Gå til innhold

Den Store Aksjetråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

jeg har sett på historiske data over Oslo Børs, sist det var bra i shipping på Oslo Børs var i 1915-1918, og 1970-1974 , shipping og Oslo Børs falt helt til 1978.

 

Fra 1918-1932 gikk Oslo Børs fra 362 til 71.

 

Boblen i 1920-1929 skjedde ikke på Oslo Børs.

 

shipping gikk fra 470 i august 1918 til 94 i 1922, 110 i 1929 og 46 i 1932.

 

Fra 166, juni i 1970, til 426 i 1973. Til 70 i juli 1978

 

Shipping var også bra i 1988-1990, fra 93 i 1983, til 937 i 1990.

 

Alt tyder på at hovedindeksen ble en boble fra 1983, 315 og oppturen begynte, nå er indeksen ca. 3500

Endret av festen
Lenke til kommentar

Ikke kjøp deg så stor risiko Joakim. Sats på noe mer stødig.

 

Over på noe annet:

Lurer på om jeg skal kjøpe meg inn i euro eller usd når den norske kronen får styrket seg og heller bruke det som trading valuta mot annen valuta. Men da trenger jeg å vite hvilken kurs som er gunstig.

 

Så er det noen som vet om noen bra nettsider med charts som viser utviklingen til nok/usd/euro?

Endret av Flexo
Lenke til kommentar

Der lempa jeg ut alt jeg hadde i USA, bare en et par norske selskaper igjen, Mulig dette virkelig var bunnen, men jeg stoler ikke på det. Det var sikkert dumt, men.

 

http://3.bp.blogspot.com/_nSTO-vZpSgc/SSRh...-2008-11-19.png

 

Denne grafen, antyder at det burde komme en ekspansjon snart. Problemet er at de korte rentene som forbrukere skal

låne til, har for stort avik i forhold til de korte rentene i grafen.

Endret av festen
Lenke til kommentar
Ser ut til at det er bare å glemme den dobbeltbunnen. OSE under 200 og DOW under 8000. Kommer nok til å holde meg unna en stund nå for å se hvor veien går videre. Er fremdeles litt irritert over tapet de siste dagene, men akkurat nå er jeg glad for at jeg gikk ut på stop loss.

 

bunnen kan ikke være langt unna. Jeg er litt irritert for at jeg solgte, men jeg hadde økt risikoen litt mer enn det jeg var komfortabel med.

 

Det jeg har som et slags scenario, er at deflasjon som markedet forventer nå, er en slags drøm, og at det kommer både smell og brak i dollaren, når inflasjonen øker voldsomt igjen. Mens aksjer som yara, potash, mosaic, frontline tar av igjen.

Endret av festen
Lenke til kommentar
dji har vel en grei støtte på rundt 7500-7600.. om ikke går lengre enn 10 år tilbake

 

Oslo børs er nå dobbelt så dyr som i 2003, men det er det meste ellers i verden også. Derfor er det ikke dyrt med 200.

 

En annen ting er at Warren Buffet nærmest har satset akkurat slik Peter Schiff har gjort. Bortsett fra at Buffet har gjort det gjennom å satse på at indekser, slik som OBX utenfor USA skal gå oppover via derivatkontrakter. Det er derfor risikoen for at berkshire skal gå konkurs har økt, fordi markedet er redd buffet skal tape stort på disse kontraktene, han har enorme urealiserte tap (det er som er en måte å shorte dollaren, det er bare enda mer aggressivt at han har satset på indekser som vil bli investeringsobjekter igjen når dollaren faller, det sier veldig mye om hvor sikker Buffet er på at trenden som har vært fortsetter, når han satser så hardt på produkter han mener er masseødeleggelsesvåpen).

Endret av festen
Lenke til kommentar
men har ikke de børsnoterte selskapene større omsetning i 08 enn i 03?

 

Jeg har noe russisk radio jeg hører på. Jeg tror faktisk bullmarkedet i Russland er helt intakt. Det høres slik ut på den sosiale stemningen. Det er noe helt annet enn å høre på amerikanere. De har en baby boom og ikke masse gamle baby boomere som må forsørges i Russland, det er nok ikke slutten for dem enda. De bruker valutareserver i stor stil for å unngå devaluering, det går bra for dem hvis det snur snart.

 

Det jeg ser på er hvor stor økningen i pengemengden har vært, K3 i Norge, og M3 i USA, ut fra disse tallene, er ikke 200 dyrt. Det er nesten så mye verdien på papirpenger har blitt utvannet.

 

http://www.ssb.no/k3/fig-2008-11-10-01.gif

Endret av festen
Lenke til kommentar

Jeg tror fortsatt vi er rundt en bunn. Det er litt som når redningspakken på 750 milliarder skulle vedtas, bortsett fra at det nå er bilindustrien. Det er helt komisk egentlig, fordi det vil bli reddet og da vil det gå opp igjen. Den siste boblen nå er amerikanske statsobligasjoner. Og den boblen holdes oppe av trege republikanere. Bush har nesten ødelagt dollaren, men vil ikke gi den nådestøtet.

 

 

Det er sterkt at det bare gikk ned 1,67 % i shanghai.

 

http://finance.yahoo.com/echarts?s=000001....00001.ss;range=

 

Jeg tror det er en slags superboble på vei i Kina når de snur fra produksjon til forbruk og billig kreditt. Japan var lenge et sterkt marked, men det var når de begynte med en sterkere Yen, og solgte mindre "overdimensjonerte", og produkter fulle av råvarer, at aksjemarkedet reagerte. Jeg tror det kan bygge seg opp til noe stort i Kina.

 

Nasdaq, gikk fra ca 5000 til 800, og etter en boble pleier det å gå ned 80-90 %, men det spørs om det skjer i Kina, at det går så langt ned. Kina er et land som har hatt renter på 7,5 % nylig. Når Kina kommer ned på 1-2 % må det gå oppover, selv om så lav rente ikke stimulerer Europa før inflasjonen har begynt å øke, må det stimulere Kina. Med så store bankreserver og sparing de har vil ingen Kineser greie å motstå 1 %

Endret av festen
Lenke til kommentar

Det er ikke lenge før denne boblen i statsobligasjoner kommer til å sprekke. Og det blir ikke pent.

 

Sist det var så bra å ha statsobligasjoner var i 2003, basert på en sammenligning med 2003, vil en permanent bunn bli satt i løpet av dagen i dag til tirsdag i neste uke.

 

Sist statsobligasjoner var verdt like mye var Oslo Børs ca. 100. Derfor er dette bunnen på oslo børs.

 

Warren Buffet handlet alt i mars. Han hadde ikke forestilt seg at statsobligasjoner kunne bli så mye mer verdt.

 

Jeg er glad aksjene jeg solgte i går er mindre verdt nå. Men den gleden kommer til å bli kortvarig. Å prøve å time inngangen i dette markedet kommer til å bli vanskelig, og sannsynligvis gjøre at noe av oppgangen mistes.

Endret av festen
Lenke til kommentar

Jeg kjøpte Bull for mye penger på fredag. Da stod børsen i 220. Ting har jo gått fort ned.

 

Jeg burde jo ha ventet. Gikk litt imot egen fornuft. MEN, jeg hadde kjøpt nå rett rundt 180 om jeg ikke hadde kjøpt på fredag. Så angrer jo ikke annet enn timing. Typisk meg med slik utur i timingen, men det har jeg innrettet meg på også. Så jeg satser aldri på å treffe "bunnen". Jeg har ikke såpass flaks at jeg klarer det uansett.

 

Dette er den siste washouten. Så får vi se hvor langt ned vi går.

 

Mine tips er :

Generelle:

1) vær langsiktig (flere års sikt).

2) Ikke sett stop loss eller lignende. Når du går inn, så stay put. Det er jo nettopp stop-loss og frykt som kan få shorterne til å herje børsen.

3) Den gyldne regelen nå, er "Du har ikke tapt før du har solgt".

4) Ikke gå inn med penger du ikke kan tape, ikke belån, husk pkt 1 (altså pengene blir jo "låst" langsiktig.)

5) Sats på sikre selskap. Søk rundt selv. Selskap vil gå konk, så da gjelder det å ikke være inne i disse selskapene. (forslag - NHY, ORK, REC, Yara)

 

Når gå inn?:

6) Nå vet ingen hvor bunnen er. Men ikke tro på dommedagsprofetiene. Å om du tror Norge går konk, så skal du jo ikke være på børsen overhode! Når folk snakker om at børsen kan gå til 100 - så er det bare tull. Husk at staten er inne med mye penger på børsen. Spør du meg, så har jeg null tro på at den kan gå under 150. Det er ikke nok selgere igjen til det. Bunnen kan meget fort ha vært i dag.

7) Med punkt 6 i tankene - her må man fort ta sats. Man hopper inn når man mener tiden er riktig. Man har rett og slett flaks om man treffer helt nærme bunnen. Børsen nå er ulogisk, tror dere virkelig at dette blir en depresjon? Vi har kun hatt EN depresjon, å det i 1929. Da hoppet folk fra bygningene å solgte bilene sine for et par dollar. Det vil ikke skje!

 

Kort sagt: Kjøper du på disse nivåer, har jeg stor tro på at man med sikt på et par år - vil ha gjort meget gode handler. Bunnen kan være i dag. Det er ikke grunnlag for at børsen skal falle noe særlig til. Vi kan også få et megarally snart, men ikke stress deg til inngang av den grunn! Om du ikke er kald og tåler papirtap, så anbefaler jeg deg å heller holde deg unna børs!

Endret av Lansky
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...