Gå til innhold

Bjerknez

Medlemmer
 • Innlegg

  11 436
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Hjelpsomme svar

 1. Bjerknez's innlegg in ATV til en 12 åring? ble markert som svaret   
  Dette blir for dumt. 
   
  Man kan kjøre en slik ATV registrert som traktor med en maks hastighet på 50km/t (tror det var det). Da trenger den ikke å registreres men kan da heller ikke brukes på offentlig vei. Kun på lukkede baner og på privat gårdsplass etc. Man må uansett være 16 år. Om man trenger noen form for førerkort som traktor registrert husker jeg ikke.
   
  Man kan registrere den som moped og da kan man også kjøre den på offentlig veier. Men da må den registreres og det krever mopedførerbeviset. Den er også plombert til 50km/t (eller 45km/t)
   
  Eller man kan registrere den som motorsykkel. Da kan man så klart også kjøre den på offentlige veier og den må så klart registreres. Da trenger man heller ikke å plombere den. Men man må være 20 år (tror jeg) for å kjøre en slik med mc lappen hvis den har under 48 HK'er eller noe når den ikke er plombert.
   
  Vertfall slik jeg har forstått det da jeg vurderte en slik for en stund tilbake.
   
  I ditt tillfelle tror jeg Traktor registrering er den eneste utveien. Hvis man MÅ være 16 år for å kjøre en slik med traktorregistrering på privat område så har du ikke lov. Jeg er usikker på om det finnes en slik aldergrense i skrivende stund med traktor registrering. Har ikke sjekket.
   
  Men å kjøre MC registrert ATV uten plombering er galskap for en 12-åring og ikke mindre galskap fra foreldrene dine. Det er så klart også ulovlig, selv om ikke politiet ser deg. Hva har du tenkt til å gjøre hvis du får denne over deg midt ute i skogen?
 2. Bjerknez's innlegg in Ønsker tilbakemelding på min hjemmeside. ble markert som svaret   
  Min ærlige mening er at dette ser helt "OK" ut. Jeg synes ikke siden var spesielt "levende". Den virker litt statisk. Jeg biter meg også merke i ting du skriver som "jeg er ikke noen profesjonell forograf" "den blir nok ikke like aktiv som en blogg" etc.
   
  Dette er i mine øyne ikke noe det oser selvtilit og strengt tatt ikke noe du bør ta med synes jeg. Alt som er negativt utelater du å skrive. Dra frem det positive og det du kan. 
   
  Til slutt vil jeg med en gang råde deg til å starte en blogg på siden din. Det liker google godt med tanke på indexeringen. Google liker at det skjer noe på siden din. Det er også VELDIG viktig og tenke på SEO (Søkemotor optimalisering). 
   
  Konklusjonen blir:
  Få frem det du er god på. Gjør førstesiden såpass interresant at de får lyst til å se hvem du er og klikker på "om meg". Fjern derfor "Om meg" fra fremsiden. Fjern utsagn som ""den blir nok ikke like aktiv som en blogg". Hvorfor i alle dager skal jeg gidde å besøke en side som nærmest forteller meg at det ikke kommer til å skje noe på en stund?
   
  I tillegg så forteller du at du ikke er proff etc. Få det bort
   
  Men jeg ville som sagt gjort siden mer "levende" i form av blogg, mulighet for kommentarer etc. 
   
  Vil du ha andre besøkende enn nær familie, så lag deg en facebook side også hvor du kan promotere siden. Del på facebook og finn grupper som har med foto og gjøre og del siden din der etc.
 3. Bjerknez's innlegg in Lov å snike i køen i lyskryss? ble markert som svaret   
  Det er ikke ulovlig å lanesplitte i Norge, så lenge det gjøres forsvarlig. Så lenge dette blir gjort på en ryddig måte så annser jeg det som tryggere enn å stå og stampe i en kø. Jeg ungår for alt i verden å bli stående som sistemann i en kø. Skulle det komme en uoppmerksom bilist og kjører inn i deg så er nok mc sesongen over din del. Enten i form av ødelagt motorsykkel og eller grunnet skader på deg selv.
   
  Kjør i så fall så langt det er mulig forran siste bil i køen. Da vil bilen bak deg ta i mot en evt. påkjørsel fra en kommende bilist.
   
  Men jeg foretrekker stort sett å komme meg forbi køen ved lanesplitting og dermed "vekk" fra trafikken. Men hvis det er trangt og du på en måte "presser" deg frem så kan det fort oppstå farlige situasjoner, så det blir en vurderingssak. Men ja, dette er lov i norge.
   
  Husk at hvis man lanesplitter så kjører man forbi i samme felt som bilen forran. Hvis det er heltrukken midtlinje i veien så kan du fortsatt lanesplitte så lenge du ikke krysser denne linjen. Krysser du linjen blir det fort ulovlig forbikjøring og DA vanker det nok bøter
   
  Vær dog obs på at enkelte bilister missliker dette sterkt. Spesielt i storbyer og i rush trafikk etc. (har jeg erfart). Bilister ser dette som en "forbikjøring" og prøver og presse seg frem ved å ikke slippe deg inn og eller og svinge ut mot midten og hindre deg. Tenk på at uansett hvem som har retten på sin side så er DU den myke trafikanten her. Å hisse på seg en morragretten bilist midt i rushen er nok ikke spesielt lurt. Er du selvsikker og erfaren så flekk fingeren og kjør videre
 4. Bjerknez's innlegg in Hvilket vedlikehold må jeg utføre på min MT-125? ble markert som svaret   
  Dette er jo en helt ny sykkel og på meg så virker det som om førstegangsservicen er tatt. Det er bra.
  Du sier du har etterfyllt olje flere ganger?? På kun 2.000km??
   
  Yamaha har så vidt jeg vet 5 års garanti, men det forutsetter at du følger de annbefalte servicene. Normalt er dette pr. 10.000km. Eller en gang pr. År. (Det som dukker opp først) hvis noe er løst eller ikke fungerer som det skal og dette kke skylles egen feil etc. Så dekkes dette av garantien.
   
  Viktig at du bruker riktig olje samt overholder service intervallene på en så ny sykkel. En typisk 10.000km. Service/årsservice koster ca. 3.000,- . Hovedservice som ofte er hver 20-30.000km. Innebefatter ventilsjekk/justering. En slik service koster rundt 7.000,- og er dermed dyrere.
   
  Ta en prat med nærmeste yamaha verksted og snakk med dem. Viktig med stempel i boka på,en så ny sykkel.
 5. Bjerknez's innlegg in Youtube bakgrunns musikk lov? ble markert som svaret   
  Etter mye leting på Youtube sine sider så fant jeg svaret mitt her:
  https://support.google.com/youtube/answer/6013276?hl=no
   
  Altså det aller værste som kan skje er at videoen min fjernes og at jeg får en advarsel. Dette er kun hvis jeg klager på et krav og hevder jeg med full rett kan bruke det, selv om jeg ikke kan det.
   
  Dette har jeg ikke gjort og det er kun tre av videoene mine som er begrenset i noen fjerne land grunnet bakgrunnsmusikken. Så lenge denne begrensningen har skjedd så har kan jeg fullt lovlig la videoen ligge online.
   
  Så dette fører ikke til økonomiske krav for min del. Ikke engang med værst tenkelige scenario.
 6. Bjerknez's innlegg in Er dslr en dødende kategori? ble markert som svaret   
  De siste to årene har jeg eid og prøvd en drøss kameraer og jeg kan nevne følgende (som jeg kommer på):
   
  - Canon 5D MK III med en drøss av L-optikk, eksterne blitser (you name it!)
  - Canon 5D MK II
  - Canon 40D
  - Canon 350D
  - Fujifilm S100
  - Fujifilm S100S
  - Canon S110
  - Canon S95
  - Sony RX100
  - Sony NEX-5N
  - Samsung NX700
   
  I tillegg har jeg prøvd og testet en drøss andre kameraer. De fleste har jeg prøvdbare i noen minutter, mens andre har jeg hatt over lenger tid. Jeg har vert ute å reist med 5D MK III og hele bøttebaletten og i det hele tatt har jeg følgende konklusjon fra de siste to-tre årene:
   
  Å eie et 5D MK III med hele gullrekka (L-optikk) til Canon har vert episk. Det har gitt meg kjempemye fotoglede og jeg har ikke tall på hvor mange fototurer jeg har vert på. Det har vert med på utenlandsferie og bildene jeg har kommet hjem med har så klart blitt bra. Altså forutsett at jeg ikke klønet det til selv
   
  MEN!... nå har jeg solgt hele bøtteballetten. Jeg har planer om ganske snart å kjøpe meg en Fujifilm X-E2 med KIT-zoom, men i skrivende stund har jeg ikke et eneste kamera i eieskap.
   
  Det er morsomt en stund og eie fett fotoutstyr og det gir en pågangsmot til å faktisk bruke utstyret. Desverre ble jeg med tiden "trøtt" på og drasse det med meg, og det begynte med at jeg bare tok med et objektiv og la de andre hjemme, før jeg kjøpte meg X100 og da brukte jeg deti stede for 5D'en. Sistnevnte ble oftere og oftere satt på hylla og til slutt så fant jeg ut at jeg kom hjem med flere bilder når jeg brukte et lett kompaktkamera enn 5D'en, så jeg bestemte å selge hele ruklet.
   
  Etter salg var jeg totalt 85.000,- "rikere" og det eneste jeg hadde var et X100/X100S. Jeg skal inrømme at det rett og slett var en liten befrielse. Mye teknisk fotopjatt om L-optikk og brennvidder/skarphet og sammenligning av skarphet ved å se på bilder som ligger på nett (på pc skjermen!!) som jo ikke klarer å gjenskape detaljene i et foto. Jeg ble rett og slett lei.
   
  Gatefoto er nok fortsatt det jeg liker aller best og derfor er det nok like før jeg bestiller meg X-E2.
   
  Så til det du skriver:
  Fujifilm leverer gjevnt over knallgode kameraer over hele fjøla og spesielt fra rundt 5.000,- og oppover. X100/X100S/X-Ei/X-E2/X-Pro1 har minst like god bildekvalitet og ISO ytelse som like dyre eller dyrere speilreflekskameraer. Det speilreflekskameraene først og fremst vinner på er ergonomi.
   
  Hadde du og jeg stått med hvert vårt kamera, hvor du feks. brukte X100 til rundt 6.000,- og jeg brukte Canon5D MK III med 35mm f/1.4L hvor vi tok bilde av samme motiv, så ville ingen andre sett hvilket bilde som var tatt med hvilket kamera etter lik redigering og publisering på nett. Ei heller på print.
   
  Skal man ta bilder i bryllup eller man er på foto oppdrag og lever av dette, så er speilreflesk tingen, fordi dette er et verktøy. For oss vanlige mennesker så synes jeg et godt speilløst kamera eller et godt kompaktkamera gjør samme nytten.
   
  Er målet å knipse feriebilder og ting som skjer rundt deg, samt et portrettbilde aven venn, eller knipsing i kompisens bryllup så er et mindre kamera langt mer anvendelig.
   
  Men skal man ha kameraer som hamler opp med dyrere speilrefleks med god optikk så bør man litt opp i pris. Kompaktkameraer som Canon S110/Sony RX100 etc. gir ikke den samme bildekvaliteten som manfår fra et godt speilreflekskamera med dyr optikk. (Etter min erfaring). Kompaktkameraer som S110 er kanskje noe av det bedre og kanskje det beste i sin klasse, men skal man ha noe som skaper den noenlunde samme bildkvaliteten som et speilrefleks med respekt for seg selv så bør man gi noen kroner.
   
  Reell bildekvalitet kan ikke sammenlignes på nett, men her er et bilde jeg tok hjemme på kontoret med X100. Bildet er tatt med 6400 ISO. Jeg har masse bilder liggende som er tatt med 6400ISO med dette kameraet men mange av bildene er av mennesker etc. og de liker jeg ikke å publisere uten lov.
   

   
  Tror heller ikke ISO 12800 hadde ødelagt dette bildet for å si det sån.
   
  Så MITT råd er å gå for et speilløst kamera og gjerne ta en titt på FujiFilm X-E2 som er det aller nyeste tillskuddet derfra (så vidt jeg vet). Jeg tror ikke du vil bli skuffet og jeg er ganske sikker på at dette kameraet vil overgå ditt 30D med ganske stor margin med tanke på bildekvalitet og ISO ytelse.
   
  Det er vertfall min mening
×
×
 • Opprett ny...