Jump to content

GA

Medlemmer
 • Content Count

  1318
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

288 :)

About GA

Recent Profile Visitors

8851 profile views
 1. Ja, det er det absolutt! Hvis du allerede er i stand til å løpe 30km i ønsket fart, så er du ikke veldig langt unna egentlig. Den siste milen av et maraton handler veldig mye om mental kapasitet, og ikke bare fysisk. For nesten uansett hvor godt trent du er, så vil den berømte veggen komme og da handler det om å huske at kroppen klarer mye mer enn det hodet ditt prøver å fortelle deg at den gjør.
 2. Ring en elektriker, dette er ikke noe du hverken har lov til eller bør montere selv når du ikke har kompetansen. Du risikerer å brenne ned huset og få problemer med forsikringsselskapet i etterkant.
 3. Ja, selv om jeg er uenig i linjen forumet har valgt så har jeg forståelse for hvorfor de har gjort det. Jeg må si at det står respekt av alle som orker å diskutere disse konspirasjonsteoriene med de som fremsetter dem, om det bare gjør at 1 person faktisk klarer å tro på fakta i stedet for svada så er det jo verdt det. Så kudos til dere som gidder!
 4. Noe som umiddelbart hadde hevet kvaliteten på dette forumet mange hakk, da alt for stor andel av trådene nå er konspirasjonsteorier dessverre...
 5. Jeg tipper også at du ikke varmer steinen godt nok. Nå bruker jeg pizzastein på grill, som oppnår over 400 grader, og selv der må den stå i nesten en halvtime for at jeg skal få ønsket resultat på bunnen. Du bruker ikke noe bakepapir eller lignende i mellom steinen og bunnen? Dette kan også påvirke i negativ retning. Jeg pleier alltid å legge pizzaen rett på steinen og bruker litt semulegryn under både for å gjøre det lettere å få deigen på/av pizzaspaden uten å klistre og å gjøre bunnene ekstra sprø(unngår også for mye melsmak, som kan skje om man kun bruker mel under for å få deigen til å skli).
 6. Jeg er i utgangspunktet for felles økonomi, men da jeg dessverre har sett det gå fatalt galt tidligere i nær familie og kona har det samme så har vi valgt følgende løsning: Bolig: 75/25 Lån: 66/33(Fordi jeg hadde vesentlig mer egenkapital inn, blir dette korrekt brøk for oss) Oppussing og lignende som øker verdi på bolig: 75/25 Alle andre utgifter: 50/50 med noen veldig få unntak(jeg betaler litt ekstra for å få gigabit fiber, PL kanaler osv) Da jeg tjener mer enn henne så hender det at jeg spanderer litt ekstra på ferier osv, typisk ved at vi først bestemmer oss for hva vi vil og hva det skal koste også oppgraderer jeg til Business klasse på fly eller lignende på min regning. Vi har også en god oversikt over hva vi hadde med oss inn i forholdet, mens (nesten) alt som er kjøpt i etterkant er delt 50/50.
 7. Kunne ikke vært mer enig. Jeg er utdannet innen elektro og elektronikk, men jeg tør rett og slett ikke å gi deg noe annet råd enn: kontakt elektriker om du skal holde på med 230v osv. Det er ikke for å være kjip, men fordi jeg ikke vil være ansvarlig for at du skader deg selv eller andre. Med den interessenter du tydeligvis har for elektro, nettverk, pc osv. Hvorfor tar du ikke en utdanning innen dette? Usikker på hvor gammel du er, men det er aldri for sent å begynne på grunnkurs elektro for eksempel. Da vil du få den kunnskapen du trenger for å designe dine egne(trygge) løsninger.
 8. Jeg har ikke noen personlig erfaring med disse, men umiddelbart så ser det ikke ut som en plug-and-play løsning som er det du burde se etter. Jeg forstår dessverre uansett ikke hva problemstillingen din er eller hva du forsøke å få til. Dersom du ikke er et troll, kan du ikke være så snill å starte med å skaffe deg en lærebok i elektro og elektronikk før du spør mer her på forumet? For du er nødt til å først forstå de enkleste prinsippene før du kan begynne med avanserte modifikasjoner på utstyr. Skal du ha raskere internet: betal for raskere linje. Skal du ha bedre batterilevetid: kjøp større originalt batteri. Skal du holde på med 230v: Ring elektriker, du har ikke kompetansen og kommer til slutt til å ende opp med å brenne ned huset ditt.
 9. Er du bare et veldig tålmodig troll, som prøver å se hvor langt du kan strekke strikken før folk ikke orker mer? Oppgitt over at folk prøver å hjelpe deg? Det er da ikke andre sin skyld at du ikke forstår nok til å engang forklare problemene dine godt nok til at det går an å hjelpe? Stakkars folk på Biltema dersom du spør på samme måte og er like frekk og ufin der, de kan jo i utgangspunktet ikke velge å ignorere deg heller...
 10. Kjære deg LMH1, for det første er det ikke generelle grunnleggende ting du spør om. Du prøver normalt sett alltid å få til noe som er langt utenom normalen, men samtidig virker det ikke som om du forstår at det krever mye kompetanse å skreddersy noe. I tillegg prøver du å få det til med utstyr som gjerne ikke er tilpasset det du ønsker å oppnå. Det er faktisk en grunn til at elektrikkere går flere år på skole og går i læra før de kan begynne å jobbe. Det er fordi det er både mye å sette seg inn i, og farlig dersom man gjør ting feil. De koster normalt sett allikevel mindre enn 1000, - timen, og det er de verdt fordi de har både kompetanse og nødvendig(og ofte dyrt) utstyr. Når de gjør jobben så får du også papirer og garanti for at det fungerer og er trygt. Jeg blir oppriktig redd for at du skal skade deg og/eller brenne ned huset når jeg leser det du skriver. Hvis det allerede lukter svidd av utstyret, koble det fra og ikke koble det til igjen uten å ha en som faktisk har elektrokompetanse(og et brannslukkings apparat) tilstede.
 11. Det blir jo noe helt annet, men det eneste headsettet jeg har vært fornøyd med til løping er Jaybird Run XT. Trådløse InEar(Jeg klarer ikke å løpe hardt med store klokker) med høyt volum og "engasjerende" lydbilde(er mulig å justere EQ med medfølgende app, og det finnes tusenvis av ferdige EQer til forskjellig musikk osv). De sitter godt i ørene, har ok batterilevetid(2,5-3 timer på fullt batteri når de er nye) og tåler svette osv. Eneste ulemper er at ladeetuiet har litt lett for å sprette opp i trange lommer(så headsett ikke lades), og at batterilevetiden etter 1,5 år begynner å bli redusert når det er kaldt ute(nå får jeg ca 1,5 time på fullt volum i kulda og 2-2,5 time om det er varmt/inne).
 12. Såååå, fordi selger av uorginale toner kassetter skriver at det ikke gir problemer så mener du det i stedet er printeren det er noe galt med? 🤔
 13. Det er ikke spenningen som er problemet LMH1, men sinus kurven. Men det er jo allerede er grundig forklart av andre, og det leste du vel? Vet du hva forskjellen på sinus kurve og spenning er?
 14. Hjelpes for en type du er LMH1... Her bruker Barfoo tiden sin til å dele av sine kunnskaper og gir deg meget enkle og gode svar. Du svarer med å vise at du knapt kan ha lest svaret hans, og så anklager du han for å ha gitt dårlige svar når han bare påpeker at du åpenbart ikke har kompetansen som trenges eller viljen til å skaffe deg den. Anbefaler at du starter med grunnkurs elektro på VGS, og går videre på VK1/VK2 elektronikk før du ender opp med å skade deg selv.
 15. Alt på ebay og Aliexpress er ikke falskt nei, men dersom prisen er veldig mye lavere enn for tilsvarende produkt i Norge(når man inkluderer frakt, mva osv) så er det grunn til å være skeptisk. Har du gått elektro eller har annen utdanning som tilsier at du burde åpne disse PSUene for å gjøre noe som helst med de? Jeg sier ikke at man må ha gått elektro/tilsvarende for å gjøre sånt, men du viser en så total mangel på kunnskap at jeg(som er utdannet innen dette) ikke tør å gi deg råd i frykt for at du skal skade deg selv eller andre. Du gjentar i tråd etter tråd at selger på ebay/bruksanvisning/rådene du får her ikke er gode nok for å få til det du ønsker, men faktum er at du vanligvis prøver å få til noe som er ekstremt komplekst/uvanlig for å løse et veldig lite "problem", også tar du deg ikke tid til å lese deg skikkelig opp på temaet
×
×
 • Create New...