Gå til innhold

Yamakasi Catleap


wholmen

Anbefalte innlegg

Ok. Takk for kjapt svar.

 

Forøvrig kikka jeg på linken for achieva shimian-skjermen du la ut, og stusser litt over at det står 1920x1080p i overskriften. Samme står i denne (enda billigere) annonsen:

 

http://www.ebay.com/itm/New-ACHIEVA-Shimian-EM2706A-tempered-glass-27-LED-Monitor-1920-x-1080-Full-HD-/321073863013?pt=Computer_Monitors&hash=item4ac17e5965

 

Betyr det at skjermen ikke støtter 2560x1440?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ok. Takk for kjapt svar.

 

Forøvrig kikka jeg på linken for achieva shimian-skjermen du la ut, og stusser litt over at det står 1920x1080p i overskriften. Samme står i denne (enda billigere) annonsen:

 

http://www.ebay.com/...=item4ac17e5965

 

Betyr det at skjermen ikke støtter 2560x1440?

 

Det var jo litt rart det tenkte jeg ikke over, men ja det kan nesten se slik ut da ja.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
  • 4 måneder senere...

Har fått prøvd den i noen timer og den er fantastisk! Fargene er kjempefine, det er god innsynsvinkel og har ikke sett noe til døde piklser eller lyslekasje. Anbefaler skjermen på det sterkeste!

 

EDIT: Fikk overklokket skjermen fra 60hz til 80hz :) Jeg kan se forskjellen når jeg spiller FPS som Payday 2 og BF3 kjempefornøyd!

Endret av Ola_Harrymaster
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Jo, det gjør du.

 

Dog, et IPS-panel er fortsatt er IPS, og har forholdsvis høy responstid. Dette gjør at panelet vil slite med å vise et helt nytt og skarpt bilde hvert 8,3 millisekund, som da er 120 HZ.

 

Å si at panelet ikke viser 120 bilder i sekundet eller ikke oppdaterer seg 120 ganger i sekundet blir derfor feil, og en grov forenkling.

At det langt i fra er hvor frekvent bildet begynner å oppdatere seg som har noe å si, er sant. Hvor bra skjermen gjør det vil også variere etter bildet som vises. F.eks vil et IPS panel kunne bruke 5ms på å forandre seg om forandringen ikke er stor, og vil da ha 3,3ms hvor bildet vises klart og tydelig før neste forandring.

 

Hvis det er en tung forandring for panelet så kan det i værste fall ta lengre tid å forandre bildet, før det skal oppdatere seg igjen.

 

Det er ingen paneler som har en responstid på 0, så bildet vil ikke bytte umiddelbart hvert 8,3 ms, men en TN-skjerm vil gjøre en del bedre jobb der.

Endret av Andrull
Lenke til kommentar

Jeg har ikke noe utstyr for å teste om det som faktisk kommer ut av skjermen er 120 faktiske bilder i sekundet, men jeg har ett av de "2B"-panelene som skal tåle 120Hz helt fint. Alt av Vsync osv (om det er relevant overhodet til hvorvidt det er "ekte" 120hz) defaulter til 120. Om det er 90 eller 120 så er det i det minste en veldig merkbar forskjell fra den samme skjermen sidenav som kjører i 60hz.

Lenke til kommentar

Bestilte min fra dream-seller og fikk den idag. 4-5 dagers leveringstid fra Korea. Ikke dårlig.

 

Men gleden var kortvarig. For da jeg hadde kobla den til PCen med stor iver, så jeg dette:

 

WP_000464.jpg

 

Jeg har nå prøvd med andre kabler enn den som fulgte med skjermen, og har også prøvd en annen utgang fra skjermkortene. Det skal sies at de andre kablene jeg har prøvd er Single Link DVI og ikke Dual Link, men de skal være krysskompatible selvom jeg ikke får den samme oppløsningen.

 

Har dette skjedd med noen andre? Har gjort litt lett googling og sett at folk sier det er grunnet dårlig kabel, men jeg er veldig redd for at det er skjermen det er noe galt med og at jeg må returnere den.

Lenke til kommentar

Var sånn hos meg også. Kjøpte totalt 3 Dual-Link kabler før jeg faktisk fikk en som funket. Slik så bildet ut med Singel-Link og/eller dårlig DUal-Link kabel. (de 10m DL-kablene jeg først kjøpte var elendige og gamle)

Heldigvis så fulgte det med en kort DL-kabel som jeg kunne forsikre meg om at det ikke var noe galt med skjermen. ''

 

Skjermen har ikke innebygget skalering og kan selvsagt ikke brukes med noe annet enn Dual-Link. Det er jo litt av fordelen med skjermen, da slikt kan gi mindre Input-Lag og lavere pris. (da ingen burde ønske å bruke den med Singel-Link uansett)

Lenke til kommentar

Det du fant var en såkalt DVI-I Dual-Link kabel.

Du får også Dual-Link DVI-D kabel.

 

Men hva slags skjermkort hadde du som ikke støttet DVI-I? Har ikke nesten alle dette? I hvert fall en av DVI-inngangene. Dog, det sikreste er selvsagt å gå for DVI-D som er kompatibel i begge portene.

Endret av Andrull
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...