Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 12/09/18 in all areas

 1. 9 points
 2. 7 points
 3. 6 points
  Å ikke betale regninger på trass kommer du ingen veg med: Den vil bare vokse seg større også senere bli tvangsinnkrevd.
 4. 6 points
  Takker for tips jeg mailet dem igjen i forgårs! Dagen etter ringte Ingram Norge for å hjelpe. Ingram sitt lager i Sverige er stedet som startet moroa, men det er Digital River sine jævlige treneringer, bortforklaringer og løgner jeg er rasende på. Digital River fikk plutselig også "ræva i gir" og svarte plutselig bare noen timer etter mailen min som var av det aggressive slaget, men dog saklig. Dem har brukt typisk 3-5 dager på å svare, og da med bare svada. Nå får vi se om det kanskje skjer noe... Jeg skal gi dem så mye dårlig reklame overalt på diverse forum på større hardwaresider hvis dette ikke løser seg, at det skal føles som det er verdt de 8499,-
 5. 5 points
  Så du mener de aldri skal kunne gå ut å ta seg en fest offentlig? Dette er en ikke sak, og det er så lenge siden at det er bare media som forsøker å skape trøbbel. Emery har sagt han ikke liker slike distraheringer, men det er alt, og for Arsenal sin del er saken ute av verden.
 6. 5 points
  Herregud for en kommentar Sa aldri hatt medal of Honor var et bedre spill, du virker nå nesten støttet hver gang noe ikke er perfekt i BF Du må nå klare og innrømme at spillet hadde vært bedre om de hadde gått all inn ved WW2. Skjønner at de ikke tør men hadde vært utrolig kult om de gjorde det.
 7. 5 points
 8. 5 points
  Du mener det kanskje er sinnsykt, men det er slik det er. Jeg har gammelt skap fra 1954, med 25A hovedsikring, hvilket gir meg teoretisk sett en absolutt kapasitet på 5,75 kW med samtidig forbruk. Noe mer, og hovedsikringen ryker. Den forrige huseieren, som var sønnen til de som fikk huset bygget, hadde ikke plikt til å oppgradere dette skapet nok til å kunne forsyne en moderne familie på 5 med elektrisk varme i hvert rom. Men, siden jeg er elektriker, var jeg jo klar over dette ved kjøp. Det utleier tilsynelatende har vært dårlig på er å informere deg om hva du har til rådighet når det kommer til elektrisitet. Men det er urimelig av deg å kreve oppgradering til noe du anser som nok, som er en helt arbitrær størrelse. Ja, det er slapt informert av utleier, og ja han ville hatt mer fornøyde leietakere om det ble oppgradert, men dette er ikke noe du kan kreve med loven i hånd. Om det er uholdbart for deg så får du ta det som en lærdom og finne et nytt sted, og spørre mer aktivt om elektrisk kapasitet og tilstanden på det elektriske anlegget.
 9. 3 points
  Alle disse tingene kan vi lett få til ved å kreve litt mer skatt av de rike. Forøvrig bør vi spare noe av det infrastrukturelle etterslepet til nedgangstider.
 10. 3 points
  Det er en myte. Skjeggveksten blir ikke påvirket av barbering.
 11. 3 points
  Trådstarter har ikke anledning til å inngå forpliktelser på utleiers vegne. Så om utleier ikke betaler tilsendt regning frivillig, gjett hvem elektriker/installatørfirma går på da.
 12. 3 points
  Som leietaker så har man faktisk et medansvar for det som går på elsikkerhet og elanlegg, så starte på en oppfølging det var jo ikke sånn helt borte i veggene. Dette står jo å lese i FEL §9: "Eier og bruker av anlegg som omfattes av denne forskrift skal sørge for at det blir foretatt nødvendig ettersyn og vedlikehold slik at anlegg til enhver tid tilfredsstiller sikkerhetskravene i kapittel V. Ved bruk og tilkobling av elektrisk utstyr til anlegg skal det vises aktsomhet slik at det ikke oppstår fare for liv eller eiendom." https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/1998-11-06-1060 Så er det jo et par vanskelige og kompliserte spørsmål i saken. Hovedprinsippet det er jo at det som var et godkjent anlegg i 1970 og som fortsatt er i bruk, det er fortsatt et godkjent anlegg, forutsatt at det har blitt vedlikeholdt slik at "sikkerhetens krav" er like godt ivaretatt. Det vil jo da være en forutsetning at anlegget ikke har blitt bygd om, for eksempel ved utvidelser, på en slik måte at sikkerhetsnivået har blitt svekket. Så er det jo en annen problemstilling som spiller inn og gjøre det hele komplisert: Tidligere så brukte man kanskje i større grad andre energikilder til oppvarming, for eksempel ved og oljefyring. Hva så hvis disse andre energikildene blir tatt vekk, slik at det elektriske anlegget får en helt annen belastning enn det som det opprinnelig var dimensjonert for? Leiligheten skal jo være "beboelig". Her er jo DLE den formelle instans som kan gi et eventuelt pålegg om utbedring og/eller bruk hvis anlegget er brannfarlig. "Stuntet" med å tilkalle elektriker klokken 02:00 om natten var kanskje ikke den optimale løsning, men som "bruker" av et elektrisk anlegg så har man et ansvar, det er jo rett nok. Framgangsmåten for å få rettet på disse tingene bør kanskje i større grad være å gjøre tingene "etter boken". Hvis DLE krever større utbedringer, da vil huseier kanskje ikke bli så fornøyd, men det vil nok være ganske vanskelig å bruke dette som grunnlag for en oppsigelse av leieforholdet. Noen "langvarig konflikt" skulle det sånn sett ikke være behov for. Å holde tilbake deler av leien tror jeg kan være "skummelt" ettersom det kan brukes som grunn for oppsigelse. Skal leietaker ha et godt eller best mulig rettsvern så bør "rett innbetaling av husleie" alltid ha første prioritet. Det skal vel godt gjøres å få lagt kostnadene for "elektriker på natten" på huseier. Huseier har nok et hovedansvar for byggets installasjon, men han må nok kunne gjøre krav på "en rimelig tid og mulighet" til å rette eventuelle feil. Her blir det nok leietaker som må ta kostnadene for dette, med mindre huseier er svært "grei".
 13. 3 points
  Enig i det meste der, men la oss ikke diskutere innholdet i programmet. Dette forumet er først og fremst til for spekulasjoner rundt og bevisføring på at sendingene går i opptak.
 14. 3 points
  Det vil garantert hjelpe mot overbefolking, for dette kommer til å ta mange liv. Medisiner som dette finnes allerede på markedet, og de er livsfarlige. Ja, de øker forbrenningen. Men hva skjer når du øker forbrenningen? Jo, kroppen overoppheter og du dør. Den eneste mirakelpillen som eksisterer mot fedme er å la gaffelen ligge på fatet. https://en.wikipedia.org/wiki/2,4-Dinitrophenol Dette er enda mer spekulativt enn "slankepillene" som gjør at kroppen ikke absorberer fett. Ja, du blir ikke fet av fettet, men du får kronisk fett-diaré. Suksess! Vel, suksess for lommebøkene til skruppelløse mennesker som lager dritten. Og TU som videreformidler den.
 15. 3 points
  Med mindre du skal argumentere at argumentene er feile, og det på en eller annen måte grunnet ulvebildene, så hadde det vært fint om du klarte å snakke om argumentene istedenfor alle andre ting.
 16. 3 points
  Siste spm. stemmer ikke med Canon sine oppgitte spesifikasjoner.
 17. 3 points
  Jobber på teater. Sjefen pleier å ha med hundene sine, og de ligger og sover på gulvet i foajeen. Da en dame kommer inn hovedinngangen ser de opp (to små hunder, typ malteser),men reagerer ellers ikke. Hun derimot, hyler og løper ut igjen. Står så utenfor døren og roper 'Jeg kommer ikke inn, jeg er så redd!' Greit nok. Kollegaen min tar hundene med seg inn på et annet rom. Jeg går til døren og sier at hun kan komme inn, hundene er borte. Men neida, hun nekter, hun er så redd. Men hun skulle hatt noen billetter til en barneforestilling som vi spiller for tiden. Jeg sier som sant er at vi nesten er helt utsolgt, men at jeg kan se om vi har noe ledig, hvis hun kan si meg hvilken dag hun ville komme og hvor mange billetter hun trenger. Det vet hun ikke, men hun sier (egentlig bjeffe-kommanderer hun) at jeg må gå inn igjen og sjekke hva vi har. Jeg går til billettluken, finner ut hvor mye som er igjen til de ulike dagene, og tar med informasjonen ut igjen til hovedinngangen. Nå har hun funnet ut at hun kanskje vil ha to eller tre billetter, så hun kan ta med barnebarnet eller både barnebarnet og datteren. Fremskritt. Så hun ber meg stå der med henne mens hun ringer datteren. Viser seg at datteren og barnebarnet alt har sett forestillingen. Hun brøler sint i telefonen 'kødder du, jeg kjøper jo billettene til dere nå!'. Det ender med at hun ikke skal ha noe...
 18. 3 points
  Generelt sett er det vel lite fornuftig å lage reklamer som får mottager til å instinktivt mislike annonsøren, så vi får håpe, både for vår og annonsørens del, at det gjøres noe her. I løpet av en enkelt kveld har jeg allerede utviklet et irrasjonelt og dyptfølt hat mot 'fiken.no'.
 19. 2 points
  Poenget er at bilen vil selges til den prisen. De har allerede satt prisen på den kommende varianten. Elon Musk har fra tidlig av og gjentatte ganger sagt at de må oppnå et visst produksjonsnivå for å kunne selge den billigste utgaven. Det er også helt vanlig at bedrifter selger dyrere utgaver først, mens man jobber med å få ned kostnadene. Og det var ikke "i håp om at de fikk ned produksjonskostnadene". Det var planen hele veien å få ned kostnadene, blant annet ved større volumer, effektivisering av produksjon, osv. De har altså allerede prisen klar. Nei, overskudd får man når man går med overskudd. Det har vært forsinkelser i produksjonen i forhold til de nyere og mer aggressive målene Musk satte for Model 3, men de ligger vel foran opprinnelig skjema. Klart man må justere på en plan når ting forandrer seg. Hvis ikke er man rett og slett en idiot. Skrøner og skjønnmaler? Hva er det du babler om? Han setter aggressive mål for å pushe selskapet. Eventuelt har de skjønt noe ikke du har skjønt. Kundene elsker produktene og selskapet. Det gjør de av egen fri vilje. Eller kan du gjøre rede for hvordan selskapet skal ha klart å ta tak i hver enkelt kunde for å hjernevaske dem? Og det har jo vist seg at de store aksjonærene og kundene har hatt rett. Tesla leverer utrolig bra. Selv med forsinkelser og endringer i planer er det rett og slett imponerende hva de har fått til. Så var det det med kunnskapsløshet igjen da. Det er slett ikke så rart at et selskap i kraftig vekst er priset annerledes enn selskaper som ligger mer stabilt eller til og med er i ferd med å stagnere.
 20. 2 points
  Er det ikke på tide å la krypto-døgnfluen ligge nå, inntil man finner noe nyttig å bruke teknologien til?
 21. 2 points
  Outsourcingen til billigland var en stor suksess igjen?
 22. 2 points
  Se bruksanvisningen
 23. 2 points
 24. 2 points
  Dette må vel være det groveste lovbruddet beskrevet i denne tråden, med mindre du i samråd med huseier leide inn et installatørfirma, til å gjøre jobben, eller du selv er elektriker og installatør. Hvis man er over mot en historie av typen: "leietaker koblet selv om fordelingstavlen" da er man vel så langt utenfor de lovlige rammene som det er mulig å komme, forutsatt at da leietaker er "usakkyndig". (Ref definisjonene i NEK400:2018.) Da er vi jo ellers atter tilbake til forskrift om kvlifikasjonskrav (og litt annet): https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2013-06-19-739 Ellers så er det jo slik at ved gjennomføringen av en fagprøve så går jo fagprøvenemnda gjennom installasjonen etter den er ferdig og kontrollerer at installasjonen er i samsvar med de sikkerhetskrav og det regelverket som gjelder. Vil tro at fagprøvenemda vanligvis stiller stiller en til to personer med installatørkompetanse til en slik gjennomgang, slik at ved gjennomføring av fagprøve så blir installasjonen sjekket noe grundigere, i forhold til regelverket, enn ved "ordinære installasjoner".
 25. 2 points
  Å ja, fy søren, det hadde jo vært så forferdelig om folket faktisk hadde hatt reel makt. (iallefall ifølge de som støtter tyrannene og/eller hater folket)
 26. 2 points
  Det må vel bli rett. Og hvis man har gitt uttrykk for at man er en annen eller at man opptrer på vegne av en annen, uten at det er tilfellet, så befinner man vel seg formodentlig i terrenget over mot straffelovens §371 som handler om bedrageri. https://lovdata.no/lov/2005-05-20-28/§371 Hvis trådstarter har opplyst navnet til huseier, og/eller gitt inntrykk av å representere huseier ved fullmakt, så ville det kanskje være en god ide og kontakte elektrikerfirmaet en gang til og erkjenne at "det var faktisk jeg som bestilte en elektriker klokken 02:00 på natten", og at dette skjedde uten at jeg innhentet huseierens aksept fra huseier for denne bestillingen.
 27. 2 points
  Er du enig i at du ikke er i stand til å se forskjellen på ekstremt store sirkler og rette linjer, uten hjelpemidler..? Er du enig i at du ikke ville vært i stand til å se forskjell på en flat bakke og på en tilstrekkelig stor kule, sett fra overflaten av disse? En gang kommer noen til å lage simuleringer av tredimesjonale objekter i virtuell virkelighet, hvor vi kan se hvordan det ville sett ut fra overflaten på månen, jorden, og ekstremt store planeter hvor horisonten er enda lengre unna enn på jorden.
 28. 2 points
  Til og med Call of Duty WW2 utelot jo ikke basics fra enspiller biten Online biten derimot fikk jo den politiske korrekte glattbarberingen som må til i dagens samfunn. Synd å se DICE så kneblet til det pinglete.
 29. 2 points
  Det blir som å dra på butikken og komme til kassa, og når du skal betale så sier du at du handler på vegne av noen andre. Greit nok sier hen i kassa, men ber deg betale. Skal man da kunne si at nei denne andre personen skal komme og betale en eller annen gang?
 30. 2 points
 31. 2 points
  Men nå var det ikke utleier som hyrte elektriker, men leietaker. Det er i utgangspunktet den som bestiller jobben som får regninga, med mindre annet er avtalt (med betalers samtykke).
 32. 2 points
  Hvorfor i alle dager trenger disse landene mindre penger til arbeiderklassen og mer penger til de rikeste, og et mer autoritært og korrupt styre?
 33. 2 points
  Det blir slik når intensjoner blir viktigere enn handling. Og disse religiøse har en tendens til å projisere sin amoralske fremferd på andre, så da kommer slike ting som dette hvor de klager på innbilte sublime meldinger som musikk og navnevalg.
 34. 2 points
  Når ein leiger, så leiger ein stort sett "som det er" om ikkje det har blitt informert om. Enkelte ting pliktar utleigaren å informere om, og andre ting pliktar leigetakaren å undersøke. Teknisk tilstand og leigepris heng vanligvis saman. Derfor er det vanligvis billegare å leige ei gamal leiligheit enn ei moderne leiligheit. Eit gamalt elektrisk anlegg treng ikkje å være farlig sjølv om det er underdimensjonert for moderne formål Bur ein i hus frå 60-talet som har elektrisk anlegg dimensjonert for ei lyspære på kvart rom (som ikkje står på når rommet ikkje er i bruk) samt ein komfyr fordi det er vedfyring som er varmekilda for å holde eit rom oppvarma til 15 grader, så kan ein ikkje rekne med at ein kan sette inn vifteomnar på alle rom for å halde innetemperaturen på 25 grader, plugger til to elektriske bilar, og alt mulig av elektrisk utstyr. Skal du bu i eit gamalt hus, så må du også tilpasse deg. Tilsvarande når du kjøper ein billig bruktbil frå år 2000, har ikkje bruktbilen din ryggekamera så må du bruke speila når du rygger, du kan ikkje berre rygge til det smell også klage til selgaren for at bilen ikkje stoppa bremsa sjølv.
 35. 2 points
  Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte.
 36. 2 points
  Her er det siste gang The Beatles spillet sammen https://www.thebeatles.com/
 37. 2 points
  ACDC Angus Young (a true guitar monster)
 38. 2 points
  KISS ARMY KISS ONLINE KISS FOR EVER Paul Stanley The Starchild..... Gene Simmons The Demon Dr. Love God of Thunder..... Peter Criss The Catman.... Ace Frehley Space-Ace
 39. 2 points
  Du glemte å forklare hvorfor salgstallene er slik i Norge, det er åpenbart at det skyldes at man blir tilgodesett med økonomiske fordeler av stor verdi.Det er rett og slett kunstig stimuli som er årsaken til utviklingen i Norge, så lenge elbilene er kunstig rimelige vil man selvsagt se at mange velger det som er kunstig lavt priset. Mangel på incitament tilsvarande dei vi har i Noreg er sjølvsagt medverkande til at resten av verda heng etter med nokre år, men salet aukar jo med 60% i året globalt heilt uavhengig av ordningane vi har i Noreg. Hvordan skal verden globalt stimulere til et så høyt salg av elektriske biler? Skal verden globalt kutte prisene på elektriske biler med rundt 50%?Elbilar vert stadig billigare. Dei er ikkje like avhengige av stimuli som dei var. Salet aukar sjølvsagt fortare i land der bensin er dyrt og straum er billig, men òg i land som USA. Der er både bensin og straum billig. Ok, så nå er resten av verden lutfattig, jeg ser hva du sier men velger å ignorere det siden du åpenbart ikke har helt kontroll på hva du prater om.Nei, eg vel ikkje å ignorere det, men salet av nye bilar er i høg grad proporsjonalt med økonomien elles. Hæ? Ja, sjølvsagt har dei tilgang til bensin. Både bensin og straum. Men bensin er anten relavtivt dyrt eller av dårleg kvalitet. Ja, Kina vil både verte mindre avhengige av energiimport og ha reinare luft i byane. Dessutan stimulerer dei eingen industri på den måten. Dei ynskjer å ha ein sterk industri heime med ekspertise på det som vert framtidas bilar i heile verda. Elbilar vert stadig betre og billigare. Før det vert slutt på incitamenta, kjem dei til å vere billigare enn eksosbilar.
 40. 2 points
  Det er helt jævlig, men det beste du kan gjøre er å la de bare dra, og dra på festen med noen du trives med. Noen mennesker har psykopatiske trekk. Man kan bare ha empati for dem og være glad man ikke er sånn selv. La rottene samle seg. Hvis du har en liten gjeng du kan reise med, bestill heller limousin med dem, eller bare be noen kjøre dere. Jeg må bare si min ærlige mening, og det er at dette limousin-opplegget er noe overdådig galskap. Enten om man har råd eller ikke, så er det bare for å vise seg frem, det har ingenting med klasse og stil å gjøre.
 41. 2 points
  Samsung UE65NU8005 så er prisen satt ned fra 23.000 til 10.000 på elkjøp. Er det en ok 65" hvis man har et budsjett på max 10.000? Skal bli en julegave til foreldrene så de er ikke så kravstore når det gjelder bilde. Men vil få mest mulig valuta for pengene. https://prisguiden.no/produkt/samsung-ue65nu8005xxc-325626
 42. 2 points
  Så da har du egentlig bare to valg siden du virker så motvillig å bestille en annen limo på grunn av sære, rare, flaue tenåringsgrunner som er vanskelig for selv andre tenåringer å forstå: Enten drit i dem og dra dit og kos deg, eller bli hjemme og la dem vinne. Your choice!
 43. 2 points
  Det er flere videoer på YouTube som disekterer Outlaw king, både historie og autensiteten. Det er div feil og mangler. Men det er helt klart at folka bak filmen har gjort en effort. Den er ikke 100% men er 99% nærene enn omtrent alle andre middelalder filmer. Håper dette blir en trend. Og at de kanskje forbedrer enda mer neste gang. Kort oppsummert fra div videoer. Våpene er spot on. Mens rustinger er litt mer hit og miss. Og det kunne være enda mer farger på både klær og innredning på slott osv. Men de fleste er som sagt ganske fornøyde.
 44. 2 points
  Her var det mye rart! Model 3 veier ikke over 2 tonn, blander du kortene? En kan gjerne se en dobbling av forbruket i startfasen om en har kaldt batteri, kupe osv. Men halvering av rekkevidden er ikke normalt nei. Dette stemmer heller ikke, skjer dette har en feil på bil. Strømforbruket til en model 3 er lavt. Om du refererer til model X så er det ikke så veldig rart da den har ett ekstremt frontal areal. Påtide å dra frem fysikkbøkene. Dette er absolutt ett reellt problem, ja.
 45. 2 points
  Det holder ikke å være "forsikig", man må faktisk regne på det. Har dere 35 A, betyr det at dere har 8000 watt å gå på. Noe å tenke på, er hvor mye vv-bereder trekker, og om den er på denne kursen, og eventuelt kan kobles fra midlertidig. Det uheldige er selvsagt at ingen vet hva den andre bruker. Dere må egentlig bli enige om at hver kun bruker 3500 watt, inkludert alt. Stekeovnen er normalt 2000 watt, så om man setter på en plate i tillegg, er det lite å gå på. Det hadde nok vært best med en utbedring her.
 46. 2 points
  Nye sikringer må du nok stå for selv. Og om du har vært så uheldig å kjøpe defekte sikringer må du ta det med utsalgsstedet, ikke huseier.
 47. 2 points
  Ikke noe krav om at komfyr/platetopp skal ha 20A. Det som er nevnt i normer og forskrifter er at anlegget skal være egnet forutsatt bruk, så det kan gå innunder der. Mye av problemet her går på hva huseier har informert om av kapasitet på anlegget. Det er ikke noen tilbakevirkende kraft på slike ting, og man brukte mindre strøm før. Selv har jeg 1-fas 25A inntak på huset, har bytta inntakssikring et par ganger siden jeg kjøpte, men utover det går det helt fint når jeg er aleine.
 48. 2 points
  Ytringsfrihet er at du slipper å bli forfulgt av staten for å si din mening. At privatpersoner reagerer på noe du har sagt er ikke et menneskerettighetsbrudd.
 49. 2 points
  Jeg har bygd 25 pcer, esd hysteriet er bare tull. Du kunne mest sannsynlig latt rambrikkene dine ta en tur igjennom støvsugeren uten problem. Er du sikker på denne rammen rundt skjermen? Kan du sammenligne skjermen med en som er i orden? Om han fyren har tatt dette uten lov hadde jeg gitt han en sum som han måtte betale for skaden. PCen er verdt ca 4500kr idag, så etpar hundre kroner for å bryte garantien burde holde.
 50. 2 points
  Vi hadde en torskerett på matbordet gjester kunne forsyne seg av. Den ene retten var det torsk i. Så kommer en fyr og spør, "Si meg, er det saltvanns torsk eller ferskvanns torsk dere bruker?" Måtte svare "Nei vi bruker bare brakkvanns torsk" karen nikket og sa takk, og gikk videre Skal si en lo godt
×
×
 • Create New...