Gå til innhold

Hardwarekaféen


Anbefalte innlegg

Vurderer å bygge meg en liten server som skal stå med kosejobber som fildeling, kanskje torrent, men neppe noe særlig mer heavy enn det. Ser for meg noe ala Ubuntu Server som OS.

 

Usikker på hvilken CPU jeg skal velge.

På en side frister Haswell med sine 35W prosessorer, og på en annen side frister AMD FX 6350 6 core, som koster det samme som i3-4130t, men som har 100W TDP, som er betydelig mer.

 

Planen er ITX i f.eks Bitfenix Phenom med H100(har en i reserve allerede), så minst mulig varme er å foretrekke..

 

 

Så om noen har forslag eller innspill settes det pris på. :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Skjønner. Ser at Richland A10-6800k med FM2 er priset ganske likt, skal google rundt selv, men kom gjerne med kommentarer.

 

 

Edit: Ønsker i3 / Richland over f.eks Pentium Gxxx, i tilfellet kravet om høyere ytelse skulle dukke opp, greit å ha noe med litt mer futt.

Endret av SvennAndre
Lenke til kommentar

Trenger du 6 ueffektive kjerner da?

 

Og med ueffektiv så tenker jeg både på at AMD FX 6350 har TDP på 125W, og yter noe dårligere i singeltrådytelse. Så for mange oppgaver vil den bruke en del mer strøm og samtidig yte dårligere.

 

I tunge multitråd-oppgaver så vil nok AMD FX 6350 gjør en ganske grei jobb (dog, på bekostning av høyt størmforbruk). Det er verdt å legge merke til at den bare har 3 fysiske kjerner, og ikke 6, så det kan bla. ikke sammenlignes mot en "ekte 6-kjerne" som 4930K akkurat.

 

Kort sagt: Bryr du deg ikke noe om strømforbruk og effektiviteten, samt trenger god multitrådytelse (ikke det vanligste for ola nordmann) og på samme tid ikke ønsker å bruke så mye penger, så er AMD FX 6350 er perfekt valg.

 

Treffer man ikke helt denne kundegruppa så vil nok mange kunne få minst like mye glede og potensielt lavere støy (pga dramatisk lavere strømforbruk) med en grei i3 og i5, som yter ypperlig til de fleste oppgaver fra middels tung multitrådytelse til singeltrådytelse (som er hvor de fleste ligger).

Endret av Andrull
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Har også lyst å støtte AMD, men kun om de kan gi meg noe jeg kunne vurdert.

 

Selv så er jeg på utkikk etter to forskjellige PCer. En som står i stua, for netflix, og noe enkel PC-bruk, som støyer minst mulig, bruker minst mulig strøm og som kan duge for å levere 4K når den tid kommer.

Og en annen: Så kraftig PC som man kan få. Både tung multithreading (AutoCAD, haugevs av programmer, flere videostrømmer, mange skjermer med høy oppløsning og andre tunge multitrådprogrammer) og så god singeltrådytelse som mulig (spill, og de programmer som måtte kreve det). Her ler jeg bare av strømforbruket, støy og varme. Pris har noe å si, men ikke om det medfører særlige kompromisser ved ytelsen.

 

Men har AMD noe for meg? Nei. :(

Lenke til kommentar

Har nok sånn halveis sett for meg at en 4130t vil være godt nok for bruket sitt ja.

Men da kombinert med en grei SSD, og etterhvert også et dedikert skjermkort av noe slag. Foreløpig så funker det integrerte, men ikke for all tid.

Haswell sitt integrerte skjermkort kan nok muligens tygge unna 4K ved 24 og 30 FPS, men fordi HK i dag ikke støtter HDMI 2.0 som jeg har sett, så vil jeg nok mest sannsynlig bare ha muligheten til et dedikert skjermkort med 4K ved 60 FPS.

(24/30 FPS er ubrukelig på en PC, selv koblet til TV, da enkel navigering er skikkelig ekkelt)

Lenke til kommentar

2500k @ 4,5 ghz og regner med 8 gb ram er nokk(?)

@samye83 du kjører bf4 på high/ultra med et 7970?

Skrur man av Deferred AA burde det gå helt fint å kjøre BF4 BETA på Ultra settings med post-AA og HBAO, resolution scale vil kanskje være mulig å øke til 120% uten at det egentlig faller stort under 60 fps om du har overklokket ditt 7970.

Lenke til kommentar

Ingen problem med ultra med et 7970 som er moderat klokket med stock spenning. 1125/1700. Det er som arni90 sier, skru av msaa så vil man få nok fps. Også trenger man en cpu som holder følge. Tester har vist at 6 kjerner yter betydelig bedre enn 4 kjerner. Spørs når ekte varen kommer, om den har blitt enda mer optimalisert for 6-8 kjerner.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...