Gå til innhold

Chatte-tråd for oss på Akam!


Anbefalte innlegg

Da er jeg i gang med et svært prosjekt som jeg håper å slippe ut i bokform når det er ferdig. Er det noen her som har erfaring med å få layouten designet, boken trykket, prosjektet finansiert?

Har ikke direkte erfaring med å lage bok, men var med å reboote og lage layout (og innhold) til et medlemsblad (.pdf) i fjorhøst. Var heldigvis ikke jeg som tok på meg ansvaret for å layouten, men jeg satt ganske mange timer og hjalp til med å lage det. Om du kan Photoshop tror jeg det skal gå greit å lære seg InDesign også, og det er ikke såå vanskelig å få til et godt resultat, om du setter av litt (mye) tid til det.

 

X-Pro 1 er støttet i siste versjon av ACR/Lightroom. Men resultatene blir ikke alltid så veldig bra.

Da jobbes det iallefall med å få på plass støtte. Og det er bra. :p

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvorfor i all verden gå fra Canon til Nikon (eller omvendt) - det er som å bytte farge på bilen ;)

 

olegunnaro ymter frampå Fuji, og det kan jeg skjønne - kompakt og diskret hus, god optikk og ypperlig bildekvalitet. AF og skuddtakt er mer enn god nok til det han holder på med.

 

Det eneste ankepunktet er at de fleste programmene sliter med RAW-filene til X-Pro1 pga. av sensordesignet - men det regner jeg med at blir løst i løpet av høsten.

Tja, enkelte liker ikke å skille seg ut? ;)

Neida, men mener han har nevnt det før, men det var vel før X-Pro1 kom ut ;) Jeg kan godt forstå lysten på X-Pro1, og alt til sitt bruk. Jeg holder meg vel til speil en stund til ..

-

Noe helt annet. "Arvet" en Canon S9000 - som følgelig har stått en stund. Har tenkt til å bytte blekk uansett, men prøver å rense hodene og litt div for å se om jeg kan få den til å funke med de som står i. Opplever at enkelte utskrifter, og da kun enkelte får grønnskjær på det som skulle være svart (selv om noe også blir svart?!). Det ser jo ut som total mismatch på fargeprofilen, men har ikke funnet noen tegn på det. Noen som har noen anelse? Like greit å bare bytte patroner med en gang?

Lenke til kommentar

Tja, enkelte liker ikke å skille seg ut? ;)

Neida, men mener han har nevnt det før, men det var vel før X-Pro1 kom ut ;) Jeg kan godt forstå lysten på X-Pro1, og alt til sitt bruk. Jeg holder meg vel til speil en stund til ..

Har snust en del på Nikon, ja. Må nok ha meg noe med speil igjen senere, om jeg går over til X-Pro-1. Om det blir Nikon eller Canon er dog ikke bestemt. :p

 

olelovold: Kanskje litt sketchy, men fortsatt et nydelig stykke kamera!

Lenke til kommentar

Man bruker lysmåler i kamera for å få rett eksponering.. Tar utgangspunkt i ønsket lukkertid (vanligvis maks blenderåpning alltid); så tuner ISO til man har eksponering rett. Det hender jeg bruker lukkerprioritet for sport i bra lys ute også. Man treffer vanligvis ganske nært bare ved å se på lyset, men bruker lysmåler indikator inne i søkeren.

Lenke til kommentar

Jeg oppdaget akkurat at Canon 1D har raskeste lukkertid 1/16000 sekund. Hvorfor droppet Canon det på etterfølgende modeller? Hvorfor har 1/8000 sekund blitt "standard" raskeste lukkertid?

 

1/500s x-sync er vist også enestående og relatert til lukkerhastigheten. På grunn av dette regner jeg med det er den fysiske hastigehten på lukkergardinene som er ekstra raske på 1D og ikke bare smalere spalte.

Endret av Simen1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...