Jump to content

Pallehysa

Medlemmer
 • Content Count

  359
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

633 :)

Recent Profile Visitors

996 profile views
 1. Pallehysa

  Spåing

  Åpenheit er fint det. Men i bunn og grunn burde det vi tror på, forankres i nåke, utover subjektiv synsing. Tipper du er einig når det gjelder statsledere og kva dei tror på eller ikkje. Folk med makt. Folk som kan sette oss i fengsel eller ikkje. Banker. Sjukehus. Leger. Piloter etc... Visst ikkje kan vi ende opp med ledere som meiner ein pademi går bort av seg sjøl, i April, mirakuløst, når heten kjem..
 2. Jo men du har vel ikkje fremmet nåke bevis på at det er Facebooks politiske ståsted som er årsak bak fjerning og moderering av innlegg? Kva som er fakta og missinformasjon er ikkje under ein subjektiv føletråd... Fakta er fakta, og det kan enkelt verifiseres.. Samme kan seiast om hatfulle ytringer..
 3. Kan ikkje sei meg ueinig her. Om det står på oppløysing, hadde eg fint kunne sagt ja takk til 1080p/60 fps, som eit alternativ til 30 fps/4k. Men usikker på om PS5 kun kjører 4k. Ville for meg vært rart..
 4. Absolutt. Liten tvil om at begge konsollene vil imponere. Eg blir fortsatt imponert over kva min PS4 fra launch klarer til tider. Det er med 1.8 tflops, HDD, og 1,6 ghz CPU... Blir spennande å sjå om det er nåke forskjell i ytelse på dei nye konsollene, men for meg ser da ut som den blir veldig liten i så tilfelle. Begge har sine styrker og svakheiter..
 5. Igjen, det som er unikt med R&C er måten dei utrnytter lynrask flytting av data, som for det første ein SSD generelt klarer (som er next gen bare det mtp PS4 og Xbox One) samtidig som den utnytter PS5 sin enorme dataoverføring, som gjer at dei kan lage eit spel som loader ulike verdener, i detaljert og imponerende grafikk, som ein del av gameplayet. Dette gjer for meg kjent verken Dirt 5 eller Gears 5.. Det er stor forskjell på å preloade ein del av spelet, kontra og hente det fra minnet når du vil, under gameplay, så og sei instant. Ein kan sjå på det som ein ny måte å flytte enorme mengder av data mellom komponentene. Dette er nytt, og faktisk ganske revolusjonerende tech. Ein er ikkje så avhengig av å preloade data inn i hurtigminnet, og GPUen som før.. Dette er supert for alle som utvikler og lager spel.. Då det både frigjer hurtigminnet til ting ein har meir bruk for, og kan øke mengden texturer, data etc, fordi ein ikkje trenger å tenke på størrelsen på minnet på samme måte, og ein veit at ein har tilgang til dette raskt nok, uten å ha preloada det i hurtigminnet i tilfelle ein treng det... Tja kva er egentlig "next gen". Ein kan sette ein arbitrær grense kor ein vil. Men eg ser på next gen som nåke nytt fra forrige generasjon. Dvs i dette tilfellet PS4/Xbox1 og PS5/SX... Samtidig kan eg og nevne, igjen, at R&C er unikt i måten det drar nytte av den nye kontrolleren til PS.. Adaptive triggers og haptic feedbacken som Sony har gått for. Som er tilsvarende den du har i smart telefoner.. Vibrasjon fra lyd, istadenfor den eldre motor løysinga, om eg har forstått det riktig..
 6. Absolutt ikkje. Igjen, det kommer heilt ann på kva grafisk kvalitet det er snakk om. Tetris 60 fps er ikkje next gen, eller svært imponerende.
 7. Så synd dei bruker resurser på den 8!! expansionen istadenfor å flytte resurser over på World of Warcraft 2, som burde vært påbegynt for 6 år siden.
 8. Syns det er litt rart du argumenterer for at ein må tenke på grafikk når ein snakker om 60fps/4k, men totalt overser det når ein snakker om kor kjapt eit system kan flytte data og gjengi ein grafisk krevande verden så og sei instant.. Men dåke begge har faktisk rett. Bedre grafikk blir sett på som next gen. Og det R&C klarer å få ut av PS5 blir sett på som next gen, då spelet faktisk ikkje kan kjøres på eldre generasjon. Det er spesifikt laget for å dra nytte av hastigheten til PS5, samtidig som det er skreddersydd dual sense kontrolleren og det Sony prøver å oppnå når det gjelder lydbilde..
 9. For meg, eller vertfall slik eg ser det, er det ikkje forskjell på å lage eit PS4/Xbox One spel, som skal kjøre på PS5/SX, vise versa. Prosessen blir lik. Ein vil alltid ha den dårligere maskinvaren som ein felles denominator, som hindrer friheiten til utvikler. Ord som "kompromiss", sitter laust.
 10. Som er riktig. Så vidt eg veit, vil Microsoft, first party nex gen spel, også bli utviklet med eldre maskinvare i tankene. Heilt klart at då vil ein miste litt kreativ friheit, og måtte ta valg for å skalere ned produktet, fordi det nettopp skal fungere "akseptabelt" på eldre gen... Dvs med minimalt med loading, samtidig som spelet i seg sjøl må være utviklet med slike loadingtider i planene, samtidig som spelet i seg sjøl kan ikkje overskride eit visst grafisk nivå, då det rett og slett slutter å fungere på eldre maskinvare.. Grafikk er også data som skal transporteres og ikkje minst gjengis i GPUen. Litt tilbake på topic: Ser veldig fram til kva Series X presentasjonen skal vise. Aldri eigd ein Xbox, men har eit åpent sinn, og Microsoft kan fint finne på å imponere...
 11. Vanskelig å komme med noko fasit her. Det er og forblir kun opp til deg sjøl. Du har nevnt både pros and cons her. Nåken verdsetter 1k kroner meir. Nåken verdsetter å få produktet med ein gang. Personlig, om eg hadde hatt 1070, som er eit bra skjermkort, ville eg absolutt ha spart penger til eit nytt skjermkort, istadenfor å kjøpe nytt nå. Strengt tatt MÅ du ikkje ha nytt akkurat no, og om du sparer, kan du sikkert få eit endå bedre kort for samme prisen enn det du får nå...
 12. Innvandrere med krigstraumer: Er tikkende bomber Norske Krigsveteraner med krigstraumer: Kan ha vært tikkende bomber Du klarer jo ikkje eingang å være konsekvent i argumentasjonen din. Samtidig påstår du i det vide og breie at eg forsvarer vold begått av innvandrerungdom, igjen nåke eg aldri har gjort. Samtidig som du insinuerer at eg hater etnisk norske. Det er rett og slett ikkje verdt å diskutere med deg, då du ikkje virker å mestre det uten å kaste rundt deg med falske påstander, og stråmenn. Poenget mitt står fortsatt. Ja folk begår vold. Om det er innvandrere eller andre. Eg har påpeikt at det er ikkje fordi dei er mørke, eller er innvandrere at dei begår vold. Og det at du skriver "det vi kaller nordmenn", når alle med norsk statsborgerskap i all høgste grad er nordmenn, vitner om din agenda...
 13. Igjen, eg har aldri kalt deg rasist, eller sagt at du har rasistiske holdninger.. Du skipper mine spørsmål og argumenter, bare for å fortsette å kalle innvandrere for tikkende bomber. Eg påpeikte at norske krigsveteraner også kan ha krigstraumer. Er dei tikkende bomber i følge deg?
 14. Hjelpe meg for ein tafatt argumentasjon. Eg har aldri kalt deg for rasist. Falske beskyldninger, patetiske hersketeknikker og offerollen er du flink til å innta...
×
×
 • Create New...