Gå til innhold

Pentax diskusjonstråd: Tråden for digitale Pentaxianere.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg prøvde å prakke Sigma'en på Anew :!:

 

Det er opp og ned med meg og Sigma'en.

Jeg beholder den og har bestilt Sigma 70-200/2.8 HSM I til kun 4200kr. fra Fotovideo.

 

Skal ha følgende:

 

K20D + DA 17-70mm f/4 og DA* 50-135mm f/2.8

 

SD-14 + 17-70mm f/2.8-4.5 og 70-200mm f/2.8

 

 

Fikk Cactus KF36 blitsen idag, den er svær! Mye større enn AF-540FGZ.

Lenke til kommentar

North.

Kameravalg er selvfølgelig dine valg. Så du bestemmer selv.

 

Men det at du stadig lufter ting her, tar jeg som et tegn på at du gjerne vil ha innspill. Derfor:

 

Du forteller at du har drevet på med DSRL i omtrent et år. Det betyr at du fortsatt er inne i den første innlæringsfasen. Bildene dine viser at du har kommet et godt stykke på vei, men du er fortsatt inne i den fasen hvor du lærer mest effektivt.

Jeg tror du gjør ting unødig vanskelig for deg selv ved å kjøre to systemer. Det gir deg for mange variabler å forholde deg til, i forhold til å gjøre innlæring så effektiv som mulig. Når man lærer noe, er det oftest klokt å forenkle mest mulig. Ikke gi seg selv så mange variabler å forholde seg til at læringseffekten går ned.

 

Ved å kjøre to systemer gjør du altså ting unødig vanskelig for deg selv. Det samme gjelder objektiver. Du har trolig wheela og deala så mye objektiv at du ikke har rukket å gjøre deg virkelig kjent med det du har handla.

 

Mitt råd er altså. Bestem deg. Kvitt deg med ett av systemene. Og stå så for det valget du har gjort. Lær deg å jobbe innefor de grensene det systemet (og de objektivene) du har valgt gir. Når du så kjenner utstyret sine grenser fullt ut. Da er tida moden for å eventuelt vurdere på nytt.

 

Hvilket system du bør velge, det vil jeg ikke legge meg bort i. Det du viser av bilder, tyder vel på at du kan være like tjent med begge systemene.

 

Alt dette er sagt med det utgangspunkt for øyet; at jeg antar at du ønsker å fotografere, og bli en så dyktig fotograf som mulig, ikke drive utstyrsonani. (Jeg opplever det altså som om du er en vinglepetter, ikke en gadgetfetishist :) )

Endret av fototim
Lenke til kommentar

En kompis kaller meg "hobby-hore". Dette er ikke det værste jeg har gjort/gjør. Hadde en akvarie periode, brukte over 50K på 6mnd. på fisker, akvarier, utstyr etc. Hadde ei leilgihet på 31kvm og 1300 liter sperret bak tynt glass. Strømregningen fordoblet seg :!:

 

Noe må man bruke penger på når man ikke drekker de bort ;)

 

Alt dette er sagt med det utgangspunkt for øyet; at jeg antar at du ønsker å fotografere, og bli en så dyktig fotograf som mulig, ikke drive utstyrsonani.

 

Kunne ikke være mer enig. Man må komme seg ut mer, sitte mindre her å snakke om glass og gadget'er.

Har brukt penger på noe positivt, det kommer 4stk. foto/studio/lyskontroll bøker i postkassa snart. Can't wait!

Lenke til kommentar

En liten forsmak på hva vi kan forvente oss fra K-7. Alle disse bildene bør tas med ei stor klype salt siden det ikke er endelig firmware. Råfilene er og lagt ut, men det er vanskelig å finne konverter som åpner dem.

 

Men 3200 ISO bildet syns jeg ser riktig lovende ut. Omtrent det jeg ville forvente fra K20D på 1600 ISO under tilsvarende forhold.

 

EDIT :)http://www.photographyblog.com/articles/pe...otos_and_video/

Endret av fototim
Lenke til kommentar
Pentax 40mm f/2.8 pancake helmanuell - solgt

Av ren nysgjerrighet: Hvor mye fikk du for den? Jeg har en sånn selv men vurderer ikke å selge den. (Det kan jo selvsagt revurderes dersom en tulling skulle finne på å by en helt urealistisk sum for den :p )

 

Men 3200 ISO bildet syns jeg ser riktig lovende ut. Omtrent det jeg ville forvente fra K20D på 1600 ISO under tilsvarende forhold.

Jeg er ikke så imponert. Det virker som ISO-støyen er veldig systematisk gruppert. Det tror jeg kan være vanskelig å forbedre ved å redusere oppløsninga. Jeg regner med den endelige firmwaren gjør en langt bedre jobb.

 

Ellers er jeg skuffet over at de valgte PEF som råformat. Det hadde gjort ting mye enklere for oss dersom de brukte DNG.

Lenke til kommentar
Det ser bra ut. Du kommer vell til å kjøpe en K-7 og ha K20D som back-up/all-værs kamera? Utstyrs-onanist :p
Neppe før utpå våren en gang.

 

Med forbehold. Selv om K-7 har mange fristende finesser, så er det billedkvaliteten som avgjør, og jeg føler ikke at jeg har sett nok for å virkelig gjøre meg opp en mening. Jeg er optimist, men, the proof is in the puddin.

 

Raskere/bedre AF og høyere seriebildehastighet er ikke nok alene, jeg må overbevises om at et nytt hus vil ha virkelig betydning for den typen fotografering jeg driver med, før jeg eventuelt bestemmer meg for et kjøp.

 

Derfor driver jeg å prøver å friste flest mulig utpå, sånn at de kan teste for meg ;)

 

Men blir det kjøp, så kommer jeg definitivt til å beholde K20D som backup. Er fortsatt glad i DSen min, men den har for store mangler til å være fullverdig som backup. Den gir for lite muligheter for beskjæring, noe som er viktig for meg.

 

Forøvrig så driver jeg å reduserer utstyrparken min. Har et langt rør på tur inn, og et på tur ut. Ett til må også gå :)

Spørsmålet er hvilket. Mest trolig gamle StoreK.

Endret av fototim
Lenke til kommentar

Har tenkt å oppgradere til K20D. Er på lavt budsjett og har derfor ventet. 6000 er jo en kjekk pris, men jeg hadde ikke tenkt å kjøpe akkurat nå. Men hvis det er sånn at K20D går ut, så er det jo mulig en bør slå til før den forsvinner ut. Noen som har noen tanker om hvor lenge vi ser K20D (og til denne prisen)? K-7 vil være for dyr for meg ganske så lenge.

Lenke til kommentar
Har gått gjennom hva jeg har og har hatt på de 12-13mnd. jeg har eid dSRL. Det er skrekkelig å se den lista :omg:

<snip> ... masse solgt pentax stæsj ... </snip>

Ville egentlig bare benytte anledningen til å takke ettersom en del av dette har endt opp både hos meg og hos en kamerat og er i god bruk den dag i dag :)

Endret av PiratStian
Lenke til kommentar
Når man lærer noe, er det oftest klokt å forenkle mest mulig. Ikke gi seg selv så mange variabler å forholde seg til at læringseffekten går ned.

Dette er utrolig viktig. Tror det er lite som er så effektivt som å gå ut med ett kamera og ett objektiv (gjerne fast) for å lære å ta bilder, kanskje også for å ta gode bilder. Det er ingen utstyrsdebatt som kan avlede oppmerksomheten og lite dill å konsentrere seg om.

Lenke til kommentar
Har gått gjennom hva jeg har og har hatt på de 12-13mnd. jeg har eid dSRL. Det er skrekkelig å se den lista :omg:

<snip> ... masse solgt pentax stæsj ... </snip>

Ville egentlig bare benytte anledningen til å takke ettersom en del av dette har endt opp både hos meg og hos en kamerat og er i god bruk den dag i dag :)

 

Dere begge har vell handlet 2 ganger fra meg ;)

 

Sånn er når man vil ha alt samtidig og pengene ikke rekker, da må man selge for å finansiere nye ting og tang. Morsomt å prøve ut forskjellige ting.

Lenke til kommentar

Sånn apropos ingenting.

 

Det har vært en del spekulasjoner rundt navnet K-7. Hvorfor 7? En del insidere hevder at det er fordi tallet sju er et lykketall i Japan. Mye mulig det. Japnere er etter som jeg har forstått glad i lykketall og slikt. Så det kan kanskje føre til økt oppmerksomhet og slag i hjemlandet.

Men her en dag gikk den opplagte tilleggsforklaringen opp for meg. Det tilsynelatende ingen har tenkt på. Nemlig at den oppgraderte lysmåleren måler 77 soner, og at antallet pakninger er økt til 77.

 

Når det kobles til at 7 er lykketall. Da blir det ganske logisk for meg.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...