Jump to content

Bjerknez

Medlemmer
 • Content Count

  8947
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1872 :)

1 Follower

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

30119 profile views
 1. Tok en titt nå Haha, disse er jo ganske simple å lage. Altså selve kretsen. Det «vanskeligste» her er jo og lage selve boksen. Men har man 3D printer så er det vel ganske enkelt vil jeg tro? Man trenger kun en Esp8266, og en stepper motor til en samlet sum av ca. 50 kroner. Samt litt arbeidslyst
 2. Jeg synes alle deltakere i denne tråden bør slutte og svare LMH1. Han forstår ikke og kommer aldri til å forstå. Den samme regla dukker opp igjen og igjen og jeg mistenker fyren for å trolle. Bare et tips
 3. Jeg har lenge hatt lyst til å lage meg en "general purpose" elektronisk bryter-krets ved å bruke en Mosfet for å slå av og på ting og tang ved hjelp av signaler fra Arduino og andre mikrokontrollere. Jeg har etter mye søking rundt om funnet noen gode N-channel Logic Level Transistorer. Etter å ha testet litt selv, samt lest en del datasheets etc. har jeg kommet til to transistorer som passer utmerket for bruk med mikrokontrollere. IRF3708 og IRL3705. Planen er å designe egne kretskort og bestille fra JLCPCB. Det koster ikke veldig mye heller. Kanskje rundt 200 kroner for 100stk. eller noe. Jeg snakker her om en elektronisk bryter som funker på alt fra 3-24V med en teoretisk strømtrekk på opp mot 15-20 ampere. Det bør dermed gjøres rom for å sette på heatsink etc. Dette er jo i utgangspunktet en ganske simpel krets og det kan kjøpes ferdig slike rundt om, men det er jo litt gøy og lage dette selv
 4. Jeg har også hatt noen slike, men mine var på 2.000W. Det vil si at med to slike så overbelaster man en 16amp kurs med god margin. Personlig hadde jeg ikke montert opp stikk selv, og vertfall ikke lagt ny kurs fra sikringsskap. Det er fyfy og man skal virkelig vite hva man gjør før man gjør noe slikt. Jeg hadde nok klart det, men det blir litt i overkant for min del. Men å sette opp en fordelerboks på ytterveggen og splittet uttaket kunne jeg sikkert gjort, men det er ikke lov. Når du splitter kursen og slenger på en lampe til så kan du i værste fall overbelaste ledningene. Spesielt i gamle hus med gammelt elanlegg er nok ikke dette og foretrekke. Var en elektriker her hos meg for ett par år siden og la ny kurs fra sikringsskap til kjelleren (16amp). Jeg betalte 3.500kr. For jobben, inkludert alt. Det er verdt det og det er en engangs invistering. Så føler du deg kapabel så er ikke jeg motstander av å gjøre småting selv med elsystemet, som å bytte en lysbryter eller henge opp en lampe uten støpsel etc. men utover det så holder jeg meg stort sett unna.
 5. Dropper du koblingsboksen har du lov. Du har lov til å sette opp lampene selv hvis begge har støpsel og du har en stikkontakt til hver. Skal disse monteres på samme kurs så dra disse normalt veldig mye strøm så sjekk sikringen hvor mye den tåler først.
 6. Det er vel bare å lage bilen bittelitt større, slik at man faktisk designer bilen rundt batteripakken som trengs?
 7. Jeg har laget en del slike og det du vil ha, er 22AWG silikonkabler. Silikonkabler er mye mer tøyelige og er mer behagelige å bruke som "jumper" kabler. Den eneste norske butikken som kan ha noe slikt er vel Kjell & Company? Trenger du det kjapt så er du nok ute å kjøre tror jeg. Det beste tipset jeg kan gi er å bestille fra AliExpress. Det tar litt tid før du har det i postkassa, men prisene er gode og kvaliteten mer enn bra nok. Vertfall på det jeg kjøpte. Søk på "jumper connectors" "22awg silicone" etc.
 8. Nå har jeg deltatt i denne tråden en stund og jeg bgynner jo å se sammenhengen nå i det du skriver. Det vil si at jeg ikke ser noen sammenheng i det hele tatt. Det er så mange selvmotsigelser og elendige formuleringer trolig grunnet språkproblemer at jeg ikke finner postene dine troverdige i det hele tatt. Språket ditt samt formuleringene dine ved siden av uvitenheten rundt temaet får meg til å tro ting jeg ikke ønsker å si høyt av respekt for både deg og evt. forumregler. Det er nesten så jeg synes at du virker ruset på noe eller evt. har andre problemer. Derfor så tror jeg du gjør deg selv (og andre) en tjeneste ved å hoppe av denne tråden og reflektere litt rundt hva du egentlig holder på med. JEG skal i vertfall ikke la meg lure til å svare på flere av dine innlegg her. Faktisk kommer jeg til å ignorere alt du skriver, både her og i evt. andre tråder fra nå av.
 9. Du kan nok ha rett i det du skriver, men til mitt bruk vil nok denne funke helt fint. Jeg har som nevnt montert en temp sensor på releets overflate og kretsen brytes hvis temperaturen blir for høy. Jeg annser dette som ganske ufarlig. Men selvsagt kan man krisemaksimere det meste.
 10. Ja, denne ser jeg på som ganske ubrukelig i mitt tillfelle. Kanskje den farligste enheten jeg har brukt i forbindelse med elektronikk så langt. Den gikk i søpla og vil aldri bli brukt igjen.
 11. Søk på "Songle SLA-05 module" så tror jeg du finner noe. den ovnen kommer jeg til å skru av på maks 100 ganger i året så jeg tror neppe dette blir noe problem. har ikke målt strømmen nei. Men sikringen på 16amp er jo hel så den trekker vertfall ikke mer enn det.
×
×
 • Create New...