Jump to content

GA

Medlemmer
 • Content Count

  1294
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

241 :)
 1. Hvorfor det? Gitt at veggfeste er flatt mot veggen så foretrekker jeg å bruke disse. Gjort det på mange TVer, opp til og med 65", uten noen form for problemer 🙂
 2. Min egen erfaring er fra tiden jeg selv var ungdom, og det var uten tvil de som fikk alkohol med hjemmefra som drakk mest totalt sett. Jeg har dessuten dessverre sett resultatet av den tilnærmingen i nær familie, som ikke har fått noe heldig utfall. Det finnes helt sikkert eksempler på motsatt resultat også, men det er en grunn til at foreldre frarådes å gjøre nettopp de du beskriver. Oppegående foreldre forstår at ungdommer mest sannsynlig kommer til å prøve alkohol før de er 18, men det finnes bedre løsninger for å følge opp enn å bli en langer av alkohol. For eksempel å gi utvidet innetid, mot å kreve å få hente de etter festen. Dette vil normalt gjøre at ungdommen er litt mer forsiktig. Da er det selvfølgelig også viktig å ikke dømme dersom de går på en liten smell, men vise forståelse og prate ut om det.
 3. Jepp, de er idioter! :-) All erfaring tilsier at ungdommene da ender opp med å drikke trespriten i tillegg til sixpacken ;-)
 4. Kjør på Christian! Følg drømmen din og gjør så mye du klarer for å oppnå den. Også kommer nesten helt sikkert målet til å endre seg mange ganger de neste 50 årene, men da er det bare å gå like mye "all in" for hva nå enn det blir
 5. TS: Du er 20 år... Du har så vanvittig mye tid til å realisere drømmene dine. Dersom du ønsker deg en skikkelig kul bil, lag en egen sparekonto til det ved siden av sparing til bolig. Spar mest til bolig, men litt hver måned til bil også. Vent til du har nok til å kjøpe uten å ta stort lån. Antakelig har du da samtidig blitt voksen, og funnet ut at det er helt andre ting du vil bruke pengene på. Om ikke, kos deg med bilen og nyt at du kan ha den uten å ødelegge for andre ting :-)
 6. Ja, fæle staten som har betalt for utdannelsen din, sørger for at du har tilgang på gode helsetjenester, osv osv. Man kan godt være uenig i fordelingen av avgifter osv, men en dyr og rask bil er heldigvis LANGT nede på listen over ting staten prioriterer at unge mennesker kan skaffe seg. Det finnes jo ikke noe som helst behov for noen å ha en sånn bil...
 7. Det stemmer, men det må være ruter og AP som støtter Mesh. Jeg bruker Asus fordi jeg allerede hadde en god Asus ruter med AImesh støtte, så jeg bare kjøpte en til og brått hadde jeg meget god dekning i hele huset og hagen. Kan absolutt få til det samme trådløst, men da vil hastigheten oppe være begrenset av kvaliteten på den trådløse linken. De fleste Mesh systemer har mulighet til å koble sammen AP med kabel for maksimal hastighet og stabilitet. :-) Litt på siden kanskje, men jeg fikk faktisk elektriker til å trekke opp 2 rør, 1 med 2 ethernet kabler til henholdsvis TV og Internet(Altibox) og 1 tomt til eventuelle fremtidige behov for enten strøm, fiber eller mer ethernet. Kostnadene for det er relativt sett små når veggene uansett er åpne. Det blir også veldig pent og ryddig når fiber(inntak i stua), ethernet, høytaler kabler og kabler opp til vegghengt TV er skjult inne i veggen :-)
 8. Jeg har nylig pusset opp en eldre enebolig på omtrent samme størrelse(3 etg, 260kvm), og jeg fikk elektriker til å trekke opp kabler for både TV og internet til alle 3 etasjer. Pr i dag bruker jeg kun uttakene i 2, fordi jeg får god dekning med en Asus AIMesh løsning(1 AP i kjeller og 1 i hovedetasje som også dekker 2 etasje). Vil absolutt si at det er verdt det å få trukket opp kabler før veggene, da det gir langt større frihet i fremtiden uten å måtte legge masse kabler synlig på veggen(jeg fikk også trukket opp høytalerkabler skjult i vegg til hjemmekino osv). Dessuten vil en Mesh løsning fungere klart best dersom du har kablet kommunikasjon mellom AP'ene.
 9. Det er ikke noe behov for å kjøpe en så dyr router som AX-88U for å få til en Mesh løsning, jeg kjøpte begge på supertilbud hver for seg og betalte totalt 4400,- for dem. De hadde ikke vært verdt 7000,- nei. Når han allerede har en meget god Asus ruter, så trenger han ikke bruke mer enn 1000-1500,- på å få til en helt ok Mesh løsning. Det skal godt gjøres å få til noe billigere enn det som er brukervennlig og bra.
 10. Hei! Ruteren du har støtter Asus sin AImesh løsning, hvorfor ikke benytte den? Jeg har samme ruter pluss en RT-AX88U koblet sammen med nettverkskabel og har god dekning i alle tre etasjer av en ca 300kvm enebolig.
 11. Kanskje de ikke skriver om det fordi det ikke stemmer? Regner med at det er "Momentum" du tenker på, og det var ikke i et patent men i koden. At du merker at motspilleren er bedre eller dårligere enn deg i løpet av et halvt minutt er ikke akkurat rart. Og straffbart? Du må ha levd et utrolig beskyttet liv...
 12. Jeg er på mitt andre sett Jaybird X4 nå, og har hatt både X3(3stk) og X2(2stk) før dette. Det er veldig god lyd til trening, sitter godt i ørene og god batteritid. Men årsaken til at jeg nå har hatt 7 sett totalt er at kvaliteten er så som så. De pleier å konke etter 3-12 måneder. Jeg antar det er fordi de egentlig ikke tåler fukt og svette så godt som de påstår. Heldigvis er service hos Elkjøp på Jaybird veldig god, så jeg har alltid fått nytt headset på dagen når det har skjedd. Altså, jeg kjøpte X2 i 2015 og har gradvis blitt oppgradert uten å betale en krone siden da. Allikevel er det litt styrete, så hvis du svetter mye når du trener kanskje noen andre er bedre tettet.
 13. Det jeg reagerte på var påstanden om at man betaler 20 ganger egentlig pris, noe som er helt på trynet feil. Det er hard konkurranse i elektro bransjen, og jeg har aldri sett 95% rabatt på noe som helst... At det derimot kan forekomme 80% rabatt mot en villedende listepris har jeg sett. Dette er selvfølgelig et tegn på at bransjen sliter med meningsløse listepriser som har blitt gradvis blåst opp over mange år, for så å gi store rabatter og bonuser i bakkant. Derimot har jeg personlig aldri sett noen som faktisk prøver å ta listepris for produktene, og selv vanlige forbrukere vil fort få 50-60% rabatt på små enkeltkjøp.
 14. Det er et veldig bredt og fint gangfelt hele veien ned dit ja :-)
×
×
 • Create New...