Gå til innhold

BenQ 24" LED V2410 Eco


Blank_File

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg må leke litt mer med brightness og contrast, er ikke helt fornøyd med sortnivået mitt. Om jeg stiller brightness så langt ned at sortnivåkalibreringsbildene(!) ser bra ut føler jeg at bildet blir litt vel matt. Med brightness på 75% sliter det dog litt på øynene, spesielt hvis rommet ikke er godt opplyst.

 

Kan også nevne at jeg har Digital Vibrance satt til rundt 72 i Nvidia Control Panel, for å få sterkere og klarere farger.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

1 Åpne ATI Catalyst kontrollpanel

 

2. Velg fra menyen Graphics - Desktop and Displays

 

3. Velg skjermen din under der på den linja under, høyreklikk og velg configure.

 

4.Velg fanen Scaling Options og sett scaling til 0.

 

Det blir slik fordi underscaling er på som default (iallefall via HDMI)

 

Du aner vel tilfeldigvis ikke hva som går feil når jeg skal velge configure, og bildet går tilbake til start? Jeg skjønner virkelig ikke noe av dette...?

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Kanskje unødvendig å nevne, men here goes:

 

Kjører du begge skjermene på samme type port og kabel, og har du sjekket at skjermenes innstillinger er like? Eventuelt kan du prøve å resette innstillingene på begge skjermene og se om det har noen effekt.

 

Har du prøvd å bytte port på skjermkortet og bytte kabel for å se om problemet er i skjermen, kabelen, eller skjermkort/software?

 

Har du sjekket innstillingene i skjermkortdriveren? Nvidia (og muligens ATI) har en innstilling

som heter "Digital Vibrance", som påvirker fargestyrken på skjermen. Denne stilles på en skjerm om gangen, så muligens er det problemet.

Lenke til kommentar

Jeg har prøvd alt du nevner. Byttet om på kablene og byttet mellom HDMI og VGA.

Jeg har satt begge skjermene til fabrikkinst. og jeg har prøvd å manuelt få bildene til å se like ut. Uansett hvordan ting kobles opp, er altid bildet på den ene skjermen "dårligere" enn på den andre. :hrm:

Lenke til kommentar

PC Wizard oppgir følgende informasjon om min skjerm:

 

Manufacturer : BenQ

Product ID : BNQ7D02

Model : BenQ V2400Eco

Serial Number : NA904***SL0

Manufacture : Week 42 of 2009

 

På andre skjermer jeg har hatt har Product ID identifisert hvilket panel skjermen har, og det har gjennom dette nummeret vært mulig å finne ut mer informasjon om det. Dessverre finner jeg ikke noen informasjon om nummeret over, og jeg kan heller ikke garantere at det i alle tilfeller faktisk har noe med panelet å gjøre. Uansett, det kan jo være verdt et forsøk å sjekke om Product ID er den samme på begge skjermene dine, og om det er veldig stor forskjell på Manufacturing Date.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

bumptibump.

 

Noen som har noen gode tips til instillinger, sliter med å finne det perfekte oppsettet :(

Jeg har ikke funnet de perfekte innstillingene ennå, men for øyeblikket bruker jeg følgende:

 

Brightness: 75

Contrast: 50

Sharpness: 5

Gamma: 2.2

Picture Mode: sRGB

HDMI RGB PC Range: RGB( 0~255)

 

Si gjerne i fra om hva du synes hvis du prøver dem.

 

Bruket disse instillingene jeg også, men kjenner det ikke er så godt for øynene. Tror kanskje det er noen andre instillinger som gjør det?

 

Noen forslag? Har ATI kort btw.

Lenke til kommentar

Jeg har ikke funnet de perfekte innstillingene ennå, men for øyeblikket bruker jeg følgende:

Brightness: 75

Contrast: 50

Sharpness: 5

Gamma: 2.2

Picture Mode: sRGB

HDMI RGB PC Range: RGB( 0~255)

Jeg har 21.5" utgaven av denne skjermen og det som irriterer meg at jeg må skru sharpness opp til max nivå (5) for å få grei skarphet på skrift, ved default verdi 3 er teksten på skjermen veldig tåkete, ved skarphet 4 er den heller ikke god. Er det "produksjonsfeil" fra Benq sin side at man må skru sharpness på max for ikke å se tåke?

 

Ellers kan jeg si at 21.5" utgaven og oppløsningen passer godt sammen, minuset bortsett fra skarpheten er mangel på høydejustering, tilsynelatende totalt ubrukelige profiler bortsett fra Standard og Eco (sRGB gir ingen mulighet for å justere skarpheten og da er skjermen ubrukelig med nivå 3). Vet ikke helt om jeg skal være fornøyd med dette kjøpet.

Endret av mandela
Lenke til kommentar

mandela: Jeg bruker også skarphetsnivå 5 (ved sRGB settes sharpness automatisk til nivå 5), men jeg synes ikke det er spesielt uskarpt på Eco 2410 ved skarphetsnivå 3. Muligens er det skjermen din, eller rett og slett modellen, som er dårlig. Bruker du VGA- eller DVI/HDMI-tilkobling?

 

leifeinar: Eco 2410 støtter lyd over HDMI ja, men den har kun en minijack-utgang og ikke innebygde høyttalere (med mindre de har gjemt dem meget godt).

 

EDIT: Skrivefeil (tilbobling haha)

Endret av Te'om
Lenke til kommentar

Jeg vil tro at VGA-tilkoblingen gjør bildet mindre skarpt enn DVI/HDMI ville gjort, men det burde ikke være så mye at det oppleves tåkete. Uansett, har du mulighet kan du jo teste skjermen på en annen type kabel. I tillegg kan kvaliteten på kabelen også ha noe å si, men hvis du bruker den som fulgte med skjermen tviler jeg på at dette har noe å si her. Jeg bruker min Eco 2410 som ekstern monitor for min bærbare med HDMI-ut på 9800M GT skjermkortet, og bildet er meget skarpt og godt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...