell.
 4. Er som med fly og bil. bilen tar langt flere liv pr år enn flyet. Likevel er vi livredd for å fly men hopper i bilen uten å blunke. Enda "bedre" blir det når folk brummer om at dem ikke stoler på at elektronikken kan kjøre en bil, når det viser seg av det amerikanske flyvåpenet har skrotet flere droner enn hæren. Dette fordi hæren lar dronene lande elektronisk mens flyvåpenet insisterer på manuelle landinger. Men så har vel forskningen vist at vi overvurderer egne evner og undervurderer andres tilsvarende.
 5. Problemet med etterkantsbygginga tror jeg vi finner i budsjettpolitikken. Spesielt det at en ikke bare får en pott for en sektor og kan så bruke det som en finner best, men må spørre og legge fram kostnadsberegninger på forhånd. Enden på visa blir at prosjekter blir liggende til forhandling i 5-10 år, mens forholdene som skulle utbedres endrer seg (gjerne til det verre). Bedre blir det ikke når en skiller mellom nyprosjekter og vedlikehold på budsjettnivå, siden en ikke kan ta rester fra det ene og overføre til det andre. Så om en bommer stort på vedlikeholdet og har mye til overs så kan en ikke sette det over til nyprosjekter eller omvendt. Og om en blander inn det private via anbud så får en apekattstreker som bevist feilberegnete kostnader for å til tilslaget, og så kan en etter start komme å si at en hadde gjort en feil eller at det dukket opp uforutsette problemer. Og siden prosjektet nå er startet så må det fullføres. Bedre blir det ikke om vi snakker om ett firma registrert i utlandet, siden en da ser pengene forsvinne inn i svarte hull i skatteparadis heller enn å ta runden via lønn, forbruk og skatt tilbake i kassa.
 6. Ikke pokker, nå skal vi tynes enda mer for å ta inn igjen det tapte. Siste dagene har det vært artikler om at Telenor ønsker å legge ned kobbernettet og gå over til å bruke mobilnettet for å levere tale til boliger. Gjetter meg til at det har kosta dem flesk å rydde opp i nettet etter orkanen.
 7. Tja, med ting som dette er det jo viktig å få rista ut barnesykdommene før en åpne slusene. En annen sak er hvordan topografi og befolkningstetthet påvirker kostnader osv.
 8. Tja, å blåse bort støv og bytte harddisk er noe man burde greie selv , å feilsøke og finne ut hva som gjør at systemet er ustabilt er nok ikke alle som får til uavhengig av hvor flink man er med fingrene og til å google på nettet.Man må ha en viss intuisjon for å finne ut hva feilen på Pc'er er faktisk. Og Microsoft er til liten hjelp når det kommer til feilsøk...
 9. Mistenker at det blir noe sånt ja. Forsinkelser på lanseringer med bortforklaringer angående teksting og tilpassing for lokale forhold osv. Kan fullt ut følge den engelske talen uten undertekst pr i dag på det jeg liker å se på så om den dukker opp i den formen samme dag som det sendes der borte så finner jeg nok på å bla opp.
 10. Driver dem ikke å innreder en fjellhall på vestlandet for bruk som serverpark? Kort vei til fjorden for kjøling osv. Jeg lurer på hvor du har det fra. Vi har et land som egner seg meget godt til å huse datasentere, at staten viser så lite interesse for dette markedet er bare trist. Det er altfor lite fokus på IT i dette landet. Vi burde være mer frempå, mer relevante og synlige i dagens og fremtidens IT marked. Vel nå er det forskjellige firma som driver på. Men dem ser ut til å ha fått mer oppmerksomhet i utlandet enn hjemme. http://www.fxitech.com/ http://cuppcomputing.com/ https://en.wikipedia.org/wiki/ARM_Norway
 11. http://www.sciencedaily.com/releases/2008/10/081006130548.htm Ser ut til å være planlagt som toveis.
 12. Sikkerhetshensyn. Enkelt og greit og fornuftig. Samme grunn til at man på Linux ikke kjører soma alt root automatisk Meh, mer at det er hva Hollywood og platebransjen krever før dem slipper sine varer ut på Google sin mobilbutikk. Også gjør det mulig for operatørene rundt om å sy inn sine egen løsninger (noe gjengen her til lands ikke driver så mye med heldigvis). Hva (amerikanske) operatører gjør med telefonene før de selges har nok særs lite å gjøre med hvilket tilgangsnivå sluttbrukeren har på systemfiler. Se for deg ramaskriket i det Tante Olga laster ned en app fra Play Store og ender opp med en bricka telefon. Æh, en trenger langt fra kjøre som root 24/7. Det er en uting fra win9x tiden... Og jeg har med tiden fått inntrykk av at veldig mange firma der borte, selv om dem har en internasjonal avdeling, jobber med "USA == verden" tenkemåte. Med andre ord, slik det gjøres i USA gjøres det verden over. Husk at disse greiene er designa inn fra Google sin side. Pokker og, dem driver å roter med face unlock mens bluetooth og annet mangler nyttige funksjoner?!
 13. Lukter trojansk hest lang vei her... Forøvrig er det ikke på smarttelefoner Nokia har blødd mest. Det er på dumtelefonmarkedet i utviklingsland hvor dem har fått hard konkurranse fra Huawei, ZTE og Samsung. Dette på samme måte som at mens sportsmodeller får all oppmerksomheten så er det hverdagsbilene som er grunnmuren for bilmerkene. Skulle ikke forundre meg om Nokia og gjengen selger 100 dum for hver smart.
 14. Sikkerhetshensyn. Enkelt og greit og fornuftig. Samme grunn til at man på Linux ikke kjører soma alt root automatisk Meh, mer at det er hva Hollywood og platebransjen krever før dem slipper sine varer ut på Google sin mobilbutikk. Også gjør det mulig for operatørene rundt om å sy inn sine egen løsninger (noe gjengen her til lands ikke driver så mye med heldigvis).
×
×
 • Create New...