Gå til innhold

zanta

Medlemmer
  • Innlegg

    14 308
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjelpsomme svar

  1. zanta's innlegg in Tips til avstiving/sikring av kjøkkenbenkplate brukt som skrivebord ble markert som svaret   
    Sett et bord liggende på høykant under benkeplatens bakkant, og skru den fast i begge skapene. Da har du god støtte til platen.
  2. zanta's innlegg in Ac stoppet etter lading av batteri Golf 2011 ble markert som svaret   
    Dersom den har sluttet å kjøle, men du hører at kompressoren går, er det trolig for lite gass i anlegget. Få sjekket dette, og samtidig tilsatt et stoff som viser hvor det lekker, så ser de det neste gang du får problemer. På min 3 år gamle Mercedes-Benz hadde jeg samme problem, på denne var kondensatoren defekt (lakk gass) og måtte byttes.
  3. zanta's innlegg in For de som er lei av treig IPhone ble markert som svaret   
    Dersom du starter en batteriserviceforespørsel her: https://support.apple.com/no-no/iphone/repair/service/pricing får du opp mange steder som bytter batteriet mens du venter, for 299. Dersom du ikke har slik mulighet i nærheten, eller av andre årsaker heller vil sende den inn, kommer naturlig nok porto i tillegg.
  4. zanta's innlegg in [Løst] Ny loftstrapp, coop VS byggmax sin trapp? ble markert som svaret   
    Jeg hadde samme valget for vel 10 år siden, da jeg bygget om lofttilgangen fra gammeldags luke til loftstrapp samtidig som jeg etterisolerte loftet (kaldloft). Jeg kjøpte en som ligner på den enkleste du lenker til, og merket, når det var kaldt om vinteren, at luken ble svært kald, og så at listene mellom lukekarmen og taket ble misfarget (trolig pga kondens). Jeg valgte å stenge av loftet ved å demontere trappen, og kle loftsluken med glavaplate slik at isolasjonen over luken ble like tykk som den i resten av loftet når luken var lukket. Etter dette var det ikke lenger problemer, og loftgangen ble merkbart varmere. 
     
    Kortversjon: Jeg ville helt klart gått for den med best isolasjon.
  5. zanta's innlegg in [Løst] Outlook - Kan ikke få eller sende epost. ble markert som svaret   
    Hadde samme problem selv i går kveld, men alt ble sendt senere. Også de jeg sendte flere ganger, før jeg skjønte at tjenesten var nede.
     
    Dette viser bare at ingenting er perfekt, selv ikke det som Microsoft leverer :-)
  6. zanta's innlegg in Halden-Gardermoen - Nordbytunellen? trenger informasjon ble markert som svaret   
    Har du vurdert å kjøre Rv 22 fra Halden gjennom Mysen til Lillestrøm? Neppe særlig trafikk her, med unntak av gjennom Lillestrøm, og ca 20 km kortere (perfekt for elbil).
  7. zanta's innlegg in [Løst] Datamaskinen og trådløse ruteren er i en annen nettverksmaske ble markert som svaret   
    Du må endre IP-adressene slik at begge nodene er i samme subnett. 
  8. zanta's innlegg in Iphone vil ikke koble til apple watch ble markert som svaret   
    Har aldri sett denne, men jeg har alltid vært på WiFi når jeg kobler til. Prøv å restart telefon, restart klokken, og koble iPhone til WiFi. 
  9. zanta's innlegg in [Løst] Låne leilighet ble markert som svaret   
    Dersom eier også har bostedadresse der minst 1 år de 2 siste årene før salg vil beskatning ved salg ikke være noe problem. Dersom selger av en eller annen grunn ikke kan være bostedsregistrert der, vil overskuddet (forskjellen mellom kjøpesum på kjøpstidspunktet og salgsum på salgstidspunktet (minus noe, som kostnader for salget etc)) bli skattepliktig, som inntekt på formue, dersom salget skjer mer enn 1 år etter at eier meldte flytting. På samme måte vil ev. tap på salget gi skattelette etter samme modell (ikke særlig aktuelt i dagens boligmarket).
     
    Hvorvidt du bor der eller ikke har ikke noe å si for beregningen av eiers overskudd (ev. underskudd) ved salg. I prinsippet skal eier regnskapslignes for uteleieforholdet dersom dette varer mer enn 6 måneder pr kalenderår, ved at eier (ikke du) betaler utgiftene ved å bo der, og at du betaler dette til eier som "husleie". Eier må da dokumentere både sine inntekter (det du betaler i leie) og sine utgifter (som han, og ikke du, er ansvarlig for), og vil da gå i null, og ikke få skatt på leieforholdet. Du som leietager har ikke noe ansvar for beskatning av boligen under leieforholdet, da eier fortsatt vil få formueskatt og ev. boligskatt på sin eiendom.
  10. zanta's innlegg in [Løst] Bruk av lys med tilhenger på dagtid. ble markert som svaret   
    Forskrift om tekniske krav sier om både markeringslys og baklys på tilhenger: Lyktene skal være koplet slik at de alltid lyser når parkeringslys, baklys og lys for kjennemerke på den trekkende motorvogn er tent. Herav utledes at tilhenger med bil som ikke har lys bak på dagtid heller ikke trenge å ha dette på tilhengeren. Se her: https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/1994-10-04-918/KAPITTEL_28#KAPITTEL_28
     
    Edit: Bremselys og blinklys må selvsagt funke hele tiden.
  11. zanta's innlegg in [Løst] iPhone nr hjelp! ble markert som svaret   
    Når du ikke legger inn landskode foran telefonnummeret du skal ringe, oppfattes det naturlig nok som om du skal ringe til et nummer i det landet du er i. Når du er i Norge, holder det å taste 98765432, men ringer du samme nr fra Sverige må du taste +4798765432. Lurt å alltid legge inn landskode på alle telefonnumre i kontaktlisten.
  12. zanta's innlegg in Spania, utgått pass? ble markert som svaret   
    Hadde det vært meg, hadde jeg dratt med passet (som er snart utløpt) og tatt med førerkort i tillegg. Dersom du skulle bli spurt om pass, viser du passet og håper at de ikke sjekker utløpsdato. Hvis de henger seg opp i det, ville jeg vist førerkortet i tillegg, slik at de ser at du har to offentlige dokumenter som viser at du er du. Noe annet ville det vært dersom jeg skulle ut av Schengen (og inn igjen), som en tur til England, da ville jeg ikke reist uten gyldig pass. Dette er altså hva jeg ville gjort i din situasjon, men du må selv velge hva du gjør. Ellers legger jeg alltid inn påminnelse i kalenderen slik at jeg får påminnelse når pass, førerkort (lastebil = 5 år) etc går ut. 
  13. zanta's innlegg in Utfylling av vognkort del 2 ble markert som svaret   
    Både eier og medeier må signere, dersom det er det du lurer på.
  14. zanta's innlegg in Nødvendig med omregistrering? ble markert som svaret   
    Ikke noe problem å ha forskjellig navn på forsikringstager og eier. Korrekt eier (ihht vognkort) må fremgå av forsikringsdokumentene, da det er dette som rapporteres til til bl.a. SVV. Ev. forelegg (parkeringsbøter, fotoboks etc) som knyttes til kjøretøyet vil havne hos den som eier bilen, så de vil havne hos din far. Praktisk 
  15. zanta's innlegg in [Løst] Bytte av dørvridere ble markert som svaret   
    Kanskje lokkene er skrudd på, slik at de ikke kan vippes av, men må skrus rundt (som lokket på et syltetøyglass).
  16. zanta's innlegg in A/C har vært defekt en stund, reparere? ble markert som svaret   
    Spørs hvor det lekker. Kan være slange/rør, kan være kondensator, eller kompressor. Blir fort 5-sifret rep, men du må finne ut hva som er feil.
  17. zanta's innlegg in [Løst] Problemer med Samsung Galaxy S6 - Touchskjerm ble markert som svaret   
    Da blir det service.
  18. zanta's innlegg in [Løst] HTC 500 - sliter med å scanne små QR koder ble markert som svaret   
    Jeg har brukt i-nigma QR & Barcode Scanner siden ca 2010, den har funket fint på alle telefoner jeg har prøvd den på. Dårlig kamera er selvsagt et problem, og vil ikke kunne løses uansett app.
  19. zanta's innlegg in 192.168.0.1. (Vil ikke svare) ble markert som svaret   
    Det enkleste er å nullstille den, og sette den opp på nytt: 
    Restore factory settingsTo restore factory settings (e.g. you forgot Web interface password or Wi-Fi key) press and hold the Reset [8] button for 10 seconds
  20. zanta's innlegg in Billigste mobilabonnement for meg ble markert som svaret   
    Bytt til kontantkort når du drar fra Norge, og tilbake til et passende abonnement når du er tilbake.
  21. zanta's innlegg in Utrolig dårlig ruter signal; kjøpe ny ruter? ble markert som svaret   
    Det er ganske enkelt å flytte routeren til en bedre plassering, dersom det er et alternativ. Det er kun et trådpar som skal fra kontakten til ny plassering. Du kan også se på enten en wifi extender eller en powerline.
  22. zanta's innlegg in Få kablet nett uten å trekke kabel (?) ble markert som svaret   
    Mange extendere, også rimelige, har kablet uttak i tillegg til at wifi forsterkes, denne for eks:
    http://www.elkjop.no/product/data/nettverk-og-routere/NGWN3000RP/netgear-wi-fi-nettverksutvider-wn3000rp
     
    Du vil selvsagt ikke få bedre hastighet på kablet enn du får over wifi-linken, men dersom extender står ikke så langt unna router, bør det gå bra. Jeg ser at min wifi-link er ca 150 Mbps.
  23. zanta's innlegg in [Løst] Ikke start etter vask ble markert som svaret   
    Er det vedlikeholdsfritt batteri (uten lokk over cellene)? Da skal det ha et lite "øye" som skal indikere status, som er enten grønt (OK), hvitt (utladet) eller sort (defekt). Ikke alltid til å stole på...
     
    Det kommer ikke vann i batteriet ved vask. Dersom det er veldig skittent rundt batteriet og polene, kan du få krypestrøm fra + til jord når skitten er våt, men da er du veldig uheldig. Vask og tørk godt av batteriet. Sjekk også at polklemmene er ordentlig festet, og smør gjerne på syrefri vaselin for å unngå at det irrer. Dersom det er irr, må du ta av klemmene og gjøre rent først. Sett på lader og se om batteriet tar lading. Lad det opp, og se om det holder.
  24. zanta's innlegg in [Løst] LG G2, fortsatt en god telefon? ble markert som svaret   
    Både G2 og Nexus 5 er fortsatt gode telefoner, og er gode kjøp for under 3.000. Sjekk at du får modell med nok minne for ditt bruk, ingen av dem støtter minnekort.
  25. zanta's innlegg in [Løst] Servantarmatur med oppløft ble markert som svaret   
    Stangen kan du bare fjerne. Mange modeller har hull for stang også når man kjøper uten oppløft, dekket med en plastpropp.
×
×
  • Opprett ny...