Gå til innhold

Diablo 3 - Diskusjonstråd


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Desverre så ser det ut til at IK ble regelrett SKUTT ned som build. Fortsatt OP til T6 speedclear, men til grifts ble det regelrett slaktet og mistet sikkert like mange % effektivitet som de skrudde ned dmg bonusen. Håper det er for balance test på PTR og at de kanskje øker det litt igjen til release. Det er greit at det ikke skal være mulig å soloe grift 60+ akkurat som om det var a1q1 normal mode, men etter siste patchen ble de forlatt til sub 50 grifts så det ut som.

 

Skal dog være forsiktig med å si noe for sikkert før theorycrafterne har trålet gjennom de nye endringene i patchen.

 

Wizard derimot ser mer og mer lovende ut som en skikkelig DPS class både AoE og single target. Desverre ser det mørkere ut for øvrige classes :S

Lenke til kommentar

Måtte nesten teste dette før det blirt nerfed: https://www.youtube.com/watch?v=5EsI6upcwU4

 

Det verste er dog at de UPPET damagen på det i siste patch. Raekor barbs blir regelrett pissa på av det buildet der! Var helt insane å fort en T6 rift gikk ned. Og den beste biten? - Så lenge man har god regen og max spirit går du faen ikke tom for charges heller sånn som man *alltid* gjør med raekor med mindre mob densityen er stor. Å ta RG føltes ut som å ta en riftguardian med channeling pylon på barben, bare at med shitgear critet jeg over 2x så høyt som barben (høyeste var 450m). Det settet må rett og slett være en dårlig vits! Kan aldri i min villesta fantasi se at det skal bestå over til release.

Endret av Feh
Lenke til kommentar

Jeg var nok litt kjapp på avtrekkeren der. DH har tatt et godt steg opp med nye Natalya settet og samtlige classes har økt grift potensiale slik tingenes tilstand er akkurat nå. Barb har blitt nerfed, og Crusader er lackluster i forhold til øvrige classes (er meg et stort under hvorfor de er så motvillige til å uppe single target dmg potensiale til crusaders) når det kommer til GRs.

 

Foreløpig PTR GR leaderboard er som følger:

 

1. Barb 63 (dunno max etter nerf, men antageligvis rundt 10 lvls lavere). IK build.

2. DH 57 (dunno om denne fortsatt er reell). Nye Natalya set buildet.

3. Monk + Witch Doctor 54. Henholdsvis nye Raiment buildet og nye Zunimassa buildet. Den ene 54 WDen kjørte dog tiki-tasker-starmetal build.

4. Wizard 53. Nye Tal Rasha settet.

5. Crusader 50. Nye Roland settet.

 

Crusader har nok ikke blitt spillt så mye på PTR som øvrige classes pga få nye items untatt Roland (som ikke er sterkt nok til å være kompetitivt desverre).

Lenke til kommentar

Jeg har prøvd å danne meg et best mulig bilde av classes/builds i forkant av neste season og f.o.m siste season patch ser det foreløpig slik ut:

 

T6 speed rift:

1. Monk

2. Crusader / DH / Barb (usikker på hvem som er raskest)

3. Wiz

 

GR pushing:

1. DH

2. Monk

3. Wiz

4. WD

5. Barb

 

Overall:

1. Monk

2. DH

3. Wiz

 

Crusader er useless i 2.2 til alt annet enn T6 pga den ekstreme mangelen på single target DPS. Barb er og blir ekstremt kjedelig å grifte med og vil fortsette å være 100% avhengig av immunity amulet og riktig boss for leaderboard grifting.

 

Monken har vist seg å være sinnsykt til T6 speed, og samme build med mindre endringer kan brukes til grifting (Dashing Strike / Raiment set build). DH fortsetter å være DPS classen med det nye Natalya settet. Wizard ser også ut til å ha fått solide buffs i DPS. Både DH og Wiz er squishy, men gjør opp via dmg. Aether Walker + Tal Rasha for kjappe T6 rifts med Wiz. Desverre er både Unhallowed Essence (DH) og Delsere's (Wiz) setene lackluster i forhold til de revampede vanillasettene.

 

Barb ble nerfed. Post-patch gameplay viser at barbs med IK/Wrath set sliter stort på grift 50, akkurat som Raekor. WD ser ut som har dratt nytte av noen nye legendaries og nye Zunimassa settet og kan pushe grifts. Desverre er WD for treg i T6 ritfs til å følge de andre.

 

Med det sagt blir det sikkert flere endringer før release. Devs fortalte i går under tavern talk at de ønsker at de nye settene skal være go-to, så det kan tyde på at de blir buffet for å være mer kompetitive med de revamped 7-piece vanilla settene.

Lenke til kommentar

Har ikke spilt Diablo på sikkert 3 uker eller noe nå, så har bare fulgt halvveis med.

 

Når du ranker Monk som class #1, vil Monk være brukbar i groups? S2 var jo MFD eneste grunnen til å gå Monks i høye grifts som vel ble fiksa. 

 

Får ikke helt leaderboardet til å stemme, har jo sett video av Wizard som har gjort 54. Har fått med meg at barbs ligger bare på ca 53 etter patchen med 4IK 6WW, litt lacking på singletarget enda tror jeg. Kunne kanskje vært bra med 150 - 200%, 54 - 55ish 

 

Vet ikke, men virker på meg som om høye grifts fortsatt kommer til å være 2xDH, zdps WD + Sader. Trenger vel fortsatt en til pull og en til supp/debuffs, og hvis DH var 3 ranks høyere på leaderboards blir vel de fortsatt konge som dps siden barbs ble nerfa såpass.

Endret av Yngve05
Lenke til kommentar

Jeg tok bare utgangspunkt i solo grift, ikke group. Group meta er foreløpig uforandret ut fra hva jeg kan se (dh+dh+wd+sader). Så noen som prøvde grift 65 med DH vs Barb (+wd+sader). DH groupen klarte den greit, barb gruppen failet totalt og måtte quit game :p Skulle vært morsomt å se samme sammenligning med monks. DS criter (med godt gear) for 500+ mill hver gang, opp mot og over 1.000 mill på det høyeste og med god resource regen/management får de inn ganske mange hits over tid.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Patch 2.2.0 er live nå. Season 3 starter fredag kl 18.00.

 

Patch notes: http://us.battle.net/d3/en/blog/18642492/patch-220-now-live-4-7-2015

 

 

Jeg kikket litt på clan leaderboards rett før S2 sluttet. Ble faktisk litt overrasket over hvor få spillere i gNO klanen som faktisk hadde giddet å pushe greater rifts. Bare 19 spillere hadde pushet over GR 40 og kun 2 spillere hadde klart GR 45 som var det høyeste.

 

--

 

Har forøvrig brukt mye tid på å følge med på utviklingen på PTR og i går etter patchen ble sluppet på Americas. Følgende builds er hvertfall FotM for S3:

 

Greater rifts:

DH: Unhallowed Essence multishot build (nytt sett)

Monk: Quin69 driver fortsatt å tester. Det oppdaterte Raiment of a Thousand Storms settet ser ut til å være kompetitivt med Sunwoku, men akkurat hvilket som er sterkest er usikkert.

Barb: Oppdatert Immortal King + nye Wrath of Wastes settet.

Wizard: Oppdatert Tal Rasha set build. Wiz har fått et nytt sett, Delsere's Magnus Opus, men foreløpig ser ikke dette ut til å være kompetitivt.

Witch Doctor: SMK + oppdatert Zuni ser ut til å være sterkest.

Crusader: Oppdatert Rolands set build.

 

Alle classes ser ut til å klare minst 51/52+. Ting kan endre seg når Season starter i forhold til season exclusive legendaries og hvilken class som faktisk kan pushe høyest.

 

T6:

DH: Oppdatert Natalya Strafe/Rain of Vengeance build (antageligvis raskest av alle).

Monk: Oppdatert Raiment build.

Barb: Usikker mellom WW og Raekor, ettersom førstnevnte build har fått flere nerfs ila PTR.

Wizard: Samme som i GR, bare at weapon byttes ut med Aether Walker.

WD: Har ingen anelse.

Crusader: Usikker mellom Roland og Akkhan ettersom det er Steed Charge som sørger for mobility. Roland er ikke et CDR-stacking build, så jeg holder en knapp på Akkhan/Condemned buildet.

 

Jeg har testet alle de oppdaterte settene, men ikke de nye. Ut fra egne observasjoner og observasjon av andre spillere på PTR sitter jeg igjen med inntrykket av at Wizard og DH er mest gøyalt og utfordrende. Barbs er tilbake med et spin2win (WW build) som var ekstremt kjedelig å spille. Nye Roland var greit nok, men er litt lackluster mtp dmg og mobility i forhold til de andre. Monk har mye dps og har blitt sinnsykt tanky, høy mobility også. Raiment buildet er morsomt, men er lett å bli litt sjøsyk av det (man spretter rundt med dashing strike). WD gadd jeg ikke prøve en gang.

 

--

 

Skal også nevnes at set-changene er retroactive som vanlig, så folk får mulighet til å teste litt nå i non-season perioden frem til fredag! Gitt at man faktisk har spart på settene da og har dem i stash ;)

Endret av Feh
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg kikket litt på clan leaderboards rett før S2 sluttet. Ble faktisk litt overrasket over hvor få spillere i gNO klanen som faktisk hadde giddet å pushe greater rifts. Bare 19 spillere hadde pushet over GR 40 og kun 2 spillere hadde klart GR 45 som var det høyeste.

 

Er ikke overrasket. Var jo ingenting nytt i s2 som gjorde det verdt å spille.

Lenke til kommentar

Mtp at nesten -samtlige- spillere i klanen har spillt seasons på ett eller annet tidspunkt ila S2 så er det litt overraskende, jo :p Det er mange spillere som har fullført GR 30+ i seasons, ca. halve klanen.

 

Gjorde en ganske fin oppdagelse nettop. Kill Queen Araneae bounty + alle andre boss kill bounties er -FJERNET- fra rotasjonen!

Lenke til kommentar

Glad jeg spiller på Xbox. Fikk ancient Mortick's Bracer etter 2 rifts.

 

Mortick's Bracer ble fjernet fra pc patch rett før launch, og har så langt generert omtrent 50+ forum tråder med klaging på blizzard forum. Utem dem spørs det om whirlwind settet og IK settet er dårligere enn selv nerfet reakor :p

Lenke til kommentar

Mtp at nesten -samtlige- spillere i klanen har spillt seasons på ett eller annet tidspunkt ila S2 så er det litt overraskende, jo :p Det er mange spillere som har fullført GR 30+ i seasons, ca. halve klanen.

 

Gjorde en ganske fin oppdagelse nettop. Kill Queen Araneae bounty + alle andre boss kill bounties er -FJERNET- fra rotasjonen!

 

Ganske overraskende ja. Jeg vil tro at det er flere medlemmer i gNO enn Nor som jeg spiller i.

Det er en harcore klan, og vi har en god del over GR 40. Selv hadde jeg 46 som høyeste, men var ett par med 47 også. Og jeg er ganske sikker på at ingen av oss lagde keys for å få det "perfekte" riftet.

På SC burde man fint klare 45-50 om man spiller jevnlig.

 

Var en av grunnene til at jeg forlot gNO, hvis man ser bortfra HC biten.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...