Gå til innhold

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 20. des. 2021 i alle områder

 1. "Det kan føre til at vi må bygge ut enda mer strømnett, og at kostnadene til å bygge ut og drifte nettet øker, skriver Tømmernes" Tenk så fælt - nettselskapene må bygge ut enda mer strømnett - heller enn å bare skumme fløten av det nettet de allerede har. Du skal se at Vegvesenet må fortsette å bygge ut veinettet også - og at bredbåndselskapene stadig må bygge ut dette og forbedre båndbredden også. Skulle du ha sett... Lurer på: De nettselskapene som ikke har råd til å bygge ut strømnettet - de betaler vel ikke ut utbytte til sine aksjonærer heller da, håper jeg?
  12 poeng
 2. Tenker at dette fint kan diskuteres uten å måtte gå til polariserende ytterpunkter, slik du gjør i innlegget her.
  12 poeng
 3. Igjen med denne løgnen. Ingen av de faktorene påvirker norsk strømpris et øre. Grunnen til høye strømpriser er ene og alene utenlandskablene kombinert med det felles europeiske strømmarkedet vi har blitt innmeldt i. Men hva forventer man fra en representant for strømbransjen, annet enn det samme sure oppgulpet, mens de ler hele veien til banken?
  11 poeng
 4. Det at mange, spesielt fra Øst-Europa ikke ønsker å vaksinere seg kan nok ha litt historisk grunnlag, Øst-Europeere har jo historisk vært et folkeslag som har lidd mye under krig og vanstyre så tilliten til myndigheter generelt er nok noe svekket, og for min del stopper det der, jeg tror ikke at noen er dårligere eller bedre på smittevern eller å innrette seg etter tiltak på grunn av ens etnisitet. Min kommune har en stor andel innbyggere fra Litauen, og jobben kommunen min har gjort for å prøve å nå ut til disse mtp. vaksinering bør være et eksempel på hvordan dette skal gjøres. All informasjon blir sendt ut på norsk, engelsk, litauisk og polsk, og plakater gjerne hengt rundt på butikker og lignende, kommunen har og møtt opp og drevet lavterskel vaksinerings tilbud hos de største arbeidsgiverne i kommunen hvor de og nådde ut til mange, bare sist uke var det snart 50 som tok 1. dose i kommunen her. Så lavterskel tilbud og klar kommunikasjon fungerer
  8 poeng
 5. Etnisitet er noe en ikke har personlig kontroll over, om en derimot er villig til å få seg en prikk armen eller ikke er noe en har full kontroll over, så den sammenligningen er ganske hjernedød og fremstår som lite annet enn et dårlig forsøk på en hersketeknikk for å stilne meningsmotstanderne dine.
  8 poeng
 6. Syns du han overdriver covid, altså? På samme måte som FHI her, så har han og teamet gjort scenarier/modeller som kom frem til at "hvis vi ikke gjør noe som helst og viruset får løpe løpsk, så kan 500 000 briter dø i løpet av to år". Britene har til dels hatt inngripende tiltak, og vaksinert svært mange. De teller ca 150 000 covid-dødsfall til nå. Ikke helt usannsynlig at det kunne ha vært 500 000 hvis de ikke hadde gjort noe? Hvem vet. Det er vanskelig å tenke seg hvordan noe kunne vært.
  7 poeng
 7. Skal ikke påstå at setningen var elegant og tydelig konstruert, men man trenger jo ikke å legge opp til å misforstå meg vilje. Metall og mineral er ikke det samme. Artikkelen tar for seg hele livssyklusen fra gruve til e-avfall og tilbake til nytt produkt. Den skiller på mineraler, som mangan, og metaller, som aluminium. Det er fullt mulig at man trenger 10 tonn mineraler for å utvinne ett tonn metaller til én bil og 60 tonn andre mineraler for utvinne ett tonn andre metaller for en annen type bil. Bilen blir ikke tyngre av den grunn. I tillegg; Hvor står det at de snakker om kilo? Kan det være seks ganger så mange typer mineraler? Kort sagt; Kritiser gjerne setningen, men les artikkelen i sin helhet før du kritiserer hele innholdet basert på at du ikke kan/ønsker å forstå forskjell på metall og mineral.
  7 poeng
 8. Har du sjekket strømprisene i resten av Europa? Det er ingen som manipulerer noe. En manipulasjon ville vært å stenge eksport og gå for en strengt proteksjonistisk modell, noe som vil bite oss i ræva når vinden blåser i den andre retningen.
  7 poeng
 9. Nei, det blir jo iverksatt tiltak overalt, så worst case-scenariene ser vi neppe. Derimot kommer vi til å se de endeløse diskusjonene om tiltakene var berettiget eller ikke. Man vet jo ikke hvordan det ville vært uten dem.
  6 poeng
 10. Joda, det er blitt kommunisert flere steder: https://www.fhi.no/om/koronasertifikat/ https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/befolkningen/vaksinert-eller-gjennomgatt-covid-19/ https://ehandboken.ous-hf.no/document/140273 https://www.aftenposten.no/norge/i/rg0mB0/dette-er-reglene-for-hvem-som-faar-groent-koronasertifikat-og-hva-det-ka
  6 poeng
 11. Stadig flere gartnerier må stenge (og har allerede stengt) dørene p.g.a. at driften går med underskudd, med så høye strømpriser. Strømprisen undergraver hele det norske samfunnet. Vi har ikke råd til å produsere noe snart.
  6 poeng
 12. Jeg tror det enda ikke har falt helt inn hos deg at det ikke en gang har gått en måned siden vi oppdaget den nye varianten. Utfra det vi vet om Delta så tar det flere måneder før man får en brukbart datagrunnlag ift. sykdomsbildet. Det tar tid før nok mennesker utvikler alvorlig sykdom og dør eller overlever, så det vi sitter på akkurat nå er kun spekulasjonsmateriale uten særlig verdi. Vi har heller ingen "data i klartekst" som sier at omikron er mindre farlig, vi har begrensede data fra et land med en helt annen befolkningssammensetning og en annen form for immunitet enn oss. Så ja, her lønner det seg å sitte stille i båten i hvert fall noen uker til. Det er uansett Delta som herjer akkurat nå og presser på kapasiteten så det har i bunn og grunn ikke noe å si om Omikron er mildere eller ikke, tiltakene må iverksettes uansett. Ikke vet vi heller om den faktisk kommer til å presse ut Delta. Vi ser jo hvor bra det har gått med andre land som enten har gjort antakelser eller vært for treg med avtrekkeren. At du ikke innsér det selv sier jo litt om hvor fort mange glemmer hvordan ting har utspilt seg de siste to årene.
  6 poeng
 13. Hvor er strømpris-opprøret? Når bompengene økte ble det protester landet rundt, og det var ikke snakk om en dobling en gang. Nå som strømprisen mangedobler seg med ti-gangen burde folk ta til gatene for lenge siden. Jonas Gahr Støre kommer til å gå bli historiens minst populære statsminister dersom de ikke innfører noe bedre enn den midlertidige strøm-hjelpen som er på trappene nå. Mange land har innført makspris på strøm allerede, det er noe Norge absolutt også må gjøre hvis ikke vi trekker oss ut av EUs strøm-marked.
  6 poeng
 14. Jepp! Derfor jeg hele tiden påpeker at det er for tidlig før man vet noe mer sikkert og kan gjøre konklusjoner. Early days. Det gjelder også den andre studien, den fra Discovery i Sør-Afrika, den har også sine svakheter. Skal jeg tro noe ut fra det vi har fått hittil så er det at omikron er litt mindre farlig. Spørsmålet er vel om det er nok?
  6 poeng
 15. Jeg har selv og tatt noen grep nå rett før jul, spesielt etter nærkontakt og karantene scaren min nylig, slik jeg skal få feire jul hjemme med familien å ikke sitte alene i min lille leilighet på julaften, tenker dette er helt naturlig tankemønster nå
  5 poeng
 16. Trist når bedrifter ser på It sikkerhet bare som en utgift, det sparte de sikkert kjempemye på i lengden...
  5 poeng
 17. Jeg tipper vi ser gjennomsnitlig dagspris på 10kr/kWh og timespris på rundt 30kr/kWh i løpet av vinteren. Men ser ut til at jeg må oppjustere. Men tenk så mye "vi" kommer til å tjene!!!
  5 poeng
 18. Hadde det bare vært en måte å unngå å lade bilen mellom klokken 17 og 19..... hmmm....
  5 poeng
 19. https://www.obs.no/elektronikk-og-underholdning/underholdning/konsoll/2085071?v=Obs-711719709596
  5 poeng
 20. Hva tenker folk om 3. dose utrullingen så langt? For min del syns jeg det har blitt en stor fadese, i går kom det frem at alle over 18 skal ha fått tilbud ved utgangen av februar uten at de har snakket med kommunene om dette på forhånd, og flere utrykker at de kun hadde hørt om det gjennom media. Videre er vi der at ingen under 45 skal få vaksinen før neste år med mindre de er immun komprimert, andre risikogrupper under 45 får ikke vaksinen før det er deres tur basert på alder, så da har vi havnet i en situasjon hvor de under 45 som tidligere ble anerkjent som risikogrupper og fikk 1. og 2. dose tidligere nå er blant de minst beskyttede på vei inn i jula, men myndighetenes frykt for å beslutte noe som helst har tydeligvis ledet dem inn i en gridlock hvor risikogrupper bare blir ignorert og en utelukket skal forholde seg til alder. Hva er det egentlig som skjer her? Hadde meg og en samtale om det med fastlegen min i dag som er like forvirret over hele opplegget som jeg er, en skulle tro at det burde vært en smal sak å kalle inn de som ble registrert som risikogrupper tidligere i år på samme måte som vi ble for 1. og 2. dose, men den gang ei.
  5 poeng
 21. Årsaken til de høye strømprisene er at velgerene har gitt for mange stemmer til globalister som vil ha kabler til utlandet, Acer og mer klimahysteri. Samtidig er ikke situasjonen noe bedre i utlandet der politikerene holder på å ødelegge energiforsyningene. De høyeste strømprisene kommer vanligvis i januar, så det blir spennende å se hva de høyeste prisrekordene i vinter blir.
  5 poeng
 22. Forklaringen høres nesten dum ut som du gir. Men, la oss si han eksempelvis hadde dødd av pneumokokker da, som var en opportunistisk bakterie etter at covid hadde herjet. Ville han da ikke dødd av covid i dine tankerekker? Han døde med noe i lungene. Det kan du ikke vri deg unna. Alt tilsier en lungesykdom som dødsårsak. Man intuberer ikke for morroskyld. Du får minuspoeng av meg for å sette opp slike dumme utsagn. Eh, eh men "han døde ikke av"..
  5 poeng
 23. Hvor lenge vi skal vente på gode data? Det tar den tiden det tar? Jeg tror ingen iverksetter alskens tiltak i samfunnet for moro skyld...
  5 poeng
 24. Heldigvis tar du kraftig feil, og Texas er ikke et godt eksempel for vår kraftsituasjon. Norsk vannkraftproduksjon varier fra 125 til 155 TWh/år. Vår hydrologiske reserve er omlag 85 TWh, mens vårt primærforbruk til landets husholdninger er 38 TWh. Vår kraftkrevende industri med et forbruk på 60 TWh/år har i sine langtidskontrakter med Statkraft, at i ekstreme situasjoner skal industrien på en kontrollert måte redusere, eller stenge ned slik at ikke andre samfunnskritiske funksjoner, som f.eks. private husholdninger, må lide pga kraftmangel. Så vidt jeg vet har det aldri vært nødvendig, selv om noen industribedrifter har redusert sin produksjon, og dermed sitt kraftbehov, ved lave reserver eller lave metallpriser. Sagt på en annen måte: Vi har verdens mest effektive og robuste kraftsystem og trenger ikke utenlandskablene som forsikring. De er bygget av en eneste grunn, så vi kan eksportere dyr strøm ved vindstille (slik som nå), og importere billig vindkraft ved overskudd - da virker våre kraftmagasiner som et gigantisk batteri. Problemet er at EU`s skakkjørte energipolitikk sjelden gir kraftoverskudd. Ulykken er at vi gjennom kablene importerer EU`s ekstreme strømpris, samtidig som Statnett er frekk nok til å kreve at norske strømkunder betaler for utenlandskablene. Utakk er verdens lønn !!!
  4 poeng
 25. Munnbind og avstand er jo heilt riktig i desse tider. Kanskje frykt for julekarantene får fleire til å følgje reglane som faktisk finnes. Kjedelig å planlegge julefeiring, men får den spolert av to veker karantene fordi du vart smitta på bussen. Er det ikkje veldig naturleg at folk er meir forsiktig no? I mars 2020 var det like mykje uvissheit som frykt, mens i dag er det mest frykt for karantenejul.
  4 poeng
 26. Kan det ha noe med at folk vil feire julen med familien sin denne uken istedenfor å sitte alene i en liten leilighet på juleaften pga. smitte? Bare en vill tanke.
  4 poeng
 27. Retten til selvforsvar bygger dels på en subjektiv oppfattelse av trussel ja - at man føler seg truet - men i møtet med rettsvesenet vil det også tas med i vurderingen hvorvidt man oppfatter den opplevde trusselen som reell; altså en slags blanding av subjektivt og objektivt vurdert trussel. Dermed vil ikke nødvendigvis en paranoid person få gjennomslag for å påberope seg selvforsvar, hvis årsaken til at vedkommende opplever seg som truet fremstår som virkelighetsfjern for andre. For øvrig kan vel noen og en hver i denne tråden ha godt av å ta seg en liten time-out og telle til ti før man skriver noe mer...
  4 poeng
 28. Selvfølgelig ikke. Men - som sagt flere ganger tidligere - det handler om å redusere sannsynlighet for innleggelse, da det i det store bildet gjør at presset på sykehusene blir mindre. Sannsynligheten for at du blir innlagt ved smitte er langt større enn at du får alvorlige komplikasjoner av vaksinen. Ja, fordi en del land - feks. Polen - har vesentlig dårligere vaksinasjonsdekning enn Norge. Så langt har du ikke klart å underbygge disse mistankene dine på noe troverdig vis.
  4 poeng
 29. Hur vet du det? Har du noen statistisk på hur många som er antivaksare jämfört med de som avstår av legitima grunder? Vad nu som menas med de begreppen. Nu er det faktiskt rundt halften av de inlagda som ikke har tagit vaksinen. Det er faktiskt en betydlig andel. Hvorfor blanda in media? En del kan faktiskt läsa statistisk och förstå vad den visar och dra en egen slutsats. Fakta er att folk som ikke har tagit vaksinen er överrepresenterat bland de inlagda. Er inget idiotiskt med den grupperingen.
  4 poeng
 30. Og så bruker de fortsatt den stygge grillen der. Herregud.
  4 poeng
 31. Nei, men må det gis store overskrifter og repeteres daglig før man kan si at noe er blitt informert om? Det er uansett informasjon man også vil få hvis man oppsøker lege eller andre for vaksinering.
  4 poeng
 32. Tipper det er en blanding: De på toppen ønsker ikke å forstå, så de sender folk som ikke evner å forstå til å svare.
  4 poeng
 33. Rart det där. Alla som sier det rätta är seriösa och flinka medans alla andra er mer eller mindre idioter.
  4 poeng
 34. Landet vårt har rikelig med vannkraft som koster mindre enn 10 øre/KWh å produsere. Kraftmagasinene har pt. en reserve på 54 TWh som er mer enn et års forbruk for norske husholdninger (38 TWh). Vi har til nå netto eksportert 17 TWh. Selvsagt påvirkes ikke strømprisen av noen dagers regn eller tørke. Derimot har vi knyttet oss til EU gjennom en rekke kabler. Og med en dramatisk forfeilet energipolitikk hvor EU har stengt ned kjerne- og kullkraft, doblet CO2 kvotepris, og satt sin lit til vindkraft, så ser vi nå resultatet når vinden har løyet. UK har 25 GW installert vindkraft (vår totale vannkraft er 32 GW). Uten vind har de et dramatisk underskudd på elkraft, og siden gass er eneste balansekraft så går gassprisen til værs. Det som likevel er det aller verste er at norsk presse i sin hysteriske jubel over "det grønne skifte" aldri forteller oss de virkelige sammenhenger. I stedet blir vi fortalt at vi må spise frokost og middag til andre tider, vaske klær om natten, og ha varmen på i huset mens vi sover, for da er strømmen billigst. Det er fundamentalt urovekkende at vi ledes av mennesker som så totalt overser egen befolkings behov og ønsker, men kun danser etter EU og FN sin musikk, og mulighet for egen bonus, og mest idiotisk av alt: Med høye strømpriser i Norge vil verden vinne klimakampen!!! . Landet vårt er på ville veier.
  4 poeng
 35. Synes det er bra at de setter såpass hårete mål nå og mobiliserer. Nå er Forsvaret i gang i noen kommuner og slik jeg har skjønt det så fikk regjeringen nå i helga godkjent lisensiering av helsearbeidere under utdanning til å sette vaksine på apoteker. Jeg tror dette vil gå veldig raskt nå og at man vil få satt disse boosterne i et knallhøyt tempo. Så lenge folk møter opp. Men som du sier, så er det jo merkelig at ikke risikogrupper prioriteres på samme måte som sist gang. Vet ikke helt hva grunnen er? Er ikke sikker på hvordan andre land har gjort dette med boostere.
  4 poeng
 36. 4 poeng
 37. https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/OrejAE/raymond-johansen-frisk-igjen-etter-omikronsmitten-jeg-maa-innroemme-at-jeg-ble-syk Dessverre 😓
  4 poeng
 38. Du er så historieløs el. manipulerende alt ettersom så det går an å få blitt. Kanskje du bør vurdere å google ting du skal ytre før du ytrer disse? Dette kan ihvertfall kalles en stråmann i fra William_S. Burn baby burn.. https://www.vgtv.no/video/213822/sverige-stenger-alle-serveringssteder-20-30
  4 poeng
 39. Som følge av suppehuer som ser seg blind på utslipp uten å tenke seg om. Bare suppehuer i EU.
  4 poeng
 40. Som jo er grunnen til at nesten alle fly kan styres fra begge setene, inkl skoleflyet.
  4 poeng
 41. Kan godt hende omikron er noe mildere, men om den er vesentlig mer smittsom kan det bety trøbbel likevel. Sitat Preben "Detvarden" Aavitsland: Vent på gode data først, konkluder senere. Teksten er hentet fra bloggen til Preben. http://epidemi.as/?p=2764
  4 poeng
 42. Hvorfor er det bedre å la en gammel og skrøpelig pasient dø med Covid, enn en like gammel og skrøpelig pasient dø med kreft? At leger må velge bort pasienter som trenger behandling, er jo nettopp den situasjonen vi må forsøke å unngå. Er du ikke enig?
  4 poeng
×
×
 • Opprett ny...