Gå til innhold

[LØST] Fotokomposisjon: Tolking av skeive linjer i bilde


Anbefalte innlegg

(Dette er muligens feil plass å spørre, men fant ikke noen kategori som passet bedre. Moderator får evt. flytte. ;) )

 

Spørsmål knyttet til fotografi under:

Hvorfor er bakken så skeiv? Hvordan kan det tolkes? Har fotoprosjekt, og har egentlig aldri hatt noe særlig med foto å gjøre før. :p Så vidt jeg har forstått det, så fører venstrekomposisjon vanligvis til ro i bildet, men nå ser det jo ut som karen holder på å ramle. Halp!

 

Edit: Bildet er fjernet, men finnes her. (Bildet helt nederst til høyre på siden, mann foran grønn vegg).

Endret av dagr0z
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Først og fremst, stilig bilde, men er det ditt? Hvis ikke bør du oppgi hvem som har tatt det og evt ta det bort om ikke du har tillatelse.

 

Svarene du har fått kan vel neppe kalles annet enn en spøk nei...

 

Rotering av kamera for å skape bilder som dette er forholdsvis utbredt, spesiellt av de som tar bilde av bilene sine, men også av trendy portrettfotografer, arkitektur, sport osv..

 

Noen ganger er det rett og slett kun for å utnytte bildeflaten bedre, andre ganger fordi 'om man ikke får linjene 100% rette kan de likegodt være nærmest diagonale', og dessuten er det gjerne brukt for å gi et dynamisk og spenstig utrykk til bildet. Noen ganger passer det bra, andre ganger ikke. I dette tilfellet vil jeg si det var vellykket. Skeive linjer hadde det uansett blitt i dette bildet siden det er tatt fra siden. Gammel gubbe, fresh presentasjon....

Lenke til kommentar
Jeg er ikke helt sikker på om det var et seriøst svar, eller om det var en spøk :blush: Kan det ha noe med å symbolisere tid å gjøre, eller noe sånt? Eller er det gjort bare for moro skyld?

 

Kødder du nå?

Hvilken klasse går du i?

 

Tror du bildebrikken er plassert på noe waterlignende plate som gjør at kameraet ikke kan ta skjeve bilder?

 

Bildet er skjevt fordi kameraet ikke er vannrett (Bildebrikken står ikke vannrett) så ting blir snudd opp ned. Prøv med huet ditt, vri på det... det som blir ned mot haka viser noe annet enn om du holder det rett...

 

Nå er det min tur, er denne tråden en spøk?

Lenke til kommentar

Hehe, artig tråd. Og et skikkelig tøft bilde, faktisk.

 

Selv legger jeg merke til at de loddrette linjene, og mannen, ikke er i rett vinkel på horisontlinja nederst på veggen. Og det ser ikke ut til å stemme med perspektivet. Så hvis det var det du lurte på, er mitt svar: det kalles en bakke, det fotografen står i. :p Eller kanskje noe tilt/shift greier, vet ikke om det kan gi sånne vridninger.

 

Edit: når jeg ser nærmere etter, blir dette bare rarere og rarere. Beina til mannen følger de loddrette (?) linjene i veggen, mens overkroppen hans er bøyd mer mot sida, og kanskje tilogmed retter han opp alt i alt, sånn at han er mer eller mindre vinkelrett på de to horisontlinjene (?). Hvis ikke veggen faktisk er bygd litt pippilangstrømpe, er det noe som er helt feil her. Kan det tenkes at bildet er skalert ulikt mht bredde vs høyde, altså presset litt sammen sidelengs eller dratt opp vertikalt? Hvis man gjør det på et bilde som i utgangspunktet er skeivt, ødelegger man perspektivet og vinkelforholdene på en lignende måte som dette.

Endret av Onkel
Lenke til kommentar

Nå har to stykker antydet at kameraet er rotert mot klokken. Det ser vel heller eventuelt ut for at det er rotert med klokken...

 

Som andre også har påpekt, er det uansett merkelige linjer i dette bildet. Testet litt perspektivoppretting i PaintShop, men det ble ikke særlig bedre av det. Og så er det jo et spørsmål om fotografen faktisk har handlet bevisst i opptaksøyeblikket (eller etterpå), eller om bildet egentlig er et noe tilfeldig "slengskudd"??

 

 

 

 

Uansett er vel originalbildet OK som det er, men spørsmålene til trådstarter har jeg ikke en gang forslag til svar på.

post-62626-1201708683_thumb.jpg

Lenke til kommentar

Alt er skakt her. Det ser definitivt ut som en bevist handling at ting er slik. Noe jeg legger merke til er at øynene hans er ganske rett (i forhold til kamera) men alt ellers er skeivt og rart, også i forhold til hverandre.

 

Slik symbolikk er jeg ingen racer på, men det ser ikke ut som han er særlig stolt av sitt land for tiden og ting er skakkjørt der borte. Men hva i alle dager det egentlig er snakk om ser jeg ikke. Det hadde nok gitt mer mening om man viste i hvilken sammenheng bildet ble tatt/vist frem. Også hvem fotografen er og når bildet er tatt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...