Jump to content

vegaast96

Medlemmer
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 :)
 1. Markeringen i sikringsskapet for oppvaskmaskin brukte mistenkelig mye strøm, fant ut at varmtvannsberederne var koblet til denne. Sikringsskapet viste feil, mulig bryteren for varmtvannsberedere gjør ingenting Slo av bryteren for vaskemaskinen i 7 timer og det lyser som indikerer hvor mye strømforbruk som benyttes nå var ganske stille. Med en gang jeg koblet til igjen begynte kom den en høy suse lyd og lyset blinket intenst. 15 kwh ble brukt ganske raskt. Siden varmtvann i leiligheten er ganske heftig har jeg skrudd ned effektiviteten på varmvannsberederene. De er fortsatt veldig varme, men er ikke nødvendig å stå på full guffe. Får håpe at dette hjelper.
 2. Liten oppdatering. Har sørget for å installere tetningslister på ytterdør og har isolert alle vindu med bobleplast. Bestilt overgang fra nett, så venter på denne før jeg kan overvåke strømforbruk med Rasperry PI. Har gjort to forsøk nå. 1. forsøk ser du i den første boksen, slo av varmvannsberederen 1 time. Lavt forbruk, men gir ikke en god indikasjon om de bruker mye strøm. 2. forsøk er den siste stor boksen. Alt slått av utenom varmtvannsberedere i løpet av en natt. I løpet av natten brukte jeg 0 kWh. Så tyder på at det er en av de bryterne er som tar strøm. Framover tenker jeg å slå av en og en bryter hver natt for å se om det er en som gir utslag. Har totalt 9 forskjellige brytere i sikringsskapet.
 3. Når jeg kommer hjem etter jobb er det ofte 18 grader. Er vel rundt 19-20 grader når jeg er hjemme. Er litt kjølig, men tøfler og tykke klær duger Ser av og til det kan være 2-4 kWh midt på natten også. Har en slik måler.
 4. Begynner med å teste med å slå av div brytere om natten for å se om hva som slår ut. Kanskje jeg er heldig så er det noe utleier benytter som går av også. Skal ikke være lett
 5. Jeg bor i Akerhus. Er nok til at det ikke er iskaldt på badet. Eneste oppvarmingen jeg benytter er varmekablene på badet. Den siste uken har jeg kjøpt en vifteovn som jeg bruker i maks 5 min når jeg kommer hjem, klarer ikke å se endring etter jeg kjøpte den så det tyder på noe annet som tar strøm. Jeg har et sikringskap som er godt markert med ulike brytere. Har av/på knapp på de fleste stikkontakter som jeg slår av når det ikke benyttes. Har varmekabler i nesten hele leligheten som jeg ikke bruker. Jeg vurderer å sette opp Rasperry PI med HAN port for å overvåke grundigere.
 6. Hei. Bor i en kjellerleilighet i et gammelt bygg. Har varmekabler på badet på 24/7 på rundt 17 grader. Har to varmtvannsberedere i et rom vedsiden av kjøkkenhet. Tror den ene benyttes delvis av utleier, de har en oppe i 2. etasje også. Tror gamle hvitevarer bidrar til økt strømforbruk, ellers bruker jeg lite til oppvarming og strømkrevende produkter. Det jeg lurer på er om det er normalt med så store svininger? Begynte plutselig å øke forbruket uten jeg endret noe spesielt. Se vedlagte bilder. Det er ofte uforklarlige høye spikes. Kan være spikes på 7,35 kWh på en time. Jeg kan forstå at varmekabler bruker litt ekstra energi, men dette her er nesten dobling på kort tid.
×
×
 • Create New...