Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

en annen ting jeg liker med platoon som ingen andre filmer har(som jeg vet om) de lot skuespillerne lade og skyte våpene i sitt tempo, de var lassa opp med magasiner(10-20) med blanks, så de kunne skyte så mye de ville mens camra gikk, dette er uvanlig i filmer, da de er redde for at ting går galt.

 

vanligvis har magasinene akurrat så mange skudd som trengs for senen og ikke mer, dette fører til at man ofte ser sluttstykke stopper når de skyter selv om de har i teorien full magasin og bare skutt 2 skudd.

Endret av gunfreak19
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

The Wild:

 

Filmer handler om løven som skal finne igjen sønnen sin som forsvinner til Afrika. Historien er noe lik Madegaskar en heller middels film, denne der i mot er konge, den har mye av det som Madegaskar mangler i mine øyne, mye humor og det er det nok av her. Alt fra det små-kåte ekornet som er forelsket i en sjiraff til slangen som ikke er helt riktig naglet for å si det pent, men det beste av alle er den Engelske koalaen som tror koalar er tøffere en toget og svær i kjeften. Holdt på å flire meg i hjel i noen av scenene :)

 

7/10

Lenke til kommentar

An Inconvenient Truth (2006)

 

Regissert av: David Guggenheim

 

Filmen handler om Al Gore sin kamp for å få ledere rundt om i verden til å anerkjenne at global oppvarming faktisk er et problem. Filmen er sammenklippet ifra en rekke av Gores forelesninger, som han har holdt verden rundt, og resultatet er denne filmen. Gore er, som vanlig, meget karismatisk og talefør. Han har en "fin" stemme også, og han er meget overbevisende.

 

Han har også flettet inn litt humor, og han har styrt unna det med å blande inn politikken for mye her. Det meste av selve informasjonen har man hørt før, men han presenterer det på en slik overbevisende måte at du virkelig tror på det.

Eneste å klage på, er sideblikket til bakgrunnen hans og hvordan han levde da han var ung og så videre.

 

Filmen anbefales sterkt, det er en film som burde kunne intressere de fleste.

 

9/10 :thumbup:

Endret av Xtra
Lenke til kommentar

Black Hawk Down

 

har ikke sett denne på 5-6 måneder, vanligvis ser jeg den 1 gang i måneden.

 

Historien tar for seg operation Irene, der 18 amerikanske soldater døde(filmen sier 19, men den site døde en dag senere i en motar engrep på basen) og alt fra 300 til over 1000 Somailiere døde.

 

Filmen begynner med en kort inføring i hva som har skjedd i landet før denne dagen begynner. og at oppdraget til soldatene var å fange Adid en "warlord" som er stygg og selm, den viser da en litt nedtona verson av hvordan de fanget en av hans medhjelpere. den viser så selve operation Irene og de som skjedde der, du får med deg så godt som alle de amerikanske dødsfallene.

 

Musikken(både pop musikken som er brukt og selve scoret) passer veldig bra i å sette steming.

 

Sammenlignet med andre krigsfilmer er denne overaskene korrekt, ja den forandrer noen personer her og der, og noen sener gir litt vel mye dramatisk effekt. men det viktigste er helheten, denne filmen er den definitive filmen om moderne urban krigføring.

 

anbefaler også at de som har DvD'n ser og hører på komentator sporene til de ekte veteranene fra slaget, de forteller om de feilene filmen gjør så du får den hele sanhet fra dems synspungt.

 

av de feilene de gjør er blant annet at en soldat bruker solbriller som ikke kom før i 00, og noen bruker litt mer moderne utsyr en det som ble brukt.

men våpene er velig grundig gjort, de bruker FN minimi i stede for M249(da det ble noe kluss med de amerikansk produserte våpene og usa kjøpe direkte fra FN for å fylle kvoter, så langt ut i 90tallet brukte dem FN porduserte minimi'r.

 

en annet ting som er en av de større tingene som blir forandret er at det første helikopter kraset skjedde egentlig i en trangt smug og ikke på en open plass som i filmen.

 

som sagt en av de beste krigsfilmene der ute,

 

9.5/10

 

edit, det er en ting jeg syns de kunne ha tatt med, en Malaysisk soldat ble drep når de reddet amerikanerne, det er en de ting jeg syns manglet at de ikke nevnte det

Endret av gunfreak19
Lenke til kommentar

The Time Machine

 

Noe av det jeg liker å se i science-fiction-sjangeren er lek med alternative fremtider, således høres beskrivelsen til filmen passende ut. I denne filmen var det imidlertid stort sett bare en klissete kjærlighetshistorie, som via en tidsmaskin som plutselig bare poppet inn i bildet, ledet til en actionfilm med enda en klissete kjærlighetshistorie. Meget lite engasjerende film, tror jeg tok 4 pauser totalt bare for å klare å komme meg igjennom.

 

Synes generelt det er veldig vanskelig å finne gode filmer i sci-fi-sjangeren, er redd for at jeg allerede har sett det meste. Alt for mange er enten nerdete CGI-action-orgier uten noe plot, eller et romantisk drama pakket inn i annerledes setting.

 

2/10

Lenke til kommentar

Volver

 

post-73595-1158247035_thumb.jpg

 

Jeg tror ikke jeg skal forklare noe spesifikt hva filmen handler om, i fare for å røpe noe (selv om man kan tenke seg til mye ved hjelp av tittelen, som betyr "Å vende tilbake"). Hovedgreia i filmen er interne familieproblemer, fattigdom og det som hører til.

 

Filmen er regissert av en av Spanias største regissører, Pedro Almodóvar, og har med en av Spanias sprekeste 32-åringer, nemlig Penélope Cruz, på rollelisten. Dette preger filmen positivt. Mange interessante kameravinkler, dialoger, bildeutsnitt osv. Mener å huske at Hr. Jenssen spurte om denne filmen egnet seg til skolefilm, og det gjør den definitivt. Mye å diskutere rundt i denne filmen.

 

Jeg likte det jeg så:

8/10.

Lenke til kommentar

Jeg så Sønner på førpremieren i Kristiansand.

 

La meg si det med en gang - den bør dere se!

 

Er nesten ikke til å tro at det stort sett er unge debutanter bak (og foran) denne filmen, for det er en moden fortelling om ett alvorlig tema (Pedofili) - som jeg synes er gjennomført i filmen.

 

Filmen formidler historien, følelsene og stemning på en god måte. Sønner handler mye om det mellommenneskelige og man kjenner igjen situasjoner og reaksjoner, den inneholder også en del humor og det er bra. Det gjør at filmen ikke blir helsvart og trist, for det er ikke til å legge skjul på at dette er ett trist og vondt tema.

 

En virkelig bra norsk film !!

Lenke til kommentar
*Masse snakk om Sønner*

En virkelig bra norsk film !!

6866843[/snapback]

 

Bah, en av de filmene ja.

 

BTW, i engelsk-klassen så vi for noen dager siden...

 

Pride & Prejudice (2005)

 

Filmen er basert på Jane Austen's roman fra 1813 - en roman som regnes som en av de aller første romantiske romanene (altså som går under romantikken - no shit) som ble skrevet.

 

Jeg har ikke lest denne romanen, så jeg er ikke sikker på hvorvidt filmen er trofast i forhold til boka, men jeg har hørt at den skal være det. Uansett kan jeg ikke være kritisk til noe slik, og må vurdere kun filmen som en enkeltstående dingsebums.

 

Filmen har et veldig klassisk oppsett og er ellers veldig "vanlig" når det gjelder det meste. Lite nytt. Likevel, det var noe som fanget meg mer enn andre slike filmer. Til vanlig er jeg mildt sagt ingen fan av slike filmer, og finner dem langdryge, uinspirerende og kjedelige.

Likevel, det var noe med denne filmen som gjorde at jeg likte den veldig godt. Jeg tviler på at jeg noen gang vil se den utenom skolen (med mindre dama vil se den), da den, som sagt, ikke er min type film, men jeg må bare gjenta at den likevel var knallbra. Spesielt karakterene var veldig interessante. Du har faren og moren til Elizabeth (Keira Knightley), som er stikk motsatt av hverandre (faren er rolig og fredfull mens moren er kanskje litt vel overivrig), du har de to lillesøstrene hennes, som er litt vel ivrige på å få tak i noen av det motsatte kjønnet, du har den ekstremt kalde og sære Mr. Collins, og den enda verre Mrs Catherine De Bourge.

 

Jeg vet ikke hvorfor, men jeg anbefaler den på det sterkeste, spesielt til de som har lyst på et romantisk komedie-drama.

 

Til tross for at denne filmen er langt ifra min type film, gir jeg den...

 

8/10

Lenke til kommentar

Nacho Libre

 

Morsom film med Jack Black i hovedrollen. Jack spiller Nacho, som er en klosterkokk som ønsker å bli proffesjonell wrestler. Filmen er morsom og etter filmen var ferdig satt jeg igjen med en god følelse. Det skjer egentlig ikke så veldig mye. Filmen er kanskje litt sær, men jeg likte humoren godt. Jeg er for øvrig uenig med en uttalelse fra en eller annen filmfyr som lyder noe sånt som : "Skal du bare se en film med en mann med rød underbokse i år, se superman returns, skal du se to se Nacho Libre." Jeg synes Nacho er en bedre film, mye grunnet at superman skuffet voldsomt.

 

7/10

Endret av geir_er_1337
Lenke til kommentar

Man on Fire

 

En meget god film dette her, med Denzel Washington i hovedrollen. Filmen handler om en avdanket alkohollikende soldat, som tar på seg oppgaven som livvakt for en rik familie.

 

Dette går imidlertid ikke helt etter planen. Filmen tar i bruk mange spennende metoder angående filming og bruk av musikk. Hans personlige vendetta, der vi får møte en brutal og skremmende effektiv type er godt regissert

 

Anbefales!

Terningkast 5.

Endret av quakie
Lenke til kommentar

Gymnaslærer Pedersen

 

Filmen gir oss et innblikk i hvordan tiden med AKP-ml var. Filmen er morsom, ironisk, har bøttevis med sjarm, og den er informativ. Kristoffer Joner spiller meget bra i denne filmen også. Jeg tror ikke denne fyren kan gjøre en dårlig jobb noensinne.

I filmen dukker også Jon Øigarden opp, og jeg kjente han faktisk ikke igjen før ca halvveis ute i filmen. Fyren ser ut som en ladd.

Ane Dahl Torp gjør også en bra rolle som jenta fra vestkanten som vil være arbeiderklassejente.

 

Filmen kunne kanskje ha vært litt kortere, da jeg kjedet meg et par ganger under filmen. Det kan hende jeg bare manglet filmhumøret.

 

Et stort pluss med denne filmen: Kommunisme!

 

 

Terninkast 5

Lenke til kommentar

Derailed

 

Thriller fra i fjor med Jennifer Aniston og Clive Oven i hovedrollene. Jeg hadde lyst til å se denne på kino da den kom ut, men omtalene av filmen var ikke noe å skrive hjem om. Etter å ha sett filmen kan jeg ikke skjønne og forstå hvordan noen kan gi den så dårlig kritikk. Jeg syntes filmen var dødsbra, og en av de beste filmene jeg har sett på lenge. Du får se en Jennifer Aniston du absolutt ikke er vant til å se, og Clive Owen storspiller. Xzibit har også en rolle i filmen. Du skylder deg selv å se denne filmen! Klimakset ga meg gåsehud...

 

9/10.

Endret av Sidious
Lenke til kommentar

Ghostbusters

 

Det første som skal sies om denne filmen, er at den er verdt å se på bare for å høre Ghostbusters sangen. Who ya gonna call? GHOSTBUSTERS! :wee:

Dette er en herlig komedie som passer for folk i alle aldersgrupper, noe mer skal jeg egentlig ikke si om denne filmen. Nesten alle har sitt personlige forhold til denne filmen, et forhold som for noen er relgiøst og skal ikke kritiseres. :p

 

8/10

Lenke til kommentar

The Sentinel

 

Med så gode skuespillere som Eva Longoria, Michael Douglas, Kiefer Sutherland og Kim Basinger i hovodrollen er filmen dømt til å bli bra. Jeg hadde store forventinger til denne filmen. Sutherland og Longoria som partnere, Basinger og Douglas som elskere. Handlingen som sto til at det var ein muldvarp i det hvite hus. En David Breckinridge ( Kiefer Sutherland) som bare følger bevisene er satt på saken med partneren Jill. De lander på Peter Garrison ( Douglas ) som har jobbet i det hvite hus i førti år og som står opp kl 4 hver dag. Men Garrison er blitt lurt. Men av hvem?, nå begynner kappløppet.

 

Jeg personlig likte filmen. Den var ikke super, den var ikke dårlig

 

7/10

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...