Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 08/22/22 in all areas

 1. 13 points
 2. 10 points
  Syns du virkelig? Ikke spesielt overraskende at en russisk "tænketank" i USA mener USA har tapt krigen lenge før den er avsluttet.
 3. 10 points
  Inb4 noen syter om noe woke greier her også
 4. 9 points
  Jeg er i utgangspunktet enig, men hva er det egentlig med TLOU som er politisk i det hele tatt? Det er i bunn og grunn fortellinger om mennesker som er veldig forskjellige fra hverandre og hva de har opplevd. I mine øyne var det "fansen" som gjorde TLOU politisk, ikke spillene.
 5. 7 points
  Som nærmere beskrevet i en annen tråd, Rødt går svært stille i dørene om dagen. De forsto raskt at informasjonskrigen var tapt for Putin etter få dager. Da kom også distanseringen og bortforklaringene fra partiets ledelse. Det må ha vært århundrets realitysjekk for de som lenge har fremsnakket vår «gode nabo i øst». Hvis ikke partiprogrammet endres ved neste korsvei, vil Rødt for alltid assosieres med diktaturet Russland og være historie om få år.
 6. 7 points
  Naturligvis bør vi forby kryptovaluta. Det er intet problem med å forstå kryptovaluta. Det er galskap fra ende til annen. Det er heller ikke en valuta. Ingen bruker den som det (unntatt til veldig kortsiktige transaksjoner). Poenget med at transaksjonene er billige er jo heller ikke sann. Å bruke like mye strøm på verdensbasis som Norge produserer, er ikke billig. Tvert om det koster mange ganger mer enn normale banktransaksjoner til tross for at kryptovaluta utgjør ca 0,00000000000000001 promille av verdens valutabeholdning. Noen må snart ha mot og styrke til å forby galskapen på verdensbasis! Kryptovaluta er en hån mot verdens beholdning av klokskap og misbruk av energi som skal brukes til alt mulig annet.
 7. 6 points
  Vi må bekjmpe klimaendingene. Det gjør vi ved å legge ned all produksjon, verdiskapning og forbruk i Europa og flytte det til Kina, India og Asia.
 8. 6 points
  Mange tror alle får finere bolig hvis det tillates høy gjeldsgrad. Jeg tror høy gjeldsgrad betyr den samme boligmassen, bare med mer gjeld.
 9. 5 points
  Hadde ikke forventa underholdning når jeg satte meg ned for å se denne. Vi spiller jo til tider fotball.
 10. 5 points
 11. 5 points
  Den vestlige verden er samlet mer enn noen gang siden 1991. Sverige og Finland inn i nato. Remilitarisering. Alle søker ly under Usa.
 12. 5 points
  Ja men herregud, er du totalt ræva på å ta til deg informasjon om hvordan figurer fungerer eller må du lage stråmann av alt? Diskuter figuren, slutt å lag luftslott som ikke finnes. Si meg, hvor har jeg diskutert nedbørintensiteten generelt i Australia? Hvor har jeg skrevet om noe annet enn figuren og hvordan den er misvisende? Uthev gjerne noen quotes fra meg. Figuren du likte var misvisende, godta det og move on.
 13. 5 points
  Nei jeg leser ut ifra figuren som ble postet og forklarer deg hvordan figuren er misvisende siden den grafisk likestiller tidligere hendelser med nyere hendelser som er mer ekstreme enn den forrige (umulig at man har ny nedbørsrekord uten at den er mer ekstrem enn den tidligere nedbørsrekorden, såpass må man jo skjønne). Derfor jeg sa den var veldig misvisende. Grafen du postet der viser Australia som enhet, mens figuren som ble postet og ble diskutert tar for seg nedbør innad selve Australia. Jeg regner (høhø) med at du forstår derfor hvorfor den grafen du postet ikke er relevant i den diskusjonen, spesielt siden vi prater om et land som er like stort som 2/3 av europa.
 14. 5 points
  Er det å være alene så jævelig da? Har vært singel i snart 28 år og det har gått helt fint. Selvsagt skulle jeg ønsket å hatt en kjæreste men ikke til enhver pris. Synes ikke det er særlig verd å ha en "kjæreste" som kun er med deg grunnet penga dine slik denne dama virker å være.. Prøv å finn deg en ny dame, eller kanskje du bør lære deg å være glad i deg selv og ikke være så avhengig av å være i et forhold til å begynne med?
 15. 5 points
  Vel, ut fra det lille jeg leser virker han å ligge i gruppen som mener det ikke har noe å si hva som skjer i verden fordi de har bestemt seg for at amerikanerne er roten til alt ondt, og alt kan avfeies med en referanse til noe de har gjort...
 16. 4 points
  Bytter man ut ordet Rase med ordet Klasse, vil du slite med å finne forskjell på nazismens og kommunismens retorikk, kampakrifter og taler. Hesteskoen er reell. Føler likevel man må påpeke at ap og sv er demokratiske partier som respekterer demokratiet. I motsetning til gærningene i rødt og nkp.
 17. 4 points
  Ligger noe her også som er betenkelig. Merkelig.
 18. 4 points
  Du har ikke sett en United kamp de siste 12 månedene skjønner jeg.
 19. 4 points
  Å presentere kommunisme som en ideologi som handler om likhet, blir som å presentere kapitalisme som en ideologi som handler om selvstendighet. Kommunisme er en ideologi som oppmaner til klassehat, og klassekamp mot «klassefienden». Sleng på litt «væpna revolusjon», så skjønner du fort hvordan den klarte å utkonkurrere nazismen i antall drepte. Det er forøvrig en ganske tragikomisk ironi at, nazismen, en ideologi som «handler om å drepe», har resultert i færre drepte enn kommunismen, en ideologi som IKKE «handler om å drepe», men som istedet «handler om likhet».
 20. 4 points
  Herrejesus den allmektige å folk her kan diskutere med mennesker som allerede har bestemt seg for hva sannheten er. Uansett hva du kaster på dem har man tydeligvis bestemt seg for at over hundre år med forskning må være bullshit, og at tilfeldig graf x eller y tatt ut av kontekst x støtter opp om dette. Jeg beundrer deres pågangsmot! (Gruppen som orker diskusjonen og beklager at jeg melder meg ut)
 21. 4 points
 22. 4 points
  Hvorfor skal du tjene penger på at folk er klin kokus? Kan du ikke tjene penger ved å gjøre noe som er nyttig for oss alle? Jeg kan gi deg en utall måter for deg å være nyttig på!
 23. 4 points
  Jeg tror ikke du helt fikk med deg hva jeg mente. La oss anta at du argumenterer i good faith, å si tiår her er bare en enkel måte å si at dataene har et spenn over flere tiår, dvs. i dette tilfellet 12 av dem (120 år). Kunne jo sagt Den likestiller historiske nedbørsrekorder i samme område som har stort antall år mellom seg, men det ville for folk flest vært mindre presist og smør på flesk. Når den tar nedbørsrekorden i 1921, så ser den i forhold til alle år før det. Så det betyr at 1921 så hadde visse områder mer regn enn alle år før den tid hvor de har målt nedbør. Når det da er en ny nedbørsrekord i 1974, så slår den ikke bare alle år før, men den er også mer ekstrem enn nedbørsrekorden i 1921. Nedbørsrekorden som kommer i 2000, slår igjen nedbørsrekorden i 1974, noe som tilsier at den er enda mer ekstrem enn hvordan det var i 1974 og alle årene før det. Dette er hendelser med økende ekstremitet. Likevel blir nedbørsrekorden i 2000 framstilt grafisk lignende som den vesentlig mindre nedbørsrekorden i 1921. Det kan også ha vært en rekke hendelser mellom 1974 og 2000 som ville f.eks. slått eller vært på lik linje med nedbørsrekorden i 1921, men det viser ikke figuren på samme måte som den fremstiller nedbørmengden i 1921. Dette er misvisende hvis formålet med figuren er å vise hvor mye bløtt eller tørt det er i Australia, denne figuren bare viser hvor ofte og sier ingenting om styrken til hendelsene er (med unntak av at den er økende i styrke). Ironisk nok så viser figuren at ytterpunktene av nedbørsmengder i Australia har blitt mer ekstreme, selv om de prøver å vise noe annet.
 24. 4 points
  Og hvor kommer kryptopengene fra? Det er jo en fantastisk ide at et ethvert menneske kan utstede sine egne penger og få folk til å tro at det en har skapt er en valuta. Verden vil bedras, og aldri har denne påstanden vært sannere enn her!
 25. 4 points
 26. 4 points
  Hvilken kilde Her er det noe om klima i Australia..http://www.bom.gov.au/state-of-the-climate/
 27. 4 points
  1ETH = 1560 USD nå. Så det blir dyrt å delta i dette.... Rikdom for de rike ja. Uansett utilbørlig sløsing med planetens resurser. Ved neste stortingsvalg stemmer jeg for et av de partiene som vil slutte å sponse crypto mining. HElst forby hele dritten.
 28. 4 points
  Tja...jo, på et vis er det jo det, men det er dessverre ikke fritt for (da spesielt i Rødt) partimedlemmer som gjerne bygger broer ned til denne rennesteinen. Evnen og viljen til å ta avstand fra Steigan og hans like er i beste fall svært så påtvunget Rødt. Et kraftigere og klarere oppgjør med grumset fra 70-tallet hadde nok gjort partiet mer tålelig hos flere, men når dette ikke skjer blir de et fløyparti med begrenset innflytelse både i parlamentet og i befolkningen for øvrig.
 29. 4 points
  Vet ikke hvilken kilde du har, men Norge har vel årlige utslipp på ca. 50 millioner tonn. 1 ppm co2 I atmosfæren tilsvarer nærmere 8 milliarder tonn. Norske utslipp vil kunne øke CO2-konsentrasjonen med 1/en ppm i løpet av 160 år. Vedr Etna, sår visst heller ikke av særlig betydning..https://www.reuters.com/article/factcheck-volcanoes-co2-idUSL1N2XV1HA
 30. 4 points
  "Highest on record" i 2017 og 2018 er kanskje noe høyere enn "highest on record" for alle de andre årene med rekordnoteringer. Hva ville du egentlig vise?
 31. 4 points
  Som du ville sett hvis du leste faktasjekken er både ESA, eksperter på skogbranner, FN, en rekke forskere og flere studier sitert i den. Ja, jeg mener dette er mer til å stole på enn kull, olje- og gass-selskaper samt klimafornektere når det kommer til klimaspørsmål, jeg gjør jo det.
 32. 4 points
  Dette var et noe snodig svar. @Gavekort sier helt korrekt at oppvarmingen primært skjer i havene. At temperaturen evt. er kald i områder av Norskehavet fordi det kommer mer vann fra Arktis gjør ikke Gavekorts utsagn mindre sant. Miljødirektoratet, 2019: https://www.miljodirektoratet.no/globalassets/publikasjoner/m1375/m1375.pdf
 33. 4 points
  Vi kan gjenta til det kjedsommelige, men klimaendringene er kaldt og varmt, tørt og fuktig osv. Men igjen, dette har vi repetert de siste 30 årene og dette vet du om du vil. Når det kommer til skogbranner eller en annen indikator folk liker å misbruke; drepte av ekstreme vær-hendelser, må vi skille mellom sammenheng og kausalitet (årsakssammenheng). Man kan finne negative tall på både antall branner og antall døde, men begynner man å grave blir ting mer komplekst. F.eks. er bedre varslingssystemer, håndteringer av hendelser, helse / førstehjelp-håndtering, klassifisering, urbanisering, avskogning / gjenngroing osv. osv. faktorer som bidrar til å fortelle helheten. Jo mer man forstår om det jo mer innser man at man ikke helt vet alle detaljene, så å bruke enkle indikatorer / svar har ikke så mye for seg dessverre.
 34. 4 points
  En vindturbin trenger en radius på 1 km. En radius på en 1 km gir 3.14 km2 areal noe som er betydlig mer enn 0.047 km2 (47 mål), eller 0.096 km2 (94 mål) for to anlegg. edit: 1 km støy sone
 35. 4 points
  Man har vel operert med en range fra 1.5 til 4.5 °C i noen årtier ja, og har senere kommet til en smalere range fra 2.3 til 4.5 °C, hensyntatt "ukjente ukjente" , alternativt 2,6 til 3,9 ° C. Det er vitterlig en økning, og ut fra observasjoner av havtemperarurer, hastigheten på issmelting osv., så har man vel egentlig kommet til at man tidligere har vært litt optimistiske. Det er tross alt observasjonene man forholder seg til. Så forsøker man jo hele tiden å forbedre modellene ved bruk av de faktiske observasjonene. .https://www.sciencedaily.com/releases/2020/07/200722112648.htm
 36. 4 points
  Så du har ikke noe imot at vi plasserer mange hvite og asiatiske innbyggere i Wakanda? Eller at det lages en ny Mulan-film, hvor halvparten av de kinesiske karakterene i den klassiske settingen byttes ut med latinos osv.? Det er unødvendig å forandre karakteren på en historie og setting, kun grunnet "politikk". Når "alle" fantasy- og sci-fi-serier skal se omtrent like ut, så mister de sin unike karakter. Dette handler selvfølgelig ikke om antipatier mot svarte skuespillere - en tåpelig (men forutsigbar) stråmann. Jeg ønsker imidlertid ikke å se afrikanerne i Wakanda byttet ut med hvite mennesker (eller asiater, latinos etc.), og på samme vis ønsker ikke å se en Ringenes Herre-film/serie hvor Hobsyssel e.l. ser ut som downtown Chicago, når stedet symboliserer en middelaldersk engelsk landsby. Filmskapere burde holde seg til den originale settingen. Rings of Power-skaperne kunne for øvrig lett introdusert et annet folkeslag lengre sydover på kartet, på en måte som var mer tro mot Tolkiens univers. Dessuten handler dagens politiske korrekthet om langt mer enn etnisitet og hudfarge, men også om hvordan menn skal delegeres til sidelinjen, og fremstå feminisert og underlegne sine kvinnelige motparter - f.eks. se hvordan Galadriels historie er omskrevet i RoP. Og kvinner skal ikke læres opp av menn, skal ikke vise svakheter (og blir ofte karakterer uten dybde og karisma pga. manglende "heltens reise"), de kan lett kjempe fysisk mot dobbelt så store menn, nesten bare hvite menn er skurker osv..osv.. Hvis folk vil lukke øynene for alt dette idiotiet, så er det deres valg. Men hvis noen vil lage en film/serie med en bestemt type representasjon, så hvorfor ikke lage helt nye tilpassede historier, i stedet for å ta klassiske og velkjente bøker/historier og fullstendig undergrave den originale karakteren, atmosfæren og kulturelle konteksten? Dette har tydeligvis blitt greit så lenge det er europeiske historier, mytologier og karakterer, men å gjøre det samme med ikke-vestlige historier og karakterer er "rasistisk" og kulturell appropriasjon? Hmm... Men jeg forventer ikke at de som har blitt hjernevasket av såkalt "wokeness", skal evne å se de logiske bristene her.
 37. 4 points
  Liten vidvinkel fra hula til far, for stemningens skyld.
 38. 4 points
  Vanlige folk ser galskapen med kraftkabler til utlandet. Stortingsflertallet så galskapen for sent.
 39. 4 points
  Kan vel tro det blir som alle andre dager. Terrorbombing, terrorbombing og terrorbombing.
 40. 4 points
  De har jo i all hovedsak kjempet mot soldater. Noen sivile har gått med, på begge sider, men om ikke Russland hadde finansiert og utstyrt seperatister hadde det nok aldri vært noen konflikt i Donbas. I bunn og grunn er Russland ansvarlig for alle dødsfall på begge sider siden 2014.
 41. 4 points
  Vannkraft og vindkraft er bygd ut ved å ofre vår felles natur og tilhører samfunnet. Vi har bygd anleggene få å få lys, varme, et konkurransedyktig næringsliv og arbeidsplasser. Det er ikke akseptabelt at kraftprodusenter eksporterer ut vannkraften og bruker europeiske kraftmarkeder til å øke kraftprisene i Norge. Pr nå har vi to valgmuligheter som kan løse kraftpriskrisen: 1. Beholde det norske kraftmarkedet samtidig som vi fjerner utenlandskablene til Tyskland, Nederland, Storbritannia og Danmark. Dette vil frikoble oss fra euroopeiske strømpriser, og på ny gi oss et norsk kraftmarked med lave priser i hele landet. 2. Fjerne dagens norske kraftmarked, gjeninnføre samkjøringen og innføre avkastningsregulering for vannkraftprodusentene. Kun overskuddskraft kan eksporteres til Europa til europeiske markedspriser. Gevinstene ved dette tilbakeføres norske strømkunder. Jeg mener at alternativ 1 er enklest og best. Fjern de katastrofale utelandskablene som kveler norske husholdninger og det norske næringslivet.
 42. 4 points
  Mindreårige kan ikke "selv foreta rettslige handlinger". En mindreårigs signatur er derfor ikke bindende som uttrykk for rettshandel. Se vergemålsloven § 9. Men dette gjelder i økonomiske forhold. I personlige forhold gjelder reglene i barnelova. Her heter det at foreldrene har rett og plikt til å ta avgjørelser på barnets vegne, men at barnet skal ha voksende grad av selvstendighet med alderen frem til barnet fyller 18 år, se barnelova §§ 30, 31, og 33. Et barn som har fylt 7 år har rett til å si sin mening før foreldrene tar avgjørelser. Skolen har altså adgang til å kreve at en åtteåring bekrefter at barnet har lest eller fått presentert retningslinjene for bruk av læremidler barnet får låne fra skolen, og konsekvensene av dem. Denne bekreftelsen kan skje ved underskrift. Underskriften tjener da som "lest og forstått". Det er ikke en rettslig handling.
 43. 3 points
  Sjansen for at Ukraina står bak bilbomben i Moskva er vel tilnærmet lik null. De har ingen politisk gevinst av noe slikt, og det ville vært forbundet med meget stor risiko. I tillegg har Ukraina, så langt i krigen, vært veldig forsiktig med å slå til mot mål inne i Russland. Historien som FSB raskt har kommet opp med er vel ganske typisk, og bare rekkefølgen på de falske bilskiltene virker som et dårlig påfunn. "Ved innreise til Russland skal bilen ha hatt skilter fra den ukrainske utbryterrepublikken Donetsk, i Moskva hadde bilen kasakhstanske skilt og ved utreise ukrainske skilt." Ingen agent ville selvsagt at satt skilter tilhørende et land du kriger mot på en fluktbil. Noe rart også at dama tidligere skal ha vært gift med en av de som sto bak "Donetsk referendum" Har Russland løyet mange ganger i denne krigen - svar ja, og trolig fortsetter de med det også i denne saken.
 44. 3 points
  Pøh, enda en artikkel som later som om det er naturgitt at strømmen vår skal auksjoneres på strømbørsen til høyeste bud. Strømmen må av børs. Det er ikke naturlig at vår strøm skal gå til andre land når det er behov for den her, og det går på sikkerheten løs. Er vi uheldige med nedbøren og kulden kan mange liv gå tapt i vinter.
 45. 3 points
  NKP, Rødt, SV og AP burde ha byttet navn for lenge siden på eget initiativ, dersom de eide noen som helst skam. Symbolene de benytter seg av er også ulovlige i Norge iht. straffelovens §185 og de er også medansvarlige i å ha undertrykket milliarder og drepte hundrevis av millioner verden over, selv frem til den dag i dag. Stortingspolitikere for noen av disse partiene støtter både terrorister og folkemord.
 46. 3 points
  Det er rett og slett genialt og kan være løsningen på klimakrisen! Kryptovaluta kan bokstavlig talt redde planeten! Vi går nå direkte fra strøm til penger uten å gå via forurensende industri!
 47. 3 points
  Hvor har du disse opplysningene fra da? Er det noe IPCC ikke har fått med seg, så vil jeg oppfordre deg til å sende der inn! En kjenning av meg oppdaget en feil, og henvendte seg til IPCC. Feilen ble rettet etter en uke, og med takk i et veldig hyggelig og respektfullt brev.
 48. 3 points
  Denne nettsiden/lobby-gruppa er finansiert av fossilselskaper og er tilknyttet Toryene i Storbritannia. https://www.opendemocracy.net/en/dark-money-investigations/global-warming-policy-foundation-net-zero-watch-koch-brothers/ Artikkelen du lenker, som er å finne i variasjoner på en rekke klimafornekter-nettsider, fremstiller også problemstillingen villedende. Du kan lese de enkle grunnene til hvorfor i faktasjekken under: https://factcheck.afp.com/doc.afp.com.32DG6RJ
 49. 3 points
  Selvfølgelig er det klimaalarm når ca 3% av jordoverflaten er litt varmere enn resten på grunn av et gjenstridig blokkerende høytrykk som har ligget stuck over sørvest-Europa et par måneder. Det er forøvrig ikke noe nytt; begrepet "Høytrykket ved Azorene" er vel noe alle har fått med seg fra NRKs værmelding. Det er en årviss hendelse men forskjellen i år er at det lå et lite stykke lenger øst slik at Spania, Portugal, vestlige Frankrike og Storbritannia fikk noe varmere vær enn normalt. Ikke et ord i media om at Øst-Europa har hatt en forholdsvis kjølig sommer og at resten av kloden også er relativt kjølig. Faktiske er temperaturen på den sørlige halvkule nå under det som benevnes som "førindustriell tid" mens kloden som helhet ligger ca 0,4 grader over. https://climatereanalyzer.org/wx/DailySummary/#t2anom
 50. 3 points
  Nei det var bare et forsøk på å sette ting i perspektiv. 700 000 hektar høres mye ut når man ikke sammenligner med tilvekst av skog. Det vil si at 0,5% av den ekstra skogen som har vokst opp er brennt ned. Skogbranner er ikke noe nytt fenomen. I gamle dager var skogen en stor resdurs der hvert tre ble vernet om. Man laget gjerne gater i skog slik at skogbranner som gjerne startet med lynnedslag ikke skulle bre seg. Skogen i norge har bundet opp 50% av alle våre klimautslipp. I gamle dager ble ofte myrer drenert slik at dyr kunne beite og brukes til for. Det gikk ofte store mengder ved for å koke melk til ost. Alt dette gjøres ikke lenger og vi ser endringene i fjellet. Skogen tar over. Det vi ser i dag ligner på det folk opplevde etter svartedauen da folk sluttet å bruke fjellet fordi de ikke trengte det. På 17-1800 tallet ble stølsdrift og fjellgårder tatt i bruk igjen for fullt.
×
×
 • Create New...