Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Så godt som intet sosialliv, trenger råd


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Jeg er 15 år gammel, og av de fleste på min alder betegnes jeg som en nerd, altså har jeg relativt gode karakterer og er ikke akkurat så veldig populær. Jeg har nærmest ikke noe sosialliv utenfor skolen, jeg kan faktisk ikke huske sist gang jeg var hjemme hos noen. Ute er jeg kanskje med noen I gjennomsnitt en gang I måneden. Det er ikke det at jeg ikke har venner, egentlig. Jeg er såpass integrert I en gjeng som for det meste består av guttene I klassen at jeg har noen jeg kan være med (denne gjengen består da altså av alt fra de kuleste guttene I klassen, til meg, og så er det noen som ikke er fast med I denne gjengen, som de fleste mener er lenger nede enn meg på “rangsstigen”). Nei, problemet er vel egentlig at jeg er håpløs når det gjelder sosiale ting. Jeg har problemer med å bli kjent med folk (det tok nesten et og et halvt år før jeg kunne opptre noenlunde avslappet sammen med de guttene jeg er med), og jeg snakker ganske lite (har fått høre kallenavnet “den tause gutten” en del ganger). Jeg er også elendig til å ta initiativ til sosiale aktiviteter, og de få gangene jeg er med noen er jeg da vanligvis invitert med. På skolen henger jeg altså med denne nevnte gjengen, og så godt som ingen andre, bortsett fra et par gutter fra min gamle klasse. Dette er jo egentlig ganske håpløst, og jeg burde fått gjort noe med det for lenge siden (jeg har nesten alltid vært slik), men hva? Jeg trenger rett og slett råd og veiledning til å forbedre sosiallivet mitt (eller skaffe meg et I det hele tatt), noe som I mine øyne rett og slett er litt tragisk.

 

Dere har kanskje lagt merke til at jeg aldri nevnte noe om jenter? Vel, der er situasjonen enda verre. Det er vel to jenter jeg ikke er I familie med som jeg kan snakke med, begge de går I min klasse, og gikk I min gamle, slik at jeg nå har kjent dem I 9 år. Dette er utelukkende fordi de er på mitt nivå faglig, og dermed har vi alle interesse av å snakke litt sammen, og fordi jeg har kjent dem såpass lenge. De andre jentene jeg går I klasse med snakker jeg rett og slett ikke til, og de har nok blitt såpass vant til det at de ikke tar store notisen av at jeg er der I det hele tatt. Jeg havner nemlig ofte der de er, da de kuleste guttene som sagt er I gjengen jeg er I, og dermed blir de naturlig ledere, og de går da ofte bort til det som mange I Forumkafeen kaller “elite-jentene”. Og da blir det til at jeg bare står der. Dette synes jo selfølgelig jeg er synd, men her er jeg også helt blank på hva jeg kan gjøre, jeg mangler sosiale antenner.

 

Er det noen som har noen gode råd å komme med? Det er ganske jævlig å ikke ha et skikkelig sosialliv, jeg ender bare opp med å bruke all tiden min fremfor en PC.

 

(Beklager om dette er litt rotete skrevet, og beklager om jeg bare virker som en desperat tulling som har tilbragt for mye tid ved en skjerm.)

 

Og jeg vet at alle I-ene er store, jeg skrev dette først i OOo, og språket stod på engelsk.

Endret av Pusur1993
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vel hvis du har en vennegjen er det vel bare å ta insiativ til å gjøre noe en gang, få litt bedre kontakt med 2-3 stk i klassen du liker som du kan være med på fritiden og sånn. Når du ofte er ute med vennene dine vil du få flere venner automatisk, du møter andres venner osv...

Lenke til kommentar

hva er det du prater om? DU er jo den kuleste gutten i klassen... slutt å sette andre folk over deg.. den "rangstigen" du snakker om finnes ikke i virkligheten, bare i hodet ditt.. men siden du lever som om den var ekte, så virker den jævlig ekte også.. folk har ikke mer makt over deg enn det du gir dem..

 

når det er sagt så er det bare til å hoppe ut i det og gjøre det. og når jeg sier det mener jeg å snakke til folk.. du må bare gi deg selv lov til å gjøre det.. det kommer kanskje til å være vanskelig i begynnelsen blir litt merkelig\tvungent\ubehagelig men drit i det og kjør på..

 

når jeg leser inlegget ditt virker det som om selvbildet ditt er at du er den største taperen som noen gang har gått på jorda, og at alle som snakker med deg har en eller annen spesiell grunn til det, som ikke inkluderer at liker deg eller bare vil snakke med deg.. slutt med det tullet du gjør med deg selv, det er som å skyte deg selv i foten med en bazooka.. med det selvbildet du har kan hvem som helst kalle deg for en taper og få det til å tro at det er sant..

Lenke til kommentar

Du er en smart fyr, så du vet at for å bli god i noe, må man trene på det. Øvelse gjør mester. Dette gjelder også med det å takle sosiale situasjoner. Alt i fra gutter til jenter.

Hvordan er du med deg selv? Går du rundt og depper eller kan du kose deg helt alene? Og da tenker jeg ikke i selskap med høyre hånda ;)

 

Jeg digger komedier/komikk. Det gjør at jeg ler mye. Samtidig gir det meg et enormt arsenal av vitser og morsomme ting jeg kan komme med når jeg er med gutta. Og så kommer man gjerne med sitt eget materiale når man blir vant til å tenke i morsomme baner.

 

Men, din selvsikkerhet er rimelig kjørt i dass. For å si det sånn, jeg tviler på at du sier hey, jenter! check this out ;)

 

Svaret på alle problemene dine er pick-up. Det kommer til å revolusjonere livet ditt. Såfremt at du har innsatsviljen og motet til å gjennomføre det.

 

Har du?

 

 

PUA har drevet med dette leeeenge. Send ham en pm og spør hva han anbefaler deg. Selv anbefaler jeg deg å se DVD-serien "Foundations" fra Real Social Dynamics.

 

Have fun ;)

Endret av Raijin
Lenke til kommentar

Du er 15 år gammel.

Mitt første råd er; slapp av.

På ungdomsskolen er det om å gjøre å være den tøffeste og kuleste, selvsagt, men det forsvinner litt etterhvert.

 

Se på det på den positive siden, du blir ikke mobbet og du er akseptert av gutta. Jeg tror faktisk du gjør problemet ditt større enn det er.

Prøv å lag en vits en gang i blandt, og forsøk deg på å delta aktivt når det kommer samtaler som du interesserer deg for.

Du har sikkert hørt det før, og det irriterer deg sikkert å høre det, men; det er ikke så farlig, alle har perioder hvor man er mindre sosialt aktiv, og ungdomskolen er en merkelig tid for mange :)

 

Jeg tror ikke pick up og slike ting er noe for deg helt ennå. Først må du lære deg å tolke andre menneskers signaler, og vite hvordan de reagerer på dine, og så kan du starte med mer avansert pick up (og ja, det går ut på det samme som jeg nevnte, meeen, ikke så avansert :p)

Endret av Glortelion
Lenke til kommentar
Svaret på alle problemene dine er pick-up. Det kommer til å revolusjonere livet ditt. Såfremt at du har innsatsviljen og motet til å gjennomføre det

Ikke nødvendigvis. Fordet om jeg vet det har styrket både deg og meg, så er det er utrolig mange det ikke passer for, og jeg ville ikke anbefalt det til alle med selvtillitsproblemer. Man må ha en sterk viljestyrke og man må tåle at det går til helvete. Hadde ikke jeg hatt bygget opp psyken min før jeg begynnte med det tror jeg en crash&burn kunne vært nok til at jeg ga det opp og heller gikk hjem og sukka. Etter det jeg har lest her virker han er klar for det enda

Lenke til kommentar

Seff, derfor jeg sa:

 

"Såfremt du har innsatsviljen og motet til å gjennomføre det".

 

 

Haha, jeg forventer ikke at han skal gå ut å prøve seg på noe Shock & Awe første kvelden.

 

Et sted må man begynne. "Moderne" pickup fokuserer på å bygge opp inner game istedetfor å lære routines. Det er det denne gutten sårt trenger: Inner game.

 

Glortelion, det er kult å kunne lese signaler og sånt. Men, det viktige er ikke selve informasjonen, men hva du gjør med informasjonen.

Lenke til kommentar

Hvis man asosialiserer seg på denne måten som du har gjort her, så innbiller jeg meg at jo lenger tid det tar fra gang til gang man i det hele tatt opptrer sosialt med andre, jo vanskeligere blir dette. Hvis du synes det er vanskelig å prate med ukjente og få nye venner, prøv å melde deg inn i en eller annen form for idrettsklubb eller organisasjon. Det være seg organisasjoner innenfor f.eks. kampsport, fotball, R/C, frimerkesamling, you name it, så lenge disse har treff jevnlig (ukentlig). For det første så gir dette deg noe å slå ihjel tiden med, men ikke minst vil du bli kjent med nye folk og forhåpentligvis gir dette deg starthjelp til å kunne sosialisere deg i andre settinger også.

Lenke til kommentar

srbz: Jeg har tenkt på å melde meg inn i en eller annen klubb i årevis, men jeg har har aldri funnet noe som interesser meg nok.

 

Se på det på den positive siden, du blir ikke mobbet og du er akseptert av gutta.

 

Du har sikkert hørt det før, og det irriterer deg sikkert å høre det, men; det er ikke så farlig, alle har perioder hvor man er mindre sosialt aktiv, og ungdomskolen er en merkelig tid for mange :)

 

Akseptert av noen i denne "gjengen", på ingen måte alle.

 

Jeg har da vært "mindre sosialt aktiv" i årevis nå.

Lenke til kommentar

Drit i hva elle andre her inne sier! De gir råd, og tror at alt er så enkelt. Men saken er at du må luke ut de du vil være venn med, og heller bli kjent med de du kan bli venn med. Det er enkelt for de kule i klassen å bare la deg dulte med, men heller prøv å oppsøk de som "ligger under deg" (som du selv sier) For det er større sjans for at de setter mer pris på deg som venn enn de tøffe gutta gjør.

 

Ellers kan du melde deg inn i MOT. Bli ungdom i MOT. Du lærer masse, og vokser masse på det. ...Eller finn noe som engasjerer deg. Meld deg inn i noe og bli aktiv.

 

For hvis du drar på noe til en plass hvor du møter folk du kun treffer dær, så er det enklere å slippe seg litt løs. Og det blir da også enklere å gjøre det samme når du kommer hjem!

Lenke til kommentar
De vennene du har på skolen, er dette gode venner som du kan snakke med alt mulig om, eller bare mer som bekjente du kun snakker med på skolen?

 

Sistnevnte, for det meste.

 

Drit i hva elle andre her inne sier! De gir råd, og tror at alt er så enkelt. Men saken er at du må luke ut de du vil være venn med, og heller bli kjent med de du kan bli venn med. Det er enkelt for de kule i klassen å bare la deg dulte med, men heller prøv å oppsøk de som "ligger under deg" (som du selv sier) For det er større sjans for at de setter mer pris på deg som venn enn de tøffe gutta gjør.

 

Ellers kan du melde deg inn i MOT. Bli ungdom i MOT. Du lærer masse, og vokser masse på det. ...Eller finn noe som engasjerer deg. Meld deg inn i noe og bli aktiv.

 

For hvis du drar på noe til en plass hvor du møter folk du kun treffer dær, så er det enklere å slippe seg litt løs. Og det blir da også enklere å gjøre det samme når du kommer hjem!

 

Takk for det innlegget. Det er fint å faktisk høre fra noen andre at det ikke er så enkelt som enkelte kanskje tror.

 

Du har gode poeng også. Jeg er omtrent like mye med de som ligger "under meg" (jeg håper dere skjønte ironien min når jeg skrev om det i førsteposten) som de som er "over meg", og det at de betrakter meg som noe mer enn et vedheng er jo en ganske tydelig forskjell bare det. Men jeg føler likevel ikke at jeg er kan bli noe mer enn lett kamerat med de. Jeg har en person som jeg betrakter som en skikkelig venn. Ham har jeg kjent siden andre klasse. Dessverre har ikke vi akkurat sammenfallende fritidssysler, så jeg er sjelden med ham ute. Nei, når jeg er ute er det vanligvis med de som er fra middels og oppover på denne næringskjeden som all sosial samvær på ungdomsskolen tydeligvis sentrerer rundt.

 

Når det gjelder klubber eller andre organiserte fritidssysler, se mitt tidligere innlegg.

Lenke til kommentar

Ta det rolig, ungdomsskolen varer ikke evig og mange av de som er "vinnere" nå vil bli "tapere" etterpå. Tror mange vil være enig med meg i at ungdomsskolen er et helvete for nesten alle som skiller seg ut litt. Tror medelevene dine vil bli modnere til videregående og da snur situasjonen seg.

 

Jentene som liker de "kule" gutta er patetiske, noe få femtenåringer dessverre innser, og derfor ikke mye å satse på. Vil du egentlig være i et forhold med ei jente på grunn av statusen din på skolen? Det er bedre å vente og ikke bry seg om "opplegget" deres, med "rangeringer" og merkelige "spilleregler". Alt dette forsvinner snart uansett.

 

Hvis du blir fryst ut fordi du er annerledes, så blås i dem. Det viser hvor ynkelige og barnslige de er. MEN ikke la noen tråkke på deg, det kan du slite lenge med seinere. Ikke se ned på deg selv fordi du ikke er med eller "passer inn". Det er de som er barn og du har det antakeligvis bedre hvis du ignorerer dem.

 

Det er bra at du har gode karakterer, jobb mye med skolen. Seinere blir det de smarte gutta jentene går etter, da er det også en fordel å være nogenlunde galant (gentleman-like) og ha utviklet brukbare sosiale ferdigheter.

 

For tips til sosialisering etc. og underholdning kan du ta en titt på guide.wellcultured.com Det bør nevnes at denne er ganske spesielt, men morsomt, skrevet. Urbandictionary.com kan være et greit hjelpemiddel for å forstå den. Som en guide er den lite komplett, men den dekker ganske mange forskjellige temaer og er brukbar så lenge du ikke følger den ordrett, men tar med deg noen av grunnelementene.

Lenke til kommentar
Det er bra at du har gode karakterer, jobb mye med skolen. (1)Seinere blir det de smarte gutta jentene går etter, da er det også en fordel å være nogenlunde galant (gentleman-like) og (2)ha utviklet brukbare sosiale ferdigheter.

 

(1) Det tror jeg faktisk ikke før jeg får se det.

 

(2) Der datt jeg ut, gitt.

 

Edit: Men jeg kan ta en titt på siden du sendte meg. Takk for innlegget.

Endret av Pusur1993
Lenke til kommentar
Magnus, du har ikke peiling.

 

Pusur, what?! Sitter du her ennå? Stikk ut og fiks livet ditt!

 

Nå, det innlegget der var da rimelig meningsløst. Jeg ser ikke poenget med hverken den ene eller den andre kommentaren.

 

Edit: Men vær så snill å ikke lage noen diskusjon ut av det i denne tråden.

 

 

Det er ganske kjipt når de jeg øver med kaster meg ut av grupperommet for å få inn noen jenter. :(
Endret av Pusur1993
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...