Jump to content

GA

Medlemmer
 • Content Count

  1328
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

300 :)

Recent Profile Visitors

8990 profile views
 1. Hei. Du kan teoretisk klage på hva du vil, men hva du får gjennomslag for er en helt annen sak. Har selger tegnet eierskifteforsikrign? Og har du/dere tegnet boligkjøperforsikring? I så fall kontakt disse for å høre om neste steg. Normalt må det være en vesentlig mangel for at det skal føre til utbetaling fra forsikringsselskap. En lampe under kjøkkenbenken er veldig lite sannsynlig at man kan få dekket, men derimot en større fuktskade som ikke var mulig å oppdage på visning kan være noe.
 2. Ja, ikke noe problem å gjøre det.
 3. Hvor skal man begynne... Må først gjenta: Kjøp AiO, alt annet kommer til å gå galt! Å bygge vannkjøling er ikke enkelt, og du kommer nesten garantert til å ødelegge PCen din! Vannet kjøles i radiatoren, så hvor kaldt det blir er fortsatt avhengig av lufttemperaturen i rommet. Vannet skal absolutt ikke være frossent eller mye kaldere enn luften, for da vil du få kondens på utsiden av komponentene som kan dryppe ned på komponentene dine og kunne kortslutte noe. Hvis du skal ha bedre kjøling med vann enn du får med Noctua nh 14, så må du ha et AiO sett med 240mm radiator vil jeg tro. For eksempel dette: https://www.komplett.no/product/992593/datautstyr/pc-komponenter/vifterkjoelingvannkjoeling/cpu-vannkjoeling/corsair-h100x-liquid-cpu-kjoeler Edit: Destillert vann er lurt for å unngå alger osv i slanger, men det slipper du å tenke på når du kjøper AiO 🙂
 4. Okay, der beviste du ganske greit at du bør holde deg til AIO fra Norsk butikk ja... 🤣 Det du linker til er ikke en vannkjøler for CPU eller GPU, det er en vanntank med pumpe... Du kan teipe den alt du vil, men den kommer fortsatt ikke til å kjøle ned CPUen din 😜 Edit: Et vannkjølinssett trenger følgende deler for å fungere: Kjøleblokk(er) til CPU og eventuelt GPU, vannslanger, radiator, pumpe og vanntank. Pumpe og vanntank er normalt slått sammen til 1 enhet, som den du linker til. Men den er ubrukelig uten resten av delene. Et AIO system inkluderer alle komponentene du trenger, i et forseglet system. På den måten unngår du at det tar for mye plass og det er veldig liten risiko for lekkasjer.
 5. Dette er kun en pumpe og tank, så den er hverken beregnet på CPU eller GPU. Den er beregnet på vann 😉 Ingen erfaring med akkurat den pumpen, men anbefaler at du kjøper et ferdig vannkjølings system fra en Norsk butikk. Risikoen for å ødelegge noe er relativt stor når du blander vann med elektronikk... Gitt dine tidligere tråder, så vil jeg anbefale at du kjøper et ferdig sett der sjansen for problemer er minimal. For eksempel dette: https://www.komplett.no/product/992593/datautstyr/pc-komponenter/vifterkjoelingvannkjoeling/cpu-vannkjoeling/corsair-h100x-liquid-cpu-kjoeler
 6. Hei. Gitt at du ikke overvolter eller kjører CPU på så høy varme at den går i stykker, så skal det nok ikke være noen forskjell på selve holdbarheten. Jeg har faktisk aldri opplevd at en CPU tar helt kvelden, selv den gamle 386en som var min første PC fungerer fortsatt fint. Samme med min gode gamle (og kraftig overklokkede) Athlon XP 3200+ fra 2003 fungerte fortsatt fint når jeg startet den opp for morro skyld i fjor. Men det er ikke rart at du sliter med litt ustabilitet når du overklokker i varmen, det løser du ved å skru ned overklokkingen litt til temperaturen blir kjøligere igjen. Hvor mye du kan overklokke en CPU er normalt ganske direkte koblet til temperature, og høyere lufttemperatur betyr høyere CPU temperatur med samme kjøleløsning.
 7. Jeg skjønner faktisk skuffelsen, men snakk om å ikke klare å se det store bildet... 😅 Å kalle Korona krisen fri sier vel egentlig alt, satser på at du får litt mer perspektiv på hva som er viktig etterhvert 😊
 8. Sjekket for morro skyld lånedokumentene mine, både på eksisterende og tidligere boliglån. Fant ikke dette som en forutsetning i vilkårene på noen av dem. Hvem er disse fleste bankene du henviser til? Bare for å ha sagt det, hver gang jeg har skullet ha boliglån så har dette kommet opp som et tema. Men så lenge man sørger for å utsette banken for reell konkurranse så frafaller de dette ganske umiddelbart og har gitt meg samme tilbud på kun lån som de først tilbyr dersom jeg hadde blitt "totalkunde"
 9. Personlig så har jeg hatt huslån hos først DNB og deretter Handelsbanken, uten lønnskonto noen av stedene. Vil ikke kalle de forbukslån/kredittbanker 😉 De har spurt om jeg vil flytte det, men aldri krevd det. Flått veldig gode betingelser også, så lenge jeg har passet på å prute.
 10. Heldigvis har ikke Sbanken noen sånne "bindninger", så jeg bruker Sbanken akkurat som TS ønsker helt uten nedside. Altså Sbanken som dagligbank, en annen bank for lån og en tredje bank for høyrente sparekonto.
 11. Ja, det er det absolutt! Hvis du allerede er i stand til å løpe 30km i ønsket fart, så er du ikke veldig langt unna egentlig. Den siste milen av et maraton handler veldig mye om mental kapasitet, og ikke bare fysisk. For nesten uansett hvor godt trent du er, så vil den berømte veggen komme og da handler det om å huske at kroppen klarer mye mer enn det hodet ditt prøver å fortelle deg at den gjør.
 12. Ring en elektriker, dette er ikke noe du hverken har lov til eller bør montere selv når du ikke har kompetansen. Du risikerer å brenne ned huset og få problemer med forsikringsselskapet i etterkant.
 13. Ja, selv om jeg er uenig i linjen forumet har valgt så har jeg forståelse for hvorfor de har gjort det. Jeg må si at det står respekt av alle som orker å diskutere disse konspirasjonsteoriene med de som fremsetter dem, om det bare gjør at 1 person faktisk klarer å tro på fakta i stedet for svada så er det jo verdt det. Så kudos til dere som gidder!
 14. Noe som umiddelbart hadde hevet kvaliteten på dette forumet mange hakk, da alt for stor andel av trådene nå er konspirasjonsteorier dessverre...
 15. Jeg tipper også at du ikke varmer steinen godt nok. Nå bruker jeg pizzastein på grill, som oppnår over 400 grader, og selv der må den stå i nesten en halvtime for at jeg skal få ønsket resultat på bunnen. Du bruker ikke noe bakepapir eller lignende i mellom steinen og bunnen? Dette kan også påvirke i negativ retning. Jeg pleier alltid å legge pizzaen rett på steinen og bruker litt semulegryn under både for å gjøre det lettere å få deigen på/av pizzaspaden uten å klistre og å gjøre bunnene ekstra sprø(unngår også for mye melsmak, som kan skje om man kun bruker mel under for å få deigen til å skli).
×
×
 • Create New...