Gå til innhold

vegaast96

Medlemmer
  • Innlegg

    45
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

1 040 profilvisninger

vegaast96 sine prestasjoner

19

Nettsamfunnsomdømme

  1. Takk, da hører jeg med kommunen. Tidligere eier forsøkte å lokalisere utvendig stoppekran uten hell, mulig at den var tilstede hele tiden. Tror ikke de har dokumentasjon på akkurat dette, rør er fra 60-70 tallet.
  2. Her er flyfoto. Gul pil er skur og rød pil er der krana er. Stoppekrana innvendig er på andre siden av huset i kjelleren. Kan skuret være et koblingspunkt? Kommunen har gravd mye rundt i forbindelse med prosjekt rundt overvann.
  3. Hei. Noen som vet hva dette er? Ca. 30 cm til siden er et kleshengerstativ. Er en firkantet boks gravd av metall som er i bunnen , så får ikke dratt denne opp. Er det trygt å kutte den i to?
  4. Hei. Har overtatt hus med Plejd utebelysning. Alle lys og fire stikkontakter styres via REL-01-2P enhet. Er det mulig å få lagt til en relé til for å skille i ulike soner/stikkontakter? Hvor mye koster dette med elektriker? Har ikke noen gode bilder utenom denne boksen, har 5-6 sånne bokser utendørs som gir lys.
  5. Hei. Tenker å plante en hekk mot veien. Står på kommunen sin side at hekk må være minst 1m unna veien. Er det ok å plante hekk her eller må jeg ta den lengre inn? Problemet med å ta det lengre inn er at det er 0.5m lavere akkurat der. Se bilder.
  6. Hei. Har to skyvedører i stua som det trekker mye fra. Det er lagt nytt gulv før jeg overtok huset. Har vært noen lekkasjer utenfra der vann har rent inn med mye vind, dette har fuget igjen utenifra. Har målt at det er 2-5 grader på gulvet bortover hele døren. Noen tips til hvordan jeg skal angripe dette for å få det bedre isolert? Bare en liten del er dekt til med trelist, er fortsatt kaldt der.
  7. Hei. Kjøpt et hus fra 1965. På nedsiden av huset er det en del løse masser man kan rive av som du ser på bildet. Ønsker å utbrede dette. Har noen noe erfaring/kunnskap som kan deles her. Jeg vurderer å fjerne delene som er løs og kjøre på med mørtel for å beskytte og for å få det til å se fint ut. Dreneringen under er nok noen år gammel så bør vel kanskje også kontakte en fagmann for å se på tiltak her? Det er nylig drenert på oversiden av huset.
  8. Har samme type oppsett hjemme, har en pfSense som jeg styrer med VLAN til flere Proxmox hoster og en egen TrueNAS for backup. Anbefaler deg å gjøre ting enkelt i starten og ikke bare koble for å koble for å få det til å fungere. Det kommer en dag noe feiler så har du ikke peiling på hva du har gjort. Virtuell pfSense anbefaler jeg ikke når du ikke kjenner til nettverk, er en del fallgruver med ytelse og issues.
  9. Hei. Trenger tips til hvordan jeg skal koble opp internett hjemme. Har kjøpt hus og har en del nettverksutstyr for jobb/hobby som jeg ønsker å ha kabel til. Huset er nyoppusset og nettverksutgangen er kun i 1. etasje i utleiedelen (markert rødt på bildet), rundt punktet er det både bad, peis og mye betong. Pr. dags dato er det ikke lagt opp kanaler eller mulighet for nettverksutganger i min del av 1. etasje eller 2. etasje. Altibox har lagt fiber på utsiden og inn til veggen som vist på bildet. For å spare på kostandene til leietaker tenker jeg at det er mest fornuftig at jeg ordner brannmur og deler nett med leietaker på et eget VLAN som er seperert fra mitt eget nett, dette får jeg til. Jeg har ingen/lite kjennskap til ISP og fiber. Kan jeg få Altibox (evt gjøre det selv) til å bruke koblingsboksen utenfor til å lage et nytt utak til min del av 1. etasje og så bruke fiberboksen (evt ethernet?) til å strekke en kabel til en switch hos leietaker? Kan jeg bruke eksisterende fiberutgang hos leietaker for å dele nett fra brannmur i en annen del av huset eller må en ny kabel til?
  10. På tide å oppgradere fra en i7-4790. Tar sjansen på å oppgradere uten benchmark blir publisert, blir uten tvil stor forbedring. Er Proshop gode på å sende til lanseringsdato?
  11. Har prøvd asfaltfjerner (tar remover) og lett polering over. Overflaten er helt jevn, er ikke noe fugledritt for de hadde jeg mest sannsynlig sett, er obs på å fjerne det kjappest mulig.
  12. Hei. Mistenker noe såperester/oljerester på taket på bilen. Oppdaget dette for en stund siden og har forsøkt litt av hvert for å få det bort. Noen som har tips?
  13. Kjøpt samme som Pål her, får plass til noen ladekabler.
×
×
  • Opprett ny...