Jump to content

nyansattnr5

Medlemmer
 • Content Count

  77
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

21 :)

Recent Profile Visitors

994 profile views
 1. Farten til personbilen, relativt til vogntoget, er (81 - 63) km/t = 18 km/t = 5 m/s.
 2. Ja, tenkte vanilla H-1B. Snek seg inn en ekstra 1. Visste ikke om J1, det gir en ny rute. Virker fremdeles meget vanskelig.
 3. Skal du få sommerjobb i USA uten utvekslingsopphold der, trenger du H-1B1-visa. Et selskap må "sponse" søknaden din, og selve søknaden koster ca. 3000 USD, og du får mest sannsynlig avslag. Veldig vanskelig det der
 4. Mennesker er mennesker, og nordmenn er nordmenn. Jeg har samme svar for absolutt alle som spør "er det lett å bli kjent med folk på høgskole X?" eller "hvordan er det sosiale miljøet på instittutt Y på universitet Z?".
 5. 1/3 er ikke et irrasjonALt tall, men desimaltilnærmingen til tallet har likevel uendelig mange desimaler.
 6. Netlight kaller dem riktignok "prosjektledere", men det overfladiske inntrykket mitt er at de bare er scrum-ledere. Jeg har lest blogginnlegg fra hvertfall én eks-medstudent som begynte i Netlight og brifet om "lederjobben" sin, så det tyder på at det å være scrum-leder samsvarer med i alle fall noen folk sin oppfatning av lederjobb.
 7. Søk CISSP, CCNA eller GIAC i Finn, så finner du stillinger. Innen sikkerhet er sertifiseringer viktige.
 8. Ta UiO-programmet. Jeg tok akkurat en kikk på emnene og pensumet. Du får alle ferdighetene som Indøk data-folk faktisk bruker i arbeidslivet, og du slipper å lære termodynamikk, lineær algebra, diffligninger, Fourier-analyse, browian motion og en haug andre disipliner innen fysikk, matematikk og financial engineering som nesten ingen av oss får bruk for. Det virker som det beste av begge verdener. Lær deg pensumet i emnene på UiO-programmet, og lær dem godt. Du kommer til å få bruk for alt av det som IT-ingeniør i arbeidslivet. NHH er veldig annerledes. Du blir en røver på Excel, og kanskje du får lære litt R, BI eller annen hyllevare for databehandling, men du blir ikke noen IT-person etter å ha gått der. "De beste jobbene" blir litt for subjektivt til at jeg kan svare. Jeg kan ta big 4 som et eksempel, som mange NHH-ere og indøkere synes er hot shit. Kort fortalt bør du ha toppkarakterer for å komme deg inn dit fra NHH, men du blir slept inn dit fra Indøk med C i snitt. I den korte perioden min der hørte jeg gang på gang NHH- og BI-kolleger fortelle at de ikke hadde fått jobben uten den lille etterutdanningen sin i IT. Man kan få liksom-ledelsejobber rett fra benken. E.g. Netlight ansetter ferske masterstudenter som scrum-ledere og leier dem ut. Jeg hadde også en medstudent som gikk rett ut i mellomlederstilling i et stort, norsk IT-selskap, men det må sies at han var ekstra skarp. Man kan også havne i en stilling der man gir strategiråd til ledere, hvis det teller.
 9. Lurer på om det er meg du snakker om. Jeg endte faktisk over 700k, og det var ikke i Oslo. Jeg forhandlet ikke med det firmaet som ga meg tilbudet, men jeg fortalte dem tørt at det var 8 konkurrende tilbud.
 10. Gikk ikke kyb, men kan svare på kybbernes vegne. Sopra Steria og DNV GL Webutvikling i Sopra Steria og embedded i DNV GL. Lettere enn å trykke ut en kabel 2016-2019 Kybbere som faktisk har begynt i skikkelige kybjobber, ser jeg sjelden. De har til felles at de synes diffligninger er bedre enn sex. \thread
 11. "Middelmådig" blir vel det som er nærme medianen, uavhengig av om det er litt mer eller litt mindre. 100 000 kr i året er under medianen, men jeg synes man tar i litt hardt når man kaller en slik lønn "middelmådig".
 12. Ja, jeg får bøttevis med dem hver eneste dag. Rekrutterere er gal etter masteren min i religionshistorie og mine tre års erfaring som offentlig byråkrat.
 13. Studerer du ymse statistikker fra linjeforeningene finner du sikkert ut at Indøk kommer best ut, men ikke se på din fremtidige lønn som en funksjon av hvilken utdanning du tar. Sjekk her for tall for Indøk https://bindeleddet.no/documents Legg merke til at mange nyutdannede oppgir at de jobber mye. For subjektivt til at jeg kan gi deg råd. Indøk hadde ikke noe dårlig miljø sist gang jeg sjekket. "Alle" norske masterprogram i økonomi- og teknologistudier har utvekslingsmuligheter. Igjen, dette er mer avhengig av deg selv og hva du vil enn hva universitetet prøver å legge til rette for. Indøk ved NTNU har en formell avtale med MIT av noe slag. Jeg observer også at flere av medstudentene mine tok et semester ved Harvard Business School. Still gjerne konkrete spørsmål, så kan jeg kanskje svare på noe.
 14. Internships i McKinsey, Bain & Company, BCG, Google, Palantir eller techgigant utenfor Norge Utveksling til Ivy League, Caltech, Cambridge eller MIT Høye plasseringer i fagkonkurranser og individuelle utmerkelser i de emnene der det er mulig
×
×
 • Create New...