Gå til innhold

Kosovo har erklært uavhengighet!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Sånne som meg? Jeg ville aldri brukt terror. Det er jo muslimene som terroriserer.

 

 

Jeg sa ikke "bruker terror", men "bruker terror som propaganda". Det vil si at f.eks det eneste media viser at et muslimsk land er at de driver med såkalt terror.

 

Og muslimer terroriserer sier du :!: Gi meg et eksemplet, og spar meg for 11.september.

Hvis det er noen so driver terror er det Amerika. Den eneste forskjellen er at det blir kalt " militære aksjoner" i nyhetene.

Lenke til kommentar
Jeg synes at folk burde vise litt respekt til jascko.

Han har faktisk kjempe for landet sitt, selv om han visste at motstanderen var klart overlegen.

Han gjorde det for landet sitt, for folket sitt. Han har opplevd masse grusomheter, og det at han i det hele tatt har kommet hit i Norge og gjort noe av livet sitt, gjør at jeg respekterer han.

 

Ingen andre en han vet hvordan det var der nede, og det er derfor han reagerer på deres poster.

Uten folk som han hadde ikke Bosnia eksistert.

 

Jascko jarane, ti si pravi heroj.

Jeg kunne ikke vært mer enig. Respect where it's due! Han har kjempet for landet sitt og ting han tror på. Han har sett det mest grusomme ting og likevel så virker han på meg som en veldig oppegående fyr. Det er ikke alle som kommer seg gjennom slike ting med sinnet i behold.

 

Jascko: Jeg har respekt for deg og det du har vært gjennom. Du argumenterer godt, men (og selvsagt er det et men. :p Det er alltid det. ;) ) du må huske på en ting. De argumentene du kommer med stemmer ut fra ditt ståsted og opplevelser. Det finnes sjelden noen universal sannhet. Jeg har respekt for de som valgte å kjempe, men jeg har også like mye respekt for de som valgte å flykte eller ikke kjempe. Det er umulig å si hva andre skulle gjort før man har opplevd deres fulle livserfaring.

 

 

 

 

 

Så var det en som reagerte på det at jeg sa at det var mange kriminelle kosovo-albanere i Norge og at om det ble fritt og fredelig der nede så kunne vi sende dem ned dit igjen. Jeg vil nå prøve å redegjøre litt for mitt syn:

Jeg sier ikke at alle kosovo-albanere er kriminelle. Jeg sier ikke at alle nordmenn er lovlydige. Det jeg sier er at det er en stor gruppe (de utgjør vel egentlig et mindretall av kosovo-albanerne) som er kriminelle. De er likevel "mange".

La meg ta Skien/Grenland som er mitt hjemsted som eksempel. På begynnelsen/midten av 90-tallet fikk vi en del kosovo-albanske flyktinger hit. Fra midten og slutten av 90-tallet opplevde vi en forhardning og bevæpning av det kriminelle miljøet her som vi aldri før har sett i denne delen. Dette ble ledet an av det kriminelle kosovo-albanske miljøet. De "norske" og "de andre" hadde ikke noe valg enn å følge etter.

På programmet Brennpunkt for et par år siden så kalte de Skien for "hovedsetet for den kosovo-albanske mafian i Norge". Det er kanskje å misbruke uttrykket mafia selv om det er et godt organisert kriminelt nettverk.

Før dette så hadde vi fortsatt kriminalitet her. Det er ikke snakk om -det-. Men de kriminelle og de "sivile" hadde en slags usagt overenskomst. De kriminelle gikk ikke på samme måte etter "sivile". Det var en slags underforstått respekt at man ikke gjorde slikt. Kosovo-albanerne kom fra en annen kultur og det virket som også "sivile" var fritt vilt.

Slik det er nå har f.eks. narkotikatrafikken delt seg inn i tre fraksjoner. Det er kosovo-albanerne, "svartingene" og Hells Angels m/sympatisører. Selvsagt så er det en del "frilans-arbeidere", men dette er hovedårene til Grenland per i dag.

Etter oppblomstringen i det kriminelle miljøet som ble ledet an av kosovo-albanerne er det ikke lenger trygt å gå på byen en fredags- eller lørdags-kveld. Selv for folk som aldri har gjort en enesete kriminell handling i sitt liv.

Etter at en av de største "spillerne" i miljøet her døde for snart to år siden virket det som kosovo-albanerne prøvde å se sitt snitt til å ta helt over. Det førte til at det ble satt i gang et gjeng-prosjekt for å ta de verste gjengangerne. Dette har til dels virket og vi har sett en nedgang i synlig kriminalitet og vold i 2007.

Hadde Kosovo løsrivd seg samtidig med de andre Jugoslaviske "delstatene" (er dette riktig ord å bruke tro?) så hadde de verste elementene kanskje kunne blitt vist tilbake på et tidlig tidspunkt. Nå er det for sent. Den yngre generasjon har sett og tatt til seg "tradisjonene". De er råere og mer aggresive enn det jeg vokste opp med. Og, JA, jeg vokste opp og tilbragte mine tidlige tenår i en belastet del av byen. De kriminelle hadde fortsatt respekten i behold for at det fantes uskyldige "sivile".

 

Jeg tror Jascko har rett i at de burde ha krevd sin frihet samtidig med de andre. Men jeg kan også skjønne at de ikke gjorde det. De så nok hva som skjedde med Bosnia og Krotia. Selvsagt ØNSKER ingen krig. Jeg kan ikke bebreide dem for å prøve i det lengste å unngå en slik situasjon. Det at det viste seg å være uungåelig tilslutt er ikke et argument IMO. De gjorde nok det de mente var rett når de gjorde det og det kan man i mine øyne forstå.

Lenke til kommentar
Sånne som meg? Jeg ville aldri brukt terror. Det er jo muslimene som terroriserer.

 

Dæven du er helt på bærtur man. Akkurat som de kristne aldri har brukt terror. Gjennom hele antikken og middelalderen var jøder og muslimer utsatt for terror fra de kristne. Det var korstogene med terror som verktøy hver gang Paven i Roma kjedet seg og fant ut at Vatikan kassa var tom. Vi snakker om en periode på 1500 år. At par fortapte sjeler utføre terror i dag betyr det ikke at resten av den islamske verden støtter dette. De som utføre terror er ikke muslimer, de kaller seg det men er ikke i nærheten av å være muslimer. Amerikansk propaganda slik som Edinho sier.

Lenke til kommentar
Både USA og muslimene terroriserer. Selvmordsbombene i Irak er et godt eksempel. London-bombene, Madrid-bombene, stadige trusler om å drepe folk som tegner muhammed.

 

 

London og madrid bombene er grusome hendelser, men på langt ikke så grusome som det som skjer i Irak og Afganistan hver ENESTE dag.

 

Og jeg tror at du hadde blitt rimelig pissed hvis jeg hadde tegnet karikatur tegning av morra di.

Sånn som situasjonen er idag er religion det eneste folka der nede holder seg fast til. Når atpåtil Vesten gjør narr av den, er det ikke rart det klikker for dem.

 

Prøv å være litt forståelig. Jeg forventer ikke mye av deg, men hvertfal litt.

 

Jeg sier ikke at alt muslimer gjør er riktig, men faktum er at over halvparten av "terroristene" som utgir seg for å være muslimer ikke er det, som Jascko sier.

Endret av EdinhoBIH
Lenke til kommentar
Jeg synes ikke vi skal la oss skremme av russere med et kraftig markeringsbehov. Dette er bare et spill for galleriet, de kommer ikke til å foreta seg noe.

De er som kjent brei i kjæften, men ikke mye action.... Dessuten hva slags type "rå-makt" skal de bruke overfor NATO og EU i Kosovo, som har mye større slagkraft tilsammen enn det russiske militæret.

 

Poenget er å få land til å tenke seg om to ganger før de tar et standpunkt. Det er ikke alle land som ser det særlig lurt i å terge på seg en kjempe for å støtten opprettelsen av en ubetydlig røverstat. Dessuten er NATO sammen med sin storebror på vei ned, mens russerne og dens "allierte" på tur opp. Det gjelder å se konsekvensen fram i tid (10-15år), russland etablerer seg bare mer og mer som en ledende handelsparter, samtidig som flere land blir avhengig av nettopp denne handelen.

Lenke til kommentar
Og jeg tror at du hadde blitt rimelig pissed hvis jeg hadde tegnet karikatur tegning av morra di.

 

Hæ, hvorfor i helvete skulle jeg drepe deg av den grunn? Tegn så mye du vil, det er din rett!

 

Religion er roten til alt ondt, og det er bra at Danmark ikke viser overtro noen respekt, men latterliggjør Islam.

 

 

Har noen drept noen pga tegningen kanskje? En trussel er noe annet en ett drap.

 

Men ja, fortsett med den tankegangen du. Gode muslimer er faktisk de beste menneskene på jorda, men du vil vel aldri oppdage dette.

Lenke til kommentar

Men ja, fortsett med den tankegangen du. Gode muslimer er faktisk de beste menneskene på jorda, men du vil vel aldri oppdage dette.

 

Jeg kommer ikke til å true deg på livet om du tegner mora mi. Herregud, jeg er ikke idiot. Tegn hvem du vil, det er din rett. Jeg kommer verken til å klage, syte, gråte eller bli fornærmet.

 

Kilde på at de beste menneskene på jorda er muslimer? I så fall er de ikke ekte muslimer, for muslimer mener nemlig at vantro kommer til Helvete.

 

Ytringsfriheten skal brukes med omhu.

 

Ja, men det er viktig å utfordre og kritisere religion.

Endret av Traadstarter
Lenke til kommentar

Jeg kommer ikke til å true deg på livet om du tegner mora mi. Herregud, jeg er ikke idiot. Tegn hvem du vil, det er din rett. Jeg kommer verken til å klage, syte, gråte eller bli fornærmet.

 

Kilde på at de beste menneskene på jorda er muslimer? I så fall er de ikke ekte muslimer, for muslimer mener nemlig at vantro kommer til Helvete.

 

 

Du skjønner sikkert ikke hva menneskene der nede opplever, og at disse tegningene bare var det som fikk glasset til å renne over.

 

Og ja, du vil ha kilder? Du har kilder overalt i Norge. Bare å gå til en moske det, og slå av en prat.

Men vent, du tørr kanskje ikke gjøre det du? Man vet aldri om muslimen kanskje bærer en bombe rundt forå sprenge seg selv hvis han møter på en kristen nordmann..

 

Og vær så snill, ikke snakk om ting du ikke vet noe om. Du vet omtrent like mye om Islam, som jeg gjør om forhistorien til Bulgarske gjetere.

Lenke til kommentar

L4r5:

 

Er enig i mye det du sier. Jeg er også fullstendig klar over at jeg opptrer ut i fra mine egne preferanser og at jeg kan miste av og til objektivitet. Men det skyldes nok det jeg har opplevd. Krigen har formet meg, og ikke omvendt. Samtidig må du tro meg når jeg sier at jeg prøver så godt jeg kan å være objektiv og opptre ut i fra kollektive preferanser.

 

Det du sier om kosovoalbanere og kriminalitet stemmer veldig. Når jeg kom til Norge ble jeg bosatt på Tøyen i en periode. Unødvendig å si noe som helst om Tøyen, de fleste skjønner vel det meste. Uansett, jeg kom i kontakt med kosovoalbanere veldig tidlig. De var veldig innpåsliten for å få meg med i det kriminelle miljøet. Utsagn som: "faen vi trenger menn som deg, sånne galninger som du som vet hvordan behandle våpen og som ikke redd en dritt. Bli med oss, vi skal gjøre deg rik. Eneste du trenger å gjøre er å passe på oss. Vi ordner resten".

 

På denne tiden var det veldig populært hos kosovoalbanere å drive med butikk tyveri i stor skala. De lagde bager som så ut som store julegaver, med sløyfe og det hele. På innsiden var det sølv papir slik at alarm stråler ikke kom igjennom. De stjal for millioner. I en sånn bag gikk det 6-7 Levis bukser. På en dag kunne en gjeng stjele ca 150-200 bukser. Det var bare en gjeng. Det fantes uttalige slike gjenger. Du skjønner omfange av dette. I tillegg kom narkotika og våpen smugling. Etter 3 måned fikk jeg nok og jeg flyttet vekk fra Oslo. Jeg hadde mine problemer å stri med og jeg trengte ikke dette i tillegg. På denne tiden var det ikke mange bosniere i Norge (tallet er fremdeles liten i forhold kosovoalbanere) så eneste jeg kunne kommunisere med var nordmenn. Og DET er jeg glad for. Det hjalp med integreringen og på språket, samt at jeg begynte å forstå norske normer og verdier.

 

Jeg nevnte også tidligere om Prins Dobroshi. Hvis du husker 13-14 år tilbake så var det ENORM oppstyr rundt han. Han ble sprengt ut av fengslet i Norge og rømte til Tjekkia. De fant han ett år senere og returnerte han til Norge, og han fikk 15 år. Han slapp ut før ett-par år siden. Unødvendig å si at han var kosovoalbaner.

Endret av jascko
Lenke til kommentar

EdinhoBiH:

 

Ikke bry deg om Traadstarter, han har brukt uttalige poster og innlegg her på forumet for å svartmale muslimer uten ett eneste god argument. Sånne uttalelser spreller bare av meg. Ikke senk deg på hannes nivå. Mannen er helt uviten og livredd alt som heter religion. Antageligvis har han fått for seg at muslimene kommer til å overta kloden og alle kommer til å bli muslimfisert. Jeg har prøvd å debattere med han før og det nytter ikke. Han er fremdeles like vett skremt. Det er bare å ignorere hannes innlegg, fant jeg ut. I tillegg så bruker han en topic som dette for å snakke om faren muslimer representerer. Det gjør han for så vidt med alle innlegg. Bare flir av han, det bruker å hjelpe.

Endret av jascko
Lenke til kommentar

Det vi ikke må glemme er at kosooalbanerene har 4 divisjoner med soldater klare. En på Kosovo, en nede ved Hellas, en ved Makedonia og en ved Montenegro. Alle disse divisjonene ligger ved grensene, og er klare for okkupasjon. I tillegg finnes det soldater i Albania. Jeg tror det vil bli en territoriekrig om noen år. Og jeg håper albanerene får juling, de er for mektige. Deres mafia i USA er mektigere enn det italienerene er. Så kosovoalbanere er ikke dumme, de er mektigere enn vi tror. De driver med organisert kriminalitet overalt... Husk NOKAS-ranet...

 

Så det jackso sier gir mye mening. Kosovoalbanere er mektige, og de er meget farlige. Men i åpen konflikt, mot Hellas, Serbia eller Russland hadde de tapt. Derfor håper jeg de holder seg rolige, og får nok med Kosovo...

Lenke til kommentar
Religion er roten til alt ondt

 

Er roten til mye ondt, men ikke alt. Ultra-nasjonalisme er vel så farlig. Og btw, kan vi ikke holde den sedvanlige "muslim-debatten" unna denne tråden? Det som skjer der nede nå er ganske alvorlig.

 

Jeg leser med stor interesse alt hva Jasco, SasaB, EdinhoBIH, og 19angelica skriver, siden de har røtter fra regionen og kan formidle erfaringer og synsvinkler som gir oss andre et innblikk i hva som skjer og har skjedd.

Lenke til kommentar
Er enig i mye det du sier. Jeg er også fullstendig klar over at jeg opptrer ut i fra mine egne preferanser og at jeg kan miste av og til objektivitet. Men det skyldes nok det jeg har opplevd. Krigen har formet meg, og ikke omvendt. Samtidig må du tro meg når jeg sier at jeg prøver så godt jeg kan å være objektiv og opptre ut i fra kollektive preferanser.

Joda, jeg ser at du gjør det. Men noe som kunnet roet ned dine "motstandere" her på forumet (og jeg er ikke en dem) er små nyanser i hvordan du hadde ordlagt deg. Hadde du f.eks. skrevet "Slik jeg oppfatter det" eller noe slikt så tror jeg at mange av dine kritikere hadde fått mindre å fare med.

Mange av dine utsagn kan tolkes veldig bastant nemlig. Og når de like bastant mener det motsatte så er det dømt til å bli krangling. :p

 

Lykke til videre. Fortell gjerne mer om dine opplevelser. Jeg synes det var både sterk interresant lesning. Og som sagt; det virker som du har klart deg bra gjennom ting som kunnet knekket mange. Respekt! :thumbup:

Lenke til kommentar

Det er egentlig riktig det dere sier om kosovo-albanerne, spesielt at de fleste er kyniske. Jeg vil heller si at de fleste (merk; ikke generalisering) har en dårlig moral og en ''a man for himself''-mentalitet som gjør de fleste egoister. Nå tar jeg selvkritikk fordi jeg selv er albaner, dog ikke røtter fra Kosovo, men albaner fra Makedonia. Vi kan på en måte skille oss som tre forskjellige albanere: Albanere bosatt i Albania, Albanere bosatt i Kosovo og Albanere bosatt i Makedonia.

 

Jeg synes det er utrolig synd at de fleste albanere har denne moralen, da. Men så kan man egentlig ikke dra et hvilket som helst folk under samme kam og bastant mene at alle er kriminelle, lovbrytere og alt annet ondt som er. Det finnes en stor andel albanere som kun søker og er ute etter fred og ro i livet (det gjør nok de aller, aller fleste på Balkan).

 

Ikke rart Balkan har fått klengenavnet ''Urohjørnet i Europa.'' Utrolig synd dette her.

 

Det meste stemmer godt overens med hva Jascko forteller. Har selv to personer her i huset som kan reflektere det samme. Jeg skammer meg egentlig for hva kosovo-albanere måtte ha gjort både her i Norge og andre land med tanke på kriminalitet, som har gitt en negativ stempell.

 

Edit: Eller bør jeg egentlig skamme meg? Det er jo dems egen feil hva de har gjort, ikke min.

Endret av Onyx
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Det er egentlig riktig det dere sier om kosovo-albanerne, spesielt at de fleste er kyniske. Jeg vil heller si at de fleste (merk; ikke generalisering) har en dårlig moral og en ''a man for himself''-mentalitet som gjør de fleste egoister. Nå tar jeg selvkritikk fordi jeg selv er albaner, dog ikke røtter fra Kosovo, men albaner fra Makedonia. Vi kan på en måte skille oss som tre forskjellige albanere: Albanere bosatt i Albania, Albanere bosatt i Kosovo og Albanere bosatt i Makedonia.

 

Jeg synes det er utrolig synd at de fleste albanere har denne moralen, da. Men så kan man egentlig ikke dra et hvilket som helst folk under samme kam og bastant mene at alle er kriminelle, lovbrytere og alt annet ondt som er. Det finnes en stor andel albanere som kun søker og er ute etter fred og ro i livet (det gjør nok de aller, aller fleste på Balkan).

 

Ikke rart Balkan har fått klengenavnet ''Urohjørnet i Europa.'' Utrolig synd dette her.

 

Det meste stemmer godt overens med hva Jascko forteller. Har selv to personer her i huset som kan reflektere det samme. Jeg skammer meg egentlig for hva kosovo-albanere måtte ha gjort både her i Norge og andre land med tanke på kriminalitet, som har gitt en negativ stempell.

 

Edit: Eller bør jeg egentlig skamme meg? Det er jo dems egen feil hva de har gjort, ikke min.

 

Jeg tror ikke du bør skamme deg. Selvsagt er det ikke din feil. Men det er vanskelig når det er så mange som ødelegger for de få som ikke er kriminelle.

 

Jeg har enda til gode å møte en kosovoalbaner med sanne preferanser. Den dagen jeg gjør det (hvis jeg gjør det) så skal jeg revurdere mine standpunkt. Du kan jo være en kilde til min preferanse endring siden du selv er enig at det er alt for mange av kosovoalbanere som er kriminelle og kyniske. Problemet er du er albaner fra Makedonia og jeg vet ikke om jeg kan plassere deg i samme bås som kosovoalbanere. Jeg tror nok dere fra Makedonia er mer moderate og mer menneskelig enn de nevnte fra Kosovo. Jeg har bare en gang møt albaner fra Makedonia og han var ikke så ovenpå som de fra Kosovo. Han var mer ydmyk og objektiv relatert, noe som gjør at vi kom godt overens. Men det var for mange år siden.

 

Det er klart at generalisering er en fæl ting men når man gang på gang har dårlig erfaring med et bestemt folkeslag så begynner man å lure om alle sånn.

 

Jeg feks har aldri påstått at alle bosniere er objektiv og menneskelig. Vi også har en del av våre egne som jeg helst ikke vil ha kontakt med. Alle nasjoner og etniske grupper har svin på skogen inkludert bosniere, noe som jeg antydet tidligere. At vi bosniere har gjort urett mot serbere under krigshandlingene er allmennkjent, slik at jeg aldri blir å benekte dette. Det har skjedd og det finnes bevis. Da hadde det vært håpløs fra meg å benekte dette. Men hvis du leser innleggene fra andre kosovoalbanere så er det ikke en eneste av dem som innrømmer at de har gjort noe galt. Det er greit å forsvare sine egne men å overdrive og benekte alt er bare tåpelig. For det finnes ikke objektivitet hos dem. At de har gjort gale ting er åpenbart, men å få dem til å innrømme sine feil får du dem aldri.

 

Jeg respekterer dine utsagn. Hvis du snakker sant i dette tilfelle så bøyer jeg meg ned og respekterer deg som mennesket siden du selv er selvkritisk. Å være selvkritisk er ikke akkurat dårlig egenskap. Jeg har også gjort mange dumme ting men prøver å lære fra mine feil. Hvis man stadig vekk tror at man er perfekt, slik som mange kosovoalbanere tror (og legge merke at jeg sa mange og ikke ALLE), så klarer man ikke å lære fra egne feil.

 

Til slutt så kan vi la filosofien ligge for en stund, så kan jeg spørre siden du er fra Makedonia: hvordan vil Makedonia reagere nå hvis det igjen kommer enorme flyktningsmasser fra Kosovo? Jeg går nå ut ifra at Makedonia har sine egne problemer nå for tiden. Der er det også en del forskjellige folkeslag, jeg tenker på albanere, kosovoalbanere, makedonske albanere, noen serbere er det vel også, og det er vel en del fra Bulgaria og Hellas hvis jeg ikke tar feil.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...