Gå til innhold

AndersT2

Medlemmer
  • Innlegg

    10 120
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjelpsomme svar

  1. AndersT2's innlegg in 2 ulike skjermkort samtidig ble markert som svaret   
    Det eneste som kan ha noe å si med å ha forskjellig produsent på hovedkort og skjermkort er styring av RGB lys på skjermkortet. Utenom det så har det ingen verdens ting å si.
  2. AndersT2's innlegg in Kople KRK-monitorer til Samsung 7-serie ble markert som svaret   
    Kjøp en enkel og billig DAC med optisk inn og RCA ut. Fås her i Norge til ca 500,-, fra ebay/deal extreme osv langt billigere.
     
    https://swsg.no/eagle-deluxe-d-a-konverter-sort
     
    https://www.hifiklubben.no/stereo/da-konverter/argon-nanodac-da-konverter/
  3. AndersT2's innlegg in [Løst] Hjelp til kjøp av ny receiver ble markert som svaret   
    Hadde heller satset på Denons X1200 receiver til samme pris
     
    Onkyoen er hakket under modellen de satser mest på, men til en høyere pris enn 6x6 versjonen pleier å ligge på. Dessverre på grunn av dollar prisen så er 656 fortsatt dyr. De har normalt vært mulig å få til 3-3500,- etter noen måneder på markedet, og har alltid vært mange hakk bedre enn 5x5 modellene.
     
    Denonen har mye bedre romkorreksjon enn Onkyo har. Onkyo droppet Audyssey og laget sin egen for å spare penger for ett par år siden. De testene som har vært etter at den kom, så har det alltid vært merknader angående den delen.
     
    Denonen støtter også DTS:X, som er DTS sin Atmos versjon. Mulig at det går an å oppdatere firmwaren med den på Onkyoen, men de nevner ingenting.
  4. AndersT2's innlegg in Fiber BI-DIRECTIONAL spiller fiberen noen rolle? ble markert som svaret   
    Når vi tester fiber, så mener jeg bi-directional betyr at vi tester den begge veier, da enkelte fiberkabler kan funke helt fint en vei, men ikke motsatt vei. Directional betyr jo rettning. For den du linker til å er det at den kjører forskjellige frekvenser på tur og retur signal.
     
    Slik jeg har skjønt det, så er det ikke noe tap med det. Hos en kunde så brukte de en kort stund en passiv komponent som splittet opp ett signal som kom inn på 4 forskjellige frekvenser, til 4 forskjellige linjer. Og de hadde nokså høye krav til datamengde.
     
    Tror nok du ikke vil merke noe forskjell fra en og to leder.
     
    Eventuel så kan du gå for multimodus modulen de har som er ca lik pris. Du vil virkelig ikke merke forskjell på MM og SM på 20 meter.
  5. AndersT2's innlegg in 2.0 eller 2.1 ble markert som svaret   
    Det er enklere uten sub, da disse ikke alltid passer inn i lydbildet der man ønsker å ha dem. Det spesielt på musikk.
    Mange setter suben på gulvet under pulte, og det er ikke ideelt når det kommer til å få de sømløst sammen med små høyttalere.
    Har selv her hatt bedre suksess med å ha suben bak skjermen oppe på pulten.
     
    Disse var det overraskende stor lyd i fra: https://www.komplett.no/creative-gigaworks-t40-series-ii/424629
    Men være nøye på målene på dem, for de er større enn de ser ut som.
  6. AndersT2's innlegg in Panasonic DMP-BDT700EG Blueray XL 4k ultra hd hdmi v2 ble markert som svaret   
    Oppo har de siste årene hatt spillerene som gir best bilde for pengene. De har hatt video chipen som er best på markedet, og andre produsenter har brukt innmten til Oppo til å bygge sine spillere, slik som Cambridge, Electrocompaniet og en del andre. De har også ligget foran i utvikligen, og var første på markedet med 2 HDMI utganger, som mange hadde nytte av da de slapp å bytte ut forsterkeren for å få bilde igjennom. Siste generasjon fikk også HDMI inngang, som gjør at dekodere osv kan utnytte den gode videochipen, og dermed får man bedre bilde på dårlige sendinger fremfor å la en billig dekoder stå for å gjøre om bilde til 1080p osv.
     
    De er også eneste BD spiller på markedet som kan gjøres sonefri, noe slike som meg liker, da  enkelte utgivere her hjemme (spesielt SME) rett og slett gir ut ræva utgivelser i forhold til i USA, og gir entusiasten mulighet til å kjøpe inn filmer som aldri blir utgitt her hjemme.
     
    De er også bedre bygget enn andre merker i prisklassen rundt seg. Det er litt kjedelig når spilleren flytter på seg når man skal sette inn disker osv.
     
    Oppo har både tråd og trådløs adapter med, slik at man får valgt det man trenger. De har ikke innebygd harddisk, men har 2 usb innganger for å kunne koble til eksterne.
  7. AndersT2's innlegg in Kabel standarder spiller versjonsnummeret noen rolle? ble markert som svaret   
    Teoretisk så skal du kunne bruke en HDMI 1.0 kabel og få full HDMI 2.0, så lenge kabelen er full terminert, og av god kvalitet.
     
    versjonnummerene som er merket på kabelene er kun standarden den er testet etter og godkjent for. Testene skal vist være nokså dyre å ta, så ikke alle gjør det. Audio Quest garanterer at alle sine HDMI 1.4 kabler som er testet og fått merke "High Speed" også skal funke som HDMI 2.0. Alt har med hvor stor båndbredde de takler. Full HDMI 2.0 må tåle litt over 18 Gb/s, mens HDMI 1,4 High Speed er litt over 10 Gb/s, men kan tåle mer, men de er bare ikke testet for det.
     
    Jo kortere kabelene er, jo større sjanse er det for at det funker. Det enkleste er å teste før man kjøper nye kabler. Displayport skal være det samme. Thunderbolt kjenner jeg ikke til, men de har både elektrisk og fiber overføring for lengre lengder (det finner men på HDMI også).
     
    Jeg satser selv på at HDMI 1,4 High Speed skal funke for full HDMI 2.0 spesifikasjoner, da jeg skal legge 7,5 meter kabel for skjult anlegg nå straks, og har ikke funnet skikkelige HDMI 2.0 spesifikke kabler enda. Gadd ikke bruke tusenvis i tilfellet det ikke funker, da venter jeg og trekker igjennom ett reserve rør. Fant 3 forskjellige billigere typer, av ett merke jeg har god erfaring med, og satser på at en av dem funker.
  8. AndersT2's innlegg in [Løst] Chromecast, rx-v363, hdmi problemer. ble markert som svaret   
    Litt kjedelig, men du må enkelt og greit ha ny forsterker.
     
     
    Side 14 i manualen du linket til, øverst i firkanten så står det at den kun ruter lyden videre.
     
    Audio signals input at the HDMI jack are not output from any speaker terminals but output from the connected video
    monitor.
    To enjoy the sound from speakers connected to this unit,
    –make an analog or digital connection besides the HDMI connection (see page 16).
    –mute the volume of the connected video monitor
     
     
    Forsterkeren din er av den gamle typen som kom med kun HDMI switching, at man bare fikk byttet mellom dem for video utgangen, og ikke henter ut lyd av HDMI tilkoblingen. Du må da bruke en annen digital inngang eller analog. Men siden Chromecast ikke støtter dette, så er det enkleste en nyere forsterker. Det skal finnes duppedingser som splitter ut lyd av HDMI signalet. Men du får så mye mer for pengene med en nyere forsterker i forhold til det du har. Selv for ikke veldig mye penger.
     
    Slik er det ofte dessverre med produsenter som skal være tidlig ute med ting, uten å ta med alt. Dette var nokså vanlig rett etter HDMI kom på forsterkere i den klassen som din ligger i.
  9. AndersT2's innlegg in [Løst] 6.3mm - 3.5mm y-splitter? ble markert som svaret   
    Tror du skal finne en som funker her: (Bare scroll nedover på den)
     
    http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=1%2F4%22+jack+plug+mono+to+minijack+female&_from=R40%7CR40%7CR40%7CR40&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.X1%2F4%22+jack+plug+mono+splitter&_nkw=1%2F4%22+jack+plug+mono+splitter&_sacat=0
     
     
    3.5mm er enten mini-jack eller 1/8 inch.
    I verste fall så må du til med en standard 6.3mm til 3,5mm overgang som følger med så å si alle hodetelefoner sammen med en av dem.
  10. AndersT2's innlegg in [Løst] Reciever til Klipsch RF-82MK2 ble markert som svaret   
    Høyttalerene blir IKKE ødelagt av for lite forsterkerkraft, for mye kan ødelegge, men du skal da ha veldig mange watt over lang tid.
     
    Marantz er ett merke som går veldig bra sammen med Klipsch. Pioneer kan bli litt skarpt, da de er litt lyse i klangen etter min mening, og det er ikke veldig moro sammen med horn.
     
    Skal du ha receiver, så kan det være anbefalt å gå for en som har Pre-out for lydkanalene, da kan du senere utvide med effektforsterkere, finne veldig mye moro der hvis man kjøper riktig (Emotiva er ett godt alternativ).
     
    Onkyoen du linker til er den som gir mest for pengene (sammen med Pioneers 923). Men den er fjorårets, og er litt høy i prisen, da den har vært til under 3000,- tidvis. Årets modell heter 636, og får i september firmware for å støtte Dolby Atmos, som er ett nytt lydformat for hjemmekinoen. Denne bør ikke om lenge finnes til lik pris som den du linker til, enten hos Elkjøp eller Komplett.
     
    626/636 er receiver klassen under der hvor Onkyo starter med pre-out så vidt jeg husker. Mulig 636 har fått det på frontene.
  11. AndersT2's innlegg in [Løst] Hjelp til lyd overføring via strømnettet ble markert som svaret   
    Denne skal nok funke: http://www.audiopro.com/products/living-wf100
     
    Men du trenger da USB strøm der du har telefon. Men ellers så kan du søke på bluetooth mottakere, disse finnes det hauger av. Vet at både hifiklubben og soundgarden har slike
×
×
  • Opprett ny...