Gå til innhold

Valve vil støtte Linux


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg hadde blitt overrasket om de hadde gjort det noe annerledes. Når man har betalt for et spill så er det jo ingenting i veien for å flytte det mellom to PCer med Windows. Det vil nok bli like enkelt å flytte spillene fra en Windows-PC til en Linux-PC.

Lenke til kommentar
Jeg kan ikke tenke meg at de kommer til å tjene noe særlig mer på å lage spill til Linux, det er jo bare Windows-brukere (stort sett gamere) som venter på at et slikt tilbud skal komme så de kan avslutte Windowskarrieren.

Jeg er ikke helt enig. Jeg spilte en stund Half Life 2 i Windows, men når jeg gikk over til Fedora gadd jeg ikke. Såklart fungerer det mer eller mindre i wine, men ytelsen suger, og med en 24" skjerm (1920x1200) er ikke akkurat oppløsningen det jeg vil fire på. Av den grunn har jeg aldri sett noe poeng i å kjøpe noe mer utover en eller annen pakke for noen år siden. Skulle plutselig Half Life 2 etc. fungere ordentlig i Linux så vil jeg helt klart kjøpe «The Orange Box». Jeg mangler tross alt episode 1 og 2 som jeg mer eller gjerne skulle ha spilt, men pga. at det ikke funger i Linux aldri har kjøpt (å gå vekk fra Linux er direkte uaktuelt). Jeg tviler på at jeg er alene om å ikke eie en lisens for episode 1 og/eller 2.

Endret av Ernie
Lenke til kommentar
Wine er bare ikke like bra til gaming som Cedega og Crossover, ja jeg vet at det takler noen spill ganske ok.
Nå er det veldig variabelt hvor bra både Cedega og Wine virker. Jeg har hatt størst hell med Wine. Det siste året har det skjedd veldig mye med Wine, og jeg vil påstå at Wine(og Crossover) er bedre enn Cedega nå, for halvannet år siden var saken en annen.
Lenke til kommentar

Valve vil nok bli desidert den beste aktøren i spillbransjen for å kunne fremme for linux-plattformen.

 

Er positiv til utviklingen, men det er veldig mye antagelser i artikklen. Dessuten er det mange kjepper som kan stikkes i hjulene her for at ting skal stoppe opp..

 

Though... gleder meg som unge for å få HL2 på Ubuntu :D

Endret av mogie
Lenke til kommentar
Kommer Steam til Linux? Valve kan ta Linux-verdenen med storm.

 

Les mer

 

 

Syns det er skummelt å gi linuxbrukerne store forhåpninger, når sjansene er så små så små. Jeg skal personlig bruke gentoo i 6måneder som eneste distro hvis valve kommer med nativ linuxstøtte

 

Tja, nå er det et faktum at Valve ansatte en ingeniør for det formålet å porte spill til Linux. Det som er kanskje i den artikkelen her er om Orange Box og Steam kommer.

 

Uansett om Orange Box ikke kommer så er uansett Source motoren snart tilgjengelig i en Linux-utgave (siden Portal 2 skal ha en Linux-klient og benytter seg av Source), noe som gjør Linux mer tilgjengelig for spillutviklere som benytter seg av Source.

 

Nå er det selvfølgelig litt skuff om Orange Box og Steam ikke kommer til Linux, men jeg tror det ville vært rart med tanke på populæriteten til nevnte produkter. Og det gjelder ikke bare Windows. Har nettopp utvekslet et par mails med PR ansvarlig for Codeweaver (selskapet bak Crossover som igjen er den offisielle sponsoren til Wine) og de har over 150.000 abonomenter på Crossover. Og med tanke på at Source spill som HL2 og Counter-Strike: Source er blant de mest populære spillene som Crossover benyttes til så er det en ganske så fin brukerbase. Nativ Linux-støtte vil nok øke salget av Orange Box produktene og, med tanke på disse personene som kjøper samme spill flere ganger hvis det støtter Linux (ja, de finnes:P)

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-Pqy3rC
Syns det er skummelt å gi linuxbrukerne store forhåpninger, når sjansene er så små så små.

 

Linux distroene bli mer "brukervennlige" i et veldsomt tempo og det er ikke lenger noen spesielle grunner til at hjemmemaskiner skal kjøre Windows.

 

Jeg tror Valve er en blant flere som ser Linux som et voksende marked og dermed ønsker å forbrede sine produkter for denne plattformen. Ikke noe snillisme, men et rent kapitalistisk trekk.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...