Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Sin City

 

 

 

Ja, denne filmen har vel alle sett nå, men jeg så den bare for noen dager siden.

Jeg hadde store forventninger til filmen pga. at alle sier den er noe for seg selv.

Det var den også. Måten filmen er innspilt og fargene er jo geniale. Hvis du ser nøye på hvordan bilene hopper og kjører ser du at det nesten ser tegnet ut (?)

Jeg likte filmen serdeles godt pga. alle de forskjellige karakterene vi fikk møte. Og Bruce Willis er jo noe helt for seg selv.

Slutten på filmen var også veldig passende til filmens helhet.

 

 

Karakter: 6 :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
United 93

 

Når en film holder min pulsverdi tresifret konstant gjennom to timer, når den svelger meg og fjerner min bevissthet fra de faktiske omgivelser, når den etterlater meg skjelvende og mo med gangvansker lenge etter jeg har forlatt kinosalen, da er det ingen dårlig film.

 

Grusomt bra, med andre ord. Her er alt av overtydelig patriotisme og sentimentalt pjatt utelatt. Man finner ingen sidesprang eller øyeblikks lykksalighet. United 93 er viser oss kun virkelighetens hardslående forferdelse, og dette er virkelig virkelig! Filmen er til de grader velspilt og velregissert med sitt kaotiske utseende. Mye mulig årets beste film for min del. Jeg får ikke anbefalt den nok.

 

6/6

 

kunne ikke vært mer enig..

 

 

sterkt

Endret av Freeman84
Lenke til kommentar

Monty Python and the Holy Grail

 

 

RUN AWAY!!
RUN AWAY!!
RUN AWAY!!

 

lets not go there, it's a silly place

 

It's only a fleshwound

 

 

Dette er quoter fra en av historiens festligste filmer.

 

Filmen er en historisk dokumentar som tar for seg kong arturs søken etter den hellige gral, her for man alle de viktige tingene som skjedde. fra komunistiske bønder til frekke franskmenn videre til farlige kaniner og hellige håndgranater. ser man denne filmen vil man få en 6'r på historie prøven. men lærer til og med svensk av å se på den

 

perfekt/10

Lenke til kommentar

8 Femmes

8 franske kvinner samles, deres far/stefar/mann/elsker/svogersønn/bror blir knivstukket, og kvinnene sperret inne i huset. En av dem er morderen, men hvem? Delikate hemmeligheter avsløres på løpende bånd mens søkelyset rettes fra den ene, til den andre, til den tredje. Kranglene ender ofte i forsonende musical-stykker.

 

Godt skuespill, og en historie med stort tempo, men det hele blir litt overdrevent dramatisk for min del, og går etterhvert mer eller mindre bevisst over i en slags parodi på en krimsak.

 

Typisk ok tv-film.

 

6/10.

 

 

Der Krieger und die Kaiserin

En pleierske oppvokst og i arbeid på en psykiatrisk klinikk og en følelsesmessig avstumpet soldat som mistet sin kone i en ulykke knyttes sammen av en rekke tilfeldigheter til en felles skjebne. Underveis må de begge ta et oppgjør med sin egen fortid.

 

Filmen minner veldig om Lola Rent, men litt tynnere manus etter min smak. Noen snarveier her og der gjør historien litt mer klisjéfyllt enn den hadde trengt.

 

6.5/10.

 

 

An Unconvenient Truth

En slags oppsummering av Al Gore's politiske manifest over de siste 35 årene, nærmere bestemt kampen mot global oppvarming. Filmen tar systematisk og i rolig tempo for seg bitene av bevis, setter de sammen, og dekker så alle vanlige "smutthull" vi pleier å utnytte for å rense samvittigheten vår, det eneste lille strået vi sitter igjen med er at amerikanerne i hvert fall er verre enn oss.

 

Men filmen levner liten eller ingen sjanse for at utviklingen i dagens samfunn kan opprettholdes hvis den fortsetter i de nærmeste tiår, det opereres med tidsrammer på mellom 10-50 år før total katastrofe er et faktum.

 

Det eneste jeg har å sette fingeren på, er at nettopp dette med tidsperspektivet kanskje kom litt uklart frem, hvor langt er vi f.eks. om 10 år?

 

Uansett, en film som kaller til handling og samvittighet så fort som mulig, og som det er vanskelig å avfeie uansett hvor ubehagelige de personlige konsekvensene av å ta budskapet til etterretning måtte være.

 

9/10.

Endret av Saftis
Lenke til kommentar

38m.jpg

 

Lone Wolf McQuade

 

Historie:

 

Chuck Norris er en Texas Ranger. Han lever litt i fortiden, å er vel mer en Cowboy enn en nåtidens lovmann. Dette setter han ofte i konflikt med sjefen sin. Uansett, han blander seg inn der han ikke burde, å får en våpensmugler liga på nakken. Bare en måte å ordne opp på, med "roundhouse kicks" å revolver :D

 

Min mening:

 

Chuck Norris sin beste film. Jeg elsker den, men de fleste andre hater den. Er kanskje at jeg er såpass gammel at faktisk Chuck Norris var en STOR action helt når jeg var ung.

 

NB. Scenen når han blir gravd ned i Dodgen sin er vært hele filmen i mine øyne.

 

Jeg gir den 10/10, selv om sikkert ingen andre er enige :D

 

Legger ved en liten Trailer også.

 

Endret av JimRamse
Lenke til kommentar

Ultimate Force Episode 1

 

 

Det første som slo meg var lyden, noen sekunder ut i episoden barker det løs med smell og skudd, og her var det bra ikke no piff piff lyder fom man ser i amerikanske serier som 24 eller andre subpar action serier. her er lyden høy og bråkete den overdøver alt annet, tenk dere skyte lydene i heat. serien er gråv voldlig og blodig. ikke noen flashy effekter men den får jobben gjort, episodene er også mye lengre enn vanlige 42min. etter hoved delen er over så er det mange minutter til for å viste the aftermath. 73min var første episode.

 

Gleder meg til å se resten av sesong 1, men har lest at den taper seg en del i sesong 2, og hopper helt av i sesong 3 der den blir john woo aktig serie

Endret av gunfreak19
Lenke til kommentar

The Birth of a Nation

 

En over tre timer lang stumfilm fra 1915 som hyller Ku Klux Klan kan høres ut som det komplette mareritt (veldandert med ekstremt vonde dragvollauditoriumsstoler), men denne filmen er faktisk vanvittig morsom og actionfylt. Nå snakker jeg ikke om den sedvanlige treige starten filmer f. Gu. så å si alltid har, for den delen krøker størsteparten av filmen, dessverre. I etterpåklokskapens ånd kunne de mer enn gjerne ha kuttet ned filmen til halvparten av sin lengde og likevel vært en god opplevelse. Sikkert lett for meg å si 90 år seinere.

 

Filmen handler om at når negerne (eller afroamerikanerne, jeg har vokst opp med uttrykket "neger" uten at det hadde negative konnotasjoner, derfor bruker jeg det fremdeles) blir frigjort under den amerikanske borgerkrigen av onde og grådige liberalister og menneskerettighetsforkjempere, blir de fullstendig dyriske og onde av seg (de aller fleste, i alle fall). De hvite i sør blir redusert til en underklasse og blir holdt fra å stemme av de slemme afroamerikanerne. En av hovedrollene får nok og grunnlegger Ku Klux Klan, de hvite spøkelsene som rir rundt og lynsjer folk uten lov og dom, samt kjemper for "sin ariske føderett" (LOL). Den uunngåelige konfrontasjonen er i emming, aj aj aj, for en fantastisk sluttdel.

 

Noe av det mest latterlige er at hvite skuespillere med skokrem i ansiktet blir brukt i scener der det er hvite kvinner med, men det som er enda mer forunderlig er at det stiller opp hundrevis av afroamerikanere i denne filmen også. Lurer på om KKK-sympatisører tvang dem til å gjøre det. En annen merkelig ting i filmen er den hyppe bruken av konstant "iris-funksjon", dvs har store deler av bildet svart, med en sirkel e.l. som holder det resterende området av filmen synlig (muligens for å understreke "SE HER!").

 

Skuespillet er litt teatralsk, med veiving, dåning og det som verre er, men Griffith har faktisk tonet dette ned i forhold til tidligere filmers teatermani. Mise-en-scène er faktisk veldig, veldig bra. Alt ser bra og realistisk ut, inkludert slagscenene. Cinematografi og klipping i denne filmen var revolusjonerende på den tiden, med opptil flere utsnitt pr scene mm. Dette liker vi (selv om kontinuiteten ikke alltid er edru). Dramaturgien er mer eller mindre slik som vi alltid har kjent den siden, med unntak av at filmen er totalt blottet for anslag (eller, hvis vi kan kalle forvirrende start og innledning et anslag, så har vel filmen lyktes).

 

Budskapet i filmen er skandaløst, men det er morsomt å se noen "politisk ukorrekte" filmer innimellom. Tema og budskap: Negere er greie så lenge de er slaver, for helvete!

 

Nå har jeg skrevet lenger enn nok. Denne filmen anbefales til alle.

 

6 (6/6, ja)

Lenke til kommentar
Ultimate Force Episode 1

 

 

Det første som slo meg var lyden, noen sekunder ut i episoden barker det løs med smell og skudd, og her var det bra ikke no piff piff lyder fom man ser i amerikanske serier som 24 eller andre subpar action serier. her er lyden høy og bråkete den overdøver alt annet, tenk dere skyte lydene i heat. serien er gråv voldlig og blodig. ikke noen flashy effekter men den får jobben gjort, episodene er også mye lengre enn vanlige 42min.  etter hoved delen er over så er det mange minutter til for å viste the aftermath. 73min var første episode.

 

Gleder meg til å se resten av sesong 1, men har lest at den taper seg en del i sesong 2, og hopper helt av i sesong 3 der den blir john woo aktig serie

6896623[/snapback]

 

Du kunne ikke tenke deg å skrive hva serien faktisk handler om?

Kjempefint at lyden er bra, men det hadde vært fint å vite hva som laget disse lydene også.

Lenke til kommentar
LarsP, prøv denne i stedet:

 

Hercules in New York

 

Inneholder bl.a. en legendarisk slosscene mellom Arnold og en bjørn (mann i bjørnedrakt som delvis faller av).

6920692[/snapback]

Har sett den 5-6 ganger. Jeg har sett samtlige Hercules-filmer som har kommet ut på DVD, det var inntil i går bare 1983-versjonen av Hercules jeg ikke hadde sett.

 

Det er en fin bjørneslåssescene i denne filmen og. Den består av en finurlig kryssklipping mellom Lou vs mann i bjørnedrak og stockfootage fra diverse naturdokumentarer. Det hele ender med at Lou kaster bjørnen opp i verdensrommet, hvor bjørnen deretter morfer over til å bli stjernetegnet "Store Bjørn". :D

 

Det beste med denne versjonen av Hercules er derimot alle frihetene manusforfatterne har tatt seg. Olympos ligger på månen, Kong Minos bor på Atlantis (som ligger et eller annet sted i skjærsilden) osv osv.

 

Tar du alt dette og slenger på diverse fargefilter, dubber Lou med en sofistikert stemme, bytter ut alle normale lyder med "BIOUP-BIOUP" og introduserer Mechagodzilla i annenhver scene så har du filmen i et nøtteskall.

 

Når jeg tenker meg litt om så anbefales den på det aller sterkeste.

Lenke til kommentar
Ultimate Force Episode 1

 

 

Det første som slo meg var lyden, noen sekunder ut i episoden barker det løs med smell og skudd, og her var det bra ikke no piff piff lyder fom man ser i amerikanske serier som 24 eller andre subpar action serier. her er lyden høy og bråkete den overdøver alt annet, tenk dere skyte lydene i heat. serien er gråv voldlig og blodig. ikke noen flashy effekter men den får jobben gjort, episodene er også mye lengre enn vanlige 42min.  etter hoved delen er over så er det mange minutter til for å viste the aftermath. 73min var første episode.

 

Gleder meg til å se resten av sesong 1, men har lest at den taper seg en del i sesong 2, og hopper helt av i sesong 3 der den blir john woo aktig serie

6896623[/snapback]

 

Du kunne ikke tenke deg å skrive hva serien faktisk handler om?

Kjempefint at lyden er bra, men det hadde vært fint å vite hva som laget disse lydene også.

6920707[/snapback]

 

Den handler om en Gruppe Britiske SAS Soldater,.

og jeg skriver skudd da er det vanlig å anta at det er skytevåpen man snakker om.

Lenke til kommentar

Reservoir Dogs

 

post-73595-1159002525_thumb.jpg

 

Dette var moro! Quentin Tarantino overbeviser i sin andre film. Reservoir Dogs er fullt på høyde, om ikke bedre enn både Kill Bill, Pulp Fiction og Sin City (nå var det rikitg nok Frank Miller og Robert Rodriguez som hadde denne, men Tarantino var med i crewet), og er gjennomført i ekte Tarantino-stil.

 

Filmen handler om en gjeng på fem som skulle gjøre et ran. Noe gikk galt, og de kommer frem til at én av sine egne tystet til politiet om ranet. Det de ikke vet, er hvem i gruppa det var.

 

Liker du de overnevnte filmene, liker du garantert denne.

9/10.

Endret av L@sse
Lenke til kommentar
Den handler om en Gruppe Britiske SAS Soldater,.

og jeg skriver skudd da er det vanlig å anta at det er skytevåpen man snakker om.

6920836[/snapback]

 

Selvfølgelig er det skytevåpen...

Jeg formulerte meg vel litt dumt. Jeg tenkte mer på hva handlingen i serien var, altså "hva laget disse lydene". Skjønner?

6920996[/snapback]

 

handligen er dette:

 

2 nye soldater blir med i SAS, du ser hvordan det er og litt av trengiga dems, samtidig blir en bank ranet, og det ender med at SAS folka må inn i banken.

og da blir det mye smell fra MP5r og flashbangs.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...